Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Αγαπητή Αφροδίτη,

1. Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ απολύτως δικαίωμα να "λυπάσαι" για όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση από την δική σου. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν εμπεριέχει την συμφωνία άρα σου επιστρέφω το ΚΡΙΜΑ.

2. Είναι απογοήτευση και για εμένα - ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ - να βλέπω ότι έχεις παρασυρθεί από κομματικόπαραταξιακό φανατισμό (διότι εγώ δεν θα σου χρεώσω ιδιοτελή κριτήρια, όπως εσύ, εκτιμώντας ότι αυτά ΤΑ ΛΑΘΟΣ που λες τα πιστεύεις και δεν σου επιβάλλονται).

3. Το πότε κάποιος επιλέγει να ασχοληθεί σοβαρά με κάποιο θέμα είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του θέμα, αν μιλάμε για εκδήλωση πρόθεσης κοινωνικής προσφοράς. Σιγά μην πρέπει να απολογηθεί κανείς γιατί ένα προηγούμενο διάστημα είχε αποφασίσει να ιδιωτεύσει. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!

4. ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ! Με τσιγγάνους, μπαλαμούς, γύφτους, πλούσιους, φτωχούς, ιδιοκτήτες, νοικοκυραίους, χρεωμένους, μαλάκες, σοβαρούς, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Όποιος επιχειρήσει να ποινικοποιήσει το γεγονός ότι είμεθα με την αρχαιοελληνική προσέγγιση του "μηδενι δίκην δικάσεις ..." έχει πρόβλημα.
Όποιος ποινικοποιεί τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συνδημοτών έχει πρόβλημα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ γιατί εμπεριέχει παρεκτροπές που εγώ δεν θα χαρακτηρίσω και βέβαια δεν θα σου αποδώσω διότι δεν κρίνω ανθρώπους που εκτιμώ για την μακρόχρονη διαδρομή τους από στιγμιαία λάθη τους.

5. Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία το σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ στα πλαίσια της συντεταγμένης κοινωνίας και όχι ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Περιπτώσεις που η ατομική ιδιοκτησία και το ατομικό συμφέρον υποτάσσονται σε άλλες ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ή ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ αξίες μπορώ να σου απαριθμήσω δεκάδες. Ας χρησιμοποιήσω μόνο ένα παράδειγμα:
Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ κλπ.

Επίσης θα σου επισημάνω ότι υπάρχουν ανεκτέλεστες ΧΙΛΙΑΔΕΣ αποφάσεις κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων σε δάση, αιγιαλούς, δημόσιες εκτάσεις κλπ που δεν εκτελούνται με την βιάση που θέλεις εσύ να εκτελεστεί Η ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ δικαστική απόφαση κατεδάφισης του καταυλισμού, που και εμείς ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ότι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ. 

Αλλά με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες της προστασίας του αδυνάτου και βεβαίως χωρίς να γίνουμε πανευρωπαϊκό σούργελο, ως δήμος (και χώρα) που δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Ναι τα σοβαρά θέματα δεν υπόκεινται σε παραταξιακές αλλά ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ εκμεταλλεύσεις.

Ναι ΣΟΒΑΡΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ότι τα συμφέροντά τους εξυπηρετούνται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ και όχι με το ντου στους τσιγγάνους.

 ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Εσύ και ο Αεικίνητος τι  λέτε στους ιδιοκτήτες; Ότι θα διώξετε τους τσιγγάνους!
ΩΡΑΙΑ!
Και ΜΕΤΑ ΤΙ;

ΤΙ! Απάντησέ μας.

Θα αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους;

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ!

Αντιπαρέρχομαι τελείως το - απαράδεκτο από εσένα - ερώτημα "τι έκανε όταν ήταν σε θέση ευθύνης" διότι ενίοτε αυτό επιστρέφεται κιόλας.

Αλλά δεν θα αφήσω αναπάντητο το σχόλιο περί του οράματός μας για το Χαλάνδρι.
 ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ.

Από το FB της φίλης μας Αφροδίτης Χατζηγεωργίου. Η άλλη άποψη έχει την αξία της. ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!

Η φίλη μας η Αφροδίτη παλαιότερα έστελνε τις απόψεις της στην Πλατεία και κάναμε έναν ωραίο διάλογο επί αρχών και θέσεων. Τα πράγματα ζορίζουν και είναι - ίσως - για κάποιους καλύτερα να μιλούν χωρίς αντίλογο. 
ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
Εμείς είμαστε εδώ για να ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ τους συνδημότες μας με τις απόψεις όλων χωρίς ΦΟΒΟ και - όσο μας αφορά - ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ. 
Όσων τα επιχειρήματα είναι φτωχά θα το καταλάβουν στο χειροκρότημα. 
ΤΑΔΕ ΕΦΗ - λοιπόν - η πρώην αντιδήμαρχος αρμόδια για το θέμα των ΡΟΜΑ - η φίλη μας Αφροδίτη Χατζηγεωργίου στο fb.

(Όχι εμείς δεν ποινικοποιούμε, ούτε δαιμονοποιούμε την αντίθετη άποψη και την προβάλουμε.).
Afroditi Chagigewrgiou

Κρίμα! Το πόσο μπορείς να απογοητευθείς από ανθρώπους, που μπορεί να διαφωνούσες σε πολλά μαζί τους αλλά πίστευες πάντα πως παλεύουν αγνά, δεν περιγράφεται! Φαίνεται πως και η κοινή λογική ελέγχεται πλέον, προκειμένου να πετύχουν κάποιοι το στόχο τους. Από την ώρα δε, που ενοχλούν οι επικλήσεις των αδικημένων περί της εύλογης και συνταγματικά κατωχυρωμένης Ισονομίας και Ισοπολιτείας, αντιλαμβάνομαι το πώς θα πορευθούμε σε τούτη την πόλη!

Πάντως αν οι οραματιστές για την Αλλαγή Πορείας στο Χαλάνδρι επιλέγουν να ασχοληθούν σοβαρά, έστω και τώρα, με το φλέγον ζήτημα και συνομιλούν πρωτίστως με τους παρανόμους εποικιστές και όχι με τους περιοίκους του καταυλισμού και τους ιδιοκτήτες της καταπατημένης γης, υπάρχει ζήτημα με την ποιότητα του οράματός τους. Όταν μάλιστα λένε ευθέως στους ιδιοκτήτες πως επειδή δεν πρόκειται να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, λόγω του ό, τι είναι ακόμα εκτός σχεδίου πόλης, προς τι κάνουν «φασαρία» για λύση «εδώ και τώρα», αντιλαμβανόμαστε και το πώς βλέπουν το δικαίωμα κάποιου στη νόμιμη ιδιοκτησία του! 

Πίστευα ανέκαθεν πως τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα δεν υπόκειται σε καμιά παραταξιακή εκμετάλλευση και γι αυτό μέχρι τώρα δεν είχα ρωτήσει ποτέ και κανέναν, τί έκανε όταν ήταν ο ίδιος σε θέση ευθύνης, αναγνωρίζοντας τη μακροχρόνια δυσκολία του συγκεκριμένου ζητήματος. Θεωρώ όμως άδικο να χρησιμοποιείται σήμερα, που υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις από τη δικαστική δικαίωση των ιδιοκτητών, για εκμετάλλευση και μάλιστα με αφορμή τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης! Κρίμα!Κατανομή τακτικής επιχορήγησης Ιουνίου στους δήμους. Δείτε την κατανομή για τον Δήμο Χαλανδρίου.


euro_coins_495_355

Εκταμιεύεται η τακτική επιχορήγηση των δήμων για το μήνα Ιούνιο, συνολικού ύψους 143 εκ. ευρώ, που αφορά σε ΚΑΠ, ΣΑΤΑ και την πέμπτη δόση για το 2013 των παρακρατηθέντων ύψους 17,8 εκ. ευρώ.
Από το παραπάνω ποσό παρακρατούνται 9,1 εκ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οφειλές δήμων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Από τα 9,1 εκ. ευρώ τα 6,9 εκ. θα κατευθυνθούν στο λογαριασμό του προγράμματος ΑΚΣΙΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η παρακράτηση στο εξής γίνεται σε 43 ισόποσες δόσεις ενώ στους Δήμους των οποίων οι παρακρατηθέντες πόροι είναι περισσότεροι από την ειδική επιχορήγηση εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τρίτους, θα τους αποδίδεται κανονικά κάθε μήνα η διαφορά.
Να σημειωθεί ότι δε θα γίνεται παρακράτηση ως προς την ειδική επιχορήγηση που θα λάβουν τα Νομικά Πρόσωπα που μετέχουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Η απόφαση με τις κατανομές.

για τον Δήμο Χαλανδρίου :

κάντε "κλικ" στην εικόνα

http://www.localit.gr/, 4/6/2013


«Στην ώρα τους και με τον ίδιο νόμο οι δημοτικές εκλογές»


«Δεν πρόκειται να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, δεν πρόκειται να πάμε σε χωριστά ψηφοδέλτια, ούτε αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών». Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημάρχους στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Μ” αυτό τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να αποδέχεται, πλέον, την πραγματικότητα για εκλογές στις 25 Μαϊου 2014, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, και να αφήνει κατά μέρος τις παρασκηνιακές πιέσεις για παράταση της θητείας των αιρετών κατά 1,5 χρόνο.

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να τοποθετηθεί λεπτομερώς για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης καθώς όπως είπε θα κάνουμε μια μεγάλη συνάντηση με την ΚΕΔΕ και την Ένωση Περιφερειών και θα τα δούμε εκεί διεξοδικά όλα. Τόνισε όμως ότι πρέπει να υπάρξει συζήτηση για τον οικονομικό προγραμματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού άκουσε όλους τους δημάρχους της περιφέρειας του Πειραιά, των νήσων, του προέδρου του ΟΛΠ, των εκπροσώπων των επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου, αναφερόμενος στα προβλήματα, είπε ότι ο Πειραιάς, έχει ανάγκη σεβασμού της γεωγραφικής του υπόστασης αλλά και της ιστορίας του.

Για την ανάπτυξη του λιμανιού, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τάσσεται υπέρ της λεγόμενης μεγάλης παραχώρησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά υπέρ της παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας είπε ότι θα επιδιωχθεί να φύγουν κάποια κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και να πάνε στο κοινωνικό ταμείο ώστε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπάρξουν μεγάλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτοαπασχόληση.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΣΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΤο θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο είναι αυτή την περίοδο κυρίαρχο στην πολιτική ατζέντα του Χαλανδρίου.

Η συντήρηση του κλίματος αντιπαράθεσης και πόλωσης μεταξύ περιοίκων του καταυλισμού και των τσιγγάνων, που είναι επιλογή συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων τόσο της διοίκησης, όσο και της αντιπολίτευσης του δήμου, δεν έχει απολύτως καμία λογική βάση και γίνεται μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων σχετιζομένων άμεσα με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κάθε επίκληση αξιών όπως «ισονομία και ισοπολιτεία» αποτελεί ανέκδοτο, όταν έχει αποδέκτες τους κατοίκους μιας περιοχής – φάντασμα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από την πλατεία Συντάγματος και είναι εν έτη 2013, εκτός σχεδίου πόλης.

Είναι δε πρόκληση, αυτή η τοποθέτηση να έχει αφετηρία κορυφαία στελέχη της διοίκησης του δήμου που σχολιάζουν την κατάσταση σα να μην ήταν εκείνοι που όφειλαν να επισπεύσουν την οριστική, συνολική διευθέτηση του προβλήματος του Πεύκο Πολίτη.
Ακόμα και η αναφορά στο δίκαιο των ιδιοκτητών των οικοπέδων του καταυλισμού και της δικαστικής απόφασης που τους κατοχυρώνει ιδιοκτησιακά, δεν μπορεί να έχει απολύτως κανένα πρακτικό αντίκρισμα στην αξιοποίηση των περιουσιών τους, αν οι φωνασκούντες και διαμαρτυρόμενοι «αγανακτισμένοι» αυτοδιοικητικοί παράγοντες δεν κοιτάξουν πρώτα να κάνουν εκείνοι σωστά την δουλειά για την οποία εκλέχτηκαν, και που δεν είναι άλλη από το να προωθήσουν τις ενταξιακές διαδικασίες. Με την περιοχή εκτός σχεδίου πόλης με ή χωρίς τον καταυλισμό οι ιδιοκτήτες έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, οπότε προς τι η φασαρία για «εδώ και τώρα» πρόχειρες ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ λύσεις που θα περιπλέξουν το πρόβλημα;

Ακόμα και όσοι δήλωσαν ευθαρσώς σε κείμενά τους ότι του δημοσίου συμφέροντος και των υποχρεώσεων της χώρας των προερχομένων από διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό δίκαιο, ιεραρχούν την απόδοση του ιδιωτικού δικαίου, δεν έχουν απολύτως κανένα ουσιαστικό επιχείρημα.

Γι’ αυτό καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να χαμηλώσουν τους τόνους της διεκδίκησης πρόχειρων λύσεων που μπορεί να οδηγήσουν την τοπική κοινωνία σε διχασμό και να εργαστούμε όλοι μαζί για την μόνιμη και ουσιαστική επίλυση του προβλήματος των τσιγγάνων.

Εμείς ήδη ξεκινήσαμε να το πράττουμε συγκροτημένα, όπως εμείς ξέρουμε, σε αυτή την κατεύθυνση.

Εχθές το απόγευμα οι εκπρόσωποι της κίνησης «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία» Άγγελος Νταβίας και Δημήτρης Λέρτας μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής των Οικολόγων Πρασίνων κο Γιώργο Δημαρά και τον γνωστό σε όλους Αρχιτέκτονα Πολεοδόμο Δημήτρη Σταματιάδη που έχει εκπονήσει στο παρελθόν την πολεοδομική μελέτη της περιοχής του Πεύκο Πολίτη, είχαμε μια πρώτη επαφή με την ηγεσία του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» των τσιγγάνων ώστε να κατανοήσουμε τις απόψεις τους, πριν καταλήξουμε στην διατύπωση συγκεκριμένων, επεξεργασμένων και επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων.
Η συνάντηση ήταν πολύ ουσιαστική και αυτό θα φανεί σύντομα αποτυπωμένο σε προτάσεις που θα αλλάξουν συνολικά τα δεδομένα για το ζήτημα.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Από το Γραφείο ΤύπουΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Βριλησσίων για τις πλατείες και τα πάρκα μαςΒΡΙΛΗΣΣΙΑ:

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Βριλησσίων για τις μοτοσυκλέτες στην Πλατεία Αναλήψεως και το Πάρκο ΤΥΠΕΤ

κ. Δήμαρχε,

Πριν μερικά χρόνια ο Δήμος Βριλησσίων πήρε την πρωτοβουλία να ελευθερώσει την κεντρική πλατεία Αναλήψεως από τη διέλευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, και να δημιουργήσει έναν εκτεταμένο δημόσιο χώρο αναψυχής και παιχνιδιού. Μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν για την αναδιαμόρφωση της πλατείας, ενώ ποδηλατόδρομοι δημιουργήθηκαν σε συνέχειά της. Αποτέλεσμα ήταν ένας ζωντανός χώρος που προσελκύει πλήθος πολίτες κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως παιδιά και νεολαία. Ειδικά τα απογεύματα, η πλατεία γίνεται όλη ένας μεγάλος υπαίθριος χώρος παιχνιδιού.

Όλο και περισσότερο όμως, ο χώρος της πλατείας παραβιάζεται καθημερινά από δεκάδες μηχανές κάθε κυβισμού: κάποιοι διασχίζουν την πεζοδρομημένη πλατεία για να αποφύγουν να κάνουν το γύρο του οικοδομικού τετραγώνου, άλλοι για να σταθμεύσουν ακριβώς δίπλα στο σημείο που θα πιούν τον καφέ τους, άλλοι απλώς για να συναντήσουν φίλους τους και να δείξουν τη μηχανή τους σε όσο γίνεται περισσότερους.

Αποτέλεσμα των παραβιάσεων, που κορυφώνονται συνήθως τις ώρες που η πλατεία έχει τον περισσότερο κόσμο, είναι ένας χώρος ζωτικής σημασίας να υποβαθμίζεται σοβαρά: από χώρος αναψυχής και ξεκούρασης, μετατρέπεται σε «χώρο όπου πρέπει κανείς διαρκώς να προσέχει». Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το πρόβλημα για τα μικρότερα παιδιά, που κάθε απόγευμα παίζουν κατά δεκάδες στην πλατεία και που δεν είναι δυνατόν να έχουν διαρκώς τους γονείς τους ακριβώς δίπλα τους, για κάθε διερχόμενο κίνδυνο.

Ανάλογες, αλλά μικρότερης έκτασης, είναι οι παραβιάσεις και στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) στην οδό Μπακογιάννη, όπου μηχανές διασχίζουν συχνά τους δρόμους περιπάτου για να σταθμεύσουν μπροστά στο δημοτικό κτίριο, στο κέντρο του.

Μέχρι στιγμής για το πρόβλημα έχουμε πλήρη αδιαφορία, τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από την αστυνομία. Συχνά μάλιστα η τελευταία γίνεται και η ίδια μέρος του προβλήματος, με βαριές αστυνομικές μοτοσυκλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ να σταθμεύουν στο ξύλινο δάπεδο της πλατείας (στέλνοντας το αντίστοιχο παραβατικό μήνυμα, ιδιαίτερα στους νέους) αντί για το δρόμο μπροστά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ελάχιστα μόνο μέτρα πιο πέρα. Επιπλέον αρνούνται να κάνουν ακόμη και απλή σύσταση για την παραβίαση της πλατείας από τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες.

Ως τοπική Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων στην περιοχή, ζητάμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής, πριν το πρόβλημα γίνει οξύτερο και συμβούν σοβαρά ατυχήματα. Η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί θεαματικά, ακόμη και με απλά βήματα που σήμερα μένουν στα αζήτητα:

· Ενημερωτική εκστρατεία, με μήνυμα ότι ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

· Διάβημα της δημοτικής αρχής προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ώστε οι αστυνομικές μοτοσυκλέτες να χρησιμοποιούν την πλατεία μόνο σε πραγματικά έκτακτες καταστάσεις, και να σταματήσουν να ενθαρρύνουν την παραβατικότητα (και) των άλλων δικύκλων.

· Συστάσεις και ενημερωτικές πινακίδες, στην ίδια την πλατεία και το πάρκο.

· Ειδικές συστάσεις στα γειτονικά καταστήματα που χρησιμοποιούν δίκυκλα για παραδόσεις στα σπίτια των πελατών τους και πιθανότατα ενθαρρύνουν (ή, πάντως, ανέχονται) την παραβίαση της πλατείας από τους υπαλλήλους τους σε βάρος των υπόλοιπων πολιτών .για να συντομεύουν τις διαδρομές και να εξοικονομούν χρήμα και χρόνο

· Οριοθέτηση μικρών χώρων στάθμευσης για τις μηχανές στις εισόδους της πλατείας, δίπλα στις μπάρες που αποκλείουν τα αυτοκίνητα. Στην υπόλοιπη πλατεία, καταγραφή των παραβάσεων και επιβολή των νόμιμων προστίμων.

· Σήμανση της διαδρομής του ποδηλατόδρομου μέσα από την πλατεία, ώστε οι (ενήλικοι) ποδηλάτες να χρησιμοποιούν μόνο το συγκεκριμένο διάδρομο και οι υπόλοιποι χρήστες της πλατείας να είναι πιο ασφαλείς.

Σε καιρούς κρίσης, τα πάρκα και οι πλατείες είναι ακόμη πιο ζωτικά για την καθημερινή μας ζωή. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τέτοιοι χώροι ΔΕΝ είναι για τη μηχανοκίνητη κυκλοφορία οποιασδήποτε μορφής: ο ρόλος τους είναι να αποτελούν ασφαλείς και προσβάσιμους χώρους, για την αναψυχή όλων μας και το παιχνίδι των παιδιών.


Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική Κίνηση ΒΑ Προαστίων Αθήνας
Βριλήσσια, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Φιλοθέη/ΨυχικόΓια περισσότερες πληροφορίες:
Κωνσταντίνα Κουντουριώτη, 6977 096601
Γιάννης Παρασκευόπουλος. 6979 952070


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Ημερίδα για τη Δημοτική Αστυνομία
Οι περιοχές και τα όρια που καλύπτουν τα Γυμνάσια του Χαλανδρίου για την εγγραφή μαθητών στην Α' τάξη

Σύμφωνα με απόφαση του Δ/ντη της Δ/νσης της Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, θα εγγραφούν στην Α΄ Τάξη των Ημερησίων Γυμνασίων του Δήμου Χαλανδρίου, για το διδακτικό έτος 2013-14, οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου που διαμένουν στην περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς:

1. Στο 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Αγ. Παρασκευής, Ψαρών, Αριστοφάνους, Παπανικολή, Σ. Βενιζέλου, Πλάτωνος, Λ. Πεντέλης, Θρασυβούλου, Αλωπεκής.
2. 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Νηρηίδων, Λ. Πεντέλης, Θρασυβούλου, Ολύμπου (δεξιά), Αττικής οδού, Πάρνηθος, Κηφισού, Ηρ. Αττικού, Δάσους, Πολυδρόσου, Ροδοδάφνης, Νυμφών, Ακακιών, Γιασεμιών
3. 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Πλαταιών, Κύπρου, Μαραθώνος, Κουντουριωτών, Κ. Βάρναλη, Αθαν.
Διάκου, Προφ. Ηλία Γιασεμιών, Ακακιών, Χρυσ. Σμύρνης, Χρυσανθέμων, Σάμου, Κύπρου, Αμαρουσίου Χαλανδρίου, Παραδείσου, Ξενίας, Νίκης, Πλούτωνος, Σοφίας Βέμπο, Καλομοίρη, Παντανάσσης, Λ. Κηφισίας

4. 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Γαρυττού, Αλωπεκής, Θρασυβούλου, Ολύμπου (αριστερά), Αττικής οδού, Δουκίσσης Πλακεντίας.
5. 5ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Τζαβέλα, Λ. Μεσογείων Αγ. Παρασκευής, Ψαρών, Αριστοφάνους,
Παπανικολή, Σ. Βενιζέλου, Τριφυλλίας Ηρώων Πολυτεχνείου.

6. 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Κ. Παλαιολόγου, Σολωμού, Βασ. Γεωργίου, Αγ. Παρασκευής, Πλάτωνος, Λ. Πεντέλης, Νηρηίδων, Δάσους, Παπάγου, Αθαν. Διάκου, Κ. Βάρναλη, Κουντουριωτών, Μαραθώνος, Κύπρου, Πλαταιών, Λ. Κηφισίας
7. 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Εθνικής Αντιστάσεως, Τζαβέλα, Περικλέους, Ηρ. Πολυτεχνείου Τριφυλλίας, Σ. Βενιζέλου Παπανικολή Παλαιολόγου, Λ. Κηφισίας.
8. 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Αττικής οδού, Πάτημα Χαλανδρίου(συμπεριλαμβάνονται από τα όρια του Δήμου Βριλησσίων η Σαλαμίνος, (αρ 1-33& 2-30)- 28ης Οκτωβρίου, (αρ. 32-64&33-63)

Διευκρινίζεται ότι:

◊ Όσοι απόφοιτοι έχουν αδέλφια που θα φοιτούν και την επόμενη σχολική χρονιά σε Γυμνάσιο της περιοχής μας, μπορούν να εγγραφούν εφόσον το επιθυμούν στο ίδιο σχολείο με τα αδέλφια τους. Αν τα αδέλφια φοιτούν σε Λύκειο η εγγραφή μπορεί να γίνει στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο.

◊ Οι απόφοιτοι των Ιδιωτικών Δημοτικών εγγράφονται στα σχολεία της περιοχής κατοικίας τους, αν υπάρχει δυνατότητα, διαφορετικά εγγράφονται στο πλησιέστερο σχολείο της μονίμου κατοικίας τους.

◊ Η αποστολή απολυτηρίων των αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια γίνεται υπηρεσιακά και σύμφωνα με τα ανωτέρω. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ/104/79 και την υπ΄ αρ. Γ2/1058/21-6-82 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, οι μαθητές εγγράφονται στο πλησιέστερο σχολείο της μονίμου κατοικίας τους. Αν όμως ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος σε ένα σχολείο γίνεται μετακίνηση μαθητών στο πλησιέστερο σχολείο, το οποίο έχει μικρότερο αριθμό μαθητών.


ΠΗΓΗ: HALANDRIPEDIA


Α.Σ.Ε. - Ο.Τ.Ε. : Αναπτύξτε μας (κι' άλλο)...
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *