Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Γ.Γ.: Αυτά είναι τα 14 ακίνητα που δημοπρατεί το ΤΑΙΠΕΔ

2 στα 14 για το Χαλάνδρι. (Μόνο το Λασίθι μας κέρδισε!!!)

http://www.iefimerida.gr/news/277347/ayta-einai-ta-14-akinita-poy-dimopratei-taiped

ΧΕΥ 8, Λεωφ. Πεντέλης (Σ.Σ. Είναι εκεί που είναι σήμερα ο χώρος καθαριότητας υοθ δήμου, δίπλα στο "ΠΕΡΚΙΖΑΣ")

Οικόπεδο τραπεζοειδούς σχήματος και έκτασης 4.195,64 τ.μ. που καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα του Ο.Τ. 3Α. Το οικόπεδο βρίσκεται στο Δήμο Χαλανδρίου, πλησίον και βορειοανατολικά του κόμβου 12 (Λεωφ. Πεντέλης) της Αττικής Οδού, με πρόσωπο στον παράδρομο αυτής και στη Λεωφ. Πεντέλης. Προωθείται η αξιοποίηση του ακινήτου μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης για 30 έτη.

ΧΕΥ 9, Δουκίσσης Πλακεντίας 

Οικόπεδο έκτασης 6.457,85 τ.μ. στο Δήμο Χαλανδρίου (περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου), παρακείμενο της εξόδου 13 της Αττικής Οδού, ακριβώς απέναντι από το parking του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας και επί των οδών Ηρακλείτου και Χατζηδάκη. Προωθείται η αξιοποίηση του ακινήτου μέσω πώλησης.ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕAIΡΕΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! Τα δικαιώματά σας απέναντί τους

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η Εισαγγελική έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ταλανίζουν τους οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, για τουλάχιστον μια δεκαετία! Όπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» ήδη, τα στελέχη 30 εισπρακτικών έχουν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, για κακουργηματικά αδικήματα, όμως ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία.

Όπως γράφει η εφημερίδα ο εισαγγλέας Γ. Πέτρος στέλνει τις επόμενες ημέρες κλήσεις για εξηγήσεις σε άλλες 30 ενώ στο στόχαστρο του μπαίνουν και 10 δικηγορικές εταιρείες, που μπήκαν στο παιχνίδι των ενοχλήσεων, για λογαριασμό τραπεζών, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν συνάδουν με το δικηγορικό λειτούργημα.

Μάλιστα από τον έλεγχο των Αρχών δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αφού τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι και αυτές είχαν αντίστοιχα τμήματα που ασχολούνταν με την ...είσπραξη των οφειλομένων.

Τα στελέχη των εισπρακτικών εταιρειών, κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για αδικήματα κακουργηματικής μορφής, μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες («ξέπλυμα»).

Χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες έδωσαν στις δικαστικές αρχές το έναυσμα που αναζητούσαν για να τα συνδέσουν με τις παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς θεωρούνται εγκληματικό προϊόν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πριν από την άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών η δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση των εισπρακτικών εταιρειών, η οποία εκκρεμούσε στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επί 8 χρόνια, κινδύνευε να τεθεί στο αρχείο.

Αυτό συνέβη επειδή οι σχετικές καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, που είχαν γίνει με πρωτοβουλία του τότε προέδρου Δημήτρη Παξινού, δεν προσδιόριζαν πρόσωπα, αλλά μόνο εγκληματικές πράξεις, γεγονός που οδηγούσε την έρευνα στο μηδέν καθώς δεν μπορούσαν να προσωποποιηθούν τα διερευνώμενα αδικήματα.

Η λύση δόθηκε με παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία συνδέονταν με τις εισπρακτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα τα ποσά που βρέθηκαν να οδηγήσουν στην κλήση υπόπτων για ανωμοτί εξηγήσεις για τουλάχιστον τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για:

Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, με την επιβαρυντική μορφή του άρθρου 22 παρ. 4 και 6, επειδή προκύπτει σκοπός οφέλους, παράνομη βία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, που αφορά το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο αποκόμισαν οι εισπρακτικές

Είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη κινητοποιείται συνολικά εναντίον των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά, όπως μία περίπτωση στην οποία υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας απαιτούσαν την καταβολή οφειλών από πολίτες μετερχόμενοι μεθόδους απειλητικές και εκβιαστικές, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη εναντίον τους και η υπόθεση να καταλήξει στον ανακριτή.

Τι συμβουλεύει τους δανειολήπτες η ΕΚΠΟΙΖΩ

Η οργάνωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ με παλιότερη ανακοίνωσή της ενημέρωνε τους πολίτες για τις δικαιοδοσίες των εισπρακτικών εταιρειών:

Η λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις (γνωστών και ως εισπρακτικών εταιρειών) ρυθμίζεται από το Ν.3758/2009, όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν.4038/2012. Συχνά ωστόσο, οι εταιρείες αυτές δεν τηρούν τις διατάξεις του νόμου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τα δικαιώματά τους, ώστε να προχωρούν σε καταγγελίες κατά των εταιρειών αυτών, όποτε χρειαστεί.

Όταν επικοινωνούν μαζί σας εταιρείες ενημέρωσης, θα πρέπει:

Να σας καλούν 1 φορά ανά δύο ημέρες ή πιο αραιά

Να σας καλούν κατά τις εργάσιμες ημέρες 9:00 – 20:00

Να εμφανίζεται ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης. Να μην σας καλούν δηλαδή με “απόκρυψη”

Ο υπάλληλος της εταιρείας να αναφέρει το ονοματεπώνυμό του, την ιδιότητά του, την επωνυμία της εταιρείας, τον αριθμό μητρώου με τον οποίο έχει καταχωρηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και το σκοπό της επικοινωνίας

Να σας ενημερώνουν ότι η κλήση καταγράφεται και τα στοιχεία διατηρούνται για 1 έτος. Στη συνέχεια καταστρέφονται, εκτός αν ζητήσει τη διατήρησή τους ο οφειλέτης ή η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, οπότε και πρέπει να παρασχεθούν εντός 10 ημερών. Τα αρχεία αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας

Να σας καλούν αποκλειστικά και μόνο για ενημέρωση και διαπραγμάτευση των όρων πιθανής ρύθμισης

Σε περίπτωση γραπτής επικοινωνίας, να φαίνονται πάνω στο έγγραφο όλα τα στοιχεία της εταιρείας (επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ.) και σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιείται η επωνυμία της τράπεζας

Οι εταιρείες ενημέρωσης απαγορεύεται:

Να σας καλούν πριν να περάσουν 10 μέρες από όταν έγινε ληξιπρόθεσμο το ποσό

Να σας καλούν για οφειλές που βρίσκονται σε ρύθμιση, όσο καιρό αυτή τηρείται

Να εισπράττουν με οποιοδήποτε τρόπο ληξιπρόθεσμες οφειλές

Να προβαίνουν σε τηλεφωνικές απειλές, προσβολές, παραπλανητική πληροφόρηση και άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας

Να σας δυσφημίζουν στο οικογενειακό/εργασιακό σας περιβάλλον ή να απειλούν ότι θα το κάνουν

Να ενοχλούν τα οικεία σας πρόσωπα

Να σας καλούν στην εργασία, εκτός και αν είναι το μοναδικό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει για επικοινωνία

Να παριστάνουν ότι είναι υπάλληλοι της τράπεζας, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές κλπ.

Να αναθέτουν σε άλλη εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο, εκτός των υπαλλήλων τους, την ενημέρωσή σας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Να αναθέτουν σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές τη δικαστική διεκδίκηση της οφειλής

Να σας επιβαρύνουν με έξοδα

Να σας επισκέπτονται κατ' ιδίαν

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα πρέπει να έχετε υπόψη σχετικά με τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών:

Πριν η τράπεζα αναθέσει σε εισπρακτική εταιρεία την ενημέρωσή για κάποια ληξιπρόθεσμη οφειλή, θα πρέπει να έχει επιβεβαιώσει με κάθε διαθέσιμο τρόπο τις οφειλές με τον οφειλέτη, να έχει ταυτοποιήσει το πρόσωπό του και να τον έχει ενημερώσει για τη διαβίβαση των δεδομένων του στην εταιρεία ενημέρωσης

Απαγορεύεται η τράπεζα να αναθέσει την ενημέρωση για την ίδια οφειλή σε περισσότερες της μίας εταιρείες ενημέρωσης

Ο οφειλέτης έχει δικαίωμα να του παρασχεθούν χωρίς επιβάρυνση από την εταιρεία ενημέρωσης πλήρη και ακριβή αναλυτικά στοιχεία για το ύψος και την προέλευση της οφειλής εντός 10 εργασίμων ημερών από την αίτησή του

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης καταλήξει σε κάποια ρύθμιση της οφειλής του με την εταιρεία ενημέρωσης, θα πρέπει να του κοινοποιηθεί εντός 10 ημερών το πρακτικό του διακανονισμού. Απαγορεύεται να επιδεινωθεί με αυτόν τον τρόπο η θέση του οφειλέτη.

Απαγορεύεται η τράπεζα να εκχωρεί σε εταιρεία ενημέρωσης ή οποιονδήποτε άλλο τρίτο ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις προς είσπραξη. Αυτό σημαίνει ότι μόνος αρμόδιος για να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα ποσά είναι η τράπεζα

Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης ύψους από 5.000€ έως 500.000€. Εάν υπάρξει υποτροπή, το ανώτατο όριο προστίμου διπλασιάζεται και ο Υπουργός μπορεί να διατάξει διαγραφή της εταιρείας από το μητρώο για 1 έως 6 μήνες. Σε περίπτωση δε περαιτέρω

12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στη ΜήλοΓ. Πατούλης: «Η διατήρηση της Υγείας των πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι προοπτικές για την προαγωγή της Υγείας υπάρχουν αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά»
Με θέμα την Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους για υγιείς και ανθεκτικές κοινότητες  πραγματοποιήθηκε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.


Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μήλου και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πανελλαδικά το Σάββατο 9 Ιουλίου με την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Τη έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο φιλοξενών Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης ο οποίος  καλωσόρισε όλους τους συνέδρους δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το ετήσιο πανελλήνιο Συνέδριο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ λαμβάνει χώρα στη Μήλο και θεωρώντας ότι τα συμπεράσματα των εργασιών θα χρησιμεύσουν στην προώθηση του μηνύματος για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας των δημοτών.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε το Δήμαρχο της Μήλου για τη φιλοξενία καθώς και όλους τους συνέδρους για την ανταπόκριση και την παρουσία τους. Δήλωσε δε, ότι σε αυτήν την τόσο κρίσιμη οικονομική αλλά και γεωπολιτική συγκυρία για τη χώρα μας, οι Δήμοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι βασικός πυλώνας για τη σταθερότητα και για την ανάπτυξη της χώρας.
Το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία του και απήυθυνε χαιρετσμό ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη.

Στο Συνέδριο οργανώθηκαν μια σειρά από στρογγυλές τράπεζες:
▪ με θέμα «Ανακύκλωση-Περιβάλλον-Υγεία» από την ΚΕΔΕ συζητήθηκε η διαχείριση στερεών αποβλήτων σε σχέση με την υγεία και στρατηγικές διαχείρισης του περιβάλλοντος, των κρίσεων και καταστροφών, καθώς και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές δήμων για την προαγωγή της υγείας σε συνάρτηση με το περιβάλλον.
▪ με θέμα «Υγιείς και Ανθεκτικές Κοινότητες» με συντονιστή τον κ. Δαμουλάκη αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές απόψεις και προτάσεις για την εφαρμογή τοπικών πολιτικών προαγωγής της υγείας, σύμφωνα με τα πρότυπα του Π.Ο.Υ.
▪ με θέμα «Δράσεις πρόληψης και Αγωγής Υγείας» και συντονιστές τον κ. Μακρυνό και τον κ. Κόμη παρουσιάστηκαν υποδομές υγείας ως παράγοντας ανάπτυξης του τουρισμού, δράσεις για θέματα υγείας και δυνατότητες να προσφέρουν οι Δήμοι πραγματικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.
▪ με θέμα «Δομές Πρόληψης-ΚΕΠ Υγείας» και συντονιστές τον κ. Παπασπυρόπουλο και τον κ. Καμακάρη παρουσιάστηκε ο απολογισμός της δράσης των ΚΕΠ Υγείας. Μέχρι σήμερα έχουν πάρει απόφαση 71 Δήμοι για ίδρυση ΚΕΠ Υγείας, τα οποία ως δημοτικός θεσμός έχει σκοπό την πρόληψη και τη συμβουλευτική καθοδήγηση των δημοτών σε 7 θανάσιμα νοσήματα.
 ▪ με θέμα «Παρουσίαση του Νέου Τομέα Πολιτισμού» αναπτύχθηκε από την Υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κα. Μαρίνα Σταυράκη- Πατούλη, Δημοτική Σύμβουλο Λυκόβρυσης-Πεύκης  η χάρτα για την ανάπτυξη του πολιτισμού μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
▪ με θέμα «Υγιής και Ενεργός Γήρανση» και συντονιστή τον κ. Τούντα και τον κ. Γκιολή παρουσιάστηκε η Πολιτική του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ για την Τρίτη Ηλικία καθώς και επιμέρους δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από δήμους-μέλη για την υγιή και ενεργό γήρανση.

Συμπεράσματα
Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι ανθεκτικές είναι οι κοινότητες στις οποίες υπάρχει μέριμνα για πρόληψη σε διάφορα θέματα που απασχολούν μια πόλη με τη δυνατότητα τεχνικής βοήθειας από το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ όπως για παράδειγμα με την ανάπτυξη Προφίλ Υγείας ως Εργαλείο Στρατηγικού Σχεδιασμού. Η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας ως δημοτικού φορέα μπορεί να συμβάλλει στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας με τον προτεινόμενο προσυμπτωματικό έλεγχο. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε η σταθερή παρουσία του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και η συνεχής υποστήριξη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, ενώ όπως ανέφερε και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, θα ανθίσει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, καθώς αποτελείται από ανθρώπους που το πιστεύουν ακράδαντα και το υπηρετούν. Ακόμα, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ είναι το Εθνικό Δίκτυο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα, συνεπώς αναγνωρίζεται η τεχνογνωσία του Δικτύου σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών δημόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο. Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου σημείωσε ότι η διατήρηση της Υγείας των πολιτών είναι μεγάλη εξοικονόμηση ταλαιπωρίας για τους ίδιους, αποφεύξιμης θνησιμότητας αλλά και εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών ποσών που επιβαρύνουν την οικονομία της χώρας μας.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η Τακτική Τριμηνιαία Συνάντηση Εργασίας των Υγιών Πόλεων. Παρουσιάστηκε ο απολογισμός  των Υγιών Πόλεων για το 2015 στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και οι προτάσεις των ομάδων εργασίας της Επιστημονικής Επιτροπής  για την Πολιτική των Δήμων-μελών για την ψυχική υγεία, τη φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή. Επίσης έγινε μια σειρά από παρουσιάσεις καλών πρακτικών από Δήμους-μέλη και των προφίλ των Υγιών Πόλεων.
Παράλληλα με το Συνέδριο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας  Δήμου Μήλου παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή καθώς και πλήθους  κόσμου.  Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, μίλησε για τον Προ-συμπτωματικό έλεγχο 7 θανάσιμων νοσημάτων και τόνισε την ανάγκη να ακολουθούν οι δημότες αυτόν τον έλεγχο ανάλογα με την ομάδα κινδύνου που ανήκουν, για να μην τους αντιμετωπίζουμε στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων σε μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Σκοπός των ΚΕΠ Υγείας όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με συμβουλευτική στήριξη για περαιτέρω κατεύθυνση.
Να σημειωθεί ότι τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν στους πολίτες την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα Υγείας και Πρόληψης για προσυμπτωματικούς ελέγχους και θα τους ενημερώνουν για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος, γίνεται ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για προσυμπτωματικό έλεγχο σε 7 θανάσιμα νοσήματα, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων screening που ορίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων. Μέσα στα KΕΠ δημιουργείται η Κάρτα Υγείας Πρόληψης του κάθε πολίτη που το επιθυμεί, προκειμένου να παρακολουθείται ο προσυμπτωματικός του έλεγχος. Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες - στόχους του πληθυσμού για κάθε νόσημα ξεχωριστά. Από τον προσυμπτωματικό αυτό έλεγχο, οι πολίτες που θα ανιχνευθούν ως υψηλού κινδύνου, θα παραπεμφθούν στους θεράποντες γιατρούς τους για περαιτέρω έλεγχο.