Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑτου Ν. Κομπότη

Letat cest moi
Louis 14
Roi Soleil de France*

Ο Δήμος είμαι εγώ
Συμεών ο 1ος Πασών των Ρωσιών
Ο δήμαρχος ήλιος του Χαλανδρίου

Νομικά δεν γνωρίζω, αλλά είχα και εγώ ο αδαής επισημάνει σε προηγούμενο κείμενο μου την λαθροχειρία του δημάρχου να επικαλεστεί το νόμο 3979/2011 άρθρο.51, http://www.stinplatia.gr/2016/09/blog-post_84.html

Στο άρθρο 51 του ν. 3979/2011 ορίζεται ότι : «Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται στη νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, όταν διώκονται ποινικώς για αδικήματα, που τους αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Οι υπάλληλοι στερούνται της νομικής κάλυψης, στην περίπτωση που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας. Η εκπροσώπηση συντελείται από δικηγόρο του δήμου ή της περιφέρειας, μετά από αίτηση του υπαλλήλου προς τον οικείο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ύστερα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια έμμισθη εντολή η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του Ν. 3852/2010, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών ».

Το άρθρο 51 αυτού του νόμου προβλέπει δικαστική αρωγή υπαλλήλου διωκόμενου ποινικά. Αυτός το χρησιμοποίησέ για να ασκηθεί δίωξη εναντίον δημοτικού συμβούλου και εναντίον εντύπου, που προσπαθούν να μειώσουν την ακτινοβολία του !!!!!!, με χρήματα του δήμου μας , δηλαδή δικά μας!!!!

Πριν λίγο διάβασα την προσφυγή που ετοίμασε ο Κος Θωμάς  εξ ονόματος του Κου Νταβία, ενώπιον της αποκεντρωμένης διοίκησης. 
Είναι ένα κείμενο που πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να διαβαστεί από όλους τους συμπολίτες μας. Είναι ένα κείμενο που όχι μόνο δικαιώνει έμενα τον αδαή, αλλά περιέχει πλήθος νέων στοιχείων που δημιουργούν κλαυσίγελο στον αναγνώστη.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝΑναδημοσιεύουμε από το site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής που καταγγέλλει τον Συμεών που μάλλον  δεν θα την δείτε αλλού, σε άλλα τοπικά sites γιατί ... είναι χορηγοί (ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΙ).


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: "ΑΧ ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ" έγραφε ο Βάρναλης.

EEEEE! Κε Δελατόλα .....


ΝΤΑΒΙΑΣ! ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΩΜΑ - ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ!

Το να ευχαριστήσω δημόσια τον Γιώργο Θωμά για την πληρέστατη νομική τεκμηρίωση και  σύνταξη  της προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της νομιμότητας της  πολιτικά ακραία αντιδημοκρατικής - εξτρεμιστικής -  απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής να καταθέσει αγωγή εναντίον μου αποτελεί προφανώς αυτονόητη υποχρέωσή εκπορευόμενη από την "αστική ευγένεια" αλλά δεν θέλω να εκληφθεί ως τέτοια.
Μιλάμε και δρούμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ και επί ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΔΡΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ.

Είναι βαθιά, πραγματική και ειλικρινής προσωπική μου ανάγκη να τον ευχαριστήσω για τις ώρες που αφιέρωσε για την σύνταξη της προσφυγής, υπογραμμίζοντας ότι η έμπρακτη και βεβαίως πολύτιμη συμπαράσταση του Γιώργου πρέπει κυρίως  να αξιολογηθεί από τους αναγνώστες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ και τους πολιτικούς μας φίλους ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ως επιλογή ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ είναι στοιχείο που εκείνου το ήθος και φρόνημα κυρίως χαρακτηρίζει. Ακτινοβολεί πολιτικό πολιτισμό και δημοκρατικό ήθος.
Και αυτό πρέπει να αξιολογείται από τους πολίτες, όταν θα κληθούν να  κρίνουν και να αξιολογήσουν ακτινοβολίες πολιτικών ανδρών.

Είμαι βέβαιος ότι θα αξιολογήσουν οι δημοκρατικοί συνδημότες μας, την βαθιά δημοκρατική ευαισθησία και πρακτική του Γιώργου, κατ΄αντιπαράσταση με τις αχαρακτήριστες πρακτικές που μετέρχεται ο δήμαρχος της πόλης  για να απαλλαγεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Περιμένω - βεβαίως - την απόφαση της Γ.Γ. της Περιφέρειας επί της προσφυγής μας, ελπίζοντας ότι η κρίση της θα είναι δίκαιη και χρήματα των δημοτών δεν θα επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν για την δίωξη δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ όπως σε βλέπω.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε. ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της νομιμότητας της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής να ασκηθεί αγωγή στην Πλατεία κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Νταβίας.

Δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της προσφυγής που συνέταξε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ  ο Γιώργος Θωμάς.

Παναττική στάση εργασίας σήμερα από ΠΟΕ – ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ


Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να παραβρεθούν σε δίκες της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει επίσης προκηρύξη στάση εργασίας της ίδιες ώρες.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο 8 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστούν οι υποθέσεις.

Ειδικότερα, ο τέως πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράνομη είσοδο και «διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010, την περίοδο εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου.

Την ίδια ημέρα, από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα δικαστεί το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011.

aftodioikisi.gr

Cine AΡΓΩ: ΠΡΟΒΟΛΗ - Πέμπτη 6/10 - " Vatos Locos - Blood in blood out " (Δεσμοί αίματος)

Tο Cine AΡΓΩ ξεκινάει και για φέτος 
τα κινηματογραφικά του ταξίδια
και σας προσκαλεί σήμερα Πέμπτη 6/10 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων)
στην προβολή της γεμάτης ένταση ταινίας

" Vatos Locos - Blood in blood out "
(Δεσμοί αίματος)
Παραγωγή: ΗΠΑ - 1993
Σκηνοθεσία: Taylor Hackford
Σενάριο: Ross Thomas, Jimmy Santiago Bacca
Πρωταγωνιστούν: Damian Chapa. Jesse Borrego, Benjamin Bratt, Delroy Lindo,
Billy Bob Thornton, Raymond Cruz, Enrique Castillo, Danny Trejo, Ving Rhames
Μουσική: Bill Conti
Φωτογραφία: Gabriel Beristain
Διάρκεια: 160'

Ενίσχυση Προνοιακών Ιδρυμάτων Βόρειας Αθήνας από την Περιφέρεια ΑττικήςΜε το ποσό των 750.670,00 € ενισχύονται από την Περιφέρεια Αττικής επτά (7) Προνοιακά Ιδρύματα της Βόρειας Αθήνας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους δαπάνες για το έτος 2016.

Ειδικότερα, από το συνολικό ποσό των 1.234.290,00 € που διατίθεται σε Προνοιακά Ιδρύματα της Αττικής, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, πρόκειται να επιχορηγηθούν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας: