Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΨΥΧΗΣ

 

Οι σύντροφοι μου Κ. Αγγέλης, Τ. Θεοχάρης, Α. Καραγιάννης, Π. Πανάγος, Γ. Παπαγιαννόπουλος και ο Αλ. Χαλαζιάς  με τους οποίους παρεμβήκαμε - με όσες ηθικές και ψυχικές δυνάμεις μας είχαν απομείνει μετά την περίοδο κατεξευτελισμού του πολιτικού μας χώρου, του χώρου που συνίδρυσαν εκείνοι την δεκαετία του 70 και στον οποίο αφιερώσαμε τα νεανικά μας χρόνια, εμείς οι λίγο νεώτεροί τους την δεκαετία του 80, για να εισπράξουμε ό,τι εισπράξαμε από όσους ήρθαν και τον βρήκαν έτοιμο για να τον εκμεταλλευτούν και να τον μετατρέψουν σε όχημα καριέρας και προσωπικού τους πλουτισμού - στις ζυμώσεις του αντιμνημονιακού χώρου  που ξεκίνησαν στα πλακάκια του Συντάγματος κατά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτησμένων, όταν ξανασυναντηθήκαμε μετά από πολλά χρόνια και με τους οποίους ουσιαστικά συλλογικά συνλειτουργούμε από τότε σε μικρές συλλογικότητες του ιδεολογικού μας χώρου, του χώρου του δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλισμού, με τους οποίους συνυπάρξαμε στο ψηφοδέλτιο της Αττικής Συνεργασίας - Όχι στο Μνημόνιο, με τους οποίους ανταλλάσσουμε απόψεις και το παλεύουμε μαζί από τότε,  μου έχουν εδώ και μέρες στείλει το κείμενο που  δώσαμε στην δημοσιότητα. (http://stinplatia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4.html)

Δεν ξέρω τι σημαίνει για τον μέσο Χαλανδραίο, δεν έχει καμία σημασία τι αντίκρισμα έχει σε κουκιά, δεν ξέρω τι σημαίνει ακόμα και για τους συναγωνιστές μου στην δημοτική κίνηση Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους ενώ πολλοί εξ αυτών δεν ανήκουν στον δικό μας ιδεολογικό χώρο. (αυτό άλλωστε καθιστά την παράταξή μας πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ.)

Ξέρω όμως τι σημαίνει για εμένα προσωπικά και γι' αυτό θα παρακαλούσα να μου συγχωρήσετε όλοι την αμετροέπεια να το δημοσιοποιήσω αφού ίσως τελικά αφορά μόνο εμένα και τα συναισθήματά μου.

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ!

Δεν είναι η ώρα να εξηγήσω το γιατί, δεν είναι η ώρα να πω περισσότερα, είναι η ώρα  της μάχης που δίνουμε σε τοπικό επίπεδο αλλά και ενός συνολικότερου και σαφώς σημαντικότερου αγώνα που δίνεται για  "ακύρωση του Μνημονίου, Απαλλαγή από τον Δανεισμό, Ανατροπή της Υποτέλειας και ριζική καταδίκη όσων συνήργησαν ή συνεργούν στην καθυπόταξη και εκποίηση της χώρας, μάλιστα δε με εκβιασμούς και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις" (από το χθεσινό κείμενο του Τίμου http://stinplatia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9639.html) και του οποίου ΈΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ" (όπως άλλωστε πάντα στην διαδρομή μας).

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΜΑΧΗ αυτή την ώρα και η ΝΙΚΗ , της όποιας καταγραφής πληροφοριών, γεγονότων και παρασκηνίου.

Το κείμενο αυτό όμως και οι σύντροφοί μου που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ σε βάθος το παρασκήνιο και τις ζυμώσεις όλης αυτής της περιόδου προσθέτει τεράστια ΗΘΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ στην προσπάθειά μας, κατά τα δικά μου αξιολογικά κριτήρια και οριοθετεί - το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο της εμπλοκής μας.

Επαναλαμβάνω και κρατήστε το, είναι απολύτως αληθές: Τέτοια είναι η σημασία του για μένα που χωρίς αυτή ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ προσωπικά τουλάχιστον, διότι η παράταξη  έχει και καλύτερούς μου για να ηγηθούν αλλά όχι ίσως το ίδιο αναγνωρίσιμους για αυτή τη φάση.

Σύντροφοι ευχαριστώ ειλικρινά, με την έννοια και την σημασία που το "ευχαριστώ" αποκτά στην μεταξύ μας επικοινωνία, όχι αυτή της μικροαστικής υποχρέωσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΝΤΗ«ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» 
Ρένα Δούρου 
Αττική 


Την πρόταση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» σχετικά με ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, για μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον, παρουσίασε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου τόνισε την ανάγκη μίας νέας αρχής. «Μια αρχή που θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα. Μια αρχή που θα βάζει τέλος στο έγκλημα της Φυλής. Μια αρχή που θα βάζει τέλος στο σχέδιο για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με τα ΣΔΙΤ».

Μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Ρένα Δούρου τόνισε:

Το σημερινό μοντέλο του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), «ένας σχεδιασμός αδιέξοδος, μη βιώσιμος οικονομικά και οικολογικά, κοινωνικά άδικος», συνιστά «όχι απλά μια ξεπερασμένη όσο και επικίνδυνη προσέγγιση στη διαχείριση των απορριμμάτων». «Αλλά ένα συνειδητά λάθος σχέδιο, στη βάση κρίσιμων παραδοχών, που έρχονται σε αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία που πλέον έχει γίνει, με το νόμο 4042 του 2012, εθνική νομοθεσία».

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης φέρει «ακέραιη μια τριπλή ευθύνη: εκείνη της αποδοχής, της μη αξιολόγησης και της μη αναθεώρησης, ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει, του ΠΕΣΔΑ». «Στηρίζει πλήρως και συνειδητά τον σχεδιασμό του 2003 – 2006» και «εκτελώντας τις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης, προχωρά το σχέδιο των τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) – μια επιλογή δηλαδή που ήδη αμφισβητείται στην ΕΕ -, με εγγύηση του Δημοσίου για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας: οι πολίτες δεν ερωτώνται, δεν ενημερώνονται».

Η περίπτωση της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, «έργου επικίνδυνου για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον- για το οποίο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος παραπέμπουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχη και την ανάδοχο εταιρία στον εισαγγελέα για παράνομη χωροθέτηση»-, συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων».

· Γνωρίζουμε τι πρέπει να απορρίψουμε για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, παράγοντας πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

· Το μοντέλο διαχείρισης που προτείνουμε διαθέτει παραγωγικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους κάθε περιοχής, προωθεί τη συνέργια και την ισορροπία μεταξύ των τριών τομέων παραγωγής και επιτρέπει τη διανομή της παραγόμενης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού.

· Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

· Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε. Αυτό της βιώσιμης και δίκαιης, οικονομικά και οικολογικά, διαχείρισης των απορριμμάτων. Για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, πλεονέκτημα, τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τους δήμους.

· Και το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων, που αυτός εκπροσωπεί.

Το Γραφείο Τύπου
3.4.2014

Τα κύρια σημεία της εισήγησης Χουντή στην παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού “Δύναμη Ζωής” με υποψήφια αντιπεριφειάρχη Αττικής τη Ρένα Δούρου.

Ν. Χουντής: Θέμα διάσωσης της Αττικής η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων

«…Σας βεβαιώνω, Δεν υπάρχει χωροθέτηση ΧΥΤΑ που να έγινε την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα που να μην είναι προβληματική».

Σε αυτό το συμπέρασμα, φτάνει και η Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκε την Ελλάδα, μετά από Αναφορές πολιτών…..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣΣας καλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου

στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων και Αντιγόνης)
 την Δευτέρα 7 Απριλίου στις 8.00 μ.μ.

με θέμα: 

"Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ο ρόλος τους στην ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας μας"

Θα μιλήσουν:'

Σάββας Ρομπόλης, Καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου  Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ

- Νίκος Σκορίνης, μέλος του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πρωτοβουλία Πολιτών


 Ψήφισμα

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ χαιρετίζει την ίδρυση της Δημοτικής Κίνησης «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ» και τις θέσεις της για τον αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις σημερινές συνθήκες όπου τα μονιμοποιημένα Μνημόνια επιβάλλουν αυξανόμενη υπερχρέωση και υποτέλεια της χώρας, η Αυτοδιοίκηση εκφυλίζεται σε αντικείμενο ενός γερμανού υφυπουργού και οι πόλεις μας – όπως το Χαλάνδρι – καταδικάζονται σε δομική ατροφία, πρωτοβουλίες σαν αυτή και υποψηφιότητες όπως του φίλου και συντρόφου μας ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ, αποτελούν ελπίδα αντίστασης, αλλά ταυτόχρονα υπόσχεση οργανωμένης πάλης ολόκληρων τοπικών κοινωνιών, για μία άλλη Ελλάδα.


Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα στηρίζει πάντα με όλες της τις δυνάμεις κάθε Δημοτική Αρχή, που θα προωθεί την οργανωμένη παρέμβαση και συμμετοχή των πολιτών, σε μία πορεία για ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ.


Αυτή η πορεία είναι εφικτή, άν ενωθούν οι κύριες – αν όχι όλες – δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με ένα κοινό πρόγραμμα, εξ ίσου αντιμνημονιακό και αναπτυξιακό.                                  Για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΑγγέλης Κωνσταντίνος, νομικός, πρ. Διοικ. Δ/ντης «ΕΓΝΑΤΙΑ»


Θεοχάρης Τίμος, πολιτ. Επιστήμονας, πρ. Πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου Χαλανδρίου


Καραγιάννης Απόστολος, μαθηματικός - οικονομολόγος


Πανάγος Παναγιώτης, οικονομολόγος, Πρόεδρος Συνεταιρισμού Καταναλωτών


Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, αρχιτέκτονας, συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος ΠΑΣΟΚ (ΠΑΚ Ιταλίας)


Χαλαζιάς Αλέξιος, τεχνικός επικοινωνιών, πρ. μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 24ωρη Γενική Απεργία στις 9/4

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ

Θ. Μακρής
 
Το Κάτω Χαλάνδρι, μια όμορφη περιοχή με υπέροχους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν τι εστί η οικογένεια , η γειτονία, η φιλία, είναι παρατημένο και ξεχασμένο.
Το πολιτικό κατεστημένο τον θυμάται μόνο όταν έρχονται οι εκλογές με τις γνωστές σε όλους μας μεγάλες υποσχέσεις, οι οποίες βεβαίως δεν τηρούνται

Δεν υπάρχουν όμως αλλά περιθώρια, είτε Αλλάζουμε Πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον, είτε η περιοχή μας θα υποβαθμισθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα της επιτραπεί καμία επιστροφή
Και τονίζω περιοχή ΜΑΣ διότι είμαι κάτοικος Κάτω Χαλανδρίου και νοιάζομαι για την γειτονία μου.

Δεν θα υπάρχει επιστροφή όταν το γήπεδο του Απόλλωνα πουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, όταν οι μικροί αθλητές θα είναι στο δρόμο

Δεν θα υπάρχει επιστροφή όταν το τελευταίο πράσινο στο Κάτω Χαλάνδρι θα έχει πουληθεί

Μέρα με την μέρα οδεύουμε προς την οριστική υποβάθμιση της περιοχής μας.

Τα πεζοδρόμια πλέον είναι σε φάση αποσύνθεσης, σπασμένες πλάκες , λακκούβες που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τους πεζούς, γραμμές καθοδήγησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες που οδηγούν ευθεία τον άτυχο που θα τις ακολουθήσει πάνω σε δέντρα , σε κολόνες ( ένας κεντρικός δρόμος του Κάτω Χαλανδρίου – Σοφ . Βενιζέλου- είναι το καλύτερο παράδειγμα) ,σκουπίδια πεταμένα που δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα.

Οι παιδικές χαρές δεν έχουν καλύτερη τύχη, οι πλάκες ασφαλείας όταν υπάρχουν είναι πεταμένες στο έδαφος, δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά με αποτέλεσμα αντί να προστατεύουν τα παιδάκια να αποτελούν κίνδυνο. Η παιδική χαρά της Σαρανταπόρου με Μεθώνης είναι ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή – πλάκες ασφαλείας λάθος τοποθετημένες , 5χ5 διαλυμένο, τραμπάλες σπασμένες, γήπεδο του βόλεϊ χωρίς γραμμές, χωρίς δίχτυ...... αλλά με πέτρες...
Τι να πούμε για την παιδική χαρά της Ιθώμης όπου οι γύρω κάτοικοι ζητούν το αυτονόητο – την επιστροφή των παιδιών.


Η πλατεία Χίου που κάποτε έσφιγγε από ζωή είναι έρημη, ούτε παιδιά , ούτε παππούδες τίποτα !!! μόνο σκουπίδια – σπασμένο παγκάκι – και το χαλασμένο σιντριβάνι

Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι κυρίως τα θύματα αυτής της κατάστασης. Από την μια απαγορεύουν στην τρίτη ηλικία να κυκλοφορεί- οι δρόμοι είναι σχεδόν αδιάβατοι, από την άλλη τα παιδιά δεν μπορούν να χαρούν τις παιδικές χαρές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που όταν δεν είναι προς πώληση(Απόλλωνας), δεν είναι κατεστραμμένες (5χ5 γηπεδάκι),έχουν εγκαταλειφθεί (κολυμβητήριο στην Αποστολοπούλου)

Το Κάτω Χαλάνδρι χρειάζεται επιτέλους νέους ανθρώπους με πραγματική διοικητική εμπειρία στο ιδιωτικό τομέα , οι οποίοι να μπορούν να αντιμετωπίσουν το τωρινό κατεστημένο , και πάνω απ’ όλα να νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους

Το κείμενο είναι σκληρό αλλά όπως υποστηρίζουν φίλοι και γνωστοί

‘ Ο ΜΑΚΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΣ’

Αθανάσιος Μακρής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Πεντέλη εν δράσει το Σάββατο 5/4 στις 19:00.


Πρόσκληση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης
και ο συνδυασμός Πεντέλη εν δράσει – Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών,
σας προσκαλούν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου
(Λεωφόρος Δημοκρατίας 51, Μελίσσια) το Σάββατο 5 Απριλίου στις 19:00.

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, καλούμε τους πολίτες του Δήμου
να στηρίξουν ενεργά την προσπάθειά μας για πραγματική αλλαγή στο Δήμο Πεντέλης.

Αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο!

Έχουμε σχεδιάσει έναν καλύτερο Δήμο
Με την υποστήριξή σας θα φτιάξουμε έναν καλύτερο Δήμο

Ήρθε η ώρα της ανατροπής και στην Πεντέλη!