Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ

Λάβαμε αυτή την επιστολή όπου οι τσιγγάνοι - μέσω των διαμεσολαβητών που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επανένταξής τους (sic) - ζητάνε ειδική μοριοδότηση στον διαγωνισμό για τις μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα των δήμων, με αιτιολογία ότι δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. 

Πρέπει άρα να δοθεί "κίνητρο" στα τσιγγανόπουλα για να συνεχίσουν την .... παράδοση;

Και μπλέκουν το πράγμα με το θέμα της μειονότητας Θράκης και τους παλιννοστούντες Πόντιους. 

Στην Θράκη λοιπόν σας πληροφορούμε ότι στην μειονότητα έχει και ΡΟΜΑ, εκτός από Πομάκους.
Περιλαμβάνονται και εκείνοι στην εξαίρεση. 
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ κσι μιλάτε για ρατσισμό.
Τι δουλειά έχουν οι Τσιγγάνοι του δήμου Χαλανδρίου;;;
Δεν μπορούσε ο Στελάρας να έρθει στο Γυμνάσιο;

¨Η μήπως μετά, οι νεώτεροι του συμμαθητή μας Στελάρα είχαν θέμα πρόσβασης στα σχολεία;

ΟΠΑ! ΜΠΑΣΤΑ!

'Οσο για τους παλιννοστούντες ΠΟΝΤΙΟΥΣ τι να πει κανείς για την εξίσωση;

ΤΥΧΑΙΑ  ΝΟΜΙΖΕΙΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Και δεν φτάνει που ζητάνε λοιπόν ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ως ειδική κατηγορία πληθυσμού οι τσιγγάνοι δια των "διαμεσολαβητών", κατηγορούν από πάνω και ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ την υπόλοιπη κοινωνία, αν δεν έχουν ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ έναντι των άλλων ανέργων που διεκδικούν εργασία ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗ! ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ!

ΖΗΤΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΩ ΡΑΤΣΑΣ, έτσι;

Εκείνοι που τους έβαλαν να ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ την κοινωνία τους τσιγγάνου,  δεν τα κάνουν αυτά τυχαία.

ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΥΛΟ ΣΤΟΧΟ: ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και την δημόσια διαχείριση απορριμμάτων.


Η διαδικασία εκσυγχρονισμού και ισχυροποίησης του δημόσιου χαρακτήρα της αποκομιδής δεν συμφέρει - βεβαίως - την "μαύρη" διαχείριση απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, ούτε τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω. (βλ. ντοκυμαντέρ).

Και τους βάζουν - τους κουτούς - να ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ την κοινωνία, τον άλλο άνεργο που δεν θα πάρει πρόσθετα μόρια γιατί είναι πιο άσπρος ή θα κοπεί από τον διγωνισμό γιατί και εκείνος δεν τέλειωσε το Γυμνάσιο για τους ίδιους ακριβώς λόγους με τον Στελάρα: Έπαιζε μπιλιάρδο όλη μέρα.

Και όταν θα κυνηγάνε τα ΜΑΤ τους τσιγγάνους θα λένε οι άλλοι κομμένοι  "ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ" και θα μας πετροβολάνε εμάς που θα λέμε "ΚΑΤΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, μην τους πάτε στην κορφή του όρους Πατέρα να τους πάρει το επόμενο ποτάμι, ο επόμενος χείμαρος  και να τους βρουν τουμπανιασμένους στην Σαλαμίνα".

Τότε οι τωρινοί μουτζαχεντίν του αντιρατσισμού θα σιωπούν όμως.
Τώρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τους αγράμματους και απαίδευτους τσιγγάνους.

Αυτός ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι ΑΚΡΑΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εναντίον των τσιγγάνων.

Και σε αυτόν η καργαριστερά θα βρεθεί ενωμένη, βεβαίως, βεβαίως στο δημοτικό συμβούλιο, δεν θα χρειάζονται οι μισοί την ψήφο μας για να νικήσουν τους άλλους μισούς.

Όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατάει και πού πηγαίνει!

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ για να αντισταθεί η κοινωνία απέναντι σε αυτούς τους ακραίους φασισμούς και ρατσισμούς επίσης δεν βλέπει τίποτα.

ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ:

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ - όχι στο "φαίνεσθαι", στην βιτρίνα -  ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, βασισμένοι αταλάντευτα στην ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ και όχι σε διχασμούς και εξαγορές συνειδήσεων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ:

Μετά την ανάρτηση του ΦΕΚ 3Κ/2018 που κοινοποιήθηκε στις 4/2/2018 από τον ΑΣΕΠ για τις 8166 μόνιμες θέσεις εργασίας στους ΟΤ, διαπιστώσαμε πως για ακόμα μία φορά στον τρόπο μοριοδότησης και εξαίρεσης δεν συμπεριελήφθησαν κοινωνικά κριτήρια για την φυλή των Ρομά. 

Παρ’όλο που είναι σε γνώση όλων το μαθησιακό επίπεδο και η έλλειψη του απολυτηρίου του Γυμνασίου κάτι που έχει σαν συνέπεια τον αποκλεισμό μας από τις θέσεις εργασίας. 

Οι βασικοί πυλώνες του Πλαισίου της Εθνικής στρατηγικής για τους Ρομά έχει σαν βασικούς άξονες την παιδεία και την εργασία. Ήδη ο πληθυσμός μας σε εθνικό επίπεδο είναι εγγεγραμμένος στο δημοτικό και πολλοί από αυτούς έχουνε ήδη πάρει και το απολυτήριο. 

Οι εγγραφές στο Γυμνάσιο έχουν ξεκινήσει ,είναι προφανές όμως ότι χρονικά δεν προλαβαίνουν να παρουσιάσουν απολυτήριο πριν τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια.

 Με βάση αυτούς του λόγους ζητάμε να γίνει εξαίρεση για τον ειδικό πληθυσμό των Ρομά στον τρόπο μοριοδότησης τους. Αναφορικά παραθέτουμε την μοριοδότηση που έχουν οι Έλληνες υπήκοοι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, των Παλλινοστούντων Πόντιων Ομογενών καθώς επίσης και όσους έχουν τελειώσει το Δημοτικό μέχρι το 1980. 

Οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες για τις οποίες η προκήρυξη δεν έχει προβλέψει τίποτα με αποτέλέσμα τον αποκλεισμό μας από το δικαίωμα στην εργασία. 

Κατά τον ίδιο τρόπο και με μεγαλύτερες επιτακτικές ανάγκες προτείνουμε όσοι από την φυλή των Ρομά έχουν απολυτήριο Δημοτικού και με την δέσμευση ότι κάθε χρόνο θα προσκομίζουν την φοίτηση στο Γυμνάσιο μέχρι να μπορέσουν να καταθέσουν το απολυτήριο να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη 3Κ/2018 με το κριτήριο του απολυτηρίου του Δημοτικού. 

Είναι αυτονόητο το δικαίωμα μας να μπορούμε ισότιμα να συμμετέχουμε στις αιτήσεις και απαιτούμε την άμεση διόρθωση της προκήρυξης με κοινωνική ευαισθησία και χωρίς καμία ρατσιστική απόχρωση. 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΥ 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ‘’ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΜ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ 

ΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.ΡΟΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ-ΑΛΙΚΗ ΔΕΣΙΩΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΑΡΡΙΔΗ

ΣΤΟ ΝΙΚΟ .... ΜΕ ΤΡΕΛΑ ...

Ο Νίκος Κομπότης έγινε τα τελευταία τρία χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Οι απόψεις του έχουν φιλοξενηθεί και έχουν κοσμήσει την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Φαίνεται ότι αποφάσισε να διακόψει - ελέω του συνδικαλιστή - και ήθελε αφορμή.

Αυτό είναι βεβαίως δικαίωμά του και απόλυτα σεβαστή επιλογή του.

Ο λόγος όμως που προβάλλει ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ την ΠΛΑΤΕΙΑ και δεν θα σέρνεται:

Μας έστειλε για αναδημοσίευση εκείνο το κείμενο του Καλαμούκη - κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, μπορείτε να το δείτε στο site της ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ, έχει βρει τεράστια δημοσιότητα από τα μέσα του Χατζηνικολάου στα οποία εργάζεται ο Θύμιος Καλαμούκης και κάνει κάτι που για την άποψή μου ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΆΠΤΥΣΤΟ και πάντως εμείς , εδώ δεν θέλουμε να το αναπαράγουμε.

Μιλάει για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας με την γνωστή επιχειρηματολογία περί "συλλαλητηρίου φασιστών".

Αρνήθηκα και αρνούμαι να το αναδημοσιεύσω στην Πλατεία.

Αυτό ο Νίκος Κομπότης το θεώρησε λογοκρισία.
Οπότε ένα email με ένα άρθρο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, του Ακατανόμαστου προς το site της ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ, αν δεν αναρτηθεί στο site του Καλαμούκη θα είναι ο Θύμιος λογοκριτής.

Εμένα ο Νίκος μου είπε ότι έγινα λογοκριτής.
(Εκατό καλά να κάνεις στον καργαριστερό, στο τέλος θα στην πει γιατί έχει την απόλυτη αλήθεια ρε φίλε).

Είχα αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα στο παρελθόν με άλλον φίλο - αρθρογράφο που θεώρησε ότι αρθρογραφία είναι να αναδημοσιεύεις στην ΠΛΑΤΕΙΑ ό,τι  να 'ναι.

Του είχα εξηγήσει, το λέω και τώρα στο Νίκο ότι το δικαίωμα επιλογής κειμένων για ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στην Πλατεία το έχω κρατήσει αποκλειστικά και να με συγχωρεί δηλαδή.

Δηλώνω διαχειριστής, έχω ένα καράβι ευθύνες απέναντι στο νόμο, ε, να έχω και ένα δικαίωμα παραπάνω από κάθε άλλο αρθρογράφο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

ΟΧΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ!

Δεν έχω κόψει - ΠΟΤΕ - ούτε λέξη από τα κείμενα του νεοφιλελεύθερου Α. Κρούστη - με τον οποίο προφανώς διαφωνώ, φιλοξενούμε όλα τα άρθρα γνώμης του συνταγματάρχη Αθανασιάδη, που παρά του ότι συναντηθήκαμε στο συλλαλητήριο, δεν είμαστε και ίδιοι - και αυτό φαίνεται, έχουμε αναρτήσει βεβαίως ΤΑ ΠΑΝΤΑ από το Νίκο Κομπότη, χρόνια τώρα για να μην αναφερθώ στον ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΓΟΠΟΥΛΟΥ  Γ.Γ. και το ..... χιούμορ του.

Αρθρογραφία όμως σε μια εφημερίδα - για την εφημερίδα - είναι να ανεβάζει "φρέσκα" και "πρωτότυπα" άρθρα ή ρεπορτάζ. ΔΙΚΑ ΣΟΥ!

Για να έχει και η εφημερίδα πρωτότυπη ύλη.

Βέβαια ως γνήσιος σταλινικός ο Νίκος έκανε την δίκη προθέσεών μου,  βρήκε πίσω από την άρνησή μου να αναδημοσιευτεί το άρθρο του Καλαμούκη ενάντια στο Μίκη δάκτυλο ..... Συμεών και το συνέδεσε - και αυτό, με τα δημοτικά και την ψήφο μου στα δύο συμβούλια (προϋπολογισμός και εργολήπτης WASTE) που δεν επέτρεψε να νικήσει η καργαρστεροδεξιά συμμαχία.
Και διέγνωσε πρόθεσή μου να τον φιμώσω από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Αυτό δεν υπάρχει, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο να του αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας (αν και από βάρος το προσεγγίζω το συμπαθές θυλαστικό)  και μια αποστολή δικού του κειμένου (όχι αναδημοσιευμένο) που θα με βρίζει και θα με λέει λογοκριτή θα τον πείσει.

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΟΚΡΙΤΗ.

ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΦΕΙΣ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ στο περιεχόμενό του.

Και - σε προλαβαίνω Νίκο - μην αναφερθείς σε άλλα κείμενα που έχει στείλει και αναδημοσιεύτηκαν. ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, απλά πράγματα.

ΥΓ: Για να γίνει κατανοητός και στον καργαριστερό - με τα δικά του μυαλά και την δική του θεώρηση των πραγμάτων  - αυτός ο κανόνας της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ας σκεφτεί κάποιος από την πεφωτισμένη και συνεπή καργαριστερά τι θα έλεγε αν κάποιος εκ των αρθρογράφων της ΠΛΑΤΕΙΑΣ έστελνε για αναδημοσίευση ένα άρθρο του Παναγιώταρου και εγώ έπρεπε να το αναρτήσω για να μην είναι .... λογοκριτής.

(Ναι ξέρω την απάντηση: Άλλο αυτό, μην εξισώνεις την καργαριστερά με τους φασίστες.
Ε ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΝΩ ΕΓΩ, ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ).

Καλημέρα.

ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ
Για την αντιγραφή Α.Ν.

ΖΟΥΓΚΛΑ! ΚΛΑΙΩ!