Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΚΟΡΟΪΔΟΪΟΣ: ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ


Καλή Ανάσταση σε όλους.

Έκθαμβος παρακολουθώ ,την αντιπολίτευση της .... ορθογραφίας, του στησίματος στην γωνία και της υπόδειξης της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ από τους αριστερούς (μπαίνοντας) και τους παλιόφιλους μου….. ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΥΣ, που ως τέτοιοι έκαναν καριέρα, και τώρα τελευταία γίνανε και ΣΥΡΙΖΑ
 Έκθαμβος παρακολουθώ τις πρωτοβουλίες της πολύχρωμης αριστεράς των λουλουδιών να πετάει την μπάλα στην εξέδρα , εν μέσω πανδημίας (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Είναι ο μεγάλος και ουσιαστικός  ανταγωνισμό των αρίστων της ΝΔ με τους άριστους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ λοιπόν για το ποιος είναι περισσότερο .... ευαίσθητος, αλληλέγγυος, λουλουδάτος,  ορθογράφος ή χρησιμοποιεί καλύτερα το πληκτρολόγιο και .... την υποκρισία.

Περιμένω από εχθές να δω αν θα φιλοτιμηθεί κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ γιατί από τα πολύ «ταξικά» κόμματα της ….. εργατικής τάξης όπως αυτή ορίστηκε τον 18ου αιώνα δεν το περιμένω, μιλάνε μόνο για τους ..... εργαζόμενους αυτοί , οι μικρομεσαίοι είναι του πεταματού για την αριστερά - μπαίνοντας) -  να  μιλήσει για την μεγαλύτερη κοροϊδία που έχει γίνει ποτέ από κυβέρνηση απέναντι σε πολίτες της χώρας και συγκεκριμένα τους μικρομεσαίους και πολύ μικρούς επιχειρηματίες – αυτοαπασχολούμενους.

ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ διαχρονικά.

Τις Μ.Μ. Επιχειρήσεις με 0 έως 5 εργαζόμενους που έκαναν αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ μέχρι 10 Απριλίου για να πάρουν οι ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ και οι ιδιοκτήτες μικρομάγαζων τα  800 ευρώ να πληρώσουν το νοίκι, το φως, το τηλέφωνο (για να μην μιλήσουμε για εφορίες και δόσεις δανείων) ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ και να πάρουν και κάνα κιλό παϊδάκια να ψήσουν το ΠΑΣΧΑ στο σπίτι τους.

Που τους το κλείσανε το …. μικροκομμωτήριο που έβγαζαν πέντε δεκάρες. με κρατική διαταγή στις 20 Μαρτίου και τους λένε από τότε ΘΑ .... σας δώσουμε 800 ευρώ.

Και που θα γυρίσουν να το ανοίξουν - πρώτοι μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα -  χωρίς φως  και τηλέφωνο γιατί θα τους έχει κοπεί.

Και που κάποιοι θεωρούν μάλλον ότι οι πελάτες - θα τους περιμένουν ουρά απέξω  για να βγάλουν τα σπασμένα δύο (τουλάχιστον) μηνών.
Που ήταν και ΚΑΛΟΙ ΜΗΝΕΣ, ΠΑΣΧΑ - ΑΝΟΙΞΗ δεν ήταν και ..... Φλεβάρης.
Θα τους έσωναν και κανένα κερατιάτικο του τραγικού πρώτου τριμήνου.

Και που με φερετζέ λοιπόν  ότι ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ (τάχα - κοροϊδία)  το επίδομα και για τις επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 20 εργαζόμνους τους είπαν εχθές ότι δεν θα τα πάρουν από την αίτηση που κανανε στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ Η ΝΕΑ πλατφόρμα και άρα ΞΑΝΑΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ μέχρι τις 24 Απρίλη για να πάρετε το επίδομα μετά τις 24 Απρίλη – που θα έχει κλείσει και η νεα πλατφόρμα.

ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ .....

Γιατί πρέπει να βοηθήσει το κράτος  – σου λέει – και τις επιχειρήσεις με πάνω από 5 και μέχρι 20 εργαζόμενους. Μην είστε μονοφαγάδες εσείς με τους 0 μέχρι 5 εργαζόμενους.
ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ!

Όχι. Και οι άλλοι!

Που θα πάρουν πλέον και αυτές με 20 εργαζόμενους το επίδομα των 800 ευρώ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!

Δηλαδή με 800 ευρώ επίδομα να διασφαλίσουν ότι με το που θα ανοίξουν εκείνοι  θα μπορούν να είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις τους και να πληρώνουν και 20 εργαζόμενους ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ενώ έχουν χάσει ήδη το 1/6 του ετήσιου τζίρου τους μόνο από το υποχρεωτικό κλείσιμο, χώρια την ύφεση του 10% που περιμένουμε και τους επόμενους μήνες.

 Και που θα σώσουν 20 θέσεις εργασίας για 6 μήνες ..... τα 800 ευρώ.

ΤΕΤΟΙ ΚΟΡΟΪΔΙΛΙΚΙ ΔΗΛΑΔΗ!

ΚΟΡΪΔΟΪΟΣ!

Αλήθεια τώρα: Ποιος επιχειρηματίας – ΓΙΑ 800 ευρώ – ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ αν δεν μπορεί να πληρώσει?
Και πού θα τα βρει δηλαδή να μην απόλύσει;
ΠΙΑΤΣΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ?
Οι ταξικοβλάκες που μιλάνε μόνο για τους εργαζόμενους και τους ηθοποιούς  δεν καταλάβαίνουν?

Ή καταλαβαίνουν και είναι ....στο κόλπο?

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ αν δεν στηριχτεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και χωρίς κόλπα και προϋποθέσεις δανειοδότησης που αν της πληρούσε θα ήταν ο επιχειρηματίας πλούσιος και που βέβαια στήριξη ΌΤΑΝ ΣΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΘΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟ - μη χέσω?

(Αυτό ισχύει και για την αυτοδιοίκηση αλλά θα το πιάσουμε εκεί άλλη φορά, μην παρεξηγηθούν οι .... σωτήρες).

Θα  μου πεις αυτός είναι ο στόχος του συστήματος εδώ και 12 χρόνια. 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 
Και λέω όχι δέκα χρόνια (τα μνημόνια) αλλά 12
Γιατί?
Γιατί Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 2008!
Το 2008 - με την ΒΑΣΙΛΕΙΑ και την ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2 (για τους μυημένους συναδέλφους είναι αυτό, θα το καταλάβουν και οι τραπεζικοί, οι άλλοι θα νομίζετε ότι είναι και αυτό κινέζικος κοροϊδοϊός).

Τότε τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της εξαφάνισης του ΜΜΕ και αυτοαπασχολουμένων για χάρη της περαιτέρω συγκέντρωσης – ακόμα και των ψίχουλων – στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το επίδομα των 800 ευρώ δεν το πήραμε λοιπόν την Μεγάλη Βδομάδα – εμείς με τα μαγαζία από 0 έως 5 εργαζόμενους και ξανακάναμε αιτήσεις.

 ΠΑΣΧΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.

Τολμάμε να πούμε ότι μας κορόϊδεψε η κυβερνησάρα?
Όχι! ¨Οποιος το λέει αυτό είναι .... τοξικός και δεν βάζει πλάτη στην κοινή προσπάθεια "να βγούμε όρθιοι από την κρίση". (Το "όλοι" όρθιοι από την κρίση θα το φάμε σιγά σιγά, στο άνοιγμα της επόμενης πλατφόρμας που θα ανοίξει για να ξανακάνουμε αίτηση).

Επεκτάθηκε το επίδομα και σε άλλους συναδέλφους σου, σου λέει. Μην είσαι σκατόψηχος και δεν θες να το πάρουν και οι άλλοι.

Όχι καλώντας τους συναδέλφους  με 6 – 20 εργαζόμενους να κάνουν και αυτοί αίτηση – που θα ήταν όντος επέκταση αν δεν ήταν δούλεμα – αλλά από 0 έως 20 για να ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ούτε εμείς που είμασταν δικαιούχοι από την προηγούμενη πλατφόρμα.

Και μας λέγανε οι πολιτικοί, τα κανάλια και οι παπαγάλοι τους ότι εμείς θα το πάρουμε την Μεγάλη Βδομάδα.

Θα περιμένουμε και την άλλη βδομάδα λοιπόν για να πληρώσουμε το ρεύμα. Και να δώσουμε πίσω κανένα δανεικό.

Και να δεις που την άλλη βδομάδα θα μας πουν ανοίξτε τώρα τα μαγαζιά γιατί πέρασε ο φόβος και άρα δεν χρειάζεστε την επιδότηση.

Με το που θα βάλετε το κλειδί θα πληρώσετε τα πάντα.Τών δύο μηνών που είστε κλειστοί και του τρίτου που ανοίξατε.  Δεν έχετε το μηχανάκι που τυπώνει λεφτά εσείς? Τι σκατά επαγγελματίες είστε; Αν δεν μπορείτε να τα κλείσετε και να γίνετε εργαζόμενοι .....
ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.

Και τους κυβερνώντες και την αντιπολίτευση που δεν θα πει κουβέντα για το δούλεμα χιλιάδων μεροκαματιάρηδων μικρομαγαζατόρων που τους έκλεισαν το μαγαζί τους και δεν θα πάρουν τελικά ΦΡΑΓΚΟ όπως το πάνε για φιρί φιρί.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ! 
Α.Ν.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ“Το μεγαλύτερο ταξίδι μας το κάνουμε με την ψυχή μας”…Ν. Καζαντζάκης

Πάσχα σημαίνει πέρασμα, σημαίνει διάβαση, σημαίνει αδιάκοπη πορεία προς την πνευματική Ανάταση

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους

Νίκος Παπαδάκης

Επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής για θέματα Περιβάλλοντος

Πασχαλινές Ευχές | 3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥΤο Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου Πολυδρόσου Κατοίκων Πολυδρόσου σας ευχόμαστε

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ myxalandri


Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ