Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Για διπλό στην Φινλανδία με αλλαγές


Αρκετές αλλαγές αναμένεται να κάνει ο Κλαούντιο Ρανιέρι στο βασικό σχήμα της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Φινλανδία.
Ο Ιταλός τεχνικός που θέλει να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα, προκειμένου να έρθει η νίκη. Γιʼ αυτό στην επίθεση κατέληξε στο να χρησιμοποιήσει τους Μαυρία και Καρέλη στα άκρα και τον Αθανασιάδη ως μοναδικό προωθημένο.
Σταθερός κάτω από την εστία της Ελλάδας θα είναι ο Καρνέζης, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα πάρουν θέση οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Ο Τοροσίδης είναι καλά και θα αγωνιστεί κανονικά στο αριστερό άκρο της άμυνας, και ο Βύντρα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή θα παραταχθούν ο Μανιάτης ως αμυντικός χαφ και μπροστά του οι Ταχτσίδης, Σάμαρης, σε ένα σχήμα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.
Από κει και πέρα περίπου 100 Έλληνες κατέκλυσαν το κέντρο του Ελσίνκι και με τις φωνές τους και τα συνθήματα έδωσαν χρώμα στο μουντό κλίμα που επικρατούσε.
Στο κλίμα του αγώνα κινήθηκε το Ελσίνκι το μεσημέρι του Σαββάτου. Περίπου 100 φίλοι της Ελλάδας που ταξίδεψαν από όλες τις άκρες της Ευρώπης και του κόσμου συγκεντρώθηκαν σε πλατεία του Ελσίνκι και έδωσαν το δικό τους χρώμα στη μουντή πρωτεύουσα της Φινλανδίας.
Στα βόρεια της Ευρώπης βρέθηκαν Έλληνες από Ελλάδα, Νορβηγία ακόμα και το Τέξας. Οι Φινλανδοί χάζευαν το τραγούδι και το χορό των Ελλήνων που έβαλαν τους πάντες στο κλίμα του αποψινού αγώνα, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει άλλο περιθώριο για απώλειες.

Σ.Χ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ
Ανέβηκε εχθές στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΣΤΑΣΗ

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει από τα ΜΜΕ και από τα τοπικά τους φερέφωνα για το ότι ο δήμος Χαλανδρίου με την Αριστερή Διοίκηση του αρνούμενος να συνεργαστεί με το υπουργείο του κου Μητσοτάκη υποθάλπει εργαζόμενους που έχουν πλαστά πτυχία ή στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν έχουν καν πτυχία.
Συστηματικά η καθεστωτική προπαγάνδα εμφανίζει την άρνηση συνεργασίας με τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στο θέμα της διερεύνησης των συμβάσεων μονιμοποίησης προσωπικού σε βάθος 20ετίας ως αντίδραση στον έλεγχο πλαστών πτυχίων και διακιαολογητικών.

Κατ αρχήν ας το ακούσουν καλά για άλλη μία φορά οι εκλεκτοί του καθεστώτος είτε στην πόλη είτε κεντρικά ότι η Αριστερή διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τους εντεταλμένους της τρόϊκας και κανένα στοιχείο δεν πρόκειται να δώσει και να χαρίσει στην παραπαίουσα κυβέρνηση Σαμαρά τους εργαζόμενούς του δήμου προκειμένου να συμπληρωθεί το νούμερο των 6500 απολύσεων.

Από την άλλη δημοσιεύουμε σήμερα τα στοιχεία που παρέδωσε η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών στην διοίκηση του δήμου και αφορούν τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων και των δικαιολογητικών τίτλων σπουδών για τους εργαζόμενούς της. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρχή της χρονιάς.

Το γεγονός αυτό μάλλον αποδεικνύει ότι οι Κλουζώ του κυβερνητικού ρεπορτάζ θα πρέπει να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Ανεμπόδιστα εκετελείται η εργασία αυτή του ελέγχου για μήνες. Περεπιπτόντως δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα πλαστό πτυχίο. Κρίμα που οι καμπουράκηδες του τηλεοπτικού πάλκου δεν θα έχουν κάτι να πουν πάλι...

www.stasi.gr

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανό

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τους τομείς συναρμοδιότητας των δύο φορέων.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την Περιφερειάρχη είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση για όλα τα θέματα συναρμοδιότητάς μας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κατασκευών Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στα αναγκαία έργα συντήρησης και επισκευής, που έχουν να γίνουν από το 2004, με το κονδύλι των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ που είχε προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. Άμεσα λοιπόν ξεκινούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις μελέτες και τον διαγωνισμό.

Είναι μια υποχρέωσή μας απέναντι στο ΟΑΚΑ, την σημαντικότερη υποδομή του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα ένα τοπόσημο με ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη συνδρομής της Περιφέρειας για την υλοποίηση των έργων συντήρησης των στεγάστρων στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη παρέμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως στην περίπτωση του Πανελληνίου ΓΣ καθώς και του Αττικού Άλσους. Τέλος, η Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της από κοινού προώθησης προγραμμάτων για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.