Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΛΗΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Τελικά η μαλακία μας σε αυτή τη χώρα δεν έχει όρια.
Και παρόλο που συχαίνομαι να γράφω τα αυτονόητα έχει γίνει τόσο μεγάλη η μαλακία μας που τελικά θεωρώ ότι το να λέει κανείς το αυτονόητο είναι σήμερα το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ.

Κάνοντας την πρωινή μου βόλτα στα blogs που παρακολουθώ και ακούγοντας τα πρωινάδικα έπαθα παράκρουση από αυτή την έλλειψη μέτρου και λογικής και τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΝΙΧΑΪΣΜΟ με τον οποίο τελικά αντιμετωπίζουμε τα πάντα ως κοινωνία.

Τι εννοώ;
Μα είναι δυνατόν - γαμώ το κέρατό μου - πάνω σε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός το μόνο που να απασχολεί ακόμα και σοβαρούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης να είναι πώς θα γίνει η ελληνική κοινωνία δύο στρατόπεδα:

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και μάλιστα φτάνουν να χαρακτηρίζουν το 23χρονο παλικάρι ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ εναντίον των άλλων ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ, που πρέπει να τιμωρηθεί για να μην νομιμοποιηθεί η αυτοδικία;;

Δηλαδή η απλή παρουσίαση της είδησης, ότι δηλαδή συνέβη αυτό που συνέβη, ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ και το να μπαίνεις στο σπίτι του άλλου με μαχαίρι όπως και το να πυροβολάς στον δρόμο,
ότι υπάρχει ένας νεκρός και μια ζωή ενός νέου ανθρώπου σε βαθιά και πολύχρονη κρίση και ότι η αυτοδικία δεν είναι το μέσον επίλυσης διαφορών σε πολιτισμένες κοινωνίες - έχει εγκαταλειφθεί από την εποχή του ΤΖΑΓΚΟ ΝΤΕ ΡΙΝΓΚΟ στον ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ - και ότι Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΥΤΕ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ, απλώς τον ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ μέχρι να δικαστεί αφού αναγνώρισε ότι το παιδί αυτό δεν είναι ο ΦΡΕΝΤΥ ΚΡΟΥΓΚΕΡ και δεν θα πάρει πάλι την καραμπίνα να κυνηγάει ΝΟΜΙΣΤΕΡΑΚΙΑ στους δρόμους.

Και θα δικαστεί και θα του επιβληθεί κάποια ποινή - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, διότι ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΟ-  και βέβαια η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Ακούνε και παιδιά τα κωλοκάναλά σας και μας διαβάζουν όλους και αν τους παρουσιάζεται τον μικρό για ΗΡΩΑ θα θέλουν να τον μιμηθούν.
Και αν τον παρουσιάζεται ως τον ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ με το πριόνι ΠΑΛΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ από αντίδραση στην οφθαλμοφανέστατη άδικη εικόνα που κάποιοι παρουσιάζουν ΓΙΑ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ


Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Επειδή η «Δράση-Δημιουργία Ξανά» και οι επικεφαλής της έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και παρουσιάζονται ως παντογνώστες και άνθρωποι της δράσης, ουδεμία σχέση έχοντες με την πολιτική, οι οποίοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα… μας σώσουν και επειδή ξαφνικά έχουν βρεθεί στο απυρόβλητο και ενώπιόν τους πρέπει να απολογούνται οι πάντες, οφείλω να ενημερώσω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Το κόμμα αυτό, έχει εξελιχθεί στο όχημα του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού, φιλοξενώντας στις λίστες του μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα των υποστηρικτών του «Ουράνιου Τόξου».

Ως γνωστόν, στην περιοχή της Φλώρινας δραστηριοποιείται η περίφημη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο», τα μέλη της οποίας δηλώνουν «Μακεδόνες, εθνικής μακεδονικής συνείδησης, πολίτες της Ελλάδος», που «αγωνίζονται για τα ανθρώπινα, εθνικά πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα της μακεδονικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα»! Ζητούν να εισαχθεί η διδασκαλία στα σχολεία της τεχνητής και κατασκευασμένης «μακεδονικής» γλώσσας, αποκαλούν τη Φλώρινα Λερίν, την Έδεσσα Βόντεν, το Κιλκίς Κουκούς, την Καστοριά Κοστούρ και τη Θεσσαλονίκη Σολούν!

Παράλληλα, αναπαράγουν την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων, μιλούν για «Μακεδονία του Αιγαίου» (υποστηρίζοντας ότι το «αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας», τελεί υπό… ελληνική κατοχή) και τρέχουν κάθε τόσο στις Βρυξέλλες και σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη «Διεθνή Αμνηστία» και το «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι», καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά καιρούς λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις με ισχνά αποτελέσματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν ανακοινώσει την μη συμμετοχή τους για οικονομικούς λόγους. Στις τελευταίες εκλογές δεν έλαβαν μέρος και κάλεσαν τα μέλη τους να ψηφίσουν τους ομοϊδεάτες τους ή αυτούς που έχουν υποστηρίξει τις θέσεις τους περί ύπαρξης σλαβομακεδονικής μειονότητας, σε όποια ψηφοδέλτια και αν βρίσκονται (για παράδειγμα, στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 είχαν καλέσει τα μέλη τους να ψηφίσουν τους Οικολόγους-Πράσινους, επειδή στις τάξεις τους είχαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου «έναν εθνικά Μακεδόνα ακτιβιστή για την οικολογία», ενώ έχουν πανηγυρίσει και για την εκλογή Καμίνη – Μπουτάρη).

Στην ανακοίνωσή τους πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου αποκαλούσαν την εκλογική διαδικασία «παρωδία» και μιλούσαν για «εθνικοσοσιαλιστική λογική» και για «κακές απομιμήσεις των κομματικών σχηματισμών», που «αγωνιούν μόνον για να επιβιώνουν στην πολιτική σκηνή». Παράλληλα, έκαναν πολλές αναφορές στο «ιδεολόγημα περί ελληνικού περιούσιου έθνους», στη στοχοποίηση των «ξένων», στη «σφυρηλάτηση- σμίλευση του Έλληνας-Έλληνας, συνήθως Έλληνας-Ελληναράς».

Διαμάντια στον βούρκο!

Επιπλέον, αιτιολόγησαν την αποχή τους από την εκλογική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι το «Ουράνιο Τόξο» δεν μπορεί «να συμμετέχει βουτώντας στον ήδη διαμορφωμένο πολιτικό βούρκο», αλλά και επειδή δεν ήθελαν να «πετάξουν χρήματα» σε «αντιδημοκρατικές πρακτικές», που κατά την γνώμη τους περιλαμβάνουν δολιοφθορές κατά του κόμματός τους. Γι’ αυτό και σταθερά καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να αναζητούν «διαμάντια στον βούρκο», δηλαδή εκείνους τους υποψηφίους που αποδέχονται την ύπαρξη «μακεδονικής ταυτότητας» και την επιστροφή στην Ελλάδα των «Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων» και να τους ψηφίζουν.

Στις 17 Ιουνίου οι κύριοι του «Ουράνιου Τόξου» φαίνεται ότι βρήκαν τα «διαμάντια στον βούρκο» στα πρόσωπα των κυρίων Μάνου, Τζήμερου και των υποψηφίων τους. Μεταξύ των τελευταίων διακρίνονται μερικοί από τους πλέον διαπρύσιους υποστηρικτές της «μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» και της παράδοσης του ονόματος της «Μακεδονίας» στους Σκοπιανούς.

Πρόκειται για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, που φιγουράρει στην τρίτη θέση της Α΄ Αθηνών και τον Διονύσιο Γουσέτη, πολιτικό μηχανικό και αρθρογράφο, πρώην μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και πρώην μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιο βουλευτή του Συνασπισμού, που κατέληξε σε ιδρυτικό μέλος της Δράσης και που καταλαμβάνει την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του νέου κομματικού σχηματισμού «Δράση-Δημιουργία Ξανά».

Ο κ. Γουσέτης έχει επανειλημμένα δραστηριοποιηθεί και αρθρογραφήσει υπέρ του Σχεδίου Ανάν, υπέρ των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και την ανεξαρτησία του Κοσόβου, καθώς και υπέρ της αναγνώρισης της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και κατά των αποφάσεων του Αρείου Πάγου για την απαγόρευση λειτουργίας της, όπως και κατά της απαγόρευσης λειτουργίας της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού», για την οποία κλαψουρίζει κάθε τόσο το «Ουράνιο Τόξο». Όλα αυτά δε, δεν τα έχει υποστηρίξει ως απλός αρθρογράφος, αλλά ως υποψήφιος, στις προηγούμενες εκλογές, της Δράσης/Φιλελεύθερης Συμμαχίας στη Β΄ Αθηνών. Ως στέλεχος της «Δράσης» έχει αρθρογραφήσει περί της… «θλίψης της παρωχημένης εθνικής συνείδησης», περί «εθνικής ομόψυχης περιφρόνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ αρθρογραφώντας στην «Αυγή» είχε εγκαλέσει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, επειδή «εφαρμόζουν συνωμοσία σιωπής απέναντι στα δελτία Τύπου του Ουράνιου Τόξου», καταγγέλλοντας ως «ανόητη αδιαλλαξία» τη στάση της Ελλάδας έναντι των Σκοπίων, τους Έλληνες διπλωμάτες ως «ανθέλληνες» και τον κ. Μολυβιάτη ως… μακεδονοφοβικό!

Συνήγορος του Γ. Βαλλιανάτου

Όταν τον Νοέμβριο του 2008 ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αποπέμφθηκε από τον Γ. Παπανδρέου λόγω του θορύβου που προκάλεσαν οι απόψεις του περί «Μακεδονικού» (τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε όταν τον δεχόταν ως… σύμβουλό του), ο κ. Γουσέτης ανέλαβε να τον υπερασπιστεί με ειδικό άρθρο υπό τον τίτλο «Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στη χώρα των πισινών»! Και ιδού τι έγραφε: «Δοξάζω το θεό που δεν έχω κάποια επαγγελματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Με τόσες φορές που αποκάλεσα στα άρθρα μου τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα και επεσήμανα την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, θα με είχε απολύσει προ πολλού ο πρόεδρος Γιωργάκης Παπανδρέου. Όμως όχι. Ας είμαι δίκαιος. Για να με απολύσει ο Γιωργάκης, θα έπρεπε να προϋπάρξει και η αντίδραση στελεχών του. Ο Γιωργάκης γνώριζε άριστα τις θέσεις του, τόσο για το περιβόητο «όνομα», όσο και για την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Είναι θέσεις διεθνών οργανισμών, αλλά και κάθε υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αυτό συνέβη με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Ο Γιωργάκης γνώριζε άριστα τις θέσεις του, τόσο για το περιβόητο «όνομα», όσο και για την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Είναι θέσεις διεθνών οργανισμών, αλλά και κάθε υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τις είχε εκθέσει δημόσια ο Γρηγόρης κατ’ επανάληψη. Μέχρι και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να φοβίσουν τον αρχηγό τα φοβισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ώστε αυτός να αποπέμψει τον Γρηγόρη».

Όλους αυτούς τους… υπεράνω έθνους και πατρίδας – και επομένως πρόσωπα που επί χρόνια παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή – έχουν περιμαζέψει οι κύριοι Μάνος και Τζήμερος στα καθαρά «αξιοκρατικά» και απαρτιζόμενα από ανθρώπους «με πραγματικές δουλειές, αποτελεσματικούς, ενεργούς πολίτες, οι οποίοι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αποφάσισαν να συμβάλουν ενεργά στην ανασύνταξη της χώρας», ψηφοδέλτιά τους. Κατόπιν των ανωτέρω, αντιλαμβανόμεθα τι σημαίνει για την «Δράση-Δημιουργία Ξανά» να είσαι «άνθρωπος με πραγματικές δουλειές» και «ενεργός πολίτης». Προφανώς εννοούν πως «πραγματική δουλειά» είναι η εργολαβική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των «εθνικά μακεδόνων» και του σκοπιανού μεγαλοϊδεατισμού.

Διότι – μην το ξεχνάμε – είναι και ενεργοί πολίτες. Κάθε άλλο παρά τυχαία, το «Ουράνιο Τόξο», επανέρχεται την 1η Ιουνίου (Φλώρινα – Λερίν, 1 Ιουνίου αναφέρεται στην ανακοίνωσή του) για να καταγγείλει τον «μέσο πολίτη» που «απέδειξε την ανωριμότητα με την εκλογική του συμπεριφορά και τις πολιτικές επιλογές»!

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αυτοκτονεί;» υποστηρίζουν πως οι «κομματικές οντότητες» λαϊκίζουν και δημαγωγούν ασύστολα πλέον στο όνομα της δήθεν εξυπηρέτησης εθνικών συμφερόντων», καθώς «ο κομματικός ιός εμποδίζει να υιοθετηθούν στην πολιτική ζωή οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, κεκτημένα προηγούμενων δεκαετιών στα ευρωπαϊκά κράτη». Μιλούν για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και αναφέρουν: «Από την μία πλευρά έχουμε από την λεγόμενη “δεξιά” να είναι πλέον οι επιλογές της ηγεσίας στα όρια της διανοητικής πολιτικής αναπηρίας, προκειμένου να δημιουργηθεί συρφετός οπορτουνιστών, φασιστών, γραφικών και “ότι ούφο πετάει” με σκοπό την απόκτηση της εξουσίας.

Από την άλλη πλευρά την λεγόμενη “αριστερά” είναι πλέον στον κολοφώνα της η δημαγωγία, ο λαϊκισμός με την ηγεσία του να ασελγεί ανέξοδα στα αντιδραστικά στείρα αντανακλαστικά του μέσου πολίτη λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι ναζιστικές εξάρσεις μέσω Χρυσής Αυγής ή σοβιετικού τύπου απολιθώματα δήθεν κομουνιστικού ΚΕ αποτελούν απλά το κωμικοτραγικό πολιτικό ντεκόρ του προεκλογικού σκηνικού. Επίσης η συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας αποδεικνύει την ανευθυνότητα του μέσου Έλληνα πολίτη που έχει διαπαιδαγωγηθεί για πολλά χρόνια ανάλογα, και είναι κάτι που απεικονίζεται “φυσιολογικά” στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα».

Και επίσης: «Χρειάζεται πρώτα ριζική αναδιάρθρωση του κράτους και μετά ανάπτυξη, πράγμα που με την παρούσα πολιτική κατάσταση και το υπάρχον κομματικό κατεστημένο δεν μπορεί να υπάρξει».

Υποστηρίζουν επίσης ότι το «ευρωπαϊκό συσσίτιο» θα είναι η οικονομική συνεισφορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο διάστημα, «αφού έχει να κάνει μεταξύ άλλων με ανίκανο κράτος, με ανειδίκευτο προσωπικό, αλλά το χειρότερο, ανεπίδεκτο μαθήσεως πολίτη-κράτος εδώ και χρόνια για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

Επομένως, το «Ουράνιο Τόξο» μας καλεί να μην επιλέξουμε τίποτε από τα παραπάνω. Οπότε, τι μένει;

Μα η «Δράση-Δημιουργία Ξανά», που διαθέτει ανθρώπους «με πραγματικές δουλειές» και «εξειδικευμένους», ενώ συμβαίνει να είναι και «ενεργοί πολίτες», οι οποίοι επιθυμούν «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις». Κοντολογίς, το «Ουράνιο Τόξο» λαμβάνει μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου μέσω της «Δράση-Δημιουργία Ξανά».

Υ.Γ. Οι ανωτέρω «ενεργοί πολίτες» είναι πράγματι πολύ… ενεργοί. Τόσο, που πολλοί απ’ αυτούς έχουν εισπράξει διάφορα ποσά από το Κράτος, ως στελέχη διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – και επομένως κ. Τζήμερε μην βγάζετε την ουρά σας από το γενικό φαγοπότι, παριστάνοντας πως ουδεμία σχέση έχετε με το Κράτος.

Η ίδια η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας καθηγήτρια Οικονομικών Αντιγόνη Λυμπεράκη, δηλώνει «ακτιβίστρια» της Action Aid, ενώ φιγουράρει και στη λίστα της ΜΚΟ «Πολίτες του Κόσμου – Ένωση για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη». Ο τρίτος του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Φ. Δραγούμης, είναι επικεφαλής και ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων – Αίγινα», ο Γρ. Βαλλιανάτος είναι ηγετικό στέλεχος (μαζί με τον Παναγιώτη Δημητρά, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων το 1992 και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) το 1993), της ΜΚΟ «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας» και ο Δ. Γουσέτης είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Πολίτες σε Δράση».
Ηρεμήστε, λοιπόν, και κατεβάστε τους τόνους κύριοι παντογνώστες της Δράση-Δημιουργία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
              Χαλάνδρι,  7/6/2012
                     Α.Π. :  10239                                                                                                                                                                   - 12η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ      ----  2012


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 11η Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1.      Πλειοδοτική δημοπρασία σφραγισμένων προσφορών για την εκμίσθωση του περιπτέρου – καντίνας στο Θέατρο Ρεματιάς.

2.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εξαγορά της Σύμβασης Παραχώρησης του Κυλικείου του Δημοτικού Κοιμητηρίου Χαλανδρίου.

3.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό νέου εκπροσώπου του Δήμου Χαλανδρίου στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας -  ΦΛΥΑ Α.Ε.

4.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα, στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου.

5.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για  έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

6.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για  έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της πολιτικής προστασίας.

7.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για καταχωρήσεις του Δήμου μας σε εφημερίδες και περιοδικά για το Ο.Ε. 2012 και έγκριση πίστωσης ποσού 5.000,00 € (συμπ/νου Φ.Π.Α.).

8.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για απόδοση χρηματικού υπολοίπου, τόκων και οριστικό κλείσιμο λογαριασμού.

9.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

10.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων.

11.   Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2012.

12.   6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2012.

13.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας υλοποίησης των εργασιών ‘Πλύσης κάδων απορριμμάτων’.

14.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα. Χαλάνδρι  7/6/2012


                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


                                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Tony Benn: "Vote SYRIZA, vote for DEMOCRACY"‏

 


"Greece is the craddle of democracy and civilisation. The policies of the troika, espoused by the parties of the old establishment of PASOK and ND, destroy both democracy and civilisation in Greece. Together, they are destroying the foundations of the European social system. I would like to express my strongest political, moral and ideological support for SYRIZA, the political force that fights the two-party corrupt system of power and the austerity measures imposed on Greek people by the troika bankers.

This crisis has nothing to do with the Greek people. This crisis is due to the profligacy of the banks and the wrongly designed monetary and 'political' architecture of the European Union. Vote SYRIZA, vote for DEMOCRACY."
 

O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή, 8/6/2012
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, με αφορμή την Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων όπου οι μαθητές είχαν διοργανώσει εκδήλωση με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

«Ήταν μία πρωτότυπη, συγκινητική και με ουσιαστικό περιεχόμενο εκδήλωση και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους» δήλωσε ο κος Μανιάτης μετά τη λήξη της γιορτής και επεσήμανε ότι «η εκδήλωση αυτή φανερώνει τι μπορεί να πετυχαίνει το Δημόσιο Σχολείο όταν υπάρχει ο εμπνευσμένος  και δημιουργικός  εκπαιδευτικός. Τέτοια είναι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μας που μέσα από αντίξοες συνθήκες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Οι μαθητές παρουσίασαν δρώμενα με θέμα τη μόλυνση του πλανήτη, διάβασαν ποιήματα, τραγούδησαν.

Η περιβαλλοντική εκδήλωση ήταν και το επιστέγασμα των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές και τους δασκάλους τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, η αντιδήμαρχος παιδείας και διοίκησης Αντωνία Δημητρακοπούλου - Μοσχοπούλου, ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οι γονείς των μαθητών.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...