Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Όλη η Ελλάδα μια ποδηλατάδα από σήμερα Εισερχόμενα

 


Το Πράσινο Κίνημα δίνει μεγάλο βάρος στην 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, προβάλλοντας το μήνυμα που θέλει να στείλει αυτή “φρέσκια” Παγκόσμια Ημέρα, καθώς η σχετική απόφαση ελήφθη το 2018 από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.
Το Ποδήλατο είναι σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης και στέλνει θετικό μήνυμα για την ενθάρρυνση της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής.
Το ποδήλατο είναι ένα απλό, οικονομικά προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην άθληση. Το ποδήλατο προσφέρει την άμεση επαφή με το γύρω περιβάλλον. Προσφέρει μακροζωία και ευεξία.
Στην εποχή μας είναι περισσότερο από εμφανές ότι το ποδήλατο μπορεί να είναι μέρος της αντιμετώπισης των προκλήσεων που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στην μετά τον COVID-19 εποχή.
Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε με αφορμή τη σημερινή ημέρα: “Ο δημόσιος χώρος δεν ανήκει μόνο στα αυτοκίνητα αλλά στην καθημερινότητα και στις ζωές μας. Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να μεταμορφώσουμε σε πιο ανθρώπινες, βιώσιμες και πράσινες τις πόλεις που ζούμε. Το Πράσινο Κίνημα ενθαρρύνει την χρήση του ποδηλάτου, καθώς αποτελεί ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης, το οποίο συντελεί ουσιαστικά τόσο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό της ρύπανσης, του θορύβου κ.ά. Με λίγα λόγια, το ποδήλατο μπορεί να γίνει μέρος της νέας μας κανονικότητας.”

Το Πράσινο Κίνημα συγκέντρωσε τις ποδηλατοβόλτες που θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας μας και σας τις παρουσιάζει: 
ΛΑΡΙΣΑ 2/6 Ώρα 21:00 Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Κεντρική πλατεία & 3/6 Ώρα 21:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ «Everesting challenge» στην Πλατεία Ταχυδρομείου.
ΠΑΤΡΑ 3/6 Ώρα 18:30 Πίστα Δεξιοτεχνίας HERO σημείο συνάντησης Κεντρική πλατεία Γεωργίου Α & 19:30 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Φάρος Πάτρας.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3/6 Ώρα 19:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Δημαρχείο Σαλαμίνας.
ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ 3/6 Ώρα 19:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Δημαρχείο Παραμυθιάς.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/6 Ώρα 18:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Στάδιο Ειρήνης & φιλίας.
ΕΔΕΣΣΑ 3/6 Ώρα 19:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Μικροί καταρράκτες.
ΠΥΡΓΟΣ 3/6 Ώρα 20:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Αθλητικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας.
ΚΟΖΑΝΗ 3/6 Ώρα 17:15 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Κόμβος Λάρισας.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 3/6 Ώρα 20:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Πλατεία Ελευθερίας.
ΒΟΛΟΣ 3/6 Ώρα 21:30 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 3/6 Ώρα 20:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης AXD Παραλία Αλεξανδρούπολης.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 3/6 Ώρα 21:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Πάρκινγκ έναντι Αντιπεριφέρειας.
ΞΑΝΘΗ 3/6 Ώρα 19:30 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Κεντρική πλατεία Ξάνθης
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 4/6 Ώρα 17:00 Δράσεις σημείο συνάντησης Πάρκο Οικογένειας.
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ 4/6 Ώρα 18:30 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Λιμάνι Αμφιλοχίας.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 4/6 Ώρα 19:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Πλατεία Ελευθερίας.
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 5/6 Ώρα 10:30 Πίστα δεξιοτεχνίας HERO & Baby Race στο Πάρκο Ξύλινο Κάστρο & 11:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Πάρκο Ξύλινο Κάστρο.
ΑΛΙΑΡΤΟΣ 5/6 Ωρα 10:30 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Γήπεδο Μπάσκετ Κήπων Αλιάρτου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 5/6 Ώρα 11:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Εκθεσιακό κέντρο Ιστορίας & Λαογραφίας.
ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 5/6 Ώρα 10:30 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης 4ο Δημοτικό σχολείο Καρατερού.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5/6 Ώρα 19:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Λευκός Πύργος.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 5/6 Ώρα 11:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 5/6 Ωρα 19:00 Ποδηλατοβόλτα σημείο συνάντησης Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.
ΠΡΕΒΕΖΑ 5/6 Ώρα 18:30 Ποδηλατοβόλτα & Ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου, σημείο συνάντησης Πλατεία Ανδρούτσου.
Οι παραπάνω δράσεις γίνονται με ευθύνη των κατά τόπους φορέων, δήμων και ποδηλατικών Συλλόγων.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: “Γυμνή” η πυροπροστασία στη χώρα μας, θα “καούμε” και φέτος.

 


Οι πρώτες πυρκαγιές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη χώρα μας και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες πως η κυβέρνηση παρά την περσινή ανείπωτη τραγωδία δεν πήρε το μάθημά της και επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα στον τομέα της πυροπροστασίας. 
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ήταν το μόνο κόμμα πέρυσι που εγκαίρως από τις αρχές της Άνοιξης (6 Μαρτίου 2021) είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου περιέγραφε κατά γράμμα όλα τα προβλήματα που υπήρχαν σε επίπεδο πυροπροστασίας στη χώρα μας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για όσα είχε καταγράψει.   
Η φιλοσοφία που έχει περάσει ότι η Πολιτική Προστασία λειτουργεί συμπληρωματικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν υπάρχουν φωτιές, πρέπει να αλλάξει. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Το Πράσινο Κίνημα θέλει μέσα από μία χαρακτηριστική περίπτωση να αναδείξει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί καταλήγουμε να κλαίμε πάνω από τις στάχτες συνεχώς. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ανοίξει καν ο Κωδικός μέσα από τον οποίο μπορούν οι Περιφέρειες της χώρας να προχωρήσουν σε προληπτικά αντιπυρικά έργα και στην αγορά των απαραίτητων μηχανημάτων και οχημάτων. Οι Περιφέρειες της χώρας είναι “γυμνές” και όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μπορούν να τι επιβεβαιώσουν.

Το Πράσινο Κίνημα έχει προτάσεις και θα τις επαναλαμβάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει τις προτάσεις του για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζεται αυτή η τραγική κατάσταση. 
Το Πράσινο Κίνημα, επαναφέρει την πρότασή του για τη δημιουργία εξειδικευμένων επιτροπών Αντιπυρικής Θωράκισης. Με εξειδικευμένες ασκήσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων, όχι την ώρα της κρίσης αλλά σε προηγούμενο χρόνο με την συμμετοχή των πολιτών.
Τη δημιουργία, συγκεκριμένου εθελοντικού σώματος πολιτών.
Την πρόσληψη προσωπικού που θα επιμορφωθεί και θα εξειδικευτεί στις προληπτικές λειτουργίες που πρέπει να γίνουν ανά κατηγορία φυσικής καταστροφής και στη συγκεκριμένη δράση που πρέπει να κάνει την ώρα της κρίσης.
Να χρησιμοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες και εξειδικευμένα οικολογικά υλικά αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία για την στάση που πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες την ώρα της φυσικής καταστροφής.
Θα λέγαμε να πάρουν πίσω και τα αντιπεριβαλλοντικά νομοσχέδια, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα δεν θα τους το επιτρέψουν. Ζητάμε με ένταση, επίσης, να προσλάβουν πάλι τους δασεργάτες δασοπροστασίας, που έχουν εξειδικευτεί και πιστοποιηθεί για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο τα οποία καταλήγουν σε ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι, τρέχουν τελευταία στιγμή να σώσουν ότι σώζεται.

Κώστας Καλογράνης: “Αδιανόητο ότι δεν έκαναν τίποτα έναν χρόνο”
Για το συγκεκριμένο θέμα ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: “Την πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού αναγκάζεται φέτος το Πράσινο Κίνημα να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα παντελούς έλλειψης πυροπροστασίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της αδυναμίας σχεδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων. Μοιάζει αδιανόητο ότι όσα έγιναν πέρυσι δεν ήταν ικανά για να πείσουν τους κυβερνώντες να προχωρήσουν σε έναν ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχεδιασμό. Δυστυχώς ο κίνδυνος τω+ν πυρκαγιών είναι ακριβώς ο ίδιος και φέτος. Ελπίζουμε μόνο στην καλή τύχη...”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση — Η Πολιτική στην Πράξη

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ....

 

Ναι, αλλά με μέτρο!

Hi,

Στο Σαλούν έμαθα ετοιμάζουν συναυλία μεγάλη. Θα είναι χορηγός η δημοτική επιχείρηση λέει.

Βέεεβαια. Έχει πολλά έσοδα τώρα η δημοτική επιχείρηση. Αυξήθηκαν τα έσοδα από το κυλικείο στο νεκροταφείο. (Όταν ανοίξει και 20 μέρες μετά).

Και στους σκοπούς της είναι να πληρώνει συναυλίες,σου  λέει.

Πάει καλά. Άλλωστε μια συναυλία πόσο να κοστίζει;

Να, έχω εδώ μια πρόταση για συναυλία που θα παρουσίαζε ένα βιβλίο για τις ΜΠΟΥΑΤ της ΠΛΑΚΑΣ. Ένα βιβλίο που προλογίζει ο Νότης Μαυρουδής, που είναι και δικός μας, μαζί με τον  Δημήτρη Ιατρόπουλο και τον  Λάκη Τεάζη.

Ένα βιβλίο που φτιάχτηκε από τον Κώστα Παπασπηλίου που με την συνεργασία του Βαγγέλη Ντίκου της ιστορικής Απανεμιάς και έχει κάνει τεράστια επιτυχία.

Ένα βιβλίο με ιστορικό και καλλιτεχνικό υλικό που είναι μια καταγραφή μιας ολόκληρης περιόδου.

Στην συναυλία θα ήταν - προφανώς - ο Νότης Μαυρουδής και βέβαια ο συμπολίτης μας Βαγγέλης Ντίκος. Την συναυλία θα παρουσίαζε ο Κώστας Παπασπήλιος, συγγραφέας του βιβλίου.

Θα τραγουδούσαν τα τραγούδια των Μουάτ, ο Γιώργος Γερολυμάτος, ο Δημήτρης Δημόπουλος, η Πέρσα Σέργη, η Δανέλα Χατζή και ο μεγάλος - για το νέο κύμα - Τάκης Κωνσταντακόπουλος με 5μελή ορχήστρα.

Το κόστος της προτάθηκε 2200 ευρώ.

Δεν την θέλανε όμως. "Είναι πολύ καλή η πρότασή σου αλλά κόπηκε μάλλον για παραταξιακούς λόγους' είπαν στον εκδότη. 

Ούτε η δημοτική επιχείρηση έκανε μια χορηγία για να την πάρουν αφού θα τιμούσαν την δουλειά τόσων Χαλανδραίων. Δυο χιλιάρικα ήταν. Δεν είχαν.

Ποιος να πρωτοπληρωθεί με τα δυο χιλιάρικα; Οι μουσικοί, οι τραγουδιστές; 

Αλλά όχι!

Όμως η δημοτική επιχείρηση θα κάνει χορηγία μια συναυλία σου λέει.

Με κόστος 20.000 ευρώ και πάνω, μαθαίνω.

Μουσική θα παίξει η Φιλαρμονική του Δήμου, λέει.

Νταξ. Μεγάλος είναι ο συνθέτης και τον αγαπάμε. Δεν λέω.

Αλλά 20 χιλιάρικα για ένα δίωρο;

Πόσα μένουν άραγε ακόμα στο ταμείο για να το κλείσετε το ρημάδι να ησυχάσουμε; Ινδιάνοι είμαστε αλλά τα μάθαμε τα κόλπα με τις χάντρες σας πια.

ΧΟΥΓΚ!