Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ

φωτό: myxalandri
Πήγε και η αυτού εξοχότης ο δήμαρχος Χαλανδρίου, μαθαίνω.

Και τι είπε δηλαδή για την ρεματιά και την διαδημοτική συνεργασία;

Με ποια στρατηγική πήγε δηλαδή;
Εκτός αν πήγε για καφέ.

Αν δεν πήγε για καφέ κάτι θα είπε.
Μην είπε αυτά που έλεγε εκείνος προεκλογικά ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

Εκείνος ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - προεκλογικά -  ΚΑΙ έλεγε ότι θα κάνει τοπικό - Χαλανδρέικο Ν.Π.Ι.Δ. με τον σύλλογο ρεματιάς, την φιλοζωική, την Χαλανδρέικη Ένωση Τραχανοπλαγιατών και άλλους συλλόγους.
Ν.Π.Ι.Δ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ Ι, έτσι; "ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ" σημαίνει. Για να διαχειριστεί την ΡΕΜΑΤΙΑ! 

Τον άκουσαν να τα λέει αυτά ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ οι παρευρισκόμενοι αυτοδιοικητικοί των γύρω δήμων στο debate του Συλλόγου της Ρεματιάς και κράταγαν τα μαλιά τους να μην φύγουν.
Τώρα τι να λέει άραγε στις συναντήσεις;
ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ή ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;

Πάντως ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ -  ο δικός μας είναι - ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ - που πρέπει να πηγαίνει -  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (σε δημοκρατικά καθεστώτα).

Αν δεν θυμάστε τι έλεγε ο δήμαρχος ΠΡΙΝ μπείτε στο παρακάτω link:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΛΑΔΙΟΥ

 ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΕΙΔΑ ΣΕΡΦΑΡΟΝΤΑΣ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ FB ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" και που (ακόμα) αυτοαποκαλείται αυτάρεσκα"ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ" (ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ .... 

ΓΙΑ ΝΑ "ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ" KAI NA "ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ" ΑΡΑΓΕ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ;

Το σκανάρισμα είνα κακό (για να μην διαβάζονται εύκολα λεπτομέρειες) ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΤΕ.
ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ:

  • Αναφέρεται ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 750 ml (καμία σχέση με την φωτό του νοθευμένου που εχθές δείξαμε ούτε για ΠΕΝΤΑΚΙΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ που ΟΙ ΙΔΙΟΙ λένε ότι διακίνησαν.
  • Δεν αναφέρεται σε ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ η ανάλυση. ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, όχι αυτά που έγραψαν μόνοι τους οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο fb.
Τι θέλουν όμως να πουν οι ποιητές; Ότι ένα ιδιωτικό εργαστήριο, μια ΟΕ στην Καλλιθέα, ακόμα και αν αναφερόταν στο ίδιο λάδι, έρχεται να αμφισβητήσει τον ΕΦΕΤ;;;;;
 Ή ότι ο Καλαματιανός νόθευε μόνο το λάδι που πήγαινε στο Αιγάλεω .... ειδικώς;

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ λέει επί λέξη:

"Ανακοίνωση για το ελαιόλαδο"


ΕΚΘΕΣΗ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 27η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ "ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ: "ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤ. ΚΩΣΤΑΣ" ΛΟΥΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 24002

Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ :

"ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 2568/91, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ"


και κλείνει με ένα like από γνωστή .....που ίσως καρφώνεται ότι είναι .... η συντάξασα.

Τώρα τι να τους πεις;

- Να σου δείξουν πού το έγγραφο της χημικού μιλάει για το όνομα του παραγωγού όπως λένε εκείνοι;

- Ότι είναι απολογητές συμφερόντων και μάλιστα επιχειρηματιών που εξαπατούν τον καταναλωτή;

- Ότι προτάσσουν των συμφερόντων τους - πολιτικών και οικονομικών - της προστασίας των συμπολιτών τους καταναλωτών;

- Ότι συνειδητά προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πελάτες του "ΜΑΖΙ";

ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ:
  • Αρκεί να τους πεις ότι ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΑΡΕΣΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ που δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι έτυχε ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ στραβή, ότι κάνουν και αυτοί λάθη και ότι δεν ξέρουν να ζητούν συγνώμη γιατί δεν είναι απλά ΕΓΩΪΣΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ και διεκδικούν για τον εαυτό τους την κατοχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ (οι αστείοι).
  • Αρκεί να τους πεις ότι αυτό που επιχειρούν να κάνουν με αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση αν το έκανε το nimi market της γειτονιάς ΑΥΤΟΙ θα μίλαγαν για απόπειρα συνειδητής εξαπάτησης των καταναλωτών, θα πήγαιναν απέξω με πανώ και θα έγραφαν στους τοίχους "ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στους επιχειρηματίες που δεν σέβονται την υγεία του καταναλωτή" και κάτι ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ θα φώναζαν ότι πρέπει ο δήμος να κλείσει τον απατεώνα και να του αφαιρέσει την άδεια.
Και επί τη ευκαιρία όμως της "ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"  να πάμε και λίγο παραπάνω όμως την συζήτηση:

Αλήθεια αυτή η ΜΑΛΑΚΙΑ για κατανάλωση προϊόντων κατευθείαν από τον παραγωγό "χωρίς μεσάζοντες" που εκτός από τον χονδρέμπορο που τους τη βαράει (ΚΑΚΩΣ)  δεν καταλαβαίνεις ρε αναγνω΄στη μου ότι καταργεί ενδιάμεσα στάδια στην γραμμή παραγωγή - κατανάλωση που το 2020 δεν πρέπει να τίθενται σε αμφισβήτηση και να θεωρούνται .... μεταπρατικά αλλά είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ;

- ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ  ειδικά για τα ευπαθή (τυριά, αλλαντικά, φρέσκα κλπ)
Αυτά που τα κόβουν κομμάτια στις καρότσες των φορτηγών, αν είναι δυνατόν!

- ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ π.χ. παστερίωση, κάπνισμα, ωρίμανση κλπ σε πιστοποιημένους χώρους και όχι στο υπόγειο του κυρ Μήτσου. Και μην ακούσω κανένα κατσίβλαχο να μου λέει ότι ο μπαμπάς του στο χωριό κλπ, κλπ.
Γιατί άλλο αυτό που φτιάχνει για την πάρτη του και τους δικούς του ο παραγωγός και άλλο αυτό που το πάει για να τοπουλήσει στους "μαλάκες στις πόλεις" ΝΤΑΞΕΙ;

- ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (ημ. λήξης κλπ)

- ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ (σταθερές θερμοκρασίες, σταθερές υγρασίες κλπ)

- ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ.

- ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΛΗΞΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΗΓΜΕΝΩΝ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ - και οι θέσεις εργασίας που τα συνοδεύουν (αποθηκάριοι, εργάτες, παρασκευαστές, χημικοί τροφίμων, μεταφορείς, οδηγοί, υπάλληλοι στα σημεία πώλησης ....) είναι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΜΩΡΕ;

Και πόσο μειώνεται η τιμή του προϊόντος για τον καταναλωτή όταν καταργήσετε αυτά τα στάδια στην πορεία του προϊόντος προς την κατανάλωση;
Απλά δεκαπλασιάζει ο παραγωγός το κέρδος του στέλνοντας στην ανεργεία όλους τους άλλους.

Που θέλετε να γυρίσουμε στο "πάρε το τυρί από την στάνη", πρακτική που είχε οδηγήσει την μισή Ελλάδα να έχει Μελιταίο πυρετό ....

Και μην μου γράψει κανένας αυτό το γελοίο επιχείρημα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό που θα γίνει όταν η χώρα θα καταρεύσει ή άμα γίνει πόλεμος, έτσι;

ΑΜΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ η χώρα ή γίνει πόλεμος θα τρώμε ό,τι σκατά βρούμε για να επιβιώσουμε.
Πρέπει να κάνουμε από τώρα προπόνηση;;;;

Νόμος Κατσέλη: Παράταση έως τις 4 Μαΐου 2016


Παρατείνεται έως τις 4 Μαΐου 2016 η προθεσμία για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη (Ν.3869/2010), η οποία έληγε στις 19 Φεβρουαρίου, λόγω του όγκου των αιτημάτων προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

Η εν λόγω διάταξη αφορά στην υποχρέωση των δανειοληπτών των οποίων η κύρια αίτηση εκκρεμούσε στις 19 Αυγούστου του 2015 και δεν προσδιορίστηκε η συζήτηση της αίτησής τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2016.

Επιπλέον, όσον αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μεταγενέστερα, η επιπρόσθετη προθεσμία του ενός μηνός που μπορούν να χορηγήσουν τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία για υποβολή τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιμηκύνθηκε σε δύο μήνες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Σύμφωνα το τρίτο άρθρο του Ν. 4366/2016 (ΦΕΚ Α’ 18/15-2-2016), παρατείνεται έως τις 4 Μαΐου 2016 η προθεσμία για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3869/2010, η οποία έληγε στις 19 Φεβρουαρίου 2016.

Ειδικότερα, η εν λόγω διάταξη αφορά στην υποχρέωση των δανειοληπτών των όποιων η κύρια αίτηση εκκρεμούσε στις 19 Αυγούστου του 2015 και δεν προσδιορίστηκε η συζήτηση της αίτησής τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2016.

Η ως άνω παράταση δόθηκε λόγω του όγκου των αιτημάτων προς τα τραπεζικά ιδρύματα για χορήγηση των βεβαιώσεων οφειλών στους δανειολήπτες και της αδυναμίας των τραπεζικών ιδρυμάτων να τα διεκπεραιώσουν εγκαίρως.

Επιπλέον, όσον αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μεταγενέστερα, επειδή για τον ίδιο λόγο υπήρχε κίνδυνος να εκπνεύσει η επιπρόσθετη προθεσμία του ενός μηνός που μπορούν να χορηγήσουν τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία για υποβολή τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών δυνάμει του γ΄ εδαφίου της παρ 4. του αρ. 4 του Ν. 3869/2010, η δυνάμενη να χορηγηθεί προθεσμία επιμηκύνθηκε σε δύο (2) μήνες».

http://airetos.gr

Γ.Γ.: ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι.
Που σας αρέσει να διαστρεβλώνετε τα λόγια των πολιτικών.
Ευτυχώς, ο εξάδελφος του πρωθυπουργού το διευκρίνισε:
 Γιώργος Τσίπρας: Δεν είπα ότι άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε, αλλά ότι άλλα λέγαμε και άλλα υποχρεωθήκαμε να κάνουμε !!!!!!
Παρακαλείται ο κ. Μπαμπινιώτης να μας εξηγήσει την διαφορά. Οι απλοί Έλληνες φανταζόμαστε ότι ο τύπος επιχειρεί απλώς να μας κοροϊδεύει. Εκτός και αν εδώ χρησιμοποιείται το ανώτατο μορφωτικό επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Γ. Γ.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Τώρα εγώ γιατί δεν χρειάζομαι τον Μπαμπινιώτη για να καταλάβω τι είπε ο συνδημότης μας Γιώργος Τσίπρας και ποια είναι η διαφορά.
Τες πάντων. 
Δημοκρατία έχουμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ .... 
Αλλά Γ.Γ. σου θυμίζω ότι είμαστε κυρίως ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ BLOG.

TRAIN YOURSELF: 6 δύσκολες ασκήσεις κορμού με stroops και python

Ανέβηκε νέο βίντεο στο κανάλι toy TRAIN YOURSELF ! Δείτε το και γίνετε συνδρομητές!Παναγιώτης Μεσσήνης
Συνεργάτης Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ανδρών Handball
Προπονητής Γ.Α.Σ. Καματερού
Certified Personal Trainer - NASMmob.: +30 6947 932 566
web: http://panos-trainyourself.blogspot.gr/
fb page: https://www.facebook.com/panostrainyourself

"Το κουκλόσπιτο" του Χένρικ Ίψεν από την Κάπα ΕκδοτικήΧΕΝΡΙΚ ΙΨΕΝ
Το κουκλόσπιτο
Μετάφραση-διασκευή: Γιώργος Σκεύας
Σελ.: 144 τιμή: 8,48 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-17-7
Κάπα Εκδοτική


Σχεδόν εκατόν σαράντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1879), Το κουκλόσπιτο του Χένρικ Ίψεν μάς καλεί να ακολουθήσουμε ξανά την εμβληματική Νόρα, την πρώτη χειραφετημένη γυναίκα που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή σκανδαλίζοντας τα ευρωπαϊκά ήθη, στο ταξίδι της προς την αυτογνωσία.  Η απαράμιλλη ποιητικότητα της ιψενικής θεατρικής γραφής, σε συνδυασμό με τη διεισδυτικότητα της αντιμετώπισης όχι μόνο του κοινωνικού ζητήματος των δικαιωμάτων της γυναίκας, αλλά πρωτίστως της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης,  διατηρούν την επίδραση του θεατρικού αυτού έργου αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Το κουκλόσπιτο είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ξαφνικά ξυπνά και βλέπει την πραγματική οικογενειακή της κατάσταση, βλέπει το «ζωτικό ψεύδος», πάνω στο οποίο βάσισε τη ζωή της. Παντρεύτηκε και έκανε παιδιά με έναν «άγνωστο», κάποιον που πάντα τη μεταχειριζόταν σαν παιδί και τη θεωρούσε κτήμα του. Γι’ αυτόν τον λόγο παραιτείται από την παλιά ζωή της και την κίβδηλη υπόσταση του «κουκλόσπιτού» της. Νιώθει ότι πρέπει να βγει έξω στον πραγματικό κόσμο. Εκεί θα κάνει το πρώτο βήμα σε έναν κόσμο διαφορετικό, πιο σκληρό και πιο μοναχικό – αλλά έναν κόσμο που θα της δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο. Σχολιάζοντας την κατάστασή της σε επιστολή του, ο Ίψεν σημειώνει: «Η στιγμή που αφήνει το σπίτι της είναι η στιγμή που αρχίζει η ζωή της… Σ’ αυτό το έργο υπάρχει ένα μεγάλο, ενήλικο παιδί, η Νόρα, που πρέπει να βγει έξω στη ζωή να ανακαλύψει τον εαυτό της».

Γράφει ο Γιώργος Σκεύας: «Μελέτησα, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη δομή του έργου και τον τρόπο που ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τις λέξεις και τον λόγο για να οδηγηθεί σε ένα είδος ποιητικής σύνθεσης, παρόλο που έγραφε σε ελεύθερη πρόζα. […] Πολλές φράσεις και νοήματα επαναλαμβάνονται μέσα στη ροή της αφήγησης από διαφορετικά πρόσωπα, δημιουργώντας μουσικά μοτίβα, τα οποία ενίσχυσα και “φανέρωσα” στον βαθμό που μπορούσα. Ήθελα η γλώσσα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από τον σημερινό αναγνώστη-θεατή, σαφής και ακριβής, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση της εποχής που γράφτηκε το έργο».


Η  μετάφραση-διασκευή πραγματοποιήθηκε για την παράσταση Το κουκλόσπιτο, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-«Λευτέρης Βογιατζής» σε σκηνοθεσία Γ. Σκεύα έως τις 26 Απριλίου.

Κάπα Εκδοτική  • Παπαρηγοπούλου  6,  Περιστέρι  • Τηλ: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr ? www.kapaekdotiki.gr ? fb/ Κάπα Εκδοτική ? t @KapaEkdotiki