Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΤΑΝ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ - ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΗΤΑΝ .... ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

του ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ
Εχθές το πρωί κοινοποιήσαμε την πρωτοβουλία μας για τις κοινωνικές δομές του δήμου και την πρόταση - απαίτησή μας να ξεφύγουν από την μιζέρια στις οποίες την καταδίκασαν οι επιλογές Κουράση, αλλά και τα πειράματα και στη συνέχεια η αδράνεια και η ατολμία της διοίκησης Ρούσσου.

Ως παράταξη που έχουμε υπογράψει το πρακτικό της .... σύβρασης δίνοντας στον κ. Ρούσσο την δυνατότητα να διοικεί τον δήμο με ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα όργανα αποφάσεων - εμπιστοσύνη που σπατάλησε και τελικά καταχράται όπως αποδεικνύεται στην πράξη - αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε την συνευθύνη για τις εμμονές, τις αδράνειες, τις ανεπάρκειες του δήμου και έχουμε κάνει κυρίαρχο μέλημά μας να συνδράμουμε - όσο μπορούμε περισσότερο - για να ξεπεραστούν.

Η ευθύνη μας λέει ότι δεν έχουμε καθήκον μόνο κριτικής ως έχουν οι παρατάξης της (ψευτο)αντιπολίτευσης στον δήμο,  αλλά κυρίως ΕΦΑΡΜΟΣΙMΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ αφού μετάσχαμε - καλώς ή κακώς -  κατά τις δημαιρεσίες στην  πλειοψηφία που εξέλεξε τα όργανα διοίκησης.

Η επιλογή μας - η δική μας αντίληψη περί ευθύνης - ενοχλεί ιδιαιτέρως τον ναρκισσισμό εκείνων των στελεχών της διοίκησης - και δυστυχώς και του ίδιου του δημάρχου - που θεωρούν τους εαυτούς τους απόλυτα επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών - ακόμα και σε μια τέτοιας έκτασης κρίση.
Αντελήφθησαν φαίνεται την σύμπραξη όχι ως πολιτική επιλογή με στόχο την ώσμωση, την σύνθεση και την συνδιοίκηση αλλά κουτοπόνηρα - αρβανίτικα θα έλεγα - ως  εγκλωβισμό των άλλων παρατάξεων.
Ως μια πράξη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και τελικά υποταγής των συμπραττουσών παρατάξεων στην επικυρίαρχη.

Η ενόχλησή τους από την εμμονή μας ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ αλλά και να διαχωρίζουμε την θέση μας ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ και δεν αποφασίζεται συλλογικά, εκφράζεται πραγματικά με έναν τρόπο που δεν τους τιμά, ούτε εκείνους ως πρόσωπα , ούτε κυρίως τον θεσμό του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ή ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ: Έχουν επιλέξει να απορρίπτουν εν τη γέννεση της, άκριτα και χωρίς δεύτερη σκέψη  κάθε πρόταση που τους κάνουμε εμείς ή άλλες εκ των συμπραττουσών παρατάξεων (για τις οποίες δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μιλήσουμε δημόσια) με στόχο να .... πάθουμε ψυχολογικά και να σταματήσουμε επειδή .... βαρεθήκαμε και επειδή οι εγκέφαλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και οι μπούληδές τους θα μας χαρακτηρίσουν ..... κάπως και θα .... ψαρώσουμε. (...... έχετε χαζέψει; ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ..... ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ?)

Οι συσκέψεις του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων έχουν πάρει τα χαρακτηριστικά ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ: Όλοι μπορούν να κάνουν προτάσεις - μόνος του αποφασίζει όμως ο .... μονάρχης τι θα γίνει στον δήμο.
Η απάντηση "θα το σκεφτώ και θα σας απαντήσω" είναι η μόνιμη αντιμετώπιση του δημάρχου όταν πρέπει να ληφθεί μια απόφαση από ένα όργανο - που υποτίθεται ότι έχει ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ για την κρίση.

Για εσωτερική λειτουργία και συνεννόηση  της πλειοψηφίας - της σύβρασης  - δεν το συζητάμε. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ που να έχει αποφασιστεί συλλογικά. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. 
Μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι, που έλεγε ο συχωρεμένος συμπολίτης μας Βασίλης Τριανταφυλλίδης.

Η αυτοδιοίκηση όμως είναι (ήταν μάλλον) δημοκρατικός θεσμός και βασίζεται σε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ, όχι στις αποφάσεις ενός. Ήταν τουλάχιστον πριν το αντιδημοκρατικό έκτρωμα Θεωδορικάκου που κατάργησε ουσιαστικά τα δημοτικά συμβούλια.

Δεν περίμενα - είναι αλήθεια ποτέ - ότι η πιο ακραία χρήση των φασιζουσών προβλέψεων  αυτού του εκτρώματος - αυτά που δεν γίνονται πουθενά αλλού, σε άλλο δήμο - θα εφαρμόζονταν από τον δήμαρχο και την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ,, οι Οικολόγοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - δυνάμεις που έχουν δώσει ιστορικά μάχες για την απλή αναλογική, τα δικαιώματα των μειοψηφιών, των συνθέσεων  και των πολιτικών συνεργασιών.

Ούτε ότι θα το ανέχονταν τα κόμματα αυτά τέτοιο ......παράδειγμα .... εφαρμογής της απλής αναλογικής στην οποία ομνύουν λόγω της .... κουτάλας, που λέει ο λαός μας.

Δεν μέτρησα σωστά τον - γνωστό - ναρκισσισμό του δημάρχου και κάποιων εκ των αντιδημάρχων του αλλά και την γνωστή και από το παρελθόν ακραίο καρεκλολατρεία των .αριστερών (μπαίνοντας).

ΜΕΑ CULPA. Αυτά θα τα ξαναπούμε και θα μας απασχολήσουν σύντομα διότι στο παρασκήνιο οι εξελίξεις τρέχουν αλλά δεν είναι της ώρας.

ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ - ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Μόνο οι αδιάφοροι για αυτό που ζουν οι συνδημότες τους σε ενεστώτα χρόνο κάνουν πολιτικές ίντριγκες και παίζουν παιχνιδάκια αυτές τις ώρες.

ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ. Ο ΛΑΟΣ ΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ και το ενδεχόμενο να κλονιστεί ή να περιοριστεί όταν κινδυνεύουν ζωές.

Αυτό που έχει αξία τώρα είναι να μπαίνει Ο ΔΗΜΟΤΗΣ και ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ του ΜΠΡΟΣΤΑ από όλα, όσο διαρκεί ο εγκλεισμός του.

Αυτό είχε στόχο η πρότασή μας, που κοινοποιήσαμε εχθές,για τις κοινωνικές δομές του δήμου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ - ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ διότι καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων που έχουν φορολογική δήλωση μέχρι 12 000 ευρώ και δεν σχεδιάζει να καλύψει άλλους με ίδιες δυνάμεις.
"ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ" μου απάντησε ο δήμαρχος.

Στην κρίση σας λοιπόν αγαπητοί συνδημότες να αποφασίσετε αν ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού και η κάλυψη πιθανών αναγκών - με μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων, κατ΄οίκων νοσηλεία, ψυχολογική υποστήριξη κλπ - μπορεί να έχει ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΦΟΝ.

Το οποίο εισοδηματικό πλαφόν καλώς βέβαια  υπάρχει για τις παροχές του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ - την δωρεάν παροχή τροφίμων (άλλο αυτό - διότι οι προπαγανδιστές της διοίκησης προσπαθούν να σε τρελάνουν για να τους προσκυνάς και να τους χειροκροτάς και τα κάνουν όλα .... σούμα. ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ).

Αλήθεια ένας ηλικιωμένος ή και ένας  μεσήλικας συνδημότης μας που έχει ανάγκη να του φέρουν στο σπίτι ΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ  - και να πληρώσει για το κόστος τους ή να δεχτεί μια επίσκεψη για κατ΄οίκον νοσηλεία (ενέσεις, οξυμετρήσεις, ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ αν έχει εισόδημα ..... 20.000 ευρώ ή δεν είναι ΡΟΜΑ?

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ή ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ, αυτό?

 Υπάρχουν ανάγκες ή είναι μικροπολιτική δική μας στάση ψηφοθηρίας?

Ο καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός - τα παπαγαλάκια μπορεί να σου πουν ότι ο δήμος επαρκεί και καλύπτει όλες τις ανάγκες των δημοτών και ο Νταβίας φωνάζει για ψηφοθηρικούς λόγους.
Μετρήστε τα like στο fb, θα σου πουν.

Ε είναι τα like όσων έχουν την κάλυψη των υπηρεσιών του δήμου και έχουν μπει στο "κλουβί με τους κλακαδώρους". Είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ.
Πόσοι είναι 1000 - 1500 σε όλες τις υπηρεσίες οι ωφελούμενοι;
Ο καταυλισμός είναι οι μισοί και άλλοι τόσοι οι μπαλαμοί εκ των οποιων οι μισοί δεν είναι καν Χαλανδραίοι, είναι ... φίλοι παραταξιακοί και κομματικοί.
Μετρήστε λοιπόν τώρα εσείς ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ LIKE γιατί ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ.
Likιστες.
Είναι οι υπόλοιποι 70 000 δημότες ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ?

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. 
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ - ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ  ΤΩΡΑ - ΕΜΠΡΟΣΤΟΒΑΡΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ - και το απόγευμα της ίδιας μέρας - προφανώς κατανοώντας την απήχησή της παρέμβασής στην σιωπηλή πλειοψηφία - τι έκανε;;;;

ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ που διαβάσαμε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Πιέζει για επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Δήμος Χαλανδρίου

«Ενθαρρυντικό» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν θετικός, όπως αναφέρει, στο αίτημα για επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε δήμους, σαν το Χαλάνδρι, που δεν περιλαμβάνονται στη σχετική προκήρυξη που βγήκε.

ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ! Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ!

Και άρα υπήρχε ανάγκη και όταν το προτείναμε ΕΜΕΙΣ και αππορίφθηκε το ίδιο πρωί!
Δεν μπορεί να είμαστε εμείς λαϊκιστές και πολιτικάντηδες όταν το προτείνουμε στον δήμο και ο Ρούσσος να μην είναι όταν το προτείνει εκείνος στην κυβέρνηση.
Ε?  Γίνεται;

Και αφού λοιπόν τώρα ο δήμαρχος αρνήθηκε την πρότασή μας ως μη αναγκαία όταν έπρεπε να την υλοποιήσει αυτός - έστω και για 4 μήνες -  πρέπει (δεν πρέπει, σχήμα λόγου είναι)  τώρα ο υπουργός να του πει ότι - ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΤΑΡΤ, του δημάαρχου  - δεν πρέπει να διεκδικεί επέκταση του προγράμματος γιατί ο δήμος είναι επαρκής.

ΝΤΑ?
ΝΤΑ.

ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.

ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ (αυτοί που κάνουν διαδικτυακό bulling).

ΥΓ: Η πρότασή μας πρέπει έστω και στο 90  πριν την σημερινή συνεδρίαση της ΟΕ -  να γίνει αποδεκτή και να γίνουν τετράμηνες προσλήψεις στην κοινωνική υπηρεσία ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο δήμαρχος για να στηρίξει την διεκδίκησή του πρέπει να ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ και να αναγνωρίσει ότι .... δεν φτάνουν πάντα οι φωστήρες του,και η μεγαλειότητά του.

ΑΠΛΑ ΜΑΣΗΜΑΤΙΚΑ