Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Πατριωτισμός και ΑριστεράΤου Γιώργου Τοζίδη

Η ολόπλευρη κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει και μια παράπλευρη συνέπεια. Καταρρίπτει βεβαιότητες και απόλυτες αλήθειες και μεταβάλλει άρδην πολιτικούς και ιδεολογικούς συσχετισμούς. Η αιτία βρίσκεται στο ότι η αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης απαιτεί επανεδαφικοποίηση της πολιτικής, ανάλυση του συγκεκριμένου και, κυρίως, διατύπωση ενός συγκεκριμένου εναλλακτικού σχεδίου όχι μόνο για την έξοδο από την κρίση αλλά και για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού οικονομικού υποδείγματος.

Φυσικό επακόλουθο των παραπάνω είναι «ένας ορισμένος πατριωτισμός (να) βρίσκει όλο και περισσότερο ευήκοα ώτα στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς». Το γιατί αυτό δεν είναι καλό πράγμα (!) «φρόντισαν» να μας το εξηγήσουν οι Χ. Λάσκος (Χ.Λ.) με επιφυλλίδα του στο RedNotebook (02/11/2013) και ο Δ. Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος (Δ.Π.-Α.) με άρθρο του στην Αυγή της 08/11/2013. Στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου, δεν θα σταθώ στην ατεκμηρίωτη απολυτότητα των απόψεων («εμπλουτισμένη» με σχετική ειρωνεία) των δύο αρθρογράφων (ή επιφυλλιδογράφων αν προτιμούν)Ο διάλογος για τον αριστερό πατριωτισμό πρέπει να γίνει στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς με αναλυτικό και τεκμηριωμένο τρόπο και κυρίως με εστίαση στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Απαραίτητος όρος, όμως, για τη διεξαγωγή αυτού του διαλόγου είναι να μην υπάρχουν παρανοήσεις (ηθελημένες ή μη) των θέσεων των δύο πλευρών:

1. Είναι δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να αρνείται την εθνική ταυτότητα, που είναι μία από τις πολλές που προσδιορίζουν το άτομο σε μια κοινωνία. Η προσπάθεια επιβολής αυτής της άρνησης και σε άλλους είναι το πρώτο βήμα για τον ολοκληρωτισμό.

2. Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της οικονομικής κρίσης, ακόμη και αν γίνει δεκτός ως θέση, δεν μπορεί να είναι το επιχείρημα για την αιτιολόγηση της ανάγκης για «ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη». Αν η κρίση είναι παγκόσμια, τότε η ανατροπή δεν μπορεί να περιορίζεται στα όρια της Ευρώπης, όταν μάλιστα δεν διευκρινίζεται αν με τον όρο Ευρώπη εννοείται η Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Ευρώπη ως ήπειρος. Η ανατροπή στην Ελλάδα θα έχει τις ίδιες πολλαπλασιαστικές συνέπειες που είχε η εξέγερση στην Τυνησία για την Αραβική Άνοιξη.

3. Εγκαλείται, από τον Δ.Π.-Α., ο αριστερός πατριωτικός χώρος ότι είτε «σιώπησε, καθηλωμένος στη νοσταλγία του ΕΑΜ, είτε «ψήφισε» μαζί με τη Δεξιά» σε μια σειρά από ζητήματα. Πρόκειται για διαστρέβλωση και παραποίηση των θέσεων στα όρια της συκοφαντίας: 


α) Για την ονομασία της πΓΔΜ, η θέση του αριστερού πατριωτισμού ήταν, εδώ και είκοσι χρόνια, η «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για κάθε χρήση». Από την άλλη ο Δ.Π.-Α. με την αποδοχή της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αποδέχεται τον αλυτρωτικό και επεκτατικό χαρακτήρα του συντάγματος της πΓΔΜ και ρίχνει νερό στο μύλο του εθνικιστή Γκρούεφσκι που καταγγέλλεται, πλέον, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και την αλβανική μειονότητα.

β) Πότε ο αριστερός πατριωτικός χώρος «σιώπησε» ή «ψήφισε μαζί με τη Δεξιά» για το μεταναστευτικό; Αντίθετα, οι θέσεις του Δ.Π.-Α. και των «διεθνιστών» συμβαδίζουν απόλυτα τόσο με τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα όσο και με τα συμφέροντα των ντόπιων καπιταλιστών που εξασφαλίζουν φθηνό εργατικό δυναμικό. Επιπλέον, αρνούνται να δουν τις αλλαγές στις μεταναστευτικές ροές την τελευταία δεκαπενταετία και το ρόλο της Τουρκίας σε αυτές και «χλευάζουν» την αναγκαιότητα της παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι το μόνο σχέδιο που οδηγεί στη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας και για τους μετανάστες.


γ) Οι θέσεις για την Κύπρο (που εκτός από τους εμπόρους και άλλοι τη μισούνε…) αποδεικνύουν ότι η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους «διεθνιστές» μας είναι επιλεκτική. Μονίμως «ξεχνούν» τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, τον εποικισμό των κατεχομένων ενώ στήριξαν το Σχέδιο Ανάν που στερούσε από την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην ελεύθερη κυκλοφορία, εγκατάσταση και απόκτηση περιουσίας και μετέτρεπε την Κύπρο σε κράτος υπό διεθνή κηδεμονία. Εστιάζουν την αντιπαράθεσή τους στην, ιστορικά αποδεδειγμένη, ελληνικότητα του νησιού αρνούμενοι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης (αυτοί οι «λενινιστές»…) στην πλειοψηφία των κατοίκων της.

δ) Ο Δ.Π.-Α. βλέπει κρατικές σκοπιμότητες στη Θράκη και μας καλεί να τις καταδικάσουμε, την ίδια στιγμή που «κλείνει τα μάτια και τα αφτιά» στις καταγγελίες των Πομάκων και των Ρομά για την καταπίεση και την τρομοκρατία που υφίστανται από τους τουρκογενείς της μουσουλμανικής μειονότητας και το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

ε) Ποια είναι, όμως, η θέση του Δ.Π.-Α. για το Αιγαίο; Ο αριστερός πατριωτικός χώρος ζητάει να εφαρμοσθούν οι διεθνείς συνθήκες του Ο.Η.Ε. και το δίκαιο της θάλασσας. Ο Δ.Π.-Α. διαφωνεί;

δ) Υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι στο πλευρό των «διεθνιστών» και αυτό δεν είναι άλλο από το ΕΑΜ. Προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να το αποδομήσουν γιατί τρέμουν τα επιτεύγματά του που στηρίχθηκαν στη σύζευξη του εθνικού με το κοινωνικό. Όσο κι αν προσπαθούν όμως δεν θα επιτύχουν να ξεχασθεί η αντίσταση στην τριπλή κατοχή, η απελευθέρωση των 2/3 της ελληνικής επικράτειας από τον ΕΛΑΣ και η δημιουργία θεσμών άμεσης δημοκρατίας και πολιτισμού στις απελευθερωμένες περιοχές. Πράγματι, η ΕΑΜική παράδοση είναι και σήμερα παρούσα γιατί εμπνέει τον αγώνα ενάντια στην τρόικα και την κυβέρνηση των μνημονίων αλλά και γιατί δείχνει τον δρόμο «για να φέρουμε τη λευτεριά».
Επειδή, όμως, ο Δ.Π.-Α. επικαλείται έμμεσα τον Γοργοπόταμο, όταν αναφέρεται στη συνεργασία του ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ, θα πρέπει να απαντήσει: Η ανατίναξη της γέφυρας ήταν ύψιστη πράξη αντίστασης που συνέβαλε στην ήττα των ναζί στο μέτωπο της Αφρικής ή καταστροφή δημόσιας υποδομής που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολευθεί η κυκλοφορία ανθρώπων και εμπορευμάτων;

Κατά τα άλλα, ψυχή βαθιά…


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ "ΙΣΟΒΙΟ" ΑΠΟ ΤΟ 24athenspress

Με απόφαση του υπουργού Υγείας στις 24 Αυγούστου 2012, διορίστηκε το ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ εκτός των δύο ισόβια, που διορίστηκαν από το πρωτοδικείο ύστερα από πρόταση ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και ο Χάρης Τομπούλογλου.
ΠΗΓΗ: 24athenspress

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Η μέρα είναι χρονιάρα.
Και θα αρχίσουμε πάλι σε λίγο την βουτιά στην χοληστερίνη και τα κρασά.

Αυτό το άρθρο, που θα δείτε με δική σας ευθύνη αν πατήσετε το κουμπί ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ είναι μια απίστευτη γροθιά στο στομάχι - περιέχει την πιο σκληρή φωτογραφία που έχω δει τα τελευταία χρόνια, που σερφάρω καθημερινά για να διαλέγω θέματα για το blog.

Μου ήρθε με email, δεν είναι αυτοδιοικητικό ή συναφές θέμα, τα θέματα που ανήκουν δηλαδή στην "αρμοδιότητα" της Πλατείας και δεν είναι δυστυχώς, καθόλου σατυρικό ή αστείο.

Γνωρίζοντας την κριτική που μας κάνουν που χαλάμε την ευδαιμονία και την χαρά των εφησυχασμένων ατομιστών, προβληματίστηκα πολύ για το αν και πότε θα το σηκώσω. Θα μου την πέσουν πάλι βλέπεις. Δεν βαριέσαι ...

Επέλεξα λοιπόν να το κάνω σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, της γιορτής όσων δηλώνουμε Χριστιανοί (ορθόδοξοι, αιρετικοί, δεν έχει σημασία) και να σας καλέσω να το διαβάσετε και να δείτε τις εικόνες ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, έχοντάς σας προειδοποιήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ - ΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ - ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ" ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ και τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτά αν δεν το έκαναν το έγκλημα οι  "δυνάμεις του φιλοδυτικού πόλου, που εκπολιτίζουν τους βαρβάρους" βέβαια.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ .... ΠΟΛΟΥ!

Τα υπόλοιπα ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! (Οικία βουλήσει που λένε)


ΧΑΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ - ΕΙΧΕ ΛΕΕΙ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙBΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Για την υπόθεση της σύλληψης Τομπούλογλου τα έχετε ακούσει και διαβάσει όλα.

Δεν θα καθόμουν να γράφω χριστουγεννιάτικα, αν έβλεπα να αναφέρεται επαρκώς στο "έγκυρο" ρεπορτάζ των "σοβαρών" μέσων, μια μικρή λεπτομέρεια που προσωπικά θεωρώ κρισιμότατη:

Ο κος Τομπούλογλου, γνήσιος εκφραστής της λαϊκίστικης, καθεστωτικής, υποκριτικής αλλά και ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗΣ από τους περισσότερους  χρισμένους, αντίληψης περί μικρού, σεμνού και ταπεινού δημοσίου, το οποίο παριστάνουν οι ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ (να τους κοροϊδέψουμε τους Χωριαταρέους), ότι υπηρετούν "ανιδιοτελώς" ενώ το ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ και το ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΟΥΝ, με ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ παραλείψεις και πράξεις τους με αντάλλαγμα την πολυπόθητη μίζα, όταν έγινε που λες,  ΠΡΟΕΔΡΑΣ απαρνήθηκε την ΝΟΜΙΜΗ (και φορολογούμενη) ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ίνα αναδείξει - λέγω - την προσωπική του ανιδιοτέλεια, με την οποία έχει πορευτεί χρόνια τώρα στον πολιτικό του βίο.

Δεν παίρνει λεφτά από το δημόσιο ο Χάρης και οι Χάρηδες! (άσπρα, καθαρά λεφτά ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ για να σε κοροϊδεύει αναγνώστη μου και να σε ψαρώνει).

Ήταν όμως λέει και ΙΣΟΒΙΟ μέλος του Δ.Σ. του Παίδων ο Χάρης! 
ΙΣΟΒΙΟ;
 Πώς δηλαδή;
Πώς ισόβιο; 
Ο Πατριάρχης  Φιλαδελφείας ήτο ο Χάρης για να είναι ισόβιος; 

Και ποιος διάολος τον χειροτόνησε;

Τα άκουσα από την Κάτια Μακρή στο REAL FM την Τρίτη (μη νομίζετε δηλαδή ότι παρακολουθούσα πριν τι κάνει ο Τομπούλογλου στην ζωή του, μη μας βγει και κανένα όνομα, τώρα στην δεύτερη εφηβία).

Αυτή η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, αυτή η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ με την "αμισθία", που προβάλλεται κατά πώς βολεύει κάθε φορά πολιτικά κάθε καθεστωτικό βλαχοπαράγοντα που καταγγέλλει όταν τον βολεύει ως "σκάνδαλο", τις ΝΟΜΙΜΕΣ, προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις μετακλητές θέσεις διοίκησης ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟ, αφού στρέφεται ευθέως εναντίον της  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ και κυρίως όσων πολιτών ζουν από την εργασία τους από την οποία κλέβουν χρόνο για να αφιερώσουν στα κοινά.

Καθιστώντας έτσι, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ,  από δύσκολη έως αδύνατη την διεκδίκηση της εξουσίας από τους καθεστωτικούς, εμποδίζοντας την συμμετοχή αυτών που λέμε όλοι στους καφενέδες ότι χρειαζόμαστε ως κοινωνία και πρέπει να μπουν στα κοινά:
 ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ και εκτός κομμάτων.

Το ύψος αυτών  των αμοιβών είναι άλλης τάξης θέμα, ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ και ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ, και παράλληλα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να επιβάλλουν  να ΚΟΒΟΝΤΑΙ (επιδέξιοι) ΚΩΛΟΙ σε τέτοιες περιπτώσεις εκβιασμών, μίζας και διαφθοράς.

Διότι ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ αναγνώστη μου. Αυτό ελπίζω πλέον να το έχεις αντιληφθεί.

ΟΙ ΜΙΖΕΣ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η "ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ" ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΝΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥΔΩΝ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ. 

ΤΡΙΑ ΤΡΙΣ, μου λέει υψηλόβαθμος φίλος ότι έχουν βγει από την χώρα! ΤΡΙΑ ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ! Και τον εμπιστεύομαι, δεν είναι καραγκιόζης και ξέρει.
Με το 10% μόνο εξοφλείται το δημόσιο χρέος, μαζί με τα χρέη των τραπεζών!

Ποιοι το έκαναν αυτό αναγνώστη μου;

 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΙ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ!

Όσοι  ΛΑΪΚΙΖΟΥΝ, σπεκουλάρουν και λασπολογούν με τις προβλεπόμενες αμοιβές - αν δεν είναι ηλίθιοι και ΦΑΣΙΣΤΕΣ - είναι ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ αναγνώστη μου - πίστεψέ με.

 ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ  που απλώς φτιάχνουν  με ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ αλά αμισθίας Τομπούλογλου, το άλλοθι τους,  για να δυσχεραίνουν την συμμετοχή, την ενεργοποίηση, καθαρών πολιτών στα κοινά, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ και όχι ΙΣΟΒΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, για να διατηρούν τις καρέκλες τους αλλά και για να διευκολύνουν την   ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ:  

ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ!

Το παράδειγμα της αμισθίας Τομπούλογλου ας οδηγήσει όσους ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ, έχουν μπερδευτεί από τα καθεστωτικά παπαγαλάκια και  επιτίθενται στο ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, - που πρέπει να είναι βεβαίως ΛΟΓΙΚΟ - να το ξανασκεφτούν και να συνδράμουν όσους στρέφουν τα πυρά τους ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, το κόστος της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Και αυτοί πάλι είναι δύο λογιών: Αυτοί που μαζί με την διαφθορά πυροβολούν και την δημοκρατία και αυτοί που θεωρούν την διαφθορά την ασθένεια που αν δεν θεραπευτεί θα οδηγήσει την βαριά τραυματισμένη δημοκρατία στον τάφο και ΘΑ ΔΙKAΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Στο Χαλάνδρι αυτή η παπάτζα περί αμισθίας έχει βαθιά ιστορία,  έχει εισαχθεί και επικυριαρχήσει στην τοπική πολιτική ζωή από συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό κέντρο,  χρόνια πολλά τώρα ....

...αλλά ας μην στεναχωρήσω κανένα επώνυμα, μέρα που είναι.

Άλλωστε αυτά πλέον είναι γνωστά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Οι κροκόδειλοι κλαίνε στα δελτία των οκτώ !!!Κλαίνε κάθε βράδυ οι τηλεαστέρες για την καταστροφή, ενώ γνωρίζουν ότι είναι απολύτως συνυπεύθυνοι για την καταστροφή.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα κανάλια ανακάλυπταν ως εκ θαύματος τη…φτωχολογιά.
Και να τα αφιερώματα, να τα μικρόφωνα στους δυστυχισμένους, να οι γαλοπούλες στους πεινασμένους, λίγο γκι, λίγα κάλαντα, κανένα χοχοχο από τον ΄Αγιο Βασίλη, ξεροψήθηκαν οι φτωχούληδες, πασπαλίστε τους με άχνη και παραδώστε τους στα στοργικά χέρια της συζύγου του καναλάρχη.
Παλαιά τα ανεχόσουνα αυτά, έλεγες ότι κινούνται εντός των ορίων της νόμιμης υποκρισίας, χαχάνιζες λιγάκι με τη γελοιότητα των ακριβοπληρωμένων και όλοι αδέρφια ήμασταν.

Τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, τελειώσανε οι ανοχές και τα γελάκια.

Τώρα δεν υπάρχει νόμιμη υποκρισία, τα «κοίτα Όλγα μου τους πεινασμένους πόσο πεινασμένοι είναι», «Γιάννη μου, αμάν, στην Αθήνα υπάρχουν άστεγοι χωρίς στέγη», «κοίτα, Μπάμπη μου, τα παιδάκια λιποθυμάνε», «λιποθυμάνε τα καημένα, Σία μου, και κάνουνε και γδούπο», προκαλούν θυμό. Θυμό και αηδία.

by..Γιώργος Ανανδρανιστάκης
Κλαίνε κάθε βράδυ οι τηλεαστέρες για την καταστροφή, ενώ γνωρίζουν ότι είναι απολύτως συνυπεύθυνοι για την καταστροφή. Χωρίς τα καθεστωτικά ΜΜΕ, χωρίς τους Γιάννηδες, τις Όλγες, τους Μπάμπηδες, η αδιανόητη επίθεση των μνημονίων δεν θα είχε γίνει κι αν είχε γίνει, δεν θα είχε μακροημερεύσει. Τα παιδάκια που λιποθυμούν, οι οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα, οι άνεργοι που συνωστίζονται στα συσσίτια είναι και δικό τους έργο. Έβαλαν φωτιά στην Ρώμη και μετά κάθισαν στον Πύργο της Μεσογείων και έγραψαν ποιήματα εμπνεόμενοι από τις φλόγες.
Δικά τους είναι τα θύματα που δείχνουν κάθε βράδυ. Το γνωρίζουν κι αντί να σκύψουν το κεφάλι και να σιωπήσουν αιδημόνως, κερδοσκοπούν πάνω στα σώματα των δυστυχισμένων. Παίρνουν τον πόνο του άλλου και τον μετατρέπουν σε ακαλαίσθητο θέαμα, για να βγάλουν λεφτά και κυρίως για να ξεπλυθούν, για να κρυφτούν πίσω από τους ατμούς των δακρύων. Ξεροψήνουν τους φτωχούληδες, τους πασπαλίζουν άχνη και τους προσφέρουν πακέτο στις συζύγους των καναλαρχών, που απαιτούν να τους πούμε και ευχαριστώ, επειδή υποκαθιστούν, δήθεν, το κοινωνικό κράτος, που κατέστρεψαν οι σύζυγοί τους.
Κλαίνε κάθε βράδυ στις οκτώ οι κροκόδειλοι, μόνο που δεν είναι κροκόδειλοι, είναι παπαγάλοι με κοφτερά δόντια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΩΛΗΔΕΣ

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις