Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες μας, η ΝΔ δεν θα αφήσει να περάσει αναπάντητη η πρόκληση ΠΑΣΟΚ να της πάρει τον Κουράση της.

¨Ετσι - με αστραιαία κίνηση ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, με συμφωνία βεβαίως ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (ναι ξέρουμε τι λέμε, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ/ Υπουργείο Οικονομικών)  η απάντηση των ΜΠΛΕ ήταν άμεση.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ "ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ! Πώς απαντάει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ που της πήρε τον αρχηγό της!


ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ, ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ, ΦΛΟΥΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ ...

Μέτωπο κατά των ελίτ ή εμφύλιος; (1)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στον απόηχο του τραγικού θανάτου μέλους της ευρύτερης Αριστεράς στα χέρια οπαδών της ΧΑ, έγραφα, στο κατασυκοφαντημένο από κάποιους στην «Αριστερά» άρθρο της 22/9, «είναι κάλλιστα πιθανό ότι η ΧΑ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τέλειο περισπασμό από τον πραγματικό φασιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε: την ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στα χέρια της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) και της ντόπιας ελίτ. Ένα περισπασμό που, στην ανάγκη, θα μπορούσαν να τον εξωθήσουν ακόμη και στα όρια του εμφυλίου πολέμου». Δυστυχώς, η ζοφερή αυτή πρόβλεψη ήδη άρχισε να υλοποιείται, με την στυγερή εκτέλεση εν ψυχρώ δύο μελών της ΧΑ από εγκληματίες πιστολέρο, που τα ΜΜΕ αποδίδουν σε αριστερή «τρομοκρατική» οργάνωση.

Ιστορικά, η αριστερή «τρομοκρατία» στην μεταπολεμική Ευρώπη, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, από την 17Ν μέχρι την Γερμανική RAF, στοχοποιούσε βασικά την εξουσία, δηλαδή τις ελίτ και τα όργανά της, και μόνο κατ' εξαίρεση μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, π.χ. στην Ιταλία λόγω της μεγάλης, ιστορικά, δύναμης του νεοφασιστικού κινήματος. Η μόνη, επομένως, δικαιολογία που θα μπορούσε να δοθεί από μια πραγματικά αριστερή οργάνωση για παρόμοιες στυγερές δολοφονίες θα ήταν αν τα μέλη της ΧΑ αποτελούσαν μέλη παρακρατικής οργάνωσης στην υπηρεσία των ελίτ, όπως π.χ. η Καρφίτσα, μολονότι ακόμη και τότε θα ήταν βέβαια κτηνωδία η εν ψυχρώ εκτέλεση εκτελεστικών οργάνων από το «λούμπεν», (π.χ. Γκοτζαμάνης), αντί για την εκτέλεση των πραγματικών φορέων της εξουσίας.

Όμως, θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι παρακρατική μια οργάνωση που εξελέγη με σημαντικό ποσοστό στη Βουλή, η οποία συνάντησε με την είσοδό της σε αυτή μια συστηματική εκστρατεία της Υ/Ε εναντίον της και σήμεραείναι κάτω από τον ανηλεή διωγμό των ντόπιων ελίτ. Αυτό, ανεξάρτητα, βέβαια, από το γεγονός ότι στο παρελθόν, όταν η δύναμή της στα λαϊκά στρώματα ήταν ασήμαντη, οι ίδιες ελίτ την χρησιμοποίησαν για τους δικούς τους σκοπούς (περισπασμός από την οικονομική κρίση κ.λπ.) Σήμερα είναι προφανές ότι η ΧΑ, όπως και τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη γενικότερα, χάρη στη ρητορική τους κατά των ντόπιων και ξένων ελίτ αλλά και της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ, μέσω της οποίας συνθλίβονται τα λαϊκά στρώματα, έχουν γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των ελίτ, που τρέμουν τις επικείμενες Ευρω-εκλογές. Αυτό άλλωστε φρόντισε να μας θυμίσει προ ημερών και ο «σοσιαλιστής» γκαουλάιτερ Μάρτιν Σουλτς που κουνούσε απειλητικά το δάκτυλό ενάντια σε κάθε είδους «ακραίο εθνικισμό», τονίζοντας ότι αυτό αφορούσε τόσο την Δεξιά όσο και την Αριστερά. Δηλαδή, ακόμη και το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα της Αριστεράς το οποίο έθετε με συνέπεια το θέμα της καταστροφής από την ένταξή μας στην ΕΕ, σε αντίθεση με την εκφυλισμένη «Αριστερά» που μιλούσε για την «Ευρώπη των λαών», ή επαναλάμβανε το παραμύθι για την παγκοσμιοποίηση σαν προστάδιο για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση...

Γι’ αυτό και προκαλεί απορία το γεγονός ότι τα μέλη μιας γνήσιας αριστερής «τρομοκρατικής» οργάνωσης (17Ν―που κάποτε πολλοί στην «Αριστερά» κατηγορούσαν για παρακρατική, αλλά σήμερα οι «παρακρατικοί» αυτοί σαπίζουν στην φυλακή!) αλλά και τα μέλη άλλων «τρομοκρατικών» οργανώσεων της Αριστεράς που τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν υπεύθυνες για τις εκτελέσεις, δεν διαχώρισαν ακόμη τη θέση τους από παρόμοιες πράξεις που δεν έχουν καμιά σχέση με αριστερή «τρομοκρατία» και ευτελίζουν καθοριστικά αυτού του είδους την πολιτική δράση στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα, όταν οι εκτελέσεις δεν αφορούσαν καν γνωστά στελέχη της ΧΑ, αλλά απλά μέλη της που κτυπήθηκαν όχι πάνω σε κάποια «μάχη», ή έστω για να προστατευθούν κάποια θύματα της οργάνωσης που βρισκόντουσαν κάτω από άμεση επίθεση (π.χ. μετανάστες), αλλά απλώς γιατί ήταν μέλη της οργάνωσης. Ακόμη περισσότερο, όταν δεν υπήρξε η παραμικρή ενέργεια από παρόμοιες οργανώσεις εναντίον των ίδιων των ελίτ και των οργάνων τους (και δεν μιλούμε βέβαια για απλούς αστυφύλακες!) από τότε που άρχισε η οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων στα χέρια της Υ/Ε και των ντόπιων συνεργατών της.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν, βέβαια, δικαιολόγηση οποιουδήποτε είδους τρομοκρατίας, ακόμη και της αριστερής, μολονότι αντιλαμβάνομαι τον πολιτικό χαρακτήρα των σχετικών πράξεων. Όπως έχω αναλύσει σε ειδική μελέτη για το θέμα (Τ.Φ., Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας, 2003), διαφωνώ απόλυτα, για πολιτικούς λόγους, με αυτή την μέθοδο πολιτικής δράσης που δεν έχει καμιά σχέση με τη διαδικασία δημιουργίας συνείδησης αυτό-οργάνωσης από τα λαϊκά στρώματα, στον αγώνα για το κτίσιμο μιας κοινωνίας ισοκατανομής κάθε μορφής εξουσίας, δηλαδή μιας Περιεκτικής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και αποτελούν εσχάτη αθλιότητα μιας εκφυλισμένης «αριστεράς» συκοφαντικά σχόλια για τα άρθρα μου σχετικά με την ΧΑ στην «Ε», ότι «ξεπλένουν νεοναζιστές μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους» (βλ. π.χ.σχόλια κουκουλοφόρων «αντιφασιστών» στην «αριστερή αντεπίθεση», φιλική ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία έμμεσα υιοθέτησαν οι διαχειριστές της που δεν τα απέσυραν, 3/11/2013)!

Αν όμως δεχθούμε την παραπάνω προβληματική, τότε είναι φανερό ότι κάποια κέντρα στην Υ/Ε και στις συνεργαζόμενες ντόπιες ελίτ εφαρμόζουν σχέδιο για τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος στην Ελλάδα. Όχι αναγκαστικά για να προκαλέσουν εμφύλιο, εκτός εάν δεν καταφέρουν να υποτάξουν πλήρως τα λαϊκά στρώματα στους στόχους τους. Ο βασικός ενδιάμεσος στόχος τους είναι η κατατρομοκράτηση των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να επιτευχθεί η απομόνωση των «δύο άκρων» στην Δεξιά και την Αριστερά που θέτουν θέμα εξόδου από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κ.λπ. ―όπως άλλωστε τόνισε πρόσφατα από την Αμερική ο Α. Σαμαράς. Το πολιτικό σκηνικό δηλαδή που στήνουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ προφανώς προβλέπει δυο εναλλασσόμενους θιάσους στην εξουσία: στον πρώτο θίασο θα συμπρωταγωνιστούν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόροι και στον δεύτερο θίασο ο ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόροι. Έτσι, η πλήρης ενσωμάτωση της χώρας στην Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης θα βρίσκεται πάντα στο απυρόβλητο!

​​​http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_11_10.html

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
http://www.periektikidimokratia.org/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΓΕΡΜΑΝΟΜΑΘΕΙΣ - ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ INTERNETIKH ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ANNE CAPONE PAPPAS

ΕΙΠΑΜΕ

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ: 

ΤΟΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥ GROUP ΗΛΙΑ ΓΚΟΓΚΑΚΗ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤHN ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!
Ο Ηλίας είναι ο πρώτος αριστερά στην φωτό (με την αλυσίδα στο παντελόνι), πίσω από την ερμηνεύτρια του κομματιού Anne Capone Pappas.

ΤΙΣ "ΚΛΕΨΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟ FB

https://www.facebook.com/marios.lolos.1

Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ .... ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ! (Άγνωστου)

Ελλείψεις στο ΚΔΒΜ Χαλανδρίου...Η αλήθεια είναι πως η ύπαρξη και λειτουργιά του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Χαλάνδρι δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς από τους δημότες Χαλανδρίου -και όχι μόνο- να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ευχάριστα μαθαίνοντας και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους με ξένες γλώσσες και άλλες θεματικές ενότητες.


Η όλη διαδικασία βέβαια θα ήταν καλό να έχει οργανωθεί καλύτερα έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται μαθητές και καθηγητές.

Βλέπετε, οι ελλείψεις του ΚΔΒΜ Χαλανδρίου είναι αρκετές και βασικές.

Δεν υπάρχουν μαρκαδόροι για τους πίνακες, δεν υπάρχει εξοπλισμός ώστε να γίνουν κάποια μαθήματα που χρειάζονται τη χρήση cd-player και τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχει ούτε χαρτί για φωτοτυπίες!

Έτσι αν οι μαθητές χρειαστούν επιπλέον υλικό θα πρέπει να το εκτυπώσουν μόνοι τους και ακόμα πολλοί καθηγητές αναλαμβάνουν με δική τους πρωτοβουλία να καλύψουν αυτά τα κενά με προσωπικό τους υλικό.

Και εντάξει δεν είμαστε παράλογοι δε θα γίνει και κάτι να εκτυπώσουμε μια-δυο φωτοτυπίες, αλλά ρε παιδιά μη κοροϊδευόμαστε… είναι δυνατόν να μην υπάρχουν χρήματα για 10 μαρκαδόρους και μερικούς πάκους χαρτί;

Καταλήγοντας, όσοι συμμετέχουμε στα συγκεκριμένα μαθήματα πληροφορηθήκαμε πως στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του δήμου μας υπάρχει ερωτηματολόγιο ανίχνευσης τοπικών εκπαιδευτικών αναγκών σχετικά με τον τρέχοντα κύκλο μαθημάτων του ΚΔΒΜ Χαλανδρίου...

Δυστυχώς όμως στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο δεν υπάρχει η επιλογή παραπόνων…

-Εμείς , λοιπόν, που θέλουμε τη σωστή λειτουργιά του ΚΔΒΜ Χαλανδρίου, που θα κάνουμε τα παραπόνα μας;

http://myxalandri.gr

ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΙ ΑΠ΄ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ....

ΘΑ ΠΑΜΕ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις