Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ: ΧΑΛΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ

  

 
Βρε θρασίμια της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου σε ποιόν νομίζετε ότι κουνάτε το δάχτυλο;

Τι σόι «απειλή» είναι αυτή η περί μετάφρασης της ανακοίνωσής μου για το Αδριάνειο Υδραγωγείο (με τίτλο «Θρίαμβοι και Πανωλεθρίαμβοι») για να την διακινήσετε, λέει, μεταφρασμένη στους εμπλεκόμενους φορείς του Δήμου της Καντόνα και να με «μαλώσουν» οι Καντονέζοι;
 
Και γιατί να με μαλώσουν; 
 
Γιατί τόλμησα στην ανακοίνωση για το Αδριάνειο να μην δώσω τα εύσημα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον κ. Ρούσσο και τους παρατρεχάμενούς του αλλά να αναφέρω (πράγμα το οποίο υπερήφανα κάνω πάντα) ότι σε σχέση με το Αδριάνειο Υδραγωγείο η Περιφέρεια Αττικής, της οποίας ακόμη και αυτή τη στιγμή είμαι Περιφερειακός σύμβουλος, υπέγραψε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΥΣ;
 
Για αυτές τις αποφάσεις μας το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, που υπήρξα επικεφαλής,τιμήθηκε στα βραβεία Αυτοδιοίκησης.
 
Και θα μου απαγορεύσει τώρα ο κάθε «Μάο Τσε Τούνγκ» να το αναφέρω γιατί έχει κόμπλεξ αρχηγισμού και τρόμο για την ημέρα που θα χάσει την καρεκλίτσα του; 
 
Ή μήπως μοιάζει λογικό ότι θα βάλουν, λέει, τον Έλληνα Πρόξενο στην Καντόνα (Χαλανδριώτη στην καταγωγή) να με μαλώσει γιατί τον ευχαρίστησα για την όποια βοήθειά του στη βράβευση του Δήμου Χαλανδρίου;
 
ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ;
 
ΘΑ ΜΕ ΜΑΛΩΣΕΙ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ;
 
Το επικίνδυνο είναι ότι μαζί με εμένα απειλείτε και το 15% των Χαλανδραίων Πολιτών που επιθυμούν να υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση στο Χαλάνδρι.
 
Και σε δεύτερη φάση όλους τους υπολοίπους που συνειδητοποιούν σιγά - σιγά πόσο αντιδημοκρατικά λειτουργείτε.
Θέλει, βέβαια, κάποιο χρόνο για να το συνειδητοποιήσουν οριστικά και κάποιους από την αντιπολίτευση να τους επισημαίνουν τις ασχήμιες,τις παθογένειες και τις ιδεοληψίες.
 
Σίγουρα αυτοί οι κάποιοι δεν θα είναι από τους αντιπολιτευόμενους αυτοδιοικητικούς που βραβεύετε.
 
Γιατί κάτι τέτοιοι αντιπολιτευόμενοι αυτοδιοικητικοί σας ανέβασαν εκεί που σας ανέβασαν.
 
Όσο γι’ αυτά τα ανόητα κλισέ τύπου: «Ο Ρώμας μας επιτίθεται για μικροπολιτικούς λόγους» γελάω και μόνο που τα διαβάζω.
Ποιοι είναι οι μικροπολιτικοί λόγοι;
Ούτε καν σε πολιτικό κόμμα δεν ανήκω. Ούτε καν γνωρίζω (και σίγουρα εσείς δεν γνωρίζετε) ποιες θα είναι οι επιδιώξεις μου στο απώτερο μέλλον.
Το «τώρα» με αφορά, στο οποίο «τώρα» εξασκώ αντιπολίτευση με την παράταξή μου.
Θα έπρεπε να ντρέπεστε που δεν ανέχεστε ούτε μια αναφορά σε έργα που δεν είναι αποκλειστικά δικά σας.
Την έχουμε ζήσει άλλωστε αυτή την στάση πρόσφατα με την μικροπρεπή άρνηση αναγνώρισης της μεγάλης συνδρομής της Περιφέρειας Αττικής στην ένταξη της περιοχής Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλεως.
Ένταξη που περίμενε πενήντα χρόνια για να γίνει και αγωνίστηκα και εγώ ο ίδιος προσωπικά για να επιτευχθεί.
 
Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία την μετάφραση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της επιστολής μου και την διακίνησή της στο εξωτερικό για να δοθεί η δυνατότητα σε συναδέλφους αυτοδιοικητικούς από όλο τον κόσμο να πληροφορηθούν ότι στον βραβευμένο «πρωτοπόρο» δήμο της Χώρας μας, σε απόσταση 10 λεπτών με το ΜΕΤΡΟ (το οποίο κάποτε η ομάδα του κ. Ρούσσου πολέμησε με πάθος) από το
κέντρο της Αθήνας, ένας καταυλισμός ΡΟΜΑ επεκτείνεται συνεχώς με την ανοχή της δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου.
 
Αυτοεξεφτελιστείτε, λοιπόν.
Και κάντε γνωστό το Χαλάνδρι διεθνώς για τους λάθος λόγους.
Σας προκαλώ!
Στείλτε την μεταφρασμένη επιστολή σε όλο τον κόσμο.
Ιδιαίτερα σε εκείνα τα μέρη που σέβονται τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης
.
Η προπαγάνδα σας περνάει μόνο στο 20% των ανθρώπων που κατοικούν στο Χαλάνδρι.
Πάρα πολλοί μας λένε ότι μετάνιωσαν που παρέμειναν ετεροδημότες και δεν άλλαξαν τα δικαιώματά τους για να σας καταψηφίσουν στις πρόσφατες εκλογές. Και πάρα πολλοί άλλοι λένε ότι μετάνιωσαν που δεν πήγαν να ψηφίσουν καθόλου. 
 
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.
 
Είμαστε πολλοί που δεν έχουμε πέσει θύματα της προπαγάνδας σας.
 
Πείτε στους φίλους μας στην Κίνα πως όταν διαβάζουμε τις αναρτήσεις σας που διαφημίζουν συνεχώς τα «επιτεύγματά» σας στο Χαλάνδρι,απλά αυτά που διαβάζουμε μας φαίνονται ΚΙΝΕΖΙΚΑ!!!
 
Θα τελειώσω Ελληνικά:
ΑΙ ΜΕΝ ΒΡΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΣ, ΑΙ ΔΕ ΑΠΕΙΛΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΤΤΟΥΣΙ!
Σωκράτης .
 
Χάρης Ρώμας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης: ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ APOLLO MASTER PRINTS

 

4Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» || ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 || ΩΡΑ 08:30

 

Η "ΕΜΕΙΣ" (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία - Ίαση - Στήριξη) διοργανώνει, με την υποστήριξη του ΙΑΣΩ και της Β’ Κλινικής Μαστού του ΙΑΣΩ, την 4η Υβριδική Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Καρκίνος Μαστού και οι Σύγχρονες Προκλήσεις στην Κλινική Διαχείριση», το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ώρα 08:30 π.μ. και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 08:30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο κ. Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης MD, PhD, Χειρουργός Μαστού, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., Διευθυντής Β’ Κλινικής Μαστού του ΙΑΣΩ.

Στόχος της Διημερίδας είναι η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, η ενημέρωση για τα τελευταία δεδομένα που αφορούν στον Καρκίνο του Μαστού και την Κλινική Διαχείριση, καθώς και η προαγωγή της έρευνας. Η διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση των νέων και παλαιότερων συναδέλφων, είναι σήμερα πιο πολύτιμη από ποτέ. Η συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου επιστημονικές συναντήσεις είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ποιότητας στην ιατρική πράξη, σε ένα επιστημονικά και κοινωνικοοικονομικά απαιτητικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η Διημερίδα απευθύνεται σε Χειρουργούς Μαστού, Γυναικολόγους, Ακτινολόγους, Ογκολόγους, Ειδικούς Υπερήχων και Κλινικούς Ιατρούς με βασικές και προηγμένες γνώσεις στις νόσους του μαστού. Επίσης, έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα.

Η Επιστημονική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά με φυσική παρουσία, καθώς και μέσω "Live Streaming" και είναι απαραίτητη η προεγγραφή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η εγγραφή για τη δια ζώσης  και τη διαδικτυακή παρακολούθηση της Διημερίδας είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους στο ακόλουθο link: https://registration.letscongress.eu/newpnr/1607 επιλέγοντας τον τρόπο παρακολούθησης.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 7711673 (Γραμματεία ΔιημερίδαςPRC Congress & Travel) ή 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα της Υβριδικής Διημερίδας στο ακόλουθο link: https://bit.ly/411kcWhΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

Ιδιαίτερα βαρύ τίμημα σε απώλεια παραγωγικού πληθυσμού πληρώνει κάθε χρόνο η Ελλάδα από πολεμικού τύπου τραύματα, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο!

Αυτό τόνισε ο διαπρεπής Μικροχειρουργός Ορθοπαιδκός κύριος Ιωάννης Ιγνατιάδης, Διευθυντής του τμήματος Μικροχειρουργικής Άκρων Ιατρικού Ψυχικού, μιλώντας στις 24 Νοεμβρίου στο 28o κοινό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Ελληνικής Επανορθωτικής Χειρουργικής  για το πολεμικό τραύμα.

           


    «Δυστυχώς τα πολεμικού τύπου τραύματα, (πυροβολισμοί με κυνηγητικά ή πυροβόλα όπλα καθώς και οι τραυματισμοί από  εκρήξεις στην  χώρα μας είναι συχνό φαινόμενο, παρότι δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε με έμφαση ο κύριος Ιγνατιάδης προσθέτοντας ότι «αυτό έχει βαρύ τίμημα  σε ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό, αφού έχουμε εκατοντάδες  ακρωτηριασμούς και μόνιμες αναπηρίες».

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κύριος Ιγνατιάδης είναι συχνοί οι τραυματισμοί από κυνηγητικά όπλα ή από εγκληματικές πράξεις όπως και αυτοί οι τραυματισμοί αστικού τύπου (όπλα πόλης) σε απόπειρες ληστειών, διενέξεις ή τρομοκρατικές πράξεις.

Επίσης οι τραυματισμοί από εκρήξεις από βεγγαλικά, «σαίτες», δυναμίτη ή βόμβες σε εορτασμούς Πάσχα, σε πανηγύρια, στο ψάρεμα ή από εγκληματικές πράξεις όπως ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ή τρομοκρατικές πράξεις.

«Οι πιο σοβαροί τραυματισμοί, διευκρίνισε ο κύριος Ιγνατιάδης, θεωρούνται αυτοί που συμβαίνουν με εκρηκτικά όλων των ειδών έχοντας ως αποτέλεσμα εκτός από θανάτους ή ρήξεις εσωτερικών οργάνων, ακρωτηριασμούς ή ημιακρωτηριασμούς άκρων  οι οποίοι συνήθως στο 75% δεν επιδέχονται συγκολλήσεων παρά μόνο κάλυψη των οστών και τενόντων με δερματικούς κρημνούς. Ενίοτε μόνο επιτυγχάνουν δευτερογενείς επανορθωτικές επεμβάσεις με μεταφορές ιστών ή δακτύλων και σπανιότατα επιχειρούνται με πιθανότητες επιτυχίας συγκολλήσεις μελών».

Στη δεύτερη θέση από πλευράς βαρύτητας και επικινδυνότητας έρχονται οι τραυματισμοί από κυνηγητικά όπλα όπου ναι μεν, ενίοτε επισυμβαίνουν ακρωτηριασμοί αλλά όχι συχνά όπως στη προαναφερθείσα ομάδα τραυματιών με εκρηκτικά, ενώ οι πιθανότητες επιτυχίας χειρουργείων με συγκολλήσεις ή μεταφορές ιστών είναι κατά 50% μεγαλύτερες από ότι τα τραύματα με εκρηκτικά.

Τέλος οι πλέον σχετικά ελαφρείς τραυματισμοί είναι αυτοί με αστικού τύπου πυροβόλα όπλα (πιστόλια 9 χιλιοστών, 22 χιλιοστών, uzi) τα οποία ενίοτε μπορεί να μη χρειαστούν καν χειρουργείο, ιδίως αυτά τα διαμπερή , επίσης τα χειρουργεία επανόρθωσης έχουν πιο πολλές πιθανότητες επιτυχίας απ’ ότι στις προηγούμενες ομάδες.

«Η αντιμετώπιση του πολεμικού τραύματος είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα. Πραγματοποιείται σε διάφορες φάσεις ανάλογα της βαρύτητάς του, απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση και εμπειρία και γίνεται από ομάδες Ορθοπαιδικών Μικροχειρουργών ή Ορθοπαιδικών και Πλαστικών Χειρουργών» ανέφερε ο κύριος Ιγνατιάδης και κατέληξε.

«Στην πρώτη φάση, γίνεται η επείγουσα αγωγή και χειρουργική (διασωστική) ενίοτε νοσηλεία σε εντατικές ή μονάδες εγκαυμάτων και κατόπιν η δεύτερη, αυτή της χειρουργικής επανόρθωσης. Συχνά ακολουθούν και τρίτη ή τέταρτη φάση επανορθωτικών πλαστικών αποκαταστάσεων. Δυστυχώς όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο τόσο στην απώλεια παραγωγικού δυναμικού, όσο και στην οικονομική αιμορραγία των ασφαλιστών ταμείων».