Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΦΥΛΑΚΙΣΜΈΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΈΝΩΝ
Η Ουγγαρία κατασκευάζει στα νότια σύνορα της δεύτερο στη σειρά φράχτη μήκους 150 χιλιομέτρων.

Θα προκαλεί ηλεκτροσόκ σε όποιον τον αγγίζει.

Θα ολοκληρωθεί μόλις σε δυο μήνες.

Ποιοι δουλεύουν για την κατασκευή του;;;;;;;

Τρόφιμοι φυλακών!!!!

Ο ελεύθερος κόσμος της ΕΕ σε μεγάλες στιγμές...
Το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε πλήρη ανάπτυξη,
Οι ευρωλιγούρηδες το τρώνε και αυτό όπως τόσα άλλα;;;
Αν ναι, ας προσέχουν.
Έρχεται οσονούπω η σειρά τους.
ή απελπισμένοι ή φυλακισμένοι
Αυτή θα είναι νομοτελειακά η κατάληξή τους.


ΝΊΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΙΑΒΕΡΗ!

Γιώργος Αδαλής από freepen.gr

Η Ιστορία με τον Ιαβέρη (Μαρκουίζο) πρέπει να σταματήσει.

Δεν μπορεί κάθε φορά που έχουμε ένα ατύχημα, να βγαίνει και να "ξεπλένει" το Σύστημα, κατηγορώντας συλλήβδην 11.000.000 Ελληνες ότι είναι "οι χειρότεροι στον κόσμο"!

Οτι "φταίνε πάντα κάθε φορά που σκοτώνεται κάποιος"!

Ρε Ιαβέρη, μας έπρηξες τα ούμπαλα !

Δεν είναι ότι με νευριάζεις γιατί περιγράφεις το αποτέλεσμα μιας πραγματικότητας!

ΟΧΙ !

Είναι ότι κάθε φορά που βγαίνεις, ξεπλένεις το σύστημα από τις ευθύνες του !

Ξεπλένεις τους πολιτικούς και πας να μου μεταφέρεις ευθύνες που όχι απλά δεν έχω, αλλά πολύ περισσότερο πληρώνω για να τις έχω και ποτέ δεν τις απόκτησα ...

Ενώ ήθελα ...

Γι αυτό πες μου:

  • Φταίω εγώ ρε συ που δεν έχουμε οδηγική Παιδεία, ή το κράτος που δεν φρόντισε ποτέ γι αυτό;
  • Φταίω εγώ που για να πάρω δίπλωμα με έβαλαν και έκανα παρκάρισμα σε γωνία με την όπισθεν ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τον ΚΟΚ;
  • Φταίω εγώ ρε συ που οι Δήμοι πήραν λεφτά από Επιδοτήσεις, έκαναν Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής και σχεδόν όλα έκλεισαν ή δεν λειτουργούν;
  • Φταίω εγώ ρε συ που οι δρόμοι είναι καρμανιόλες με ανάποδες κλήσεις; Εγω τους έφτιαξα ή κάποια λαμόγια για τα οποία ουδέποτε μιλάς;
  • Φταίω εγώ ρε συ που ο φωτισμός και η σήμανση στους δρόμους είναι ελλιπέστατη; Κι όμως, έχω πληρώσει γι αυτό ρε συ...
  • Φταίω εγώ ρε συ που δεν έχω λεφτά να έρθω να γραφτώ στην σχολή ασφαλούς οδήγησης που έχεις; Για να καταλάβω, την σχολή σου προμοτάρεις ή νοιάζεσαι πραγματικά για μένα;;;
Ρε Ιαβέρη, με τόσα λεφτά που δίνω στο κράτος, θα έπρεπε να σε είχε ήδη προσλάβει για να με εκπαιδεύεις! Κι ας έχω 30 χρόνια δίπλωμα!

Ναι ρε! Είναι θέμα Παιδείας! Μια Παιδεία που ούτε εσύ την έχεις!

Γιατί αν την είχες, το πρώτο πράγμα που θα έλεγες, δεν θα ήταν για την κανγκουριά του γιου του mr Jumbo!

Αλλά για την κανγκουριά κατασκευή του (ο θεός να το κάνει!) πάρκινγκ, που δεν είχε την παραμικρή προδιαγραφή ασφάλειας και ήταν για γέλια ρε συ! Οποιος την είδε στο εξωτερικό γέλασε ρε συ ...

Κι όμως εγώ το έχω πληρωμένο ΚΑΙ αυτό ρε Ιαβέρη! Πληρωμένο χρυσό! Αν είχε πρόβλεψη για προστασία από μεγάλες ταχύτητες αυτό το παρκινγκ ρε Ιαβέρη, η γυναίκα και το παιδάκι της θα είχαν σωθεί!

Κι αυτό δεν το είπες ρε Ιαβέρη!

ΥΓ

Για το γεγονός ότι ένα πανάκριβο αυτοκίνητο όπως η Πόρσε, πήρε φωτιά έγινε έκρηξη κι έγινε πυροτέχνημα, έχεις να μας πεις κάτι;

Ετσι πρέπει να συμβαίνει ρε Ιαβέρη με τα αμάξια που έχουν μεγάλα στάνταρ ασφάλειας;

Σε ζορίζω τώρα ε;

Το ξέρω...

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Το σύστημα - Η εκλογή των αιρετών - Οι αλλαγές


Σημαντικές αλλαγές από τις επερχόμενες Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές προτείνει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής του Υπ. Εσωτερικών, για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, οι σημαντικότερες εξ' αυτών είναι:

1. Χρόνος διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών – Διάρκεια της αυτοδιοικητικής περιόδου

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές προτείνεται να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές.

Προτείνεται να διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) - ή κάθε πέντε (5), αν επιλεγεί αυτή η λύση - χρόνια στο τέλος Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, όπως στο προηγούμενο καθεστώς (προ «Καλλικράτη»), και οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές θα αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του επόμενου της διεξαγωγής των εκλογών έτους.

2. Δικαίωμα εκλέγειν

α. Σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια των δικαιούμενων να ψηφίσουν:

Το δικαίωμα εκλέγειν προτείνεται να δοθεί στους πολίτες κρατών - μελών της Ε.Ε. και στις περιφερειακές εκλογές.

β. Σε ό,τι αφορά το ηλικιακό όριο κτήσης του δικαιώματος του εκλέγειν:

Το όριο εκλογικής ενηλικότητας προτείνεται να μειωθεί στα 17 έτη και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε εναρμόνιση προς τη ρύθμιση που υιοθετήθηκε πρόσφατα και για τις εθνικές εκλογές, με το ν. 4406/2016.

3. Δικαίωμα εκλέγεσθαι

α. Σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια των δικαιούμενων να εκλεγούν σε αυτοδιοικητικό αξίωμα:

Αντίστοιχα προς ό,τι προαναφέρθηκε για το δικαίωμα του εκλέγειν, προτείνεται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τους πολίτες των κρατών - μελών της Ε.Ε. θα επεκταθεί και στο αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου.

β. Σε ό,τι αφορά το ηλικιακό όριο κτήσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι:

Προτείνεται η διατήρηση του ηλικιακού ορίου κτήσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι ως έχει, ήτοι στα 18 έτη για τους Δημοτικούς/Περιφερειακούς Συμβούλους και στα 21 έτη για τον Δήμαρχο/Περιφερειάρχη.

4. Εδαφική διάρθρωση της εκλογής – Εκλογικές περιφέρειες

α. Για τις δημοτικές εκλογές:

Προτείνεται η πλήρης κατάργηση της εσωτερικής διαίρεσης των Δήμων σε εκλογικές περιφέρειες και ενιαία εκλογή των δημοτικών συμβούλων σε όλη την έκταση του Δήμου.

β. Για τις περιφερειακές εκλογές:

Προτείνεται η διατήρηση της ισχύουσας ρύθμισης για την εκλογή των περιφερειακών συμβούλων ανά νομό.

5. Υποψηφιότητες – Κατάρτιση συνδυασμών

Προτείνεται να διατηρηθεί η απαγόρευση κατάθεσης μεμονωμένων υποψηφιοτήτων, ταυτόχρονα όμως με εκτεταμένη αλλαγή και άμβλυνση των προϋποθέσεων έγκυρης κατάρτισης συνδυασμού, που σήμερα είναι απαγορευτικές.

Ειδικότερα, ως προς την κατάρτιση των συνδυασμών, προτείνονται τα ακόλουθα:

α. Για τις δημοτικές εκλογές:

Για τις δημοτικές εκλογές προτείνεται:
Κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου για όλο το Δήμο για κάθε συνδυασμό, χωρίς προϋποθέσεις υποψηφίων κ.λπ. ανά Δημοτική Ενότητα.
Καθιέρωση ελάχιστου αριθμού υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων ίσου με τον αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου και μέγιστου αριθμού ίσου με τον αριθμό των εδρών +10%.
Αποσύνδεση των συνδυασμών που μετέχουν στις εκλογές για το (κεντρικό) Δημοτικό Συμβούλιο από τους συνδυασμούς που καταρτίζονται σε κάθε Δημοτική Ενότητα για το οικείο Συμβούλιο.
Αυτόνομη κατάρτιση συνδυασμών για κάθε Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας.

β. Για τις περιφερειακές εκλογές:

Αντίστοιχα, για τις περιφερειακές εκλογές, προτείνεται:
Κατάργηση του θεσμού των άμεσα εκλεγόμενων χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.
Καθιέρωση ελάχιστου αριθμού υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων ίσου με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα και μέγιστου αριθμού ίσου με τον αριθμό των εδρών +10%.

6. Εκλογικό σύστημα

Προτείνεται η κατανομή του συνόλου των εδρών του Δημοτικού/Περιφερειακού Συμβουλίου από τον πρώτο γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής μεταξύ των συνδυασμών, με βάση την «κλασική» μέθοδο της αναλογικής των υπολοίπων, όπως συμβαίνει σήμερα για τον 1ο γύρο.

7. Εκλογή Δημάρχου / Περιφερειάρχη

Προτείνεται η διατήρηση του θεσμού του Δημάρχου / Περιφερειάρχη, ως επικεφαλής συνδυασμού.

8. Εκλογή οργάνων ενδοδημοτικής αποκέντρωσης

Προτείνεται:
Η αποσύνδεση της εκλογής των οργάνων της Δημοτικής Ενότητας από την εκλογή του δημοτικού συμβουλίου, τόσο ως προς την κατάρτιση των συνδυασμών (δηλ. ένας συνδυασμός να μπορεί να κατέλθει έγκυρα μόνο στο «κεντρικό» Δημοτικό Συμβούλιο ή μόνο σε μία Δ.Ε.), όσο και ως προς την ανάδειξη των επιτυχόντων (δηλ. δεν θα υπάρχει εξάρτηση των τοπικά επιτυχόντων από τον κεντρικά επιτυχόντα συνδυασμό).
Η καθιέρωση μόνο συλλογικών οργάνων και κατανομή των εδρών τους με απλή αναλογική μεταξύ των συνδυασμών, με βάση τα αποτελέσματα κάθε Δημοτικής Ενότητας.
Η έμμεση εκλογή του Προέδρου του συλλογικού οργάνου.

https://www.epoli.g

Γκαλερί Χρυσόθεμις:ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

 
 
Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της

ΜΑΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, ώρα 19.30


H έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες. Γεωμετρικά και γεωμετρικά Φ. Όπως γίνεται με το Πυθαγόρειο σύμπαν που αντιλαμβάνεται τον κόσμο σαν τον αρμονικό συνδυασμό των αριθμών που ορίζουν τους φυσικούς νόμους και την ποσοτική επάρκεια των όντων. Ο συνδυασμός επιστήμης και τέχνης η αγάπη για την αρμονία και την πλαστουργία νέων όντων με βάση τον χρυσό αριθμό Φ. με την δημιουργική χρήση της φαντασίας.

Διάρκεια έκθεσης έως Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017


*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον νέο μας χώρο Καλογρέζης 14 (ένας δρόμος πριν την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου).

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΗ-ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΩΡΛ ΤΜΗΜΑ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή, το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει κλινική εκτίμηση από Παιδο ΩΡΛ, ακοομετρικό διάγραμμα παίδων και τυμπανόγραμμα στα παιδιά σχολικής ηλικίας, στη συμβολική τιμή των 25€.

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών της ακοής αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη φυσιολογική ανάπτυξη της ομιλίας και την ομαλή ψυχική, κοινωνική και μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού.

Η προσφορά ισχύει για όσους επικοινωνήσουν στα τηλ. 210 6383070 – 2 από την Παρασκευή 3 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Λίγα λόγια για το ΩΡΛ Τμήμα

Το παιδο-ΩΡΛ τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να αντιμετωπίσει όλο το εύρος των ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων σε νεογνά, βρέφη και παιδιά. Οι παθήσεις των αυτιών, της μύτης και του λάρυγγα μπορεί να είναι συνήθεις, όπως μια ωτίτιδα ή σπάνιες, όπως η ατρησία των ρινικών χοανών στα νεογέννητα.

Το τμήμα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο, τακτικά εξωτερικά ιατρεία καθημερινά, και πλήρως εξοπλισμένα χειρουργεία που εξυπηρετούν το:

· Ενδοσκοπικό τμήμα ρινός - παραρρινίων για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων της ρινός και των παραρρινίων, όπως η ατρησία ρινικών χοανών και οι ρινικοί πολύποδες.

· Ενδοσκοπικό τμήμα λάρυγγα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αναπνοής, της φώνησης και της κατάποσης σε συνεργασία με Παιδογαστρεντερολόγους, Παιδοπνευμονολόγους και Λογοθεραπευτές.

· Ωτολογικό – Ωτοχειρουργικό τμήμα σε συνεργασία με το Ακοολογικό τμήμα για τη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων των αυτιών, όπως η εκκριτική ωτίτιδα (τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού), η χρόνια ωτίτιδα, η ατρησία του έξω ακουστικού πόρου, τα ωτικά επάρματα.

· Τμήμα κεφαλής και τραχήλου, το οποίο καλύπτει από τις επεμβάσεις ρουτίνας όπως η αμυγδαλεκτομή, η αδενοειδεκτομή (κρεατάκια), η διατομή χαλινού έως τις πιο σύνθετες όπως η βιοψία λεμφαδένων, η αφαίρεση θυρεογλωσσικού πόρου και βραγχιακής κύστης.


ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (όπως και παντού στη χώρα) ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ


Ποια είναι η χρησιμότητα των πινακίδων "απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση";

Κάποιος θα πει για να απαγορεύουν την στάθμευση εκεί όπου τοποθετούνται. Σίγουρα θα είναι Γερμανός, Αυστριακός, Σουηδός, Τσέχος, Νορβηγός, τέτοιας τέλος πάντων προέλευσης.

Λάθος.

Πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι.

Σε δύο τέτοιες πινακίδες που βρίσκονται κοντά – κοντά, βάζουμε μια ασπροκόκκινη κορδέλα, κάτι σαν τον Μάρτη που είναι και επίκαιρος, και βάζουμε ένα χαρτί που λέει να μη σταθμεύσει κανείς εκεί στις 3 Μαρτίου το πρωί, επειδή ο Δήμος θα εκτελέσει εργασίες. Αντί να «εκτελεί» σε μόνιμη βάση αυτούς που σταθμεύουν παράνομα.

Γιώργος Γεωργιάδης
 
ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.:Ευρωαπίαιε μας! Δεν παρκάρουν παράνομα στας Ευρώπας! Αλλά φτιάχνουν και κανένα πάρκινκ, όμως, δεν δίνουν όλα τα δημόσια λεφτά στους δανειστές τους (ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, μην ακούς ότι μόνο εμείς χρωστάμε σε όλο τον πλανήτη. Διαδώσεις ανταγωνιστών μας είναι.

Ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «KAIRLOV» της Πέμης Γκανά

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com

Παρουσίαση Μυθιστορήματος KAIRLOV της Πέμης Γκανά

Ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «KAIRLOV» της Πέμης Γκανά.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα.

Χώρος Εκδήλωσης: Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, Κισσάβου 11 στα Βριλήσσια

Είσοδος: ελεύθερη για το κοινό

Παρουσίαση Μυθιστορήματος KAIRLOV της Πέμης Γκανά
Η συγγραφέας, σε ένα άρτιο λογοτεχνικά και συναισθηματικά φορτισμένο αφήγημα, διηγείται την ιστορία μιας αριστοκρατικής οικογένειας, της οποίας η μοίρα υφαίνεται στη σκιά του πατρογονικού πύργου Κάιρλοφ, στο Γόμελ της Λευκορωσίας και μαζί της δένεται η μοίρα μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος (δημοσιογράφος-συγγραφέας) και η Γιώτα Κυριακοπούλου (εκπαιδευτικός). Το βιβλίο θα προλογίσει ο τ. δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Ιωαννίδης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Έφη Αγγελοπούλου.

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο

Μην πιστεύεις ποτέ αυτό που βλέπεις με τα μάτια σου. Με ακούς; Ποτέ. Να, κοίτα πέρα μακριά, στο λόφο εκεί, στην επαρχία του Γόμελ. Τον βλέπεις τον Κάιρλοφ; Τον πύργο των Κορλόφσκι; Όχι; Περίεργο… Είναι πάντα εκεί. Κοίτα καλύτερα, ξεπροβάλλει τώρα μέσα από την πυκνή καταχνιά η ανατολική πλευρά του. Η ομίχλη τον κρύβει ξανά. Και ο Κάιρλοφ –ίδια μήτρα που δεν ξερνά τα παιδιά της- φυλά μυστικά ανομολόγητα που σπέρνουν θάνατο. Ένας δεσμός σφικτός, μια με πνίγει, μια με σώζει, προστασία και θηλιά αντάμα. Το αέναο παιχνίδι του θύτη και του θύματος.

Το χωνευτήρι του θανάτου και η λήθη –αυτό ο δαίμονας- δεν με τρομάζουν πια, γιατί ξέρω πως με ακούς εσύ, και η ζωή μου δεν ια ξεχαστεί μια δυο γενιές μετά. Όχι, όχι, καλύτερα ούτε εμένα να ακούς. Μισότρελη γριά είμαι. Αφουγκράσου μόνο το μουρμουρητό του ανέμου, μιλά για το γιό μου τον Φιοντόρ, μιλά και για μένα, μιλά για όλους εμάς που μαχόμαστε να σώσουμε τη ζωή μας και να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Πορεύσου με τη διαίσθησή σου και θυμήσου, την αλήθεια δεν την βλέπει πάντα το φως του ηλίου. Και το λέω εγώ, η Αναστασία Ιβάνοβνα Κορλόφσκι, που καταδικασμένη ζω εν κρυπτώ στα σπλάχνα του κακορίζικου Κάιρλοφ…