Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ: 25 Εκ. ΕΥΡΩ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΩΝΕΙΜΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ!

Είναι πολύ χειρότεροι από τους ληστές τραπεζών αυτοί οι ασυνείδητοι απατεώνες "δημόσιοι λειτουργοί" του .... κυκλώματος που ΕΚΛΕΒΕ τις ζωές των καρκινοπαθών (κατά την ταπεινή μου γνώμη).

Αν ήταν ληστές τραπεζών ή Super Market βέβαια θα τους είχαμε τις φάτσες τους φόρα παρτίδα στις οθόνες μας, να τους καμαρώνουμε, μπλε μαρέν από .... την περιποίηση στην ΓΑΔΑ.

Γι' αυτά τα "εξέχοντα" μέλη της κοινωνίας - ΓΙΑΤΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ κλπ - που ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ των ασθενών τους δεν έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
Δεν μας τα είπε η ΕΛΑΣ.

Για να τους ξέρουν οι ασθενείς και οι συγγενείς των μακαριτών , μπας και μιλήσουν ή να ξέρουν ποιον κ@ριόλη να πάρουν με τις πέτρες όταν τους λέει "ξέρετε δεν έχουμε το φάρμακό σας, σε κανένα- δυο μήνες, ΑΝ ΖΕΙΤΕ, θα πάρετε την δόση σας. Τι να σας κάνω, εγώ; Τα παράπονά σας στον Πολλάκη ή στον Λοβέρδο πριν". (που όμως είχε αγοράσει τα φάρμακα με λεφτά ΔΙΚΑ ΣΟΥ και ΔΙΚΑ ΜΟΥ βεβαίως αλλά .... τέλειωναν γρήγορα σου λέει. Έχει πέσει πολύς καρκίνος ..... στη Γερμανία).

Και που κάποιοι - αντί να λένε ότι πρέπει να κόψουν τους κώλους των απατεώνων για να προστατέψουν το δημόσιο σύστημα - "κατέληξαν" και καλά - στο συμπέρασμα ότι καλύτερα να μην υπάρχει δημόσιο σύστημα ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ!

Το ίδιο έγινε και με τους άλλους στο ΚΑΤ που έκλεβαν τα πρόσθετα μέλη.

Οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ για να γίνονται συστεμικό παράδειγμα.
Αυτό είναι το κόλπο του συστήματος:

"ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ για να είστε εξέχοντα μέλη της κοινωνίας: ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, να έχετε χρήμα πολύ, "δικό σας" (κλεμμένο αλλά "νομικά" δικό σας) για να καλοπερνάτε και να έχετε καλούς δικαιόρους, μην είστε μπατηρέεοι, τσίπηδες για να την σκαπουλάρετε.
Εν ανάγκη θα λαδωθούν και δυο μάρτυρες, ΤΕΛΟΣ η μικρή ταλαιπωρία !
Έτσι θα αναδεικνύεται όμως η υπεροχή της .... ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ προσέγγισης της υγείας, (της παιδείας, της ασφάλειας κλπ). ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ."


Είναι φοβερό ότι αυτοί που το λένε αυτό ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ για να υπονομεύουν και να  δυαλύουν το δημόσιο και εσύ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ μπαμπουίνο και τους ψηφίζεις για να το .... φτιάχνουν.

ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΩΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

"Αν κάνετε έτσι δεν έχετε φόβο. Ίσως χρειαστεί να μαγκώσουμε κάνα δυο για να κάνουμε λίγο επίδειξη αποτελεσματικότητας αλλά θα φροντίσουμε εμείς να την βγάλουν όσο πιο καθαρή μπορούμε. ΝΤΑΞΕΙ! Θα ταλαιπωρηθούν λίγο για τα εκατομμύρια που βγάλανε και μετά - αν προλάβουν να δικαστούν ζωντανοί, που δεν συνηθίζεται στην χώρα τούτη - θα φάνε μια ποινή με αναστολή, με ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους και επειδή είναι κυριλέδες και θα απολαύσουν αυτοί, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους τα κλεμμένα, ήσυχα, ήσυχα.
ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Αν δεν σου αρέσει .... σε άλλη χώρα"

Έτσι να κάνετε. Να ρουφάν τα τέκνα σας το αίμα των καρκινοπαθών ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΒΑΜΠΙΡ που τα κάνετε για να διαιωνίσουν το κράτος σας. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΩΝ!

Μην ακούς τους άλλους που λένε άλλα. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ!

Αν κλέψει κανείς κανένα μπουκάλι γάλα όμως;Και πάει αυτόφορο, και έχει δικαστεί δεύτερη φορά γιατί την πρώτη είχε συλληφθεί με έναν μπάφο, όταν ήταν μικρός και έχει "λερωμένο μητρώο";;
ΕΝΟΧΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ ....

Αν κλέψει τράπεζα; ΑΣΤΟ! Την ..... απαυτώσε!
Θα βγει ο Πορδοσάλτες!

"Κουκουλοφόρος έκλεψε την τράπεζα; Τα λεφτά του ελληνικού λαού! ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ!
ΙΣΟΒΙΑ!"

(ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ είναι "λεφτά του ελληνικού λαού - όπως λένε τα συστεμικά παπαγαλάκια, και όχι λεφτά, προίόν- εμπόρευμα ΙΔΙΩΤΩΝ - ΕΠΙΧΙΕΡΗΜΑΤΙΩΝ. Που το πουλάνε, όπως εγώ πουλάω μλουζάκια τυπωμένα και ενίοτε τρώω και πιστολιές από την πιάτσα χωρίς να με ανακεφαλαιωποιεί κανένας - τες πάντων).

Οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΜΩΣ, στο κράτος ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ προστατεύονται.
ΔΙΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ - απόγονοι δολοφόνων του Καπποδίστρια - είναι "να χωθώ στο δημόσιο για να φτιαχτώ" ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΨΩ!!

Πώς θα φτιαχτείς ρε μεγάλε με τον μισθό του δημόσίου και το λες αυτό;

Άρα όταν το λες, ξεκινάς εσύ - ο γνήσιος απόγονος ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ, ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΩΝ που έκλεβαν την οθωμανική αυτοκρατορία, ότι έτσι πρέπει να κάνεις ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΡΑΤΟΣ.
ΠΑΛΙΟΜ@Λ@Κ@! ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙΣ!

Μόνο τα κλεμμένα λεφτά στον λογαριασμό σου στην τράπεζα και στην offshore καταλαβαίνεις για ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΙΔΙΩΤΗ που έγινες ακόμα και υπουργός, από τους ομοίους σου.
ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ, ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, , ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!

Δεν μας λένε τα ονόματα των συλληφθέντων.
Ποιος ξέρει. Μπορεί να είναι και συνδικαλιστές και να φωνάζουν για τις ελλείψεις και την αναποτελεσματικότηρα του δημόσιου συστήματος αυτοί ΟΙ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
Δεν τους ξέρουμε.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει μιλήσει για τον ρόλο ΑΥΤΩΝ των .... "συναδέλφων" ενώ θα έπρεπε να είναι ΕΚΕΙΝΗ, η ομοσπονδία τους, που πρέπει να τους βγάλει στον τάκο για να φύγει από τον πολίτη αυτή η ΚΑΘΟΛΙΚΗ αίσθηση ότι "όλοι ίδιοι είναι" και να νομιμοποιούνται οι συνδικαλιστές (χωρίς εισαγωγικά) να λένε "ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ" και να τους ακούει η κοινωνία και αν τους συμπαραστέκεται. Αν δεν το κάνει ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Στους δολοφόνους - κλέφτες της ζωής των καρκινοπαθών;
Αλλά σωπαίνουν ΟΛΟΙ. ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΚΟΜΜΑΤΑ κλπ.

Η επιτυχία της ΕΛΑΣ με την αποκάλυψη του κυκλώματος είναι κόντρα στα παραταξιακά και κομματικά προτάγματα κάποιων επαγγελματιών που έχουν επενδύσει την συνέχιση της καριέρας τους στον επόμενο πολιτικό κύκλο αφού το μόνο που ξέρουν είναι να παριστάνουν την αντικυβερνητική ντουντούκα.
Φτάιει η κυβέρνηση (πάντα αυτό λένε οι συνδικάλες του δημοσίου).
ΦΤΑΙΕΙ! ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΒΕΒΑΙΩΣ! ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΧΙ.

Αλλά μην το χρησιμοποιούμε αυτό ως ΑΛΛΟΘΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Φταίει πιο πολύ από όλους το βαθύ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ κράτος των διεφθαρμένων λειτουργών του.

Αν καλύπτονται τέτοιοι εξοργιστικά ασυνείδητοι απατεώνες, ληστές της ζωής καρκινοπαθών από τον "συνδικαλισμό", την αστυνομία, την κυβέρνηση - το υπουργείο ΠΡΟΠΟ, επειδή είναι της ελίτ της κοινωνίας του δημοσιοϋπαλληλισμού, τότε ΚΑΝΕΙΣ δεν νομιμοποιείται να δείχνει το πρόσωπο και να δημοσιοποιεί το όνομα του ληστή που μπήκε ένοπλος στο υποκατάστημα της τράπεζας για να την ληστέψει.

Σε ΛΑΪΚΟ και ΚΑΤ λοιπόν έχει πέσει λίγο φως. Εκεί κλέβανε τους αρρώστους.
Είναι κάτι συμπτώσεις ρε φίλε μερικές φορές .....

ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!
ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ!


Α.Ν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: Υπό πολεοδομική και κυκλοφοριακή ασφυξία το Πολύδροσο


Στη σημερινή ζοφερή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα θα επιχειρήσω να εστιάσουμε για άλλη μια φορά, παρά τις πάμπολλες αναφορές και παρεμβάσεις σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου-Χαλανδρίου τον Οκτώβριο του 2014 και τη μετέπειτα κατασκευή του μεγαλόπνοου για τη τοπική κλίμακα έργου της βιοκλιματικής με τις άπειρες κακοτεχνίες και ελλείψεις στα παρακάτω :

Η διαχρονική φυσιογνωμία των Δήμων Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Χαλανδρίου και οι επιδράσεις

Μπορούμε να διακρίνουμε πέντε σημαντικούς σταθμούς στη διαχρονική εξέλιξη των Δήμων.

Μέχρι τη δεκαετία του 1960 Μαρούσι, Χαλάνδρι και Βριλήσσια διατηρούν τη δομή και τον χαρακτήρα του προαστίου. Διαθέτουν ένα οργανωμένο παραδοσιακό κέντρο, με εξυπηρετήσεις σε λιανικό εμπόριο και αναψυχή (περιορισμένης εμβέλειας, αφού το πραγματικό κέντρο της περιοχής είναι το κέντρο της Αθήνας) και περιοχές αμιγούς κατοικίας, αραιοδομημένες, με χαμηλά μονώροφα και διώροφα κτίρια.

Στη δεκαετία του 1970 ο χαρακτήρας της περιοχής μεταβάλλεται, όχι ιδιαίτερα όσον αφορά τις χρήσεις και τις εγκατεστημένες λειτουργίες, αλλά τον τρόπο και τις διαδικασίες διαμόρφωσης του δομημένου περιβάλλοντος, στο οποίο διατηρείται ως κυρίαρχη χρήση η κατοικία. Βασικό κέντρο της περιοχής παραμένει το παραδοσιακό κέντρο.

Στη δεκαετία του 1980 ολοκληρώνεται η μεταλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής, που συνδυάζεται με τη σταδιακή αλλά βίαιη μετατροπή της δομής και οργάνωσης του Λεκανοπεδίου γενικότερα.

Το κέντρο βάρους του Λεκανοπεδίου, από το κέντρο της Αθήνας μετατοπίζεται βόρεια. Σε αυτό βοηθά και η χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών δικτύων που εξελίσσεται γρήγορα. Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη εγκαταστήσει τα γραφεία τους μακριά από το κέντρο, στις ακτινικές προεκτάσεις του.

Η Λεωφόρος Κηφισίας μετατρέπεται σε βασικό άξονα ανάπτυξης δραστηριοτήτων τριτογενούς τομέα. Κατά μήκος της εγκαθίστανται νέες υπερτοπικές δραστηριότητες στον τομέα του αθλητισμού (ΟΑΚΑ), της υγείας και κυρίως της ιδιωτικής διοίκησης και του εμπορίου, δημιουργώντας ένα δυναμικό υπερτοπικό κέντρο, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Στη δεκαετία του 1990 η περιοχή εμφανίζει τα συμπτώματα της χρόνιας απουσίας γενικής ρύθμισης των χρήσεων γης. Δημιουργούνται συνεχώς νέες καταστάσεις ασυμβίβαστων χρήσεων στον ίδιο χώρο, τόσο στην εντός όσο και στην εκτός σχεδίου γη. Η ασύνδετη αλληλουχία φάσεων ανάπτυξης, δηλαδή η κατασκευή έργων χωρίς μακροπρόθεσμες προβλέψεις, περιορίζει ή εκμηδενίζει τα περιθώρια για τα επόμενα έργα, έτσι ώστε οι διαδοχικές φάσεις να μη συνιστούν αρμονικά και λειτουργικά σύνολα. Αυτό βαραίνει ιδιαίτερα την κυκλοφοριακή υποδομή.

Το πρώτο ΓΠΣ του Αμαρουσίου, το 1991, καθόρισε μια περιοχή εκατέρωθεν της λεωφόρου Κηφισίας ως υπερτοπικό κέντρο, με χρήση «πολεοδομικού κέντρου» με το σχετικό Π.Δ. του 1987.

Σήμερα αυτό το κέντρο καταλαμβάνει σημαντική έκταση και διαθέτει σημαντικό δυναμικό δραστηριοτήτων. Αποτελεί, μάλιστα, το τρίτο μετά την Αθήνα και τον Πειραιά κέντρο με περαιτέρω τάσεις ενίσχυσης.

Στη δεκαετία του 2000 η κατασκευή της Αττικής Οδού μπορεί να ανακούφισε περιστασιακά το κυκλοφοριακό, αλλά επιβάρυνε και συνεχίζει να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και έχει μεγάλες επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής.

Το περιβάλλον στους τρεις Δήμους διαπιστώνεται ότι υποβαθμίζεται καθημερινά. Πολλά οικονομικά συμφέροντα έχουν επενδύσει στην περιοχή, με αποτέλεσμα την πυκνή δόμηση και τον κορεσμό του οδικού χώρου που δημιουργεί έλλειψη χώρων εσωτερικής κυκλοφορίας οχημάτων, χώρων στάθμευσης και χώρων κίνησης παρεμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία της πόλης.

Έχουμε λοιπόν μια έντονη και διαρκή οδική κυκλοφορία, η οποία σε ώρες αιχμής δημιουργεί μεγάλα προβλήματα εκνευρισμού και καθυστερήσεων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός και ιεράρχηση των κινήσεων, δεν απομονώνονται υπερτοπικές και άλλες άσχετες προς την περιοχή ροές, δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια σε πεζούς και τροχοφόρα, δεν λαμβάνεται πρόνοια για τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Αρτηρίες που θα κάλυπταν υπερτοπικές κινήσεις είναι αναγκασμένες να παίζουν ταυτόχρονα πολλούς ρόλους, χωρίς τελικά να ανταποκρίνονται πλήρως σε κανέναν. Με αποτέλεσμα, συμφόρηση- κατασπατάληση χρόνου- ρύπανση- αποσύνθεση πολεοδομικού ιστού- υποβάθμιση ποιότητας ζωής.

Οι τρεις πόλεις τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το περιβάλλον τρόπο, λόγω των τεράστιων κτιρίων με υπερτοπικές οικονομικές λειτουργίες, τα οποία συσσωρεύτηκαν άναρχα κυρίως στην περιοχή της λεωφόρου Κηφισίας και της Αττικής Οδού, η οποία ήδη ασφυκτιά και υποφέρει. Ο σχεδιασμός των σχετιζομένων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έργων συνέστησε περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η ταχύτητα των προβλεπομένων αλλαγών στους Δήμους επιβάλλει αφενός την κατάρτιση προγραμμάτων στρατηγικών παρεμβάσεων και δράσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, αφετέρου όμως αποτελεί και πρόκληση μελέτης των μηχανισμών που θα καθορίσουν την ανάπτυξη των αστικών λειτουργιών και κατ΄επέκταση τις αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα του περιβάλλοντος. Αρκεί οι μηχανισμοί αυτοί να μην αντιμετωπιστούν σαν ευκαιρία για επενδυτική κερδοσκοπία, αλλά ως μια δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής.

Κατά συνέπεια, οι πιέσεις της οικιστικής επέκτασης και των ανεξέλεγκτων χρήσεων ή μη συμβατών με την προστασία του περιβάλλοντος έχουν δυσμενή επίδραση στο περιβάλλον της γειτονιάς, με χαρακτηριστικότερη αρνητική επίδραση την εξαφάνισή της ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου σε μήκος μεγαλύτερο των 300 μέτρων, στη διασταύρωσή της με την Αττική Οδό.


Κάτι που συνέβη εξαιτίας της τελευταίας, αλλά και της προσθήκης τής τύπου «λούνα παρκ» χάραξης του νέου τμήματος της οδού Φραγκοκλησιάς, που προέκυψε σύμφωνα με δήλωση του νυν Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου (Δ.Σ. Χαλανδρίου 22-10-2014) αναγκαστικά λόγω της άρνησης της «Αττικής Οδού» να αξιοποιήσει τον παράδρομο, προκειμένου να διοχετευθεί η κίνηση μεταξύ των δύο Δήμων (Αμαρουσίου – Χαλανδρίου).

Τι μπορεί να γίνει για βελτίωση της καθημερινότητας μας στο Πολύδροσο :

1. Η αλλαγή των προβλέψεων των χρήσεων γης και του μελλοντικού προορισμού που δίνει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας Αττικής- 2021 (Νόμος 4277/2014) από Μητροπολιτικό Κέντρο στα βόρεια της Αθήνας σε προαστιακού χαρακτήρα περιοχή που προβλέπει (σε κάποιο συρτάρι ξεχασμένος) ο Στρατηγικός και ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2015-2019.

2. Η εφαρμογή των τοπικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που για 4 χρόνια ως κατεπείγουσες αναμένονται … !!!

3. Η τήρηση των υποσχέσεων του Δημάρχου που δόθηκαν σύνολο των 16 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ της 6-6-2017 μέσα από μια συζήτηση 3 ωρών που αποδείχθηκε όχι η «μιζέρια» των θεσμικά εξουσιοδοτημένων αιρετών να ελέγχουν τη διοίκηση, όπως χαρακτηρίστηκαν οι παρεμβάσεις τους, αλλά η μιζέρια και η προχειρότητα του έργου των 2,1 εκ. € «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων» που παραμένουν.

Ο σύλλογος για άλλη μια φορά θα διεξάγει ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ τις επόμενες μέρες και σε επομένη συνεδρίαση του ΔΣ Αμαρουσίου που θα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στο πλαίσιο της ημέρας του δημότη εντός του Μαΐου, θα αναδείξει τα θέματα που θίγονται εκ νέου από τα μέλη του τις τελευταίες μέρες. Οι ημέρες και ώρες θα ανακοινωθούν έγκαιρα στα μέλη και φίλους του συλλόγου.

Η μαζική κινητοποιήση των κατοίκων είναι η δύναμη στις δράσεις του ΔΣ του Συλλόγου

Παναγιώτης Α. Πάντος
Πρόεδρος ΔΣ 

https://syllogospolydrosou.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html