Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ


Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 


Ξεκίνησε με Ελύτη (Ιδιωτική Οδός) :

«Ερχομαι από μακριά.Οι συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας πορεύονται πλάι μου, κι από κοντά, παγεμένες με τον άνεμο το βόρειο, οι Μυροφόρες, ωραίες μες στα τριαντάφυλλιά τους και τη χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση».

 Βούτηξε, ακολούθως στα πατερικά κείμενα και τον τον «αρχέκακον όφι» [που στη Ζουράρειο εκδοχή δεν είναι το φίδι των Πρωτόπλαστων αλλά ο Αλεμανός (Γερμανός). 

 Συνέχισε με κλασσική γραμματεία: Απόσπασμα από τον Θουκιδίδη (Περικλέους Επιτάφιος): «Αλλα πάσαν μεν θάλασσαν και γην εσβατόν τη ημετέρα τόλμη καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχού δη μνημεία κακών τε καγαθών ίδια ξυγκατοικίσαντες». Στην νεοελληνική: Εξαναγκάσαμε με την τόλμη μας ολόκληρη τη θάλασσα και την ξηρά να γίνει προσιτή, ιδρύσαμε παντού αιώνια μνημεία και των συμφορών μας και των επιτυχιών μας. 

Και κατέληξε με Ρίτσο: «Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

(Από το φατσοβιβλίο του Γ. Παπαγιαννόπουλου)

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΡΗΞΗ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ ...

Ο Μάνος και ο Ιάκωβος Καμπανέλης το έχουν πει αλλιώς ...

ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

H διερμηνέας νοηματικής του Ζουράρι είναι η ηρωίδα της μέραςΘΕΟΣ!

Αλλά και η διερμηνέας ΘΕΑ!

ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ - ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ


ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ
Θύελλα από τους γονείς για το νέο παραλογισμό στο Χαλάνδρι.

Στις 7 Γενάρη με λιακάδα - χαρά Θεού έκλεισαν τα σχολεία.

Σήμερα με ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ από εχθές το βράδυ χιονόπτωση έγινε το μπάχαλο και τα σχολεία είναι επισήμως ανοικτά.

Τα σχολεία ξεκινούν την ημέρα - ως είναι παγκοίνως γνωστό - στις 8.

Κατά τις 9 στο site του δήμου βγήκε ανακοίνωση ότι τα σχολεία θα μείνουν  κλειστά από τις 8 (που είχαν ανοίξει - ως τις 10 που θα άνοιγαν "με βάση την ανακοίνωση του δήμου μας" - αν δεν είχαν ανοίξει στις 8.

Στον δήμο - από τον οποίο έρχομαι (και στην κορφή κανέλα)  όπου ενημερώθηκα αρμοδίως ότι "η χιονόπτωση θα σταματήσει στις 9.30" (σήμερα, τουτουνού του έτους!!!!!).

Το ότι χιονίζει ακόμα - ώρα 12.15 είναι διαδόσεις πολιτικών αντιπάλων της διοίκησης και όσοι το βλέπουν πρέπει να επισκεφτούν τον οφθαλμίατρο στο νέο κοινωνικό ιατρείο για να τους φορέσει τον κατάλληλο φακό στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ μάτι ώστε να βλέπουν τα πράγματα όπως απαιτεί το σχέδιο μετάβασης που δεν μπορεί να μπει στο τραπέζι διαλόγου (όχι στον σοσιαλισμό - είναι σχέδιο μετάβασης στον παραλογισμό αυτό).

Με ενδιαφέρον ακούσαμε όμως και υπηρεσιακή ανάλυση που έλεγε ότι "σήμερα το χιόνι είναι αφράτο, οπότε δεν κινδυνεύουν με γλίστρες οι μαθητές" ενώ στις 7 Γενάρη - με τον ήλιο ντάγκλα είχαν παρατηρηθεί σημεία με πάγο στα προαύλια και ήταν πιο επικίνδυνο από σήμερα.

Εδώ σηκώνει η επιστήμη τα χέρια ψιλά.

Αλλά γιατί αρχίζει και μου περνάει από το μυαλό αναγνώστη μου ότι τους έχουν βρει χάπατα οι υπηρεσιακές παλιοκαραβάνες στον δήμο και τους δουλεύουν ψιλό γαζί για να γίνονται ρεζίλι;

Μπα κακίες  είναι αυτές, δικές μου, μην τις λάβετε υπόψη.

ΣΧΕΤΙΚΟ: http://stinplatia.blogspot.gr/2015/01/blog-post_15.html

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Χαλάνδρι σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε ο Δήμος παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση.

Εξαίρεση τα σχολεία του Πατήματος που θα παραμείνουν κλειστά.