Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


 Το απόγευμα  - με πρωτοβουλία των "μικρών" του δημοτικού συμβουλίου, πρώτο θέμα στην ΠΗΔ συζήτηση,  θα συζητηθεί η έκδοση ενός ψηφίσματος.

Δεν το συνηθίζουμε και δεν πολυγουστάρουμε τις διαδικασίες των ψηφισμάτων για ό,τι ν 'ναι, ακριβώς για να έχει μεγαλύτερη αξία, μεγαλύτερο βάρος, το να εκδίδει το δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα για κάποιο ΜΕΙΖΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους Χαλανδραίους, θέμα.

Και το θέμα που εντάξαμε στο απογευματινό ΔΣ υπερβαίνει τις διαφορές - προσωπικές ή πολιτικές - μεταξύ αντιμαχόμενων δημοτικών παρατάξεων και ακουμπάει ΤΗΝ ΧΩΡΑ και τον ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μιλάμε βεβαίως για το θέμα της δέσμευσης όλων των δημόσιων ακινήτων - και στο Χαλάνδρι - στο Υπερταμείο.

Ένα θέμα που ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - λιγότερο δεσμευμένη βαθμίδα διοίκησης και χωρίς τις δεσμεύσεις αλλά και τις διαπραγματευτικές σκοπιμότητες της (τωρινής ή επόμενης) κυβέρνησης και των κομμάτων εξουσίας με τους θεσμούς και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών - μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της ανάσχεσης εξελίξεων  που θα μετατρέψουν οριστικά την Ελλάδα σε κατεχόμενη χώρα, στον χώρο της οποίας κάνουν κουμάντο οι κατακτητές, κάνοντας ό,τι θέλουν στην δημόσια γη για να την "αξιοποιήσουν" ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ΚΕΔΕ - μέσα στις αδυναμίες, τις αντιφάσεις και τις προεκλογικές σκοπιμότητες που εμείς δεν αποφεύγουμε να αναδεικνύουμε  - βρήκε τον τρόπο, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα να υπερβεί διαχωρισμούς και το αρχικό της βερμπαλιστικό και συμβολικό ψήφισμα - αυτό που υιοθέτησαν ήδη ανέξοδα,  αρκετοί δήμοι, εκφράζοντας αορίστως και ακινδύνως δια τους ισχυρούς πολιτικούς τους φίλους - "πολιτική καταδίκη".
Ψηφίσματα - λεκτικές ακροβασίες -  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
Και κατέληξε προχτές - Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνουμε, όχι ο Πατούλης μόνος του - σε μια απόφαση  - κάλεσμα ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ της αυτοδιοίκησης , μέσω μαζικών προσφυγών των δήμων στο ΣτΕ με αίτημα την αναίρεση του ΦΕΚ της ντροπής.

Οι δυσκολίες του εγχειρήματος είναι δεδομένες, οι πιθανότητες δικαίωσης μικρές χωρίς την μαζική στράτευση του λαϊκού παράγοντα, αλλά αυτό μας είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
Δεν αγωνίζεσαι μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι θα νικήσεις. Αγωνίζεσαι για να αντιστρέψεις τις αρνητικές πιθανότητες και να νικήσεις και ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ και τον λαϊκό παράγοντα ότι αξίζει  για το θέμα αυτό να κινητοποιηθεί.


Και ο αγώνας αναίρεσης του ΦΕΚ της ντροπής είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αγώνας για να ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! 

Κοινός αγώνας για όλους.

Κάποιοι - φρουροί του στέμματος των εξουσιαστών - θα μιλήσουν και θα προτάξουν το προεκλογικό timing και θα μας πουν ότι δεν θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του Πατούλη (που θα υπονοούν ότι το παίζουμε εμείς)

Θα βάλουν μπροστά στις ιεραρχήσεις τους τις προεκλογικές σκοπιμότητες και θα λένε ότι αυτά τα κάνει ο Γ. Πατούλης για λόγους δημιουργίας προεκλογικών εντυπώσεων, τώρα που πάει για περιφερειάρχης.
 
Πιθανότητα θα είναι οι ίδιοι που γράφουν παντού ότι πρέπει ΟΛΟΙΜΑΖΙ να ψηφίζουμε τα πάντα και να στηρίζουμε άκριτα και χωρίς δεύτερη κουβέντα τις διοικήσεις του δικού τους κόμματος (κυρίως εκείνες τις κρισιμότατες για τα παιδιά μας δαπάνες για έργα κατασκευής χλοοτάπητα με προδιαγραφές FIFA που περνάνε πάντα ομόφωνα, μην δεν γίνει το έργο.
(Σ.Σ. ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΕΕΣ! Μαζί με το γκαζόν!)

Η απάντησή μας σε όσα πουν ή γράψουν είναι μία: ΚΑΘΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΑΠΟ  ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

 Εμείς δεν συντασσόμαστε με κανέναν Πατούλη.

Εμείς ψηφίζουμε για περιφέρεια Νίκο Παπαδάκη, οπότε μην χτυπιόσαστε να μας κάνετε μια δίκη προθέσεων σε κάθε πρωτοβουλία μας και κάθε τοποθέτησή μας.

Εμείς συντασσόμαστε όμως καθαρά και χωρίς αστερίσκους με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. του ανώτατου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης με την οποία πιστεύουμε ότι ΟΛΟ το Χαλάνδρι πρέπει να συνταχθεί να πρωτοστατήσει.

Αξιοποιώντας την ισχυρή, πολυδάπανη και επιτυχημένη  (όταν θέλει) ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - και μάλιστα να σκεφτεί πώς θα υπερθεματίσει και εκτός δικαστικών αιθουσών κινηματικά, με διαδικασίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών, όπως σωστά μαθαίνω ότι θα προτείνει η πλειοψηφία.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ!
Όχι ή το ένα ή το άλλο...

Στο θέμα των δημόσιων ακινήτων  δεν χωρούν μικροπαραταξιακές η μικροκομματικές θεωρήσεις.
Και όσοι πέσουν σε τέτοιο παιχνίδι ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Αν ούτε σε ένα τέτοιο θέμα δεν μπορούμε να ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ, να ΟΜΟΦΩΝΗΣΟΥΜΕ και να χτίσουμε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ της αυτοδιοίκησης, άσχετα με το ποιος είναι ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τώρα και ποιος θα είναι μετά τον Μάιο,  δεν υπάρχει βάση να υπάρχει συναίνεση ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ. Είμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη.

Το ζήτημα της αποψινής μας πρότασης δεν είναι  βερμπαλιστικά να καταδικάσουμε το ΦΕΚ και την κυβερνητική πολιτική.
Αυτό θα το κάνουν όλοι.
ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.

Το θέμα είναι αν θα συνταχθούμε - και θα πρωτοστατήσουμε - σε συντονισμένο αγώνα της αυτοδιοίκησης, προφανώς στα πλαίσια των συλλογικών της οργάνων (πώς αλλιώς να γίνει;) λαμβάνοντας απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ.
Και θα είμαστε εκεί να φέρνουμε τα πράγματα στα ίσια αν κάποιοι τα στραβώσουν και αφήσουν την χθεσινή απόφαση να γίνει προεκλογικό πυροτέχνημα.

Αλλιώς θα μιλάμε για να αποδείξουμε την αξία της σιωπής στο αποψινό συμβούλιο.

Για το ξεκαθαρίζουμε από τώρα και για τα επόμενα:
Μην έχουμε μετά παρεξηγήσεις και ακατάσχετο φατσομπουκικό μπλα μπλα πάνω από το χυμένο γάλα: ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ από τον δήμο Χαλανδρίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ..... ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟ, από όπου και να προέρχεται (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εσωτερικού ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξωτερικού) γι΄αυτό πήραμε εμείς την πρωτοβουλία.

Και όποιος δεν θέλει να υλοποιήσει το κάλεσμα της ΚΕΔΕ για να ξεκινήσει έμπρακτο αγώνα για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και του δικαιώματος του ΕΛΛΗΝΑ να ορίζει πώς, πότε και γιατί θα αξιοποιηθεί,  στο ΣτΕ, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, στο πεζοδρόμιο, στο διαδίκτυο, ΠΑΝΤΟΥ  , ε θα δικαιούμαστε και εμείς να λέμε αυτό που ΔΥΣΚΟΛΑ ξεστομίζουμε για κανένα: ότι ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ή τουλάχιστον δεν τον αγαπάει περισσότερο από το κόμμα του.

Η συνέχεια στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο.

ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ: ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΥΣΣΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ

 

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ είπαν στις καταθέσεις τους ο δήμαρχος Χαλανδρίου και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δ. Χριστουλάκης που κατέθεσαν εχθές ενόρκως ως μάρτυρες που είχαν υποδειχτεί από τον Γραμματιάκια στην μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Νταβία για το περιστατικό που συνέβη στο δημαρχείο.

Με δύο κουβέντες στις καταθέσεις τους αναφέρουν καθαρά ότι ο Ακατανόμαστος ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ όταν είπε "να για να τον καλύψεις δεν μου δίνεις τα στοιχεία" δείχνοντας τον Γραμματιάκια.

Και εκείνος - Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ (και ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ) τον Νταβία (Σ.Σ.άγνοια κινδύνου το λένε αυτό, προκαλείς τον τρελό; Δεν τον προκαλείς αν δεν είσαι ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ή εντελώς απελπισμένος) και του είπε "ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ".

Τότε - όπως καταθέτουν οι μάρτυρες  που ο Κουράσης υπέδειξε, Συμεών και Χριστουλάκης - (δεν είναι του Νταβία, μάρτυρες ,ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ του είναι) ο Ακατανόμαστος του είπε "Τι είπες ρε Γραμματιάκια απατεώνα"? .

Ο Κουράσης είπε στον Νταβία "ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ", ο Νταβίας πήγε προς το μέρος του, ο Συμεών μπήκε στην μέση και είπε "ΝΤΡΟΠΗ" και ο Νταβίας του είπε "πάμε έξω ρε".

Υπάρχουν μικρολεπτομέρειες (μία - δύο λέξεις) που είναι λάθος στις καταθέσεις των δύο της διοίκησης αλλά είναι λογικό, αφού ακόμα και εμείς ξεχνάμε μικρολεπτομέρειες. (Αλλά μετά το ακούμε από το μηχανάκι του διαόλου.... ΛΟΥΛΑ .... και τις θυμόμαστε).

Αυτό που έχει σημασία - προς το παρόν - είναι ότι πλέον ΔΥΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ αναδεικνούν περίτρανα ΟΤΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΕΧΕΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ.

Βέβαια επειδή με τη Λούλα ξέρουμε και .... προσωπικά δεδομένα ο ένας του άλλου - αρρώστιες, αποτυχημένες δίαιτες, γούστα κλπ  - δεν θα τις κάνουμε μήνυση για ψευδομαρτυρία.

Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους και γιατί ξέρουμε ότι θα την βάλουμε να τρέχει στους γιατρούς να φέρει βεβαιώσεις ότι έχει σοβαρό πρόβλημα ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ από το ένα αυτί - που έχει - και γι΄αυτό άκουσε ΤΑ ΜΙΣΑ.
Και δεν θέλουμε να τις προκαλέσουμε έκτακτα έξοδα για γιατρούς και δικηγόρους, που μπορεί να πλήξουν τις νέες επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Κάρυστο, τώρα στο ξεκίνημά τους, σε μια δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις.
Ε μην έχει και τον πολιτικό της αντίπαλο απέναντι να την καταδιώκει, χτυπώντας το μαγαζί και την χρηματοδότησή του.
Δεν κάνουμε εμείς τέτοια. Μόνο τα δεχόμαστε.

Εμείς αναγνώστη μου την αλήθεια την γράψαμε από την πρώτη μέρα.
Απλά περιμέναμε να δούμε και να αναδείξουμε ότι υπάρχουν οι πολιτικές μας διαφορές αλλά υπάρχουν και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, όταν τα πράγματα φτάνουν στα όρια.

Άλλη η συνείδηση του Γραμματιάκια, άλλη της κολλητής του, άλλη του Συμεών και άλλη του Νταβία.

Διότι ΕΚΕΙ αξιολογούνται οι συνειδήσεις των ανθρώπων.
Στο τι είναι ικανοί ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ σε οριακές καταστάσεις για τα συμφέροντά τους: Φίλους, συνεργάτες, αδελφούς, συναδέλφους, συνείδηση, αξίες  .... ΤΙ ?

Ο Ρούσσος και ο Χριστουλάκης κατέθεσαν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η Καρατζά όσα άκουσε από το ένα της αυτί.

ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΛΟΥΛΑΚΙ πλέον είναι σε πανικό.
Εκτίθενται και ξεμπροστιάζονται.

Ό,τι δούλεψε για χρόνια από το παρασκήνιο, χωρίς να φαίνεται, παρουσιάζοντας και πείθοντας τους πάντες για μια εικονική πραγματικότητα στο Χαλάνδρι, ένα ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ, ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που  στην επιφάνεια, εμφανίζεται ως "αγγελικό", "καθαρό", "τίμιο", "ανιδιοτελές" - κούναγε το δάκτυλο στους "απείθαρχους" και επικίνδυνους για τις μπίζνες τους,  έχοντας τον καθαγιασμό που προσφέρει στις συνειδήσεις κάθε ιδεολόγου (δεξιού και αριστερού)  η ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και των παλιών αγωνιστών της αριστεράς - ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Εμείς την αλήθεια δεν την φοβόμαστε και την γράψαμε από την πρώτη μέρα.

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΙΑΣ Η ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ