Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ... ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
Λοιπόν σήμερα δεν θα κάνω τα συνηθισμένα μικροσχόλια.
Θα μιλήσουμε σοβάρα. Σοβαρά τώρα. Δεν κάνω πλάκα.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ -  ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κάθε φορά.

Θα δούμε τις .... τάσεις από όσα ακούω από τον Ακατανόμαστο ότι παίζουν στην πιάτσα.

Σήμερα ένας "μη υγιής" αντισυστεμικός σαν τον Ακατανομάστο ας πούμε, (μη υγιής κατά τους "εν Ελλάδι"  υγιείς αντισυστεμικούς, ΠΟΥ - αν το ψάξεις -  ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ τους ΣΥΣΤΕΜΙΚΟΙ, υπάλληλοι του ίδιου κόλπου που θέλει να ελέγξει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΕΜΙΚΟΥΣ, μην τυχόν και σοβαρολογήσει κανένας και δεν είναι γραφικός), δηλαδή ένας αντισυστεμικός που ξέρει ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και επειδή είναι και ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ επιμένει ότι αυτό πρέπει να γίνει ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ και της πειθούς για το τι λέει και τι θέλει.

ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, αφού αυτό το κράτος θεωρεί ότι είναι γραφειοκρατικό, αυταρχικό, συγκεντρωτικό και καταπιεστικό για τον πολίτη, τον επιχειρηματία ακόμα και για τον δημόσιο υπάλληλο που δεν είναι του κόλπου, είναι χωρίς πολιτικό προστάτη - νταβατζή.
ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ.

Ο ΣΩΣΤΟΣ - Ο ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΕΜΙΚΟΣ του συστήματος όμως, ο ΓΝΗΣΙΟΣ, όχι ο γιαλαντζί σαν τον Ακατανόμαστο - ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΤΟ ΔΩ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΡΟΛΟΪ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ εκτός αν είναι να φύγει περιουσιακό στοιχείο από το κράτος, το δημόσιο και να περάσει αυτό σε ιδιώτη.
Οπότε "πλήττεται το σύστημα" δια της εξαφανίσεως του κράτους.

Ο "άρρωστος" αντισυστεμικός δεν εναντιώνεται στις αλλαγές που και ο ίδιος και τα κόμματα που στήριξε, μέσα από την συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα τα προηγούμενα χρόνια, έχει προτείνει ή υπερασπιστεί, δεν επιχειρεί να τις σταματήσει κάθε φορά που είναι να υλοποιηθεί κάτι από αυτά,  χρησιμοποιώντας το επιχείρημα "δεν είναι η ώρα" το οποίο σημαίνει στην πραγματικότητα και στα νεοελληνικά της Μπανανίας: "Αφού δεν είμαι εγώ ή οι φίλοι μου στην εξουσία και αφού θέλω να αλλάξει η κυβέρνηση, δεν βρίσκω τίποτα καλό ή και να το βρίσκω πρέπει να βρω τρόπο να το μπλοκάρω να μην γίνει για να μην το πιστωθεί ο αντίπαλος στα θετικά του, και χάσουμε στας εκλογάς ψήφια."
Και ας είναι για το καλό της χώρας - ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΕΓΑ μια ζωή.
Άλλωστε "κωλοτούμπας" είναι μόνο .... Ο ΑΛΛΟΣ σε αυτή τη χώρα."

Με αυτά και με αυτά βέβαια ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ και ΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε αυτό τον τόπο και το αποτέλεσμα το ζεις.

ΜΑ ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΩΠΊΔΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ αφού υπάρχει κυβέρνηση και πλειοψηφία;

ΜΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Ό,τι πιο συντηρητικό, αντιμεταρρυθμιστικό, ΔΕΞΙΟ και ΣΥΣΤΕΜΙΚΟ υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Μπαίνουν μπροστά ακόμα και αν είναι να θεσπιστεί η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια προσχολική εκπαίδευση με επιχειρήματα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, αρκεί να βρουν μια ομάδα θιγόμενων από την μεταρρύθμιση υπαλλήλων ή επιχειρηματιών να τους πουλήσουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (δηλαδή ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ) με αντάλλαγμα ψήφους δια την παράταξη, εις το επόμενο συνέδριο επανεκλογής του επαγγελματία συνδικαλιστή, να μην έχει να τρέχει στην δουλειά του, που έχει ξεχάσει και κατά πού πέφτει.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΟΜΩΣ;;
Δανείζονται από το ΚΚΕ και όσα λέει περί άλλου συστήματος, κομμουνιστικού.
Που μπορεί να είναι τόσο ξεπερασμένα και αναντίστοιχα με το διεθνές περιβάλλον και τους συσχετισμούς δυνάμεων στον κόσμο, που το καταλαβαίνουν και μόνοι τους και το γράφουν στις αναλύσεις τους αλλά δεν το πολυφωνάζουν - ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

Αλλά την ώρα που ο Κιμ κερνάει πίτες κορεάτικες στον Τραμπ και ο Μαδούρο ελπίζει στον .... Ερντογάν, εμείς έχουμε τον χαβά μας εδώ και θα την παλέψουμε μόνοι μας, κόντρα σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με τα .... υπερόπλα της φυλής μας!
Την μαλακία μας και την αβάσταχτη ελαφρότητά μας.

Αλλά πάει στην ευχή, το ΚΚΕ τα λέει ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΜΩΣ αυτά περί "εξωραϊσμού του συστήματος", όχι όποτε το θυμηθεί και γι΄αυτό αλλά και την ιστορία τους, το σεβόμαστε.

Αυτό βέβαια δεν το σώνει από την κριτική μας για την στείρα στάση του, με το να πηγαίνει στην δίπλα πλατεία στην απεργία, για να παριστάνει ότι διαφοροποιείται.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ,  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ, ΣΑΝ ΛΑΟΣ, ΣΑΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Εκτός από το να λέει "πρέπει να παλέψει ο λαός" αλλά μακρυά από εμάς γιατί εμείς είμαστε άλλο.
ΟΚ! ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;
ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ των συντρόφων.
ΟΚ!
Εγώ τον παλεύω πάντως, αλλά νικάει ο πούστης.
Δηλαδή τι θέλει το ΚΚΕ;
Να στέλνει τον λαό και τους εργαζόμενους σε απανωτές ήττες;
Μα αυτό δεν κάνει ισχυρότερο το σύστημα; (ΟΥΠΣ).

Θα θέλαμε να μας πει το κόμμα - πρωτοπορία (sic)  ΤΩΡΑ, όχι μετά από πέντε χρόνια ή υπό άλλες παγκόσμιες συνθήκες: Πρέπει να κάνουμε μόνοι μας ντου εξόδου ή σύγκρουσης με την ΕΕ, την δύση και το Ισραήλ επίσημα, ως χώρα,  ως κυβέρνηση (όχι τι λέει ο κάθε φίτσουλας δημοτικός σύμβουλας του Χαλά Ντερέ) ή να κάνουμε και κανέναν ελιγμό, να κάνουμε λίγο  τα καλά παιδιά γιατί δεν μας παίρνει, και να δούμε μπας και καθαρίσει κανένας ισχυρότερος από εμάς στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;
Και αν ναι, αν είναι σωστό - εν τω μεταξύ - να κάνουμε και την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική;
Τι; ΟΧΙ;
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ;

ΚΑΘΑΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

Να τα λέμε, να εξηγούμε στον μπαμπουίνο, βεβαίως, τα περί παγκοσμιοποίησης και νεοφιλελεύθερης δικτατορίας, αλλά μέχρι να ξυπνήσει (που λέει και η Λούλα) και μάλιστα όχι μόνο ο δικός μας κοιμισμένος αλλά και οι άλλοι στον πλανήτη - διότι εμείς ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ - τι κάνουμε;
Έχουμε ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στον δήμο ή το κλείνουμε για να κάνουμε οικονομία;

Δεν είναι αντισυστεμικό το ΚΚΕ, με το να στηρίζει τον Κυριάκο και τις τράπεζες ασάλιωτα, ούτε να οδηγεί τους εργαζόμενους σε απανωτές ήττες και την απομόνωση.
ΞΥΠΝΑ.
Παιχνίδι παίζει!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.

Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΑΘΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ) και Ο ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ (ΒΑΘΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), τι θέλουν τώρα; Να μας κάνουν .... επανάσταση της εργατικής τάξης;;;;
Δεν αυτονόμαστε να ασπρίσουμε λέω εγώ, γιατί μας έχει φάει η μαυρίλα.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΤΕΜΙΚΟ, ΣΥΝΕΠΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ τις περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών γιατί πρέπει να έχει ένα "αφήγημα" όταν υλοποιεί τις εντολές των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ στας Ευρώπας.
ΕΝΑ "ΑΦΗΓΗΜΑ". ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑ αλλά δεν το λέει έτσι γιατί είναι caumme il faut ευρωπαϊστής και ομιλεί τη γλώσσα των λογίων και των μαρξιστών ή φιλελέδων αναλυτών και ουχί τη του όχλου.

Είναι ο ίδιος ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΣ και ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ που παλιά ήθελε να γίνει σαν Αμερικάνος και του άρεσε στα κρυφά  ο Μητροπάνος  αλλά τώρα πέθανε ο Τζιμάκος και δεν θα γραφτεί το "Νεοέλληνας 2" με το δικό του ταλέντο.
Θα προσπαθήσω να καλύψω το κενό:
Θέλει να γίνει σαν Βορειοευρωπαίος, του αρέσει στα κρυφά και ο Ζαγοραίος.

Τους θαυμάζει ρε φίλε . Ηδονίζεται με την πάρτη τους. Τα κάνουν όλα τέλεια.
Είναι οργανωμένοι σε όλα σου λέει.
Κλέβουν με στυλ, αρνούνται να αποζημιώσουν τα θύματά τους με σοβαρότητα, δίνουν μίζες, διαφθείρουν κράτη αλλά .... άμα είσαι δικός του (Χριστοφοράκος) δεν σε αφήνουν ποτέ.
ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ Η ΜΑΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ!

Όλα και όλα. Το κάνουν με σύστημα και οργάνωση.

Ο ευρώδουλος είναι σαν τον .... αδοιόδουλο.
Κάνει τα πάντα για το ευρώ.
Βλέπει Γερμανό και φτιάχνεται με την κάλτσα στο πέδιλο.
Βλέπει Βέλγο και νιώθει οίστρο.
Βλέπει Ολλανδό και ανάβει μπάφο για να γίνει ίδιος.
Επειδή είναι της μόδας στας Ευρώπας μέχρι την πλάκα γυρίζει για να γίνει σαν το πρότυπό του.
Αρχίζει να τον παίρνει για να είναι συνεπής Ευρωπαίος και να βγάλει από πάνω του την ξυνίλα από το τυρόγαλο.

Είναι με την Ευρώπη και την Δημοκρατία. Α, όλα και όλα!
Μην του πειράξεις ΕΥΡΩ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (εκτός αν βγει από τις εκλογές ο άλλος, ο αντίπαλός του Ευρωπαϊστή, οπότε είναι απόλυτα δημοκρατικό να τον κόψουν από το να κυβερνήσει και ας αποφάσισε αλλιώς ο ψηφοφόρος).

Θέλει μεταρρυθμίσεις αυτός ο τύπος. Να γίνουμε Ευρώπη, σου λέει.
Βεεεβαια.

Αλλά άδειες στα κανάλια μην εκδοθούν γιατί δεν ήθελε ο δικός τους να δώσει λεφτά για το κανάλι τους.

Ένα πράγμα μην του πειράξεις  (με νόμιμο και θεσμικό τρόπο, εννοώ): τις δομές του αστικού κράτους.
Μην του πεις να γίνει συνταγματική αναθεώρηση - αν δεν ελέγχεται απόλυτα το αποτέλεσμά της από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κόλπου γιατί σέρνονται και ευθύνες υπουργών,  μην του πεις να πειραχτεί η δικαιοσύνη και ο τρόπος λειτουργίας της, μην του πεις κουβέντα για τις τράπεζες και τους τραπεζίτες - ειδικά για την κεντρική τράπεζα, αυτή που λέγεται παραπλανητικά "της Ελλάδος", μην του πεις λέξη για αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και τις δομές της  (μόνο εμείς μπορούμε να τις κάνουμε, διάβασα σήμερα από μία αρχηγό ευρωπαΐστρια), μην του πεις για αλλαγές στην λειτουργία της δημοκρατίας - εκτός αν είναι να περιοριστεί αυτή, με ανεξέλεγκτες από τον λαό και την κρίση του ανεξάρτητες αρχές, μην τους πεις για ενίσχυση του ρόλου των εκπροσώπων της κοινωνίας, την διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο, γιατί είναι λαϊκισμός.
Ενώ είναι δημοκρατία να ορίζεται ο ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΚΡΙΤΗΣ και να είναι εκτός διαδικασίας ελέγχου, ως "ανεξάρτητη" αρχή.
ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι υπάρχει κάποια αρχή ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ στο διηνεκές και ζητούν να μεταβιβαστούν όλες οι εξουσίες σε ανεξάρτητες αρχές;

Και βέβαια μην ζητάς ισοτιμία της άποψης των πολιτών με  την απλή αναλογική, διότι αμέσως θα σε χαρακτηρίσει ΛΑΪΚΙΣΤΗ,  ΕΧΘΡΟ και πολέμιό της δημοκρατίας, γιατί θα έχει ίση ψήφο και ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ.
Οπότε για να το προλάβουμε αυτό καλύτερα να γίνουμε φασίστες εμείς.
ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!

Και  μην τολμήσεις να πεις για αλλαγές σε στρατό και σώματα ασφαλείας στους περισσότερους εξ αυτών.
Είναι ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. 
Σε παίρνει ο διάολος. Γίνεσαι εχθρός της πατρίδος. Το ενδεχόμενο να λειτουργήσει καλύτερα η ΠΑΤΡΙΔΑ, να γίνει ισχυρότερη αν δεν επαναλαμβάνουμε συνεχώς όλα, όσα την κατέστρεψαν είναι εκτός συζήτησης.
Δεν θέλουν οι επενδυτές,  και οι ξένες δυνάμεις.
ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ, μη χάσουν το .... μεσαζοντιλίκι.
Το μόνο που επιτρέπεται να λες είναι "υπάρχουν ελλείψεις, χρειαζόμαστε περισσότερα λεφτά για εξοπλιστικά" (που ΝΑΙ χρειαζόμαστε) και περισσότερο αυταρχισμό στα σώματα ασφαλείας.
Αν πεις ότι χρειάζεται και καμία αναδιάρθρωση δυνάμεων ή δομών, αν πεις ότι χρειάζεται αλλαγή ΔΟΓΜΑΤΟΣ στην ασφάλεια και στον σωφρονισμό, αν πεις ας πούμε ότι χρειάζονται περισσότεροι επαγγελματίες οπλίτες γιατί οι κληρωτοί πλέον το μόνο που προσφέρουν είναι ανούσιο κόστος για ρούχα, αρβύλες και αγγαριομαχία σε άχρηστες μονάδες, γίνεσαι ΟΧΤΡΟΣ.
Φίλος της δημοκρατίας λοιπόν και μη ύποπτος είναι όποιος δεν ακουμπάει το ΣΥΣΤΗΜΑ, δεν το πειράζει.

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΣΥΣΤΕΜΙΚΟΣ" Ο ΣΩΣΤΟΣ, Ο ΓΝΗΣΙΟΣ, Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.
Ο ΣΥΝΕΠΗΣ.
Είναι απολαυστικά γραφικός τύπος.

- Είναι με το Ευρώ και υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι ο συσχετισμός δεν μας παίρνει να τα βάλουμε με τον Σουλτάνο.
- Είναι με τους αυτονομιστές των πιο πλούσιων περιοχών των Ευρωπαϊκών κρατών -  Λίγκα του Βορρά και τον Πουζδεμόντ της Καταλονίας - που δεν θέλουν να πληρώνουν τις πιο οικονομικά αδύνατες περιοχές των χωρών τους και θέλουν να φύγουν ΜΕΝΟΝΤΑΣ στην Ε.Ε. ως ανεξάρτητα ΠΛΟΥΣΙΑ κρατίδια.
Αλλά είναι και αλληλέγγυοι. Είναι με τους φτωχούς και εξαθλιωμένους από την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού, αλλά την ίδια ώρα δηλώνουν ότι πρέπει να κυβερνάνε οι πλούσιοι και επιτυχημένοι ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ. (δεν είναι υπέροχοι;;;)
- Είναι φανατικά υπέρ της εξόρυξης υδρογονανθράκων σε Αιγαίο, Κύπρο, Ιόνιο κλπ, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση συνεκμετάλλευση με τον Τούρκο αλλά δεν θέλουν και τον άξονα με Αίγυπτο και Ισραήλ - υπό δυτική επιτροπεία βεβαίως - βεβαίως. 

Δεν θέλουν να παίξουμε κοινή ΑΟΖ με Ισραήλ, λέει γιατί το σημαντικότερο θέμα που πρέπει να καθορίζει την πολιτική της χώρας είναι η φιλία μας με τους Παλαιστινίους, τους παραδοσιακούς μας φίλους στην περιοχή.
Οι οποίοι όμως έχουν μετατοπιστεί στην Μουσουλμανική Αδελφότητα (που είναι με τον Ερντογάν) με τον οποίο δεν πρέπει να συνεκμεταλλευτούμε τα πετρέλαια, λένε.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
ΟΥΤΕ ΕΓΩ!

Είναι παραδοσιακά αντιαμερικάνοι βεβαίως βεβαίως και αντιδυτικοί (όπως όλοι μας) αλλά φανατικά υπέρ των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Οι πιο αντισυστεμικοί της πλάκας θέλουν να αλλάξουμε στρατόπεδο και να πάμε με τον Πούτιν και το Ιράν αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, ακόμα και αν το κάναμε.
Αυτοί είναι με τον Ερντογάν.
Άρα αν - υποθετικά - πηγαίναμε μαζί τους θα έπρεπε να είμαστε με τον Ερντογάν που δεν θέλουν οι ίδιοι (και εμείς)
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;
ΟΧΙ;;;;
ΟΥΤΕ ΕΓΩ!

Όμως και για την οικονομία έχουν το ίδιο καθαρές θέσεις.
Να βγούμε από τον ευρώ αλλά μέχρι να βγούμε να μείνουμε.
Αλλά όσο μένουμε να μην κάνουμε όσα λέει η ΕΚΤ, να μείνουμε μεν αλλά να κάνουμε παπαριές για να μην μας δίνουν λεφτά.
Και να λένε "φταίει ο Τσίπρας που δεν μας δίνουν λεφτά, που δεν ξέρει καλά αγγλικά να τους τα λέει. Αν πήγαινε ο άλλος που τα μιλάει φαρσί τα αγγλικά θα του τα δίνανε τα λεφτά χωρίς να του καπελώνουν μέτρα γιατί θα τους τα έλεγε καλά."

Υπέροχοι δεν είναι; Τα μνημόνια είναι - κατά την γνώμη τους - θέμα που λύνεται με το PROFICIENCY.

Άλλοι πάλι υγιείς αντισυστεμικοί σου λένε ότι πρέπει να βρούμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.
Σε Ρωσία και Κίνα.
Για να βγούμε από το ευρώ.

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι:
Η Ρωσία και η Κίνα μας θέλουν ΜΕΣΑ στο ευρώ και δεν μας δίνουν λεφτά για να βγούμε.
Αλλά εμείς στην αντισυστεμική κοσμάρα μας.

Ειδικά η Ρωσία, μάλιστα,  τα βρήκε με τον άλλο, απέναντι, αν δεν το κατάλαβαν.
Και ειδικά οι Κινέζοι έχουν επενδύσει ένα καράβι λεφτά για να έχουν το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου μέσα στο ευρώ. Πώς  θα μας δώσουν λεφτά για να βγούμε;
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ παίζει να 'σαι για να τα λες αυτά;

Οπότε να βγούμε μόνοι μας, σου λέει ο ΗΡΩΣ!
- Ναι, συμφωνώ αλλά μετά τι θα γίνει με τον Ερντογάν;
-  Θα μας φυλάξει η ΑΜΕΡΙΚΗ για να βγούμε από το ευρώ και να πάμε στο ΔΟΛΛΑΡΙΟ, σου λέει, ο ΙΔΙΟΣ που σου έλεγε ότι πρέπει να πάμε με το ΙΡΑΝ που πήγε με τον Ερντογάν.

- Ποιος θα μας φυλάξει; Η ΑΜΕΡΙΚΗ;
- Μα δεν είμαστε εναντίον γιατί είναι ιμπεριαλιστές και φονιάδες των λαών και δεν θέλουμε να είμαστε μαζί τους;

-ΕΙΜΑΣΤΕ.

- Άρα;

- "ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ" καταλήγουν, λοιπόν!

- Στον γιατρό έχεις πάει τελευταία;
Από τύφο το έπαθες;

- Δεν βλέπεις ρε τους Σύριους που είναι λιοντάρια.
- Τους βλέπω. Αλλά, χωρίς να θέλω να σε πικράνω και να σε κάνω να υποταχθείς, τα λιοντάρια δεν ήταν μόνα τους. Αν δεν είχαν τον Πούτιν και τη βάση των Ρούσων,  δεν θα είχε μείνει κεφάλι σε σβέρκο λιονταριού από τους τζιχαντιστές.
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ;

- ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ που λες και που δείχνουν ότι δεν είσαι έτοιμος να αγωνιστείς αντισυστεμικά. Πρέπει ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!

- ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤα παραμύθια των παιδιών για «το παλιό σχολείο» ξεκινούν στο Χαλάνδρι από την Πέμπτη 31 Μαΐου μεταμορφώνοντας την πόλη για δεύτερη συνεχή χρονιά σε έναν τόπο δημιουργικής σύνδεσης της ιστορίας με τον μύθο και τον θρύλο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι αφηγούνται τα παραμύθια τους σε μικρούς και μεγάλους σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Πέμπτη, με την παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Μικράς Ασίας & Μαραθώνος), και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου με τη διοργάνωση γιορτής στην πλατεία Χαλανδρίου.
Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρυσι η πρώτη διοργάνωση του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού, με το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι, ο θεσμός αποκτά φέτος μια ιδιαίτερη σημασία για την πόλη εδραιώνοντας τη σχέση δημιουργικότητας παιδιών και ενηλίκων με την τοπική – και όχι μόνο – ιστορία.
Το θέμα του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού είναι «το παλιό σχολείο». Μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έρευνα για την ιστορία των σχολείων της πόλης και συνέθεσαν τα δικά τους παραμύθια.
Η πρώτη φάση του φεστιβάλ διεξήχθη τον Μάρτιο με κύκλο σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους, πάνω σε τεχνικές δημιουργίας παραμυθιού μαζί με τα παιδιά. Παρουσιάστηκαν επίσης τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης «Περπατάω με την τάξη μου στην Πλάκα» και «Το παλιό σχολείο».
Σε δεύτερη φάση, ακολούθησε η δημιουργία παραμυθιών μέσα στη σχολική κοινότητα με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Οι εκπαιδευτικοί, αξιοποιώντας τις τεχνικές δημιουργίας παραμυθιού και μελετώντας μαζί με τους/τις μαθητές/ριες την ιστορία του κάθε σχολείου, δημιούργησαν τα δικά τους παραμύθια.
«Σε σύγκριση με την περσινή διοργάνωση, το φετινό φεστιβάλ υπήρξε πιο ανοιχτό και ως προς τη συμμετοχή και ως προς τη θεματική του καθώς την περασμένη χρονιά οι δράσεις είχαν εστιάσει σε τέσσερα σχολεία της πόλης και σε θέματα σχετικά με την ιστορία της κάθε γειτονιάς. Στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού η συμμετοχή υπήρξε ελεύθερη για όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου ενώ η θεματική του είναι μεν εμπνευσμένη από την τοπική ιστορία αλλά ανάγεται και στην εν γένει ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.
«Ο σκοπός της φετινής διοργάνωσης ήταν να ανακαλύψουν τα παιδιά την ιστορία του σχολείου, να μιλήσουν με μαμάδες και μπαμπάδες, παππούδες και γιαγιάδες για το πώς πήγαιναν στα σχολεία τους τα παλιά χρόνια, να τα συνδέσουν όλα αυτά με την τοπική ιστορία. Όλα τέθηκαν σε έρευνα. Για αυτό συνεργαζόμαστε και με την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου που συγκεντρώνει στοιχεία για το Χαλάνδρι στα παλιά τα χρόνια. Τα παιδιά μαθαίνουν ποιο είναι το παλιό σχολείο ενώ ταυτόχρονα έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους οι γενιές» εξηγεί ο Κώστας Στοφόρος, συνεργάτης του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και σημειώνει: «Φέτος ασχολούμαστε και πάλι με την τοπική ιστορία, την ιστορία των σχολείων της πόλης αλλά βλέπουμε και την ιστορία της εκπαίδευσης. Όλα αυτά μετατρέπονται σε παραμύθια. Δεν μένουμε στην ιστορία των σχολείων, ως κτίρια, αλλά βλέπουμε και τη λειτουργία τους και τους τρόπους διδασκαλίας της παλιότερης γενιάς. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν μέσα από δρώμενα, τα παλιά παιχνίδια, τις παλιές δασκάλες και τους παλιούς δασκάλους με τις βέργες και άλλα».
Η περσινή εμπειρία από το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι οδήγησε φέτος στην αποκλειστική επιλογή των ίδιων των παιδιών ως παραμυθάδων – αφηγητών των δικών τους ιστοριών, σε αντίθεση με πέρυσι που συμμετείχαν και επαγγελματίες παραμυθάδες στις εκδηλώσεις.
Η μεγάλη γιορτή του 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι θα γίνει στην πλατεία Χαλανδρίου την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα με τους/τις νεαρούς/ες παραμυθάδες/ούδες να μας αφηγούνται ιστορίες για το σχολείο που γνώρισαν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.

ΝΑ ΠΩΣ ΕΚΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ


Ο Σταύρος Θεοδωράκης πανηγυρίζει που ο Ματαρέλα προστάτευσε την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καταξευτιλίζοντας την ΙΤΑΛΙΚΗ!

Οι λαοί της Ευρώπης - ένας, ένας - γυρίζουν την πλάτη στο Γερμναικό Ευρωμόρφωμα και την δικτατορία του ευρώ.

Και ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ η Ελλάδα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!


Φταίνε κάτι φασισταριά σαν τον ΕΝΤΟΝΓΚΕΡ και οι  πολιτικοί ταγοί, κατασκευάσματα και ορντινάτσες των αγορών.

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ!
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ!!!!

Νέες απεργίες σήμερα Πέμπτη- Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς


Aκινητοποιημένα θα είναι σήμερ, όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας που κύρηξαν οι εργαζομένων.

Ο ηλεκτρικός θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί, ενώ το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επίσης, το τραμ θα είναι εκτός λειτουργίας από τις 9 το βράδυ έως την λήξη της κυκλοφορίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ εξήγγειλε τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία ως διαμαρτυρία για το κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, ενώ η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ προχώρησε σε απεργία με αιτήματα που αφορούν προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΠΗΓΗ: enikos.gr