Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ .... ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ!

Μόλις γύρισα από την εισαγγελία.

Σε 4 μέρες έληγε το τρίμηνο, από την νύχτα εκείνη της 21 Φεβρουαρίου (βλ. αναρτήσεις της επομένης), που η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έγινε αρένα, την ώρα που πήρα τον λόγο - ως πρώην διέυθύνων της ΦΛΥΑ- για να κάνω μια τοποθέτηση σχετική με το θέμα της υπαίθριας διαφήμισης και ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Καραμολέγκος  μου φώναξε εκείνο το αμίμητο "Μπατιρόγατε πόσα πήρες;;;".

Μια τοποθέτηση που έκανα τότε, η οποία ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ, με την απόρριψη της προσφυγής Ανδρεόπουλου από τον ΓΓ της Περιφέρειας Αττικής.

Τρεις μήνες συγκρουόνται μέσα μου ο ΠΟΛΙΤΗΣ με τον ΙΔΙΩΤΗ.

Ο ΙΔΙΩΤΗΣ δεν θα ήθελε να  συνεχιστεί αυτή η ιστορία αφού δεν είναι ευχάριστο να πρέπει να ασχοληθεί το μισό δημοτικό συμβούλιο, σε μια ακροαματική διαδικασία με την οικονομική κατάστασή του και να συντηρείται στην δημοσιότητα ένα θέμα ΙΔΙΩΤΙΚΟ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ όμως έλεγε ότι ο "κύριος" αυτός πρέπει να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ έλεγε ότι πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα ΟΛΩΝ των ασθενέστερων οικονομικά να ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ και να μην δέχονται ΑΗΘΕΙΣ επιθέσεις τέτοιου είδους.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ έλεγε ότι δεν μπορεί να υποκαθίσταται ο πολιτικός διάλογος από την χυδαιολογία, την συκοφάντηση και τον προσωπικό εκβιασμό με θέματα που δεν έχουν να κάνουν με τις δημόσιες υποθέσεις. Πολύ δε περισσότερο με την απειλή της βίας - λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ έλεγε ότι πρέπει να δοθεί η μάχη κόντρα στον εκβιασμό, την συκοφαντία και την αυτοδικία. Η μάχη της διάκρισης των εξουσιών και όχι της ταύτισης της αυτοδιοίκησης ή της πολιτικής  με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας ή της εφορίας.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ  ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ μέσα μου.

Αυτή η ασήμαντη, μικρή πορεία μου στην αυτοδιοίκηση δεν μου επέτρεψε να ΙΔΙΩΤΕΥΣΩ για να αποφύγω μια ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ μάχη.

Θα δοθεί λοιπόν η μάχη στην ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ για να τιμωρηθεί Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ, όχι ο κ. Καραμολέγκος.

Για να έρθει στην επιφάνεια ΞΑΝΑ η πολιτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων και να ξαναθυμηθούμε ότι δεν είναι πολιτική η κατατρομοκράτηση και χυδαιολόγηση τωeCE� αντιπάλων με χρήση κάθε μέσου,  όταν είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ και δεν έχεις άλλο τρόπο να αντιπαρατεθείς.

Η μήνυση κατατέθηκε.

Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όσους δημοτικούς συμβούλους δέχτηκαν να καταθέσουν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ και τίποτα περισσότερο.

Ευχαριστώ τον Σίμο Ρούσσο - επικεφαλής της Αντίστασης και τους δημοτικούς συμβούλους Σωτ. Παρασκευόπουλο, Μιχάλη Κόσσυβα, Ηλία Ντάβαρη και Στέλλα Μπράτιμου που δέχτηκαν να καταθέσουν.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη Λούλα Καρατζά που από την πρώτη στιγμή, χωρίς μικροπολιτικούς υπολογισμούς, ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ, ΑΗΘΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ και που βέβαια θα καταθέσει και εκείνη όπως και τον συνεργάτη μου Γ. Καραμπιπέρη που δέχεται καθημερινά μέρος της χυδαιότητας που στρέφεται εναντίον μου, από μια παρέα που έχει μπερδέψει την αυτοδιοίκηση με τον χουλιγκανισμό και την ΚΑΜΟΡΑ.

Δηλώνω ότι δεν κρατώ κακία σε όσους ζήτησα να έρθουν να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και το αρνήθηκαν με την λογική "δεν θέλω να ανακατευτώ".

Δεν κατηγορώ κανένα γιατί επέλεξε να είναι ΙΔΙΩΤΗΣ.

Πολιτικά όμως αυτό θα τους σημαδεύει και - μετά την ποινική εξέταση της υπόθεσης από την διακιοσύνη -   θα υπάρξει η απόδοση αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Διότι ζήτησαν την ψήφο σας  ως ΠΟΛΙΤΕΣ για να είναι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά προτιμούν την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του ΙΔΙΩΤΗ!

Και αυτό είναι δικαίωμά τους, αν γίνεται από το σπίτι τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Γιώργος Κασιμάτης: καμιά διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή, χωρίς καταγγελία των δανεικών συμβάσεων.

Το έλλειμμα του σημερινού πολιτικού λόγου για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας
1. Οι βάσεις των «Μνημονίων», που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα, δεν είναι απλώς οικονομικές. Τα «Μνημόνια» δεν είναι απλά δανειακά κείμενα που εκμεταλλεύονται οικονομικά τον οφειλέτη. Με τα «Μνημόνια» δεν επιδιώκεται μόνο η διασφάλιση με σκληρούς όρους των δανειζόμενων κεφαλαίων. Τα «Μνημόνια» έχουν στόχο την ολοκληρωτική κατάλυση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας ως κυρίαρχου κράτους.
Αυτό είναι ολοφάνερο από τους έξης όρους των δανειακών συμβάσεων του Μαΐου 2010 (Α΄ Μνημόνιο) και του σχεδίου Δανειακής Σύμβασης που ενέκρινε η Βουλή (Β΄ Μνημόνιο):
1ος Όρος: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτους για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του. [άρθρα 3 (4) και (5), 4 (1) (β), 15 (1) (α) και Παράρτημα 4 της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης»]
2ο Όρος: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών [άρθρο 4 (2) της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης»]. Η δέσμευση αυτή αποκλείει κάθε είδους οικονομική διασφάλιση άλλου δανειστή εκτός από αυτούς του Μνημονίου. Με αυτό τρόπο αποκλείει ολοκληρωτικά στην Ελλάδα να συνάψει οικονομικές σχέσεις με άλλες χώρες, καταλύοντας έτσι την ανεξαρτησία της.
3ος Όρος: Οι δανειακές μας συμβάσεις (τα «Μνημόνια») υπάγονται υποχρεωτικά στο αγγλικό δίκαιο και οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα εκτελεστές και δεσμευτικές στην Ελλάδα [άρθρο 14 (1) και (3) της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης»]. Ο όρος αυτός –και μόνος του- καταλύει την κυριαρχία του κράτους, γι’ αυτό και έχει κριθεί ως αντίθετος με το διεθνές δίκαιο.
Με τον όρο αυτόν αντιμετωπίζεται το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης οφειλέτης. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα:
(α) δεν μπορεί να επικαλεστεί τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος (ούτε προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ούτε την προστασία της εθνικής κυριαρχίας που παρέχει στα κράτη η διεθνής κοινότητα) και
(β) το κράτος ως οφειλέτης δεν μπορεί να επικαλεστεί απέναντι στους δανειστές του, ούτε τα δικαιώματα που παρέχει το ελληνικό δίκαιο και τα δίκαια όλων των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης στον ιδιώτη δανειστή, γιατί δεν τα αναγνωρίζει το αγγλικό δίκαιο. Τα δικαιώματα αυτά είναι πολλά: (ακυρότητα των εκμεταλλευτικών συμβάσεων, δικαίωμα αναπροσαρμογής των συμβάσεων λόγω μεταβολής των συνθηκών κ.ά.).
4ος Όρος: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος ή πρόσωπο. Η Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα (άρθρο 2 της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης).
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι όροι αυτοί εξακολουθούν να ισχύουν και αποτελούν δεσμεύσεις (με διάφορους τρόπους και όρους) και του Β’ Μνημονίου.
2. Από το σύνολο σχεδόν των όρων που είναι εκμεταλλευτικοί, τοκογλυφικοί, εκβιαστικού και παράνομοι, αναφέρω μόνο τους παραπάνω όρους, γιατί αυτοί είναι ολοφάνερο ότι αποτελούν τη βάση κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και της πολιτικής ανεξαρτησίας της χώρας μας, που αποτελεί το σκοπό των δανειστών μας (των κρατών μελών της Ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία και το ΔΝΤ).
Από τους όρους αυτούς προκύπτει ότι η μόνη σωστή αντιμνημονιακή πολιτική είναι αυτή που θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο:
- η καταγγελία των «Μνημονίων» με (προσωρινή) στάση πληρωμών – και όχι «παύση» πληρωμών που λένε πολλοί σκόπιμα, γιατί σημαίνει χρεοκοπία-
- ο έλεγχος του ύψους του δανείου, ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς το μη επαχθές χρέος, που είναι το νόμιμο κατά το διεθνές δίκαιο, γιατί ανταποκρίνεται στην αντοχή του κράτους ως προς το να εξασφαλίσει τις βασικές ανάγκες του λαού του και της άμυνάς του,
- η διαγραφή (το «κούρεμα») του επαχθούς μέρους του δανείου, που υπερβαίνει τις δυνάμεις του κράτους να το πληρώσει και η αναδιαπραγμάτευση, μεταξύ ίσων κρατών, του μη επαχθούς μέρους του δανείου με νόμιμους όρους.
Αυτό που υποστηρίζουν –τώρα, οψίμως- τα κόμματα της μνημονιακής παράταξης ότι θα αναδιαπραγματευθούν όρους των «Μνημονίων» ή ότι θα επιδιώξουν «σταδιακή αποδέσμευση από αυτά» είναι αναποτελεσματικά και λέγονται για να παραπλανήσουν το λαό. Η αλήθεια είναι μια: Από τη στιγμή που υπάρχουν οι παραπάνω όροι ως βάση του δανεισμού της Ελλάδας, χωρίς προηγούμενη καταγγελία των δανεικών συμβάσεων που τους περιέχουν, καμιά άλλη διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή, ούτε μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.
3. Ο σκοπός των παραπάνω επονείδιστων όρων είναι διττός:
(α) Η ένταξη στο μπλοκ δυνάμεων ΗΠΑ-Ευρώπης της Ελλάδας ως υποτελούς μέλους, χωρίς δικαίωμα να στραφεί προς άλλη κατεύθυνση και
(β) Η μεταβίβαση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε πολυεθνικές εταιρείες του ίδιου πολιτικού μπλοκ και ο πλήρης αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας εις όφελος των χρηματοπιστωτικών κέντρων που υπάγονται στο ΔΝΤ.
4. Υποστηρικτικός αυτών των στόχων των δανειστών μας είναι ο πολιτικός λόγος:
- που εκφέρουν και αναπτύσσουν σκόπιμα τα κόμματα και τα ΜΜΕ που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική,
- καθώς, δυστυχώς, και οι αντιμνημονιακές παρατάξεις και τα μέσα επικοινωνίας τους, από έλλειμμα γνώσης του πραγματικού συμφέροντος της Ελλάδας και της πραγματικής βούλησης του ελληνικού λαού.
Ο λόγος αυτός παρουσιάζει τα έξης ελλείμματα:
(α) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται για ό,τι έχει σχέση με την κυριαρχία του ελληνικού κράτους, τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική. Τον τελευταίο καιρό το Υπουργείο Εξωτερικών έχει σβήσει από το χάρτη.
(β) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται για τον τρόπο με τον οποίο φεύγουν καθημερινά, χωρίς καμιά διαφάνεια και χωρίς καμιά πληροφορία, οι πλουτοπαραγωγικές πήγες μας, τόσο οι οικονομικού ενδιαφέροντος, όσο και οι γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. Δεν ακούσαμε ποτέ, πού μεταβιβάζονται (νομίζω, μεταβιβάστηκαν ήδη) τα δικαιώματα του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας.
(γ) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται για το επονείδιστο «Ταμείο», μέσω του οποίου φεύγει από την Ελλάδα χωρίς κανένα δικαίωμα της Ελλάδας κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή και κάθε έσοδο, με αδιαφανείς διαδικασίες και με απώλειες δισεκατομμυρίων. Κανένα κόμμα δεν είπε μέχρι σήμερα ότι πρέπει να καταργηθεί αυτό το εγκληματικό και παμφάγο τέρας.
(δ) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται –παρά το ότι υπάρχει πλούσια πρακτική- για το τρόπο με τον οποίο γίνεται η σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο στάση πληρωμών και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, για να μάθει ο κόσμος ότι όχι μόνο εφικτό είναι, αλλά και αναγκαίο.
(ε) Ποτέ και τίποτε δεν ακούστηκε για το ότι οι δανειακές συμβάσεις είναι ανυπόστατες και ότι είναι αντίθετες με το δίκαιο της ΕΕ και ότι δε δεσμεύουν νομικά τη Χώρα
(στ) Τέλος, ποτέ και τίποτε δεν ακούστηκε, ότι –εκτός από την πολιτική της υποτέλειας- υπάρχει και η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, και ότι το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη της Γερμανίας δεν είναι οι μόνες πήγες δανεισμού και βοήθειας στον Πλανήτη.
Πειραιάς 12. 5. 2012
Γιώργος Κασιμάτης


ΝΤΡΟΠΗ!Ξένοι ακτιβιστές ήρθαν να συμπαρασταθούν στον ελληνικό λαό.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ.

Το θέμα κάνει τον γύρο του κόσμου και δίνει ένα πραγματικό πλήγμα στο τουρισμό.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΠΑΜΕ, ούτε κανένας ανεύθυνος "αντιμνημονιακός οπαδός της δραχμής"

+600 ευρώ φόρο στα Εκκαθαριστικά με το Νόμο Βενιζέλου

Παρά την μείωση των εισοδημάτων όλοι θα πληρώσουμε μεγαλύτερο φόρο, που καθιερώθηκε με το νέο φορολογικό Νόμο που έφτιαξε ο  Βενιζέλος ...

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - 600 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Εκκαθαριστικά σημειώματα - «φωτιά» θα λάβουν το καλοκαίρι εκατομμύρια νοικοκυριά. Ήδη τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των πρώτων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά, δείχνουν αύξηση της μέσης φορολογικής επιβάρυνσης κατά 560 ευρώ ανά φορολογούμενο.

 
Η πρώτη επεξεργασία που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε ένα δείγμα 12.500 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έχουν ήδη υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet έδειξε, ότι η συνολική επιβάρυνση των φορολογουμένων που υπέβαλαν τις συγκεκριμένες δηλώσεις είναι φέτος υψηλότερη κατά 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των περισσότερων φορολογούμενων έχουν μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ, της μείωσης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά, της αύξησης κατά 33% έως και 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα, της αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, της περικοπής των φοροαπαλλαγών και της αύξησης από 300 σε 400-500 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος.


Ο πίνακας που κανένα κανάλι δεν θα δείξει (Eurostat) - Συνθήκες Πολέμου!

Ούτε σε καιρό πολέμου δεν υπάρχει τέτοια παρατεταμένη ύφεση

- 6,2% για την ελληνική οικονομία στο α' τρίμηνο
(της συγκυβέρνησης με τον "τεχνοκράτη" πρωθυπουργό)

2011 - α' τρίμηνο (-8%), β' τρίμηνο (-7,3), γ' τρίμηνο (-5%), δ' τρίμηνο (-7,5%)


Για 5η συνεχόμενη χρονιά ύφεση που συνολικά έχει εξαφανίσει το 1/4 του ΑΕΠ, μέχρι τώρα!
Μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ, που το απογείωσαν τα μνημόνια.

Κι αυτοί, οι μέσα κι έξω από την Ελλάδα, που σχεδίασαν και εφάρμοσαν όλα αυτά, κινδυνολογούν για την "καταστροφή" που θα έρθει ΑΝ η χώρα αλλάξει πολιτική;! ΑΝ αντιδράσει o λαός μας !

Τι θα μείνει πια να καταστραφεί, AN δεν ξεφύγουμε από τις δεσμεύσεις των μνημονίων;

H ήπια προσαρμογή είναι το -7% στο ΑΕΠ;
Τα ελλείμματα που αυτονόητα όλο και θα αυξάνονται και αυτόματα σύμφωνα με το Μνημόνιο 2, θα αυξάνουν και την φορολογία;
Θα συμπιέζονται όλα τα εισοδήματα ενώ ταυτόχρονα θα αυξάνονται οι φόροι; Τι θα μένει;
Που θα βγει αυτό, αν όχι σε σίγουρη χρεοκοπία;

Ούτε σε πόλεμο δεν συμβαίνουν αυτές μαζικές οι οικονομικές καταστροφές

Τα μνημόνια, που ακόμη κάποιοι τα θεωρούν "αναγκαίο κακό" και "επιτυχία",
φέρνουν όλο και πιο κοντά την χρεοκοπία και την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Τα μνημόνια είναι που μας οδηγούν κατευθείαν στον πάτο, δεμένους με τις αλυσίδες του βάρους του χρέους, που θα μας κρατάει εκεί καθηλωμένους.


ΕΔΩ ο πίνακας της Eurostat που τα λέει όλα: (ο πίνακας που κανένα κανάλι δεν θα δείξει έτσι...)Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *