Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ : ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ SUMMER SCHOOL ΤΗΣ EUROPEAN SOCIETY FOR IMMUNODEFICIENCIES (ESID) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ

  

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου εορτασμού για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες (22-29 Απριλίου) διοργανώνεται Επιστημονικό Συμπόσιο του Summer School της European Society for Immunodeficiencies (ESID), το οποίο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τους ιατρούς του ΙΑΣΩ Παίδων, με θέμα «Update on Primary Immunodeficiencies - Inborn Errors of Immunity». Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06 Μαΐου 2022, ώρα 14:30 έως 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

 

Στόχος του Συμποσίου είναι η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και η ενημέρωση των Ιατρών - Συνεργατών και των Επαγγελματιών Υγείας για τα επίκαιρα επιστημονικά θέματα που αφορούν στις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες / εγγενή λάθη της ανοσίας.

 

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:

·       SCID in the era of Newborn Screening

·       From infection to immune deficiency

·       When to think about monogenic causes of CVID

·       PIDs and cytoskeleton dynamics

·       Inborn Errors of Immunity in Adults

·       Warning signs of PID in Haematology / Oncology

·       Immune dysregulation

·       A patient with immune dysregulation

·       The many faces of Haemophagocytic Lymphohistiocytosis

 

Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι το "Faculty" του ESID Summer School: Fabio Candotti, Head Division of Immunology and Allergy, University Hospital of Lausanne, Switzerland, President elect of ESID, Eleonora Gambineri, Head of Immuno - Onco - Hematology Unit, "Anna Meyer" Children's Hospital, University of Florence, Italy, Manfred Hönig, Department of Pediatrics, University Medical Center, Ulm, Germany, Emma C. Morris, Director Division of Infection and Immunity, Clinical Cell and Gene Therapy, University College London, UK, Despina Moshous, Paediatric Immunology, Haematology and Rheumatology Unit, Hôpital Necker - Enfants Malades, Imagine Institute, University Paris Cité, Paris, France, Peter Olbrich, Paediatric Infectiology, Rheumatology and Immunology Unit, University Hospital Virgen del Rocío, Sevilla, Spain, Pere Soler Palacín, Head of the Pediatric Infectious Diseases and Immunodeficiencies Unit, Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, Barcelona, Spain, Kathleen E. Sullivan, Chief of the Division of Allergy and Immunology, Children’s Hospital of Philadelphia, USA.

Επιστημονικά Υπεύθυνες της Εκδήλωσης είναι οι κ.κ. Μαρία Κανάριου, Παιδίατρος, Διευθύντρια Τμήματος Παιδιατρικής Ανοσολογίας, ΙΑΣΠαίδων και Despina Moshous, Paediatric Immunology, Haematology and Rheumatology Unit, Hôpital Necker - Enfants Malades, Imagine Institute, University Paris Cité, Paris, France.

 

  Η συμμετοχή και παρακολούθηση της Εκδήλωσης είναι δωρεάν και θα έχετε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσετε με φυσική παρουσία, με την επίδειξη του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και μέσω live streaming από το website: https://bit.ly/3y36O7T


ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Νέο Δωράκι – Σκάνδαλο της κυβέρνησης στους μεγάλους ενεργειακούς παρόχους.

 

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 - Σε σχέδιο νόμου στη Βουλή, ουσιαστικά επιβάλει να μην μπορούν τα νοικοκυριά να παράγουν ρεύμα 

- Καμία σχέση με πράσινες και οικολογικές πολιτικές, οι πολιτικές της κυβέρνησης

Νέο Ενεργειακό Σκάνδαλο και προώθηση των ημέτερων εταιριών ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή. Μετά την ληστρική Ρήτρα Αναπροσαρμογής, τώρα με νομοσχέδιο επιχειρείται να μην υπάρχουν μικροί και οικογενειακοί παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας. Το Πράσινο Κίνημα, καταγγέλλει την συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία έχει σημείο αναφοράς το γνωστό τρίγωνο της διαπλοκής του Μαξίμου.  
Έτσι, με σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση, με τίτλο  «Εκσυγχρονισμός της Αδειοδοτικής Διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» και συγκεκριμένα το άρθρο 10, αναφέρει ότι  όταν υπάρχει ένας μικρός παραγωγός και στην περιοχή θέλει να εγκατασταθεί ένας μεγάλος παραγωγός, τότε ο Α.Δ.Μ.Η.Ε. σταματά να παίρνει από τον μικρό παραγωγό. Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο με αντιοικολογική και καθόλου «πράσινη» προσέγγιση. Το Πράσινο Κίνημα, υποστηρίζει σθεναρά, το δικό του πολιτικό σχέδιο το οποίο είναι ανθρωποκεντρικό και έχει ως σημείο αναφοράς την ευημερία των πολιτών. Υποστηρίζουμε : 
Την δημιουργία ευρύτατου προγράμματος χρηματοδότησης για τα οικιακά φωτοβολταικά, τα οποία θα παράγουν το σύνολο του ρεύματος που χρειάζεται μια οικογένεια. Στόχος το ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για όλους
Την θεσμική και ουσιαστική ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων. 
Τη δημιουργία υποδομών που θα λειτουργήσουν ως συσσωρευτές της ενέργειας που περισσεύει, έτσι ώστε να δυναμώσει το δίκτυο, αλλά και να γίνει εμπορεύσιμο προϊόν προς το εξωτερικό.   
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021, το Πράσινο Κίνημα ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε καταγγείλει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία, τότε, είχε θεσμοθετηθεί. Γράφαμε τότε στο Δελτίο Τύπου που είχαμε εκδόσει : «Δεν είναι δυνατόν η τιμή της κιλοβατώρας να είναι η τιμή της πιο ακριβής αγοράς ενέργειας στο δίκτυο και όχι η μεσοσταθμική τιμή. Για να γίνει κατανοητό αν το 99% της ενέργειας αγοραστεί με 1 ευρώ η κιλοβατώρα και το υπόλοιπο 1% αγοραστεί με 40 ευρώ η κιλοβατώρα, τότε οι καταναλωτές θα πληρώσουν όλο το λογαριασμό τους με 40 ευρώ την κιλοβατώρα. Αυτό είναι ληστρικό και θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα φτωχοποίησης των νοικοκυριών». Όπως καταλαβαίνουν όλοι σήμερα, το Πράσινο Κίνημα, επιβεβαιώθηκε για όλα όσα έλεγε τότε και ας μας έκαναν επίθεση οι δήθεν επαΐοντες…  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Σήμερα, λοιπόν, η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στην λάθος κατεύθυνση. Βάζει ταξικό πρόσημο σε ένα νομοσχέδιο και ουσιαστικά κάνει ασύμφορη την επένδυση από ένα νοικοκυριό, αλλά ακόμα και από τις ενεργειακές κοινότητες. Συγκεκριμένα, το άρθρο 10 του σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση, με τίτλο  «Εκσυγχρονισμός της Αδειοδοτικής Διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
« Οι προσφορές και οι συμβάσεις σύνδεσης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού – Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α.) του Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου δύνανται να περιλαμβάνουν ειδικό όρο, ο οποίος επιτρέπει την επιβολή λειτουργικών περιορισμών στην έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας και ισχύος («περιορισμοί έγχυσης»), εφόσον έτσι επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου δυναμικού Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α., καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση σταθμών Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. συνολικά μεγαλύτερης ισχύος. Οι περιορισμοί έγχυσης, οι οποίοι λαμβάνονται υπόψη από τους διαχειριστές των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, αναφορικά με τη συμμετοχή των σταθμών αυτών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και στην ισχύ που αφορούν οι περιορισμοί, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3, δύνανται να αφορούν:
α) Καθολικό περιορισμό της μέγιστης ισχύος παραγωγής του σταθμού σε σχέση με την εγκατεστημένη ισχύ των μονάδων του.
β) Κατάλληλους περιορισμούς της μέγιστης ισχύος παραγωγής του σταθμού για προκαθορισμένα χρονικά παράθυρα εντός της κάθε ημέρας κατανομής.
γ) Λειτουργικούς περιορισμούς που καθορίζονται δυναμικά από τους Διαχειριστές.
δ) Λειτουργικούς περιορισμούς που ενεργοποιούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω αυτόματων συστημάτων προστασίας και ελέγχου, οι οποίοι μπορεί να οδηγούν ακόμη και στην αποσύνδεση του σταθμού».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Μετά τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής , η κυβέρνηση δρομολογεί μία ακόμα ενεργειακή περιθωριοποίηση των πολιτών. Πως θα κάνει επένδυση, ένας απλός πολίτης, όταν ο ΑΔΜΗΕ σύντομα, θα πάψει να δέχεται το ρεύμα του; Όλα αυτά θα αλλάξουν με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Τότε που το Πράσινο Κίνημα, όντας κοινοβουλευτικό κόμμα, θα επιβάλει τις πραγματικά «πράσινες» πολιτικές υπέρ των πολιτών». 

Υπάρχει και Άλλος Δρόμος…
Go Green με το Πράσινο Κίνημα