Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ (φωτό)
Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί του, χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τα επεισόδια μεταξύ εργαζόμενων και αστυνομικών δυνάμεων. Μαζί του είναι και ο Χρήστος Ευθυμίου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Οι δύο συνδικαλιστές υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και αξονική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προκληθεί βλάβες στην υγεία τους.

Η φωτo είναι από το iefimerida.gr

Επιστολή του κοιν. εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
Κοιν. Εκπρόσωπος- Βουλευτής Β΄ Αθήνας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 28.2.2014

Επιστολή του κοιν. εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, με την οποία τον καλεί να επισκεφθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ, στο πλαίσιο της επικείμενης επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα, τη μαρτυρική πόλη του Αγρινίου σε αναγνώριση του βαρύτατου φόρου αίματος που κατέβαλε το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή κατά την αντίσταση στους Γερμανούς κατακτητές. Εν συνεχεία ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας επιστολής.“Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2014

Προς: Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

κ. Κάρολο Παπούλια

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Ενόψει της επίσκεψης στην Ελλάδα στις 5-7 Μαρτίου του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω το βαρύτατο φόρο αίματος που πλήρωσε η περιοχή του Αγρινίου στη διάρκεια της Κατοχής.

Στις 14 Απριλίου 1944, ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, οι ναζί εκτέλεσαν άδικα 120 πατριώτες του Αγρινίου σε αντίποινα για σαμποτάζ του ΕΛΑΣ, που πραγματοποιήθηκε 5 ημέρες νωρίτερα σε τρένο το οποίο μετέφερε ελληνικά τρόφιμα και πολεμοφόδια για τις δυνάμεις κατοχής. Τρεις εξ αυτών, οι Αναστασιάδης, Σαλάκος και Σούλος, κρεμάστηκαν με επιδεικτικό τρόπο στους φανοστάτες της τότε πλατείας Μπέλου ενώ οι υπόλοιποι εκτελέστηκαν ανά δεκάδες διά τουφεκισμού στην περιοχή της Αγ. Τριάδος. Ανάμεσά τους και μία γυναίκα, η Κατίνα Χατζάρα. Η θηριωδία συνεχίστηκε μερικές μέρες αργότερα με την εκτέλεση ακόμη 59 αγωνιστών στα Καλύβια και 14 στο Ζαπάντι Αγρινίου.

Αποτελεί αίτημα πάνδημο και διαχρονικό των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας να λάβει η θυσία αυτή των 191 ανθρώπων, που δεν είναι ευρέως γνωστή, την αναγνώριση που της αξίζει. Σας καλούμε λοιπόν με πρωτοβουλία σας να επισκεφτείτε με τον Γερμανό ομόλογό σας, εκτός από τα Γιάννενα και τις Λιγκάδες, και τη μαρτυρική πόλη του Αγρινίου. Υπενθυμίζω ότι η ευρύτερη περιοχή πλήρωσε με αίμα, αλλά και με καταστροφές: Με πυρπόληση εκατοντάδων κατοικιών αλλά και ολόκληρων χωριών, όπως η γενέτειρά μου, το Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας, και με την ανατίναξη κατά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων της νεοκατασκευασθείσας τότε γέφυρας του Αχελώου.

Θα συμφωνήσετε, είμαι βέβαιος, πως σε αυτή την εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία για το έθνος οφείλουμε να διαφυλάξουμε, αν μη τι άλλο, την ιστορική μνήμη, αλλά και να υπενθυμίζουμε τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του γερμανικού κράτους προς τον ελληνικό λαό.


Με εκτίμηση
Παναγιώτης Κουρουμπλής”

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Αίτημα για συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων πρωτοβουλιών για το σταμάτημα του ξεπουλήματος του ¨Ελληνικού¨.Ως Περιφερειακή Παράταξη έχουμε ξαναφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επιχειρούμενης πώλησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της παραλίας του Αγίου Κοσμά, και του «Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας».

Πρόκειται εκτός των άλλων και για οικονομικό έγκλημα που διαπράττεται στη συγκεκριμένη περιοχή, υλοποιώντας στην πράξη τις επιταγές των Μνημονίων της Τρόϊκας και της ολιγαρχίας για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Το Μητροπολιτικό Πάρκο από τα 6.500 στρέμματα περιορίζεται στα 2.000 στρέμματα τα οποία δεν προσδιορίζονται καν ως χώρος υψηλού πρασίνου ή αμιγής χώρος πρασίνου.
Η δήθεν ¨ανάπτυξη¨ για αυτούς που ρίξανε τη χώρα στο βάραθρο των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πειραματισμών είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων και το τσιμέντο.
Η προστασία και η διατήρηση του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου, δεν αποτελούν για την μνημονιακή συγκυβέρνηση παράμετρο για την αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μία βαρβαρότητα στο χώρο του Ελληνικού, ενώ θα αποτελέσει ¨ελντοράντο¨ για τους κάθε λογής κερδοσκόπους και μία τεράστια χαμένη ευκαιρία ανάσας και πρασίνου για τα 5 εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής.
Λόγω του ότι ο διαγωνισμός για την δήθεν «αξιοποίηση» του Ελληνικού βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2014 θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες οι τεχνικοί φάκελοι και οι δεσμευτικές τους οικονομικές προσφορές, θεωρούμε το ζήτημα εξαιρετικά επείγον και πρέπει να συζητηθεί Εκτός Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με το θέμα:
• Να εκδώσει ψήφισμα υπεράσπισης του χώρου ως Δημόσιου αγαθού.

• Να προχωρήσει στην ανάληψη αγωνιστικών παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών ώστε με κινητοποίηση του Λαού της Αττικής να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο έγκλημα πώλησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Αθήνα, 27/2/2014
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι 

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης 
Καπάταης Χρήστος - Κωνσταντάκου Έρη

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα ένα νέο κύμα εκφοβισμού προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

  •  Ύστερα από την νομοθετική αλλαγή στα πειθαρχικά θέματα και την κατασυκοφάντηση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, όπου όλοι σχεδόν θεωρούνταν επίορκοι.
  •  Ύστερα από την συκοφαντική υστερία περί γνησιότητας πτυχίων όπου όλοι πάνω κάτω θεωρούνταν πλαστογράφοι.
  •  Μετά την διάλυση του δημόσιου σχολείου μέσω κυρίως της υποχρηματοδότησης, των συγχωνεύσεων-καταργήσεων τις διαθεσιμότητες και το πάγωμα των διορισμών.
  •  Μετά την εφαρμογή του νέου τύπου Λυκείου που ωθεί τους μαθητές στα φροντιστήρια και τις οικογένειες στην απόγνωση, έρχεται η τρομοκρατία και η καταστολή σε όποιον τολμάει να αντιδρά.

Είδε το φως της δημοσιότητας διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. προς τα αστυνομικά τμήματα η οποία ζητά:

- την πλήρη καταγραφή των σχολείων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους

- την μεθόδευση προσωπικών επαφών και συναντήσεων αστυνομικών οργάνων με Δ/ντες σχολείων

- την καταγραφή προβλημάτων των σχολείων που αφορούν αρμοδιότητες της αστυνομίας.

- τη σύνταξη εμπεριστατωμένων αναφορών για τα προβλήματα στις οποίες οι Διοικητές των Α.Τ. θα υποβάλλουν τις απόψεις τους και μάλιστα σε μορφή εγγράφου Word…(δηλαδή επεξεργάσιμο)

Πόσο πίσω είναι η Ελληνική Αστυνομία; Από ποιες εποχές εμπνέεται και ζητά να επιλαμβάνεται προβλημάτων που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας; Εκτός και αν οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων έχουν προϊστάμενο τον Διοικητή του οικείου Α.Τ.

Οι εκπαιδευτικοί συντάσσουν και εκπονούν Προγράμματα Αγωγής Υγείας που στοχεύουν στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη, την πρόληψη ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, την εξάλειψη προπαραβατικών συμπεριφορών, την αποφυγή εξαρτήσεων και ένα σωρό άλλα προγράμματα που στοχεύουν στην προαγωγή ενός ασφαλούς και ειρηνικού κόσμου.

Οι παιδαγωγοί εργάζονται σε επίπεδο πρόληψης, η αστυνομία σε επίπεδο καταστολής που δεν συνάδει με τις κυρίαρχες παιδαγωγικές πρακτικές. Ας αφήσει η ΓΑΔΑ τις διαταγές και ας φροντίσει το ΥΠΑΙΘ να επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες και να διοριστούν σχολικοί ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επαρκείς για τη διαχείριση ενδοσχολικών συγκρούσεων. Τα σχολεία χρειάζονται εμπεριστατωμένες εκθέσεις ειδικοτήτων και διεύρυνση των σχεδίων αντιμετώπισης, έμψυχο παιδαγωγικό υποστηρικτικό προσωπικό που θα στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους και όχι τις αναφορές και τις απόψεις κανενός αστυνομικού Διοικητή. Οι δομές υπάρχουν, ας στελεχωθούν με μόνιμες θέσεις εργασίας για να βοηθηθούν οι μαθητές που μεγαλώνουν χωρίς μέλλον. Αυτό είναι το πρόβλημα. Για τη βία που αναπτύσσεται στην κοινωνία, για τον έρποντα και έκδηλο φασισμό-ρατσισμό αιτία είναι οι συνθήκες που διαβιώνει η ελληνική κοινωνία. Η συστημική κρίση, που έφερε τα μνημόνια, λύανε το έδαφος για ανάπτυξη αντιδημοκρατικών εκτροπών. Η λύση είναι πολιτική και όχι αστυνομική. Γιατί ποιος πιστεύει ότι δύο ένστολοι αστυνομικοί μπαίνουν σε νηπιαγωγείο για να καταγράψουν κλοπές κινητών ή μπαίνουν τα δημοτικά για να διαπιστώσουν διακίνηση ναρκωτικών; Ακούσαμε τον υπουργό Δένδια, σε τηλεοπτική εκπομπή, να λέει ότι υπήρξε εισαγγελική παραγγελία. Αν είναι έτσι γιατί δεν δημοσιεύει το περιεχόμενό της για να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών τι είδους καταγραφή προβλημάτων ζητά να γίνουν; Καταγραφή είναι και τα σπασμένα λούκια στις τουαλέτες, καταγραφή είναι και τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, και σήμερα καλούνται για ανάκριση και σύρονται στα δικαστήρια, όπως αυτοί στο Κερατσίνι, στην Κόρινθο, στο Ρέθυμνο, απειλούμενοι ότι θα στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η αστυνομία θα θεσπίσει καινούργια κριτήρια για το ποιος μαθητής θα γράψει ή όχι για να διεκδικήσει μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας; Ή στοχεύει να κάμψει το φρόνημα όσων ακόμα διαμαρτύρονται;

Το ΥΠΑΙΘ δεν έχει ακόμη πάρει θέση σε αυτό το θέμα, αλλά ούτε και στα προηγούμενα που προέκυψαν μετά τη διαταγή της ΓΑΔΑ.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι αδυνατεί να προστατεύσει τα σχολεία από την αστυνομοκρατία. Το αφήνει έτσι να συνηθίζει το μάτι στο χρώμα των στολών;

Μας δημιουργεί αμφιβολίες για το αν όλα αυτά γίνονται υπέρ των μαθητών και διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητά τους, γι’ αυτό

· Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η διαταγή της Γ.Α.Δ.Α.

· Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές σε κοινό αγώνα για ένα σχολείο δημοκρατικό κόντρα στον εκφασισμό

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

της δημοτικής συνεργασίας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 13:00


Προεκλογικό «ρουσφέτι»: «Σβήνουν» τις ποινικές ευθύνες των αιρετών για αλλαγές στις συμβάσεις έργου

Μια βουλευτική τροπολογία ήταν ο λόγος για τον οποίον πυροδοτήθηκε κόντρα την Πέμπτη στη Βουλή, με την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ότι υπουργείο Εσωτερικών ότι προωθεί ρουσφέτι στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε αποδεκτή τη ρύθμιση, παρά τις καταγγελίες της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι επιχειρείται «απόσυρση ποινικών ευθυνών» που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.

Όπως προκύπτει από τη ρύθμιση που υπογράφει ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψή τους».

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Αναστασιάδης πάντως επιχείρησε να υποστηρίξει την τροπολογία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι έχουν θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κατανοούν τι συμβαίνει. Πρέπει να διευκολύνουμε την διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο. Όμως στην εξέλιξη του έργου παρουσιάζεται η ανάγκη να απασχοληθούν και για άλλη ανάγκη εντός της ίδιας υπηρεσίας. Δεν αλλάζει το κόστος. Γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσει τα άτομα εντός της υπηρεσίας. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος βουλευτής φέρνει τροπολογία να κατηγορείται για σκάνδαλο».

Κωνσταντοπούλου: Θυμίζει «τροπολογία Πάχτα»
Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι στο σύνολό τους οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν θυμίζουν «την τροπολογία Πάχτα» και ζήτησε την απόσυρσή της, προσθέτοντας: «Αποτελεί ξεκάθαρη μεθόδευση. Και ένα νήπιο καταλαβαίνει. Ποιον κοροϊδεύετε;».

Δεν θεωρούμε ότι οι τροπολογίες που φέρνουν οι βουλευτές κρύβουν την αμαρτία μέσα τους, είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι ενόψει εκλογών απαλλάσσουμε τους δημάρχους.

Την απόσυρσή της όμως ζήτησε και η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδίοικηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε την τροπολογία, επισημαίνοντας: «Δεν βλέπω δόλο και πονηρία. Αν υπάρχει αποσύρουμε την στήριξή μας.»

Ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ύποπτες προθέσεις πίσω από την τροπολογία και η μοναδική πρόθεση του υπουργείου είναι να διευκολυνθεί η δουλειά των δήμων.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο ΥΔΜΗΔ σήμερα στη 1.00 μ.μ.


Δελτίο Τύπου

Η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Αττικής καθώς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00 μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15), για να διαδηλώσουμε ενάντια στις επικείμενες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

Να εκφράσουμε με αγωνιστικό και αποφασιστικό τρόπο πως δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζομένων στο βωμό των νεοφιλελεύθερων επιλογών που στοχοποιούν το Δημόσιο και καταργούν τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα.

Η Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, είναι η πιθανότερη μέρα επίσκεψης του κλιμακίου της Τρόικα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σε κίνδυνο απόλυσης οι δημοτικοί υπάλληλοιΣτους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις θα ψάξουν σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr η Τρόϊκα και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 3.600 υπαλλήλων της διαθεσιμότητας για το 2013 που πήρε παράταση μέχρι στις 6 Μαρτίου και τις 12.500 για το 2014.
Παρά τις προχθεσινές δηλώσεις της κας Χριστοφυλοπούλου ότι το Υπουργείο βρίσκεται εντός στόχων, τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ευνοϊκά και η συνάντηση που επίκειται σήμερα, προοιωνίζει μεγάλη ανησυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις από την τρόικα για την επικείμενη συνάντηση ότι αν δεν έχουν πιαστεί τα νούμερα, τότε θα υπάρξουν άμεσες και πρόχειρες απαιτήσεις «ξαφνικού θανάτου». 
Η επιδείνωση της διαπραγματευτικής θέσης του Υπουργείου οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ για την κατάργηση οργανισμών. 
Ετσι αυξάνεται σημαντικά και ο κίνδυνος για τους δημοτικούς αστυνόμους και τους σχολικούς φύλακες αφού μέχρι σήμερα ήταν μεν πρόθεση του Υπουργείου να υπάρξει η κινητικότητα και να βρεθούν άλλες θέσεις για εργασία στον δημόσιο τομέα, τώρα όμως ψάχνουν επειγόντως να συμπληρώσουν τον αριθμό των 4.000 απολύσεων που δεν συμπληρώνεται εύκολα. Γεγονός πάντως είναι ότι κανείς δεν ξέρει που σκάσει η βόμβα.
Κύκλοι πάντως του Υπουργείου αναφέρουν ότι μπορεί να εντοπιστεί και μεγάλος οργανισμός που με την κατάργησή του θα συμπληρώσει τους απαραίτητους αριθμούς.

http://www.myota.gr/, 27/2/2014

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις