iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΣΙΣ


ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΙΟ ΝΗΦΑΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ; ΠΟΙΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ;
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 
AΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε το σημερινό πρωινό για τους ανθρώπους του Απόλλωνα. Βαμμένοι τοίχοι με αντιφασιστικά συνθήματα, σκισμένες ελληνικές σημαίες, ρημαγμένα δίχτυα τερμάτων και όλα αυτά με φασιστικές μεθόδους, μέσα στη νύχτα και πολύ πιθανόν από κουκουλοφόρους δράστες.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση μ...ε τον πολιτικό χώρο, είναι ένα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και το με το μόνο αντικείμενο που ασχολείται είναι το ποδόσφαιρο. Οσο για τις «ρατσιστικές» μας πεποιθήσεις, θα ήταν καλύτερα να πάτε μια βόλτα από τον καταυλισμό (αν γνωρίζετε που βρίσκεται…) και να ρωτήσετε τους ίδιους τους ρομά το λόγο που δεν ήρθαν οι ίδιοι, εδώ και τόσο καιρό, να καταστρέψουν το γήπεδό μας… Να ρωτήσετε τους ίδιους εδώ και τρία χρόνια ποιος κάνει προπόνηση στα παιδιά τους χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, να ρωτήσετε τους ίδιους αν τα παιδιά τους νιώθουν οποιαδήποτε μορφή απόρριψης από τους ανθρώπους του Απόλλωνα.

Ανοίξτε λοιπόν τα μάτια σας και την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το γήπεδό μας, φροντίστε να έχει φως για να γνωριστούμε και να κάνουμε έναν διάλογο έχοντας μαζί μας και τον «τσιπούρα», τον «αλουμίνιο», τον «αρκούδα», τον «πατάτα» και τους υπόλοιπους φίλους μας, για να σας διαβεβαιώσουν ότι δεν έχουν νιώσει ποτέ την ανάγκη για οποιαδήποτε μορφή προστασίας!!!

ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΦΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΥΤΗ ΛΥΣΗ, ΜΟΝΟ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ.


 

Φεστιβάλ Ένωσης και Συλλόγων Γονέων

 
 


Με μεγάλη επιτυχία παραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά το Μαθητικό Φεστιβάλ της Ένωσης και των Συλλόγων γονέων το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου.
Παρά τη βροχερή πρώτη μέρα, δόθηκε για μια ακόμη φορά στους μαθητές η δυνατότητα να παρουσιάσουν με κέφι και ζωντάνια τη δουλειά τους.
Σε μας τους γονείς δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας και να κλείσουμε τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια χρονιά με αγώνες για να μην κλείσει κανένα σχολείο στην πόλη μας αλλά και μια χρονιά συλλογικότητας και δημιουργικότητας.
το ΔΣ

ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


Χαλάνδρι, 07/06/2013

Α.Π. : 11912                                          
   11η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  -2013


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 12η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με το παρακάτω θέμα:

1.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ’ αριθμ. 222/2013 πράξης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων του Δήμου Ο.Ε. 2012.


Χαλάνδρι  07/06/2013
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

  ΖΑΧΑΡΙΑΣ Φ. ΝΟΜΠΕΛΗΣ


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ   - 2013


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 12η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1. Ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Χαλανδρίου του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

2.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης 8.130,00 € πλέον Φ.Π.Α. για τον 3ο Αγώνα Δρόμου Μεικτής Διαδρομής στη Ρεματιά Χαλανδρίου που θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.

3.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

4.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Χαλανδρίου στη Τακτική Γενική Συνέλευση της «ΦΛΥΑ» Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Εκμετάλλευσης Ακινήτων Δήμου Χαλανδρίου.

5.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό μέλους και εκλογής Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο’ Δήμου Χαλανδρίου, λόγω παραίτησης της Προέδρου.

6.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας απευθείας αναθέσεων και έγκριση πίστωσης  για τη διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης των δυνητικά ωφελούμενων του προγράμματος (ΤΟΠ-ΕΚΟ) αλλά-ΖΩ την πόλη μου.

7.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την ‘Προμήθεια μίας (1) μεταχειρισμένης πρέσας 18 μ3’.

8.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την ‘Προμήθεια δύο (2) μεταχειρισμένων ΒΑΝ για τις ανάγκες του Τμήματος Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων και του Τμήματος Πρασίνου’.

9.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την ‘Προμήθεια  μεταχειρισμένου ανοιχτού φορτηγού τετραξονικού με καρότσα 65 μ3 και αρπάγη’.

10.   Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2013.

11.   3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.

12.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σύμβασης για διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: ‘Κατασκευή οδού Φραγκοκλησιάς’.

13.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανάρτηση των κτηματογραφικών διαγραμμάτων  και των κτηματολογικών πινάκων (Α & Β) των περιοχών  ‘‘Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη – Έθνος’’ του Δήμου Χαλανδρίου.

14.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης διαμόρφωσης της οδού Έβρου (Πόντου) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

15.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για συνεργασία του Δήμου με Εταιρεία, για την απόσυρση οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ).

16.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» για την εφαρμογή συλλογικού συστήματος ανακύκλωσης αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

17. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση χρήσης κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.


       Χαλάνδρι  07/06/2013
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
   ΖΑΧΑΡΙΑΣ Φ. ΝΟΜΠΕΛΗΣ

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ -ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥΛΟΥ: "Τι μαλακίες γράφει πάλι η Πλατεία"

Επειδή λυσσάτε στα τηλέφωνα να βρείτε τρόπο να μας διαψεύσετε,

Επειδή έχετε κινητοποιήσει την Κουρασική αριστερά να βρει τρόπο να απαντήσει στο αίσχος του  εγγράφου στο υπηρεσιακό συμβούλιο αλλά βέβαια δεν μπορεί διότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ,

Επειδή δεν θέλουμε να εκτεθείτε αλλά να αποτραπεί το αίσχος που πήγε να γίνει,

ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΜΕ:
Ό,τι σας είπαμε για την μεθόδευση της διοίκησης,  για το θέμα της απόπειρας να υποχρεωθούν δημόσιοι υπάλληλοι,  να εργαστούν για ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, δεν επιδέχεται απολύτως καμία διάψευση, έχει επιβεβαιωθεί από ΟΛΕΣ τις εμπλεκόμενες πηγές.

Όπως έχει επιβεβαιωθεί ότι η Τζίνα στάθηκε ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ και σταμάτησε το σκάνδαλο, με την παραίτησή της, που δεν έγινε για τον ... λογιστή, όπως μας είπε άλλη φίλη εχθές.

Έτσι το μόνο που μένει σε κάποιους είναι να πουν ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ως μέλη του Δ.Σ., δεν πήραν μυρωδιά του τι παιζόταν κάτω από την μύτη τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ!


του Α. Νταβία

Έχουμε επιλέξει να πάμε την συζήτηση για το θέμα του Π. Πολίτη - Ζώνη Δ. Πλακεντίας μέχρι εκεί που θα έχουν φωτιστεί ΟΛΕΣ οι πλευρές του.
Η αφετηρία μας δεν είναι κάποια εμμονή.

Είναι ο κόπος και το χρήμα που κάποιοι έχουν επενδύσει για την υπόθεση. Θα μου επιτρέψετε να συμπεριλάβω και την ταπεινότητά μου σε αυτούς τους κάποιους, εκτιμώντας ότι προσέθεσα ένα μικρό μόνο λιθαράκι σε σχέση με αυτά που άλλοι έχουν προσθέσει.

Ο διάλογος για το θέμα γίνεται - κυρίως - στο fb group με τίτλο "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓKΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ
https://www.facebook.com/groups/477339749004236/494017524003125/?notif_t=group_activity

Έχει ενδιαφέρον διότι αποτυπώνονται - κατά την ταπεινή μου γνώμη - όλες οι τάσεις μεταξύ των κατοίκων.

Όσοι έχουν βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις σε ένα τέτοιο διάλογο δεν επιχειρούν να χαρακτηρίσουν, ούτε να κάνουν δίκη προθέσεων των συνομιλητών τους, ακόμα και αν διατυπώνουν άλλη άποψη. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Όσοι παρακολουθούν αυτή την συζήτηση με καλοπιστία και με ειλικρινή κριτική διάθεση ώστε να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα ακούν, ρωτούν, τοποθετούνται, σκέπτονται, αντιπαραθέτουν επιχειρήματα, προκαλούν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για να φωτιστούν.

Όσοι είναι στημένοι αδιαφορούν για τα επιχειρήματα και επιτίθενται. Με αυτούς δεν θα ασχοληθούμε.

Τέθηκαν λοιπόν εκεί μερικά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ επιχειρήματα, επισημάνθηκαν "γκρίζα σημεία" στην πρότασή μας για την περιοχή.

Και βέβαια πρέπει να τα δούμε διότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Ας δούμε λοιπόν τον αντίλογο:

1. Γιατί εμμένει η νέα παράταξη στην τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και κυρίως στον όρο για "σύμφωνη γνώμη των τσιγγάνων για τον τόπο μετεγκατάστασης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΛΗ: Γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Δεν είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ αυτό. Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
Αλλά ....
Συγνώμη υπάρχει - έστω και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τσιγγάνων - κατάλληλος χώρος για την υποδοχή τους, προετοιμασμένος με τις κατάλληλες υποδομές κλπ;
Πού βρε φίλοι μου. Πείτε μας και εμάς να ξέρουμε αν τους πρότεινε κανείς να πάνε πουθενά (εκτός από δίπλα, στο Νομισματοκοπείο);
Δηλαδή τώρα τι συζητάμε; Και μάλιστα με ποιους;
ΜΟΝΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ - εντός Χαλανδρίου - στον ΧΕΥ της Αττικής οδού, πρόταση με την οποία ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ διότι απλά λέει να μεταφερθεί προσωρινά Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του καταυλισμού, του γκέτο, της φασαρίας κλπ αλλού.

Με την ευκαιρία θα μας επιτρέψετε να σχολιάσουμε και την πρόταση Κουράση - Διοίκησης του Δήμου: Τι είπαν; Να πάνε σε ένα στρατόπεδο(!)
Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν αυτό γινόταν λίγο πιο συγκεκριμένο - δηλαδή ας πούμε αν λέγανε "ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπ. ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ προτείνουν στους ΡΟΜΑ να πάνε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων ή στην 112 ΠΜ, δίπλα στα ΜΙΡΑΖ, και να εγκατασταθούν εκεί".
Τότε μάλιστα θα το θεωρούσα ΠΡΟΤΑΣΗ.
Πρόταση για να συζητήσει κανείς επί αυτής και να διατυπώσει συμφωνία ή διαφωνία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;
ΟΧΙ!

Αοριστίες και επιθέσεις σε όσους καταθέτουν άποψη! Αυτό είναι η διοίκηση Κουράση την οποία ΔΕΔΟΜΕΝΑ εμείς συγκροτούμαστε για να αντιπολιτευτούμε οπότε μην μας "κατηγορείτε" γι' αυτό διότι ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αλλά ως έπαινο.

Έχουμε όμως ένα άλλο πακέτο επιχειρημάτων που είναι ενδιαφέροντα. Πιάνουν πολύ δεξιά μεν αλλά είναι ενδιαφέροντα:

Είναι αυτά που ομιλούν για την παραβατικότητα των τσιγγάνων.

ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ! Συμφωνώ.
Αλλά τι ακριβώς σχέση έχει αυτό με την συζήτηση για την ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ αγαπητοί συμπολίτες γιατί δεν το πολυπιάνω το θέμα.

Διότι ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, αν δεν πάνε σχολείο, αν δεν έχουν νερό, αν κατουράνε στον δρόμο - σαν κάποιους βουλευτές, εκπροσώπους μας - θα έχουν παραβατικότητα.

Είτε μετεγκατασταθούν στο γήπεδο, είτε στον ΧΕΥ, είτε στο στρατόπεδο, είτε στα βουνά, ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ θα έχουν αν τους κλωτσάνε όπου στέκονται.

 Έτσι δεν είναι;

Και την παραβατικότητα την συλλαμβάνει η αστυνομία και όχι η αυτοδιοίκηση. Έτσι δεν είναι;

Γιατί μπαίνει αυτό το επιχείρημα στην συζήτησή μας;
Για να δικαιολογηθεί - ίσως - μια Τελική  (για το Χαλάνδρι) λύση;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΑ ΜΑΤ, και να τους απομακρύνουν στέλνοντάς τους να περιφέρονται ανά την επικράτεια;

Και όσα πιτσιρίκια, γραμμένα στα δημοτολόγια μας, φοιτούν στα σχολεία μας, να ξεμπερδέψουν μια και καλή με κάθε σκέψη να αποκτήσουν επαφή με τα γράμματα και να καταλήξουν νωρίς νωρίς ότι άλλο μέλλον από την διακίνηση ναρκωτικών δεν τους επιφυλάσσει, αυτή η κοινωνία;

ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ!

"ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ" 

Και αν για κάτι με έχουν κάνει περήφανο που είμαι Χαλανδραίος οι αναγνώστες της Πλατείας είναι ότι  στην ηλεκτρονική δημοσκόπησή μας η συντριπτική πλειοψηφία τους λέει ΟΧΙ σε απομάκρυνση χωρίς προετοιμασία της λύσης υποδοχής (εντός ή εκτός Χαλανδρίου - αυτό είναι το μόνο θέμα για την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας).

Υπάρχει όμως και άλλο σοβαρό πακέτο επιχειρημάτων: Τα δάνεια και η διαχείριση των κονδυλίων στο παρελθόν.
Ε αυτά εμείς τα είπαμε, τα γράψαμε, τα αναδείξαμε.
Και εμείς ΡΩΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ:
Ρε αδέλφια, στελέχη του δήμου, ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ; ΤΑ ΠΗΡΑΝ; ΤΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΑΝ;
Αν ναι πείτε μας ΠΟΙΟΙ. Τι στο διάολο! Δεν ξέρετε;
Ποιοι τους τα έδωσαν, με ποιες προϋποθέσεις, με ποιες διαδικασίες, ε, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ πριν μας μαλώνετε ... ότι σας μπερδεύουμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΪΝΤΑΝΙ.
Γιατί το είχατε πολύ ισορροπημένο το πράγμα και κάποιοι πρέπει να σας μπερδέψουν επιτέλους  για να ανατραπεί η παραλυτική ισορροπία του τοπικού κατεστημένου που μας βρίζει.

Πάντως - ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας - μέσα από την έρευνα που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, αφού οι αρμόδιοι σιωπούν αντί να λογοδοτούν, λένε ότι τα δάνεια των 60.000 ευρώ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΗΚΑΝ.
Εγκρίθηκαν 17 και από αυτά εκταμιεύτηκε ΜΟΝΟ 1.
Είναι έτσι;
Δεν είναι έτσι;
Ε ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤE ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Όμως αυτή η συζήτηση ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Είναι απαραίτητη για την απόδοση ευθυνών αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρέπει να ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ.

Κράτησα στο τέλος το πιο σημαντικό θέμα που δείχνει πόση έλλειψη ενημέρωσης υπάρχει και πόση κακοπιστία.

Αφορά την "επίθεση" (με την καλή έννοια, ευπρόσδεκτη ήταν) που μας έγινε γιατί προτείνουμε να παραμείνουν οι τσιγγάνοι σε διαμερίσματα στο Πεύκο Πολίτη και δεν τους πάμε στην .... Τούφα.

Πέρα από το ότι θεωρώ εντελώς άδικο να μας γίνεται εμάς τέτοια κριτική - ότι και καλά κοιτάμε μόνο την γειτονιά μας - ένα έχουμε να πούμε στον φίλο μας:

Φίλε μου Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΖΩΝΗ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ (Πευκάκια - Ρουπάκια) δεν είναι μόνο στο Κάτω Χαλάνδρι.

Η πολεόδομηση της εκτός σχεδίου περιοχής είναι ζήτημα που ξεκινάει από το Κάτω Χαλάνδρι και φτάνει στο Πάτημα, και επηρεάζει ΑΜΕΣΑ και την ΤΟΥΦΑ, την ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και το ΠΑΤΗΜΑ.

Και να σκεφτείς ΚΑΛΑ τι εννοούμε όταν επιμένουμε ΜΟΝΟΤΟΝΑ στην λέξη ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ συγκροτήματα πολυκατοικιών.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

Ασωπός – Καταδίκη της χώρας για τη μόλυνσή του. Έρχονται αγωγές…

από τον Δ. Πασαμιχάλη
Καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας για τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού και την έλλειψη μέριμνας για την υγεία του πληθυσμού εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που ανοίξει το δρόμο για αγωγές αποζημιώσεων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

Σε συνέντευξη Τύπου, που έγινε την Πέμπτη για να παρουσιαστεί η δικαστική απόφαση, τονίστηκε ότι η Επιτροπή αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή ασθενειών στην περιοχή της λεκάνης απορροής του Ασωπού εξαιτίας της έλλειψης εφαρμογής των υφιστάμενων κανόνων, της έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού, της κακής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και αποβλήτων, των προβληματικών ελέγχων για τις βιομηχανικές εκπομπές και της έλλειψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της εμφάνισης εξασθενούς χρωμίου στο νερό. Επίσης κατηγορεί τις ελληνικές Αρχές ότι δεν πληροφόρησαν τους κατοίκους της περιοχής για τους κινδύνους που διατρέχουν από τη ρύπανση και δεν προάσπισε την υγεία του ενδιαφερόμενου πληθυσμού.


“Το νερό που χρησιμοποιείται, τόσο το επιφανειακό όσο και το υπόγειο από τις γεωτρήσεις, έχει άμεσες επιπτώσεις στους κατοίκους, μολύνοντας τον οργανισμό, το δέρμα και τη γεωργική παραγωγή, αλλά και έμμεσες σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας και της Ευρώπης, αφού τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή ταξιδεύουν παντού”, υπογράμμισε η καθηγήτρια Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνη και διευθύντρια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία, Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία» Π. Νικολοπούλου-Σταμάτη.

“Για πρώτη φορά έχουμε έγγραφο πως το κράτος παραβαίνει τους νόμους σχετικά με τα βιομηχανικά απόβλητα στην περιοχή του Ασωπού και μπορούν να ξεκινήσουν οι αγωγές αποζημιώσεων των κατοίκων” υποστήριξε ο Γ. Κτιστάκις, δικηγόρος και συντάκτης της προσφυγής που είχε καταθέσει η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ο ίδιος επεσήμανε ότι μέχρι τώρα δεν έχει πληρωθεί κανένα πρόστιμο απ’ αυτά που επιβάλλονταν για τη μόλυνση της περιοχής.

(Πηγή: Μichanikos-on-line, ener.gr)

ΦΛΥΟΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΦΛΥΟΝ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
Μη  Κυβερνητική  Οργάνωση
 Διεύθυνση :Μυκόνου 19 Χαλάνδρι  Τ.Κ 15231
ΑΦΜ  997542715  Δ.Ο.Υ  Χαλανδρίου
                     Τηλ. 6974505522 e-mail: flyon.polydroso@gmail.com

Δελτίο Τύπου

Πρόσκληση

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 19.00 μμ στα γραφεία του Συλλόγου Πεζόδρομος Χαϊμαντά 19-21 Χαλάνδρι γιορτάζουμε με τα παιδιά απόρων οικογενειών και μοιράζουμε παιγνίδια.

Οι Άνθρωποι του ΦΛΥΟΝ δίνουν χαρά σε όσα παιδάκια  την έχουν στερηθεί.
Μαζί Μπορούμε να κάνουμε ευτυχισμένα όλα τα παιδιά

Χορηγός:Αφοί  Χ.ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ «Εμπορία Σιδήρου και Χάλυβα
Δ/σα Σύμβουλος και πρόεδρος Ελένη Κορδέλλου


Η πρόεδροςΚυπριώτη Παρασκευή (βιβή)

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου"


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 10/6/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η επιστράτευση συνειδήσεων και η προσπάθεια αποσάρθρωσης της κοινωνίας των πολιτών και των εργαζομένων με την ολοκληρωτική «γκετοποίηση» της καθημερινότητας, είναι το νέο μοντέλο διοίκησης των κυβερνώντων στα πρότυπα ενός νέου «1984» κράτους του «Μεγάλου Αδελφού».
Υπηρεσίες διαλύονται, με σκοπό την απόλυση εργαζομένων και τη συνεχή «αιμοδοσία» της δεξαμενής των ανέργων με φτωχούς και υποτελείς πρώην νοικοκυραίους. Οι καθημερινές υπηρεσίες προς τους πολίτες, που οδεύουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προς τους «καλούς ιδιώτες», θα κοστίζουν όσο η – πάλαι ποτέ – διασκέδαση σε ένα νυχτερινό κέντρο! 
Οι καθημερινές σχεδόν αυτοκτονίες απελπισμένων συνανθρώπων μας θα γίνουν βίωμα της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελούν στο εξής ένα «συνηθισμένο φαινόμενο».
Οι «επικυρίαρχοι», με τα γνωστά πλέον «ίσως, θα δούμε», «συμφωνούμε αλλά διαφωνούμε» και πολλά ακόμη «ήξεις-αφήξεις», εγκλωβισμένοι στην αποτυχημένη πολιτική τους, προσπαθούν μόνο για τη διάσωσή τους, μέσω της σύγχυσης που προκαλούν στον ελληνικό λαό.
Σε αυτό το «εικονικό» κράτος που ζούμε λοιπόν, τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχεδιάζουν να καταρτίσουν νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνονται κίνητρα σε όλους καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. Αυτό ακριβώς που έχουμε καταλάβει ειδικά τον τελευταίο χρόνο, παίρνει σάρκα και οστά από «επίσημα χείλη» : Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον δημοσίων υπαλλήλων και νικητής… το κράτος. Πως; Με την ΔΗΘΕΝ καταπολέμηση της διαφθοράς εκ των έσω, δηλαδή με το ΚΑΡΦΩΜΑ!!! 
Η «ανταμοιβή» ; από μπόνους ή προαγωγή μέχρι αύξηση μισθού και ειδικό καθεστώς εργασίας. Αυτή, τελικά, η λέξη θα μας ακολουθεί ΠΑΝΤΟΥ…ΚΑΘΕΣΤΩΣ...Η «θαυμαστή» δημοκρατία ΤΟΥΣ και τα «έργα» ΤΗΣ…Μια ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και τον πλήρη αποπροσανατολισμό ώστε να προχωρεί το επικοινωνιακό «μοντέλο», καλύπτοντας και το ίχνος ακόμη της αξιοπιστίας το οποίο έχει χαθεί. Πάρε κόσμε! Το κράτος δωρίζει απλόχερα πλαστή αισιοδοξία, αναπτυξιακές ψευδαισθήσεις και ουτοπικές πελατειακές υποσχέσεις. 
Στα πλαίσια αυτά, απολύουμε ΑΡΙΘΜΟΥΣ – ας μη γελιόμαστε, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ – και προσλαμβάνουμε ΝΕΟ μισθοφορικό στρατό υποψηφίων ψηφοφόρων, ΝΕΩΝ «εργατικών αιχμαλώτων», στο βωμό της ανασύνταξης του κομματικού πελατειακού κράτους (εν κράτει…).

Συνάδελφοι,
ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα μας «σώσει». Πολύ δε περισσότερο, ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα μας δώσει πίσω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την ψυχική μας ηρεμία. 
Ας είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις των «αρπαχτικών» οι οποίες θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την επίτευξη της ολικής απαξίωσης του Έλληνα πολίτη. 
«Παράγοντες» και «διαιτητές» οδεύουν στην κατάκτηση του ΣΤΗΜΕΝΟΥ πρωταθλήματος. Το ερώτημα είναι, θα ανασυνταχθούμε να πάμε το «παιχνίδι» ΤΟΥΣ τουλάχιστον στην παράταση;

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου