Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ : Υπεξαίρεση μαμούθ στον σύλλογο εφοριακών Αττικής
Ιδιαίτερα επιρρεπής στα μεγάλα χρηματικά ποσά φέρεται να είναι ένας υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος παράλληλα, κατέχει την θέση του ταμία στο σύλλογο εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον σύλλογο, ο οποίος αποτελεί μόνο έναν από τους 28 συνολικά που εντάσσονται στην κεντρική ομοσπονδία «ΠΟΕ ΔΟΥ», διαπιστώθηκε υπεξαίρεση μαμούθ που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ!

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από υποψίες κάποιων μελών του συλλόγου, τα οποία ζήτησαν από τον 50χρονο ταμία (ο οποίος μάλιστα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ) έγγραφο των τραπεζικών κινήσεων του λογαριασμού του φορέα, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο.

Εκείνος ωστόσο φέρεται να απέφευγε να προσκομίσει το σχετικό έγγραφο, χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες. Το γιατί δεν άργησε να αποκαλυφθεί…

Ο έλεγχος

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μία από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούσε ο υπάλληλος και ταμίας του συλλόγου, ήταν μία ασθένεια που αντιμετώπιζε και η οποία τον ανάγκασε, όπως είπε, να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Απέφευγε συνεχώς να κάνει αίτηση στην τράπεζα ώστε να δούμε τις κινήσεις του λογαριασμού. Μας είπε ότι είναι άρρωστος και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Από εκεί πέρα εξαφανίστηκε» αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στη zougla.gr.

Τα υπόλοιπα μέλη ωστόσο, αποφάσισαν να δράσουν μόνα τους και να ζητήσουν εκείνα τα τραπεζικά έγγραφα, προκειμένου να προβούν σε έναν εσωτερικό οικονομικό έλεγχο. Τα αποτελέσματα θα τους άφηναν άναυδους…

Έλλειμμα μαμούθ

Πράγματι η τράπεζα ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και χθες, στις 12 Φεβρουαρίου, τους απέστειλε τις τραπεζικές κινήσεις του λογαριασμού.

Τα μέλη της ομοσπονδίας έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν διαπίστωσαν ότι το έλλειμμα που καταγραφόταν στα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ!

Διαπίστωση η οποία εξηγούσε τελικά την «περίεργη» συμπεριφορά που επιδείκνυε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ, ο οποίος απέφευγε «όπως ο διάολος το λιβάνι» να προσκομίσει τα οικονομικά στοιχεία.

Άμεση αντίδραση

Η αντίδραση των μελών του συλλόγου ήταν άμεση. Μάζεψαν τα απαιτούμενα στοιχεία και επισκέφθηκαν τάχιστα την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών όπου υπέβαλλαν μήνυση και ζήτησαν την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προσπάθησαν -υπό τον φόβο σκανδάλου- να «κουκουλώσουν» την υπόθεση αλλά την ίδια κιόλας ημέρα προχώρησαν στην δημοσιοποίηση της υπόθεσης μέσω ενός δελτίου τύπου.

«Δεν θέλουμε να κουκουλωθεί τίποτα. Αυτά τα χρήματα είναι ιερά καθώς προέρχονται από εισφορές συναδέλφων. Διαπιστώσαμε το έλλειμμα μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήσαμε εμείς οι ίδιοι και καταγγείλαμε αμέσως το γεγονός στις εισαγγελικές αρχές. Αυτό που επιθυμούμε είναι να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα» τονίζει ένα από τα μέλη του συλλόγου μιλώντας στη zougla.gr.

Zougla

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων στη διεύθυνση : http://www.sileforath.gr/images/stories/anakoinosi%20pros%20sinadelfous%2013022013.pdf

Δείτε την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοριακών ΠΟΕ-ΔΟΥ στη διεύθυνση : http://85.25.104.122/~eblogge2/index.php/arxeio-deltio-typou/346-2013-02-13-12-55-56

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!


ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΕΤΟ Η ΕΟΕ ''... 

"Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς το άθλημα της πάλης δεν υπάρχουν", ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να τεθεί εκτός ολυμπιακών αγωνισμάτων η πάλη.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:..

"Η ΔΟΕ, σταθερά προσανατολισμένη στη λογική της εμπορευματοποίησης, της τηλεοπτικής δημοτικότητας και της αδίστακτης κερδοσκοπίας πάνω στα απομεινάρια των αθλητικών ιδεωδών, για άλλη μια φορά προσπαθεί να καταργήσει το ιστορικότερο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων.
Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς το άθλημα της πάλης δεν υπάρχουν.

Το ζήτημα είναι εάν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που εδώ και δεκαετίες ταυτίζεται με το σύστημα διαπλοκής της ΔΟΕ, έχει το σθένος να αντιδράσει και τη βούληση να υπερασπισθεί τον αθλητισμό απέναντι στην επιδρομή των πολυεθνικών εταιρειών που τον λυμαίνονται.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν προβλέπεται από τους Ολυμπιακούς θεσμούς, τις συμβάσεις και τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της ΔΟΕ, εάν η γενική συνέλευση της ΔΟΕ επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για κατάργηση του αθλήματος της πάλης, η ΕΟΕ οφείλει να ασκήσει βέτο, ακόμα και να αφαιρέσει το δικαίωμα κατάχρησης των Ολυμπιακών σημάτων και της ιστορικής κληρονομιάς των αγώνων από τους εμπόρους της βιομηχανίας του αθλητικού θεάματος. Με κάθε κόστος.


http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2595.html

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΖΕ !


 42χρονος καταγγέλει πως μετέτρεψαν το σπίτι του στο Χαλάνδρι σε μπαρ

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2013
modern-home-bar-design-pictures-8Θύμα μιας δυσάρεστης έκπληξης έπεσε ένας 42χρονος άνδρας ο οποίος μόλις επέστρεψε στη χώρα μας έπειτα από 4 μήνες απουσίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Όπως καταγγέλει στο «Κουλούρι»  ο άνδρας, το σπίτι του στο Χαλάνδρι μετατράπηκε σε in κοκτέιλ μπαρ, με αποτέλεσμα να είναι πλέον άστεγος.
«Είχα κλειδώσει το σπίτι και είχα κλείσει τα πάντα καθώς γνώριζα πως θα λείπω για καιρό. Είχα αφήσει ένα ζευγάρι κλειδιά στη γειτόνισσα, την κυρία Μαρία για να μου ποτίζει τα φυτά και να ελέγχει ότι όλα πάνε καλά. Τους τελευταίους 2 μήνες ωστόσο δεν με είχε πάρει τηλέφωνο ούτε και απαντούσε στις δικές μου κλήσεις. Όταν τελικά επέστρεψα πριν λίγες ημέρες δεν πίστευα στα μάτια μου. Το σπίτι μου είχε μετατραπεί σε μπαράκι και όλα μου τα πράγματα είχαν πεταχτεί. Όσο για την κυρία Μαρία, μου ομολόγησε πως δέχτηκε μεγάλο χρηματικό ποσό από τους ανθρώπους του Δήμου προκειμένου να τους δώσει τα κλειδιά και να μην μου πει τίποτα», εξιστορεί σοκαρισμένος ο 42χρονος ορκωτός λογιστής για να συνεχίσει «δεν έχω πλέον που να μείνω. Κάθομαι στο παλιό μου σαλόνι και πίνω ψαγμένα κοκτέιλ προσπαθώντας να βρω μια λύση. Τουλάχιστον ο μπάρμαν είναι ξηγημένο παιδί και με κερνάει αρκετά ποτά.»
Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Δήμου Χαλανδρίου τα οποία μας μετέφεραν: «Δεχόμαστε διαρκώς αιτήσεις για νέες άδειες μπαρ. Υπάρχουν ήδη πάνω από 100 μπαράκια και οι αιτήσεις για νέα ξεπερνάνε τις χίλιες. Δεδομένου ότι οι χώροι που προσφέρονται για τη δημιουργία μπαρ έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, αναζητούνται πλέον εναλλακτικοί χώροι, όπως σπίτια, περίπτερα, παιδικές χαρές, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και γηπεδάκια μπάσκετ. Όλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τη μόδα πριν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή κι εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε αφού έτσι τονώνεται η τοπική οικονομία.»
Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χορζόφ, υπολογίζεται πως σε 3 χρόνια στο Χαλάνδρι θα αντιστοιχούν 2 μπαρ σε κάθε κάτοικο ενώ η αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων θα έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φαινομένων όπως μπαρ δίχως τουαλέτες, μουσική, πελάτες ή ποτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει να μεταφέρει στο Χαλάνδρι το δημαρχείο ενώ εξετάζεται και η μεταφορά της Βουλής και όλων των Υπουργείων στην περιοχή. Αρνητική ήταν τέλος η απάντηση του Δημάρχου στο αίτημα του Παναθηναϊκού να χτίσει το νέο του γήπεδο στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤην διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου κα Μαρία Κουτέλλη επισκέφτηκαν πριν λίγο συνταξιούχοι, κάτοικοι του Κάτω Χαλανδρίου, ζητώντας να μάθουν από πρώτο χέρι τους λόγους της συνεχούς υποβάθμισης του παραρτήματος της περιοχής του, σε συνέχεια της κινητοποίησής τους της 30ης Ιανουαρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Στο παράρτημα του Κάτω Χαλανδρίου οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθημερινά υποβαθμίζονται αφού οι ειδικότητες γιατρών των οποίων οι συμβάσεις λήγουν δεν αντικαθίστανται με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι. Πρόσφατα το παράρτημα έμεινε και χωρίς ορθοπεδικό.

Η κα Κουτέλλη διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το παράρτημα στο Κάτω Χαλάνδρι δεν θα κλείσει.

Για να δούμε ...

Την Παρασκευή L I V E στο "ΕΝ ΦΛΥΑ"!

http://enflya.blogspot.gr/

ΜΕΡΓΟΣ: Κοίτα ποιος μιλάει για υψηλούς κατώτατους μισθούς...

Κοίτα ποιος μιλάει για υψηλούς κατώτατους μισθούς... ο άνθρωπος που παίρνει πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ τον μήνα...

Κοίτα ποιος μιλάει για υψηλούς κατώτατους μισθούς... ο άνθρωπος που παίρνει πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ τον μήνα...

http://www.ramnousia.com/

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 4 ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΕΔΩ ΤΡΙΓΥΡΩ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.

4. "Παύση των σχεδιασμών ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες"

Ανακοίνωση των Συλλόγων Διδασκόντων 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου προς τους γονείς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 5/2/2013, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από την οροφή της αίθουσας 3 του 2ου ορόφου, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, καταπλακώνοντας τα μισά θρανία, καθώς επίσης και την έδρα του δασκάλου της Στ΄ τάξης.

Σύμφωνα με την αυτοψία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, παρουσία μηχανικού, το πρόβλημα οφείλεται σε εισροή υγρασίας, λόγω της φθαρμένης μόνωσης. Το πρόβλημα έχει επεκταθεί γενικά στο 2οόροφο σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου 8/2/2013 και ουδείς εγγυάται την ασφαλή παραμονή των μαθητών σε αίθουσες του 2ου ορόφου.

Αν και οι Διευθυντές των σχολείων έχουν κάνει επανειλημμένα τα απαραίτητα έγγραφα προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και παρόλο που ο προϋπολογισμός του έργου είχε εγκριθεί, το έργο της αποκατάστασης της μόνωσης, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα την επέκταση των ζημιών.

Συνέπεια της αδιαφορίας του Δήμου είναι να κινδυνεύουν μαθητές και δάσκαλοι.
Τα μαθήματα συνεχίζονται στις αίθουσες του 1ου ορόφου ως συνδιδασκαλία έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.
Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη μόνωση πριν τη λήξη του σχολικού έτους. Θα γίνουν μόνο πρόχειρες εργασίες.

Καταδικάζουμε την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την ολιγωρία του Δήμου που μας δυσχεραίνει τους όρους εργασίας μας και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών αλλά και τη δικιά μας.

Θέτουμε προ των ευθυνών του τον Δήμο και κάθε αρμόδιο για την άμεση αποκατάσταση αλλά και για οτιδήποτε συμβεί από δω και στο εξής στο σχολικό μας συγκρότημα.


Προς ενημέρωσή σας

Οι σύλλογοι Διδασκόντων
7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.

http://halandripedia.blogspot.gr

Αιτήσεις για τη θέση του νέου Πάπα...

Μένετε κοντά στο Βατικανό και αναζητάτε μία καινούρια εργασία; Τι θα λέγατε να γίνετε ο… επόμενος Πάπας; Τώρα μπορείτε, καθώς το Craigslist Rome σας δίνει τη δυνατότητα να γίνετε ο νέος επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας!

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου XVI προκάλεσε εκατομμύρια δημοσιεύσεις από χθες στο Διαδίκτυο, η συγκεκριμένη όμως δεν έχει προηγούμενο, καθώς κάποιος, με αρκετό χιούμορ, είχε την ιδέα να ζητήσει, μέσω του Craigslist, αιτήσεις από άτομα για τη συγκεκριμένη θέση.
Έτσι, λοιπόν, εμφανίστηκε μία αίτηση για εργασία που αναφέρει: «Επίσκοπος της Ρώμης / Διάδοχος του Αγίου Πέτρου / Ιερός Επιστάτης / Ποντίφικας / Ο Πάπας»…και συνεχίζει με ακόμη πιο extreme τρόπο:«Παρακαλώ, σημειώστε ότι η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, με τις αιτήσεις να αναμένονται από superstars, συμπεριλαμβανομένης της… Beyonce».
Μάλιστα… Ακόμη μία επική στιγμή του Διαδικτύου εμφανίζεται μπροστά μας. Και μας αρέσει πολύ, ακόμη κι αν κανείς μας δεν έχει τα προσόντα για να αντικαταστήσει τον Ποντίφικα. (Μεταξύ μας, ούτε η Beyonceτα έχει, αλλά μάλλον θα την αντέξει κι αυτή την «πίκρα» στη ζωή της, νομίζουμε…).

Πηγή: Mashable
Αναδημοσίευση : http://www.digitallife.gr/, 12/2/2013

Φαντάζομαι ότι θα γίνει χαμός! Γιατί αν νομίζετε ότι το ΑΛΑΘΗΤΟ το έχει μόνο ο Πάπας, γελιέστε...Το διεκδικούν και ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ πολλοί, ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ και...ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ!
Μη χασομεράτε "φίλοι ΑΛΑΘΗΤΟΙ". Θα σας πάρουν άλλοι τη θέση και είναι κρίμα...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ "ΑΓΩΝΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΛΛΩΝ...

Δ.Χ.

Ποιο είναι το αστείο; Αυτό εννοείται!

του Κ. Κουφογιώργου, από τη χθεσινή "Ελευθεροτυπία"

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις