Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ: ΧΑΛΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ
4Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» || ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 || ΩΡΑ 08:30
Η "ΕΜΕΙΣ" (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία - Ίαση - Στήριξη) διοργανώνει, με την υποστήριξη του ΙΑΣΩ και της Β’ Κλινικής Μαστού του ΙΑΣΩ, την 4η Υβριδική Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Καρκίνος Μαστού και οι Σύγχρονες Προκλήσεις στην Κλινική Διαχείριση», το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ώρα 08:30 π.μ. και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 08:30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο κ. Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης MD, PhD, Χειρουργός Μαστού, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., Διευθυντής Β’ Κλινικής Μαστού του ΙΑΣΩ.
Στόχος της Διημερίδας είναι η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, η ενημέρωση για τα τελευταία δεδομένα που αφορούν στον Καρκίνο του Μαστού και την Κλινική Διαχείριση, καθώς και η προαγωγή της έρευνας. Η διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση των νέων και παλαιότερων συναδέλφων, είναι σήμερα πιο πολύτιμη από ποτέ. Η συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου επιστημονικές συναντήσεις είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ποιότητας στην ιατρική πράξη, σε ένα επιστημονικά και κοινωνικοοικονομικά απαιτητικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Η Διημερίδα απευθύνεται σε Χειρουργούς Μαστού, Γυναικολόγους, Ακτινολόγους, Ογκολόγους, Ειδικούς Υπερήχων και Κλινικούς Ιατρούς με βασικές και προηγμένες γνώσεις στις νόσους του μαστού. Επίσης, έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα.
Η Επιστημονική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά με φυσική παρουσία, καθώς και μέσω "Live Streaming" και είναι απαραίτητη η προεγγραφή για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Η εγγραφή για τη δια ζώσης και τη διαδικτυακή παρακολούθηση της Διημερίδας είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους στο ακόλουθο link: https://registration.letscongress.eu/newpnr/1607 επιλέγοντας τον τρόπο παρακολούθησης.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 7711673 (Γραμματεία Διημερίδας – PRC Congress & Travel) ή 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).
Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα της Υβριδικής Διημερίδας στο ακόλουθο link: https://bit.ly/411kcWh
ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ
Ιδιαίτερα βαρύ τίμημα σε απώλεια παραγωγικού πληθυσμού πληρώνει κάθε χρόνο η Ελλάδα από πολεμικού τύπου τραύματα, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο!
Αυτό τόνισε ο διαπρεπής Μικροχειρουργός Ορθοπαιδκός κύριος Ιωάννης Ιγνατιάδης, Διευθυντής του τμήματος Μικροχειρουργικής Άκρων Ιατρικού Ψυχικού, μιλώντας στις 24 Νοεμβρίου στο 28o κοινό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Ελληνικής Επανορθωτικής Χειρουργικής για το πολεμικό τραύμα.
«Δυστυχώς τα πολεμικού τύπου τραύματα, (πυροβολισμοί με κυνηγητικά ή πυροβόλα όπλα καθώς και οι τραυματισμοί από εκρήξεις στην χώρα μας είναι συχνό φαινόμενο, παρότι δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε με έμφαση ο κύριος Ιγνατιάδης προσθέτοντας ότι «αυτό έχει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό, αφού έχουμε εκατοντάδες ακρωτηριασμούς και μόνιμες αναπηρίες».
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κύριος Ιγνατιάδης είναι συχνοί οι τραυματισμοί από κυνηγητικά όπλα ή από εγκληματικές πράξεις όπως και αυτοί οι τραυματισμοί αστικού τύπου (όπλα πόλης) σε απόπειρες ληστειών, διενέξεις ή τρομοκρατικές πράξεις.
Επίσης οι τραυματισμοί από εκρήξεις από βεγγαλικά, «σαίτες», δυναμίτη ή βόμβες σε εορτασμούς Πάσχα, σε πανηγύρια, στο ψάρεμα ή από εγκληματικές πράξεις όπως ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ή τρομοκρατικές πράξεις.
«Οι πιο σοβαροί τραυματισμοί, διευκρίνισε ο κύριος Ιγνατιάδης, θεωρούνται αυτοί που συμβαίνουν με εκρηκτικά όλων των ειδών έχοντας ως αποτέλεσμα εκτός από θανάτους ή ρήξεις εσωτερικών οργάνων, ακρωτηριασμούς ή ημιακρωτηριασμούς άκρων οι οποίοι συνήθως στο 75% δεν επιδέχονται συγκολλήσεων παρά μόνο κάλυψη των οστών και τενόντων με δερματικούς κρημνούς. Ενίοτε μόνο επιτυγχάνουν δευτερογενείς επανορθωτικές επεμβάσεις με μεταφορές ιστών ή δακτύλων και σπανιότατα επιχειρούνται με πιθανότητες επιτυχίας συγκολλήσεις μελών».
Στη δεύτερη θέση από πλευράς βαρύτητας και επικινδυνότητας έρχονται οι τραυματισμοί από κυνηγητικά όπλα όπου ναι μεν, ενίοτε επισυμβαίνουν ακρωτηριασμοί αλλά όχι συχνά όπως στη προαναφερθείσα ομάδα τραυματιών με εκρηκτικά, ενώ οι πιθανότητες επιτυχίας χειρουργείων με συγκολλήσεις ή μεταφορές ιστών είναι κατά 50% μεγαλύτερες από ότι τα τραύματα με εκρηκτικά.
Τέλος οι πλέον σχετικά ελαφρείς τραυματισμοί είναι αυτοί με αστικού τύπου πυροβόλα όπλα (πιστόλια 9 χιλιοστών, 22 χιλιοστών, uzi) τα οποία ενίοτε μπορεί να μη χρειαστούν καν χειρουργείο, ιδίως αυτά τα διαμπερή , επίσης τα χειρουργεία επανόρθωσης έχουν πιο πολλές πιθανότητες επιτυχίας απ’ ότι στις προηγούμενες ομάδες.
«Η αντιμετώπιση του πολεμικού τραύματος είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα. Πραγματοποιείται σε διάφορες φάσεις ανάλογα της βαρύτητάς του, απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση και εμπειρία και γίνεται από ομάδες Ορθοπαιδικών Μικροχειρουργών ή Ορθοπαιδικών και Πλαστικών Χειρουργών» ανέφερε ο κύριος Ιγνατιάδης και κατέληξε.
«Στην πρώτη φάση, γίνεται η επείγουσα αγωγή και χειρουργική (διασωστική) ενίοτε νοσηλεία σε εντατικές ή μονάδες εγκαυμάτων και κατόπιν η δεύτερη, αυτή της χειρουργικής επανόρθωσης. Συχνά ακολουθούν και τρίτη ή τέταρτη φάση επανορθωτικών πλαστικών αποκαταστάσεων. Δυστυχώς όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο τόσο στην απώλεια παραγωγικού δυναμικού, όσο και στην οικονομική αιμορραγία των ασφαλιστών ταμείων».