Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

“Η Πολιτική Οικολογία πρέπει να περάσει αυτόνομα στην πολιτική πρακτική”

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” Νίκου Παπαδάκη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Αττική – Πράσινη Περιφέρεια” και νεοεκλεγείς στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Παπαδάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση: “Σήμερα, σε συνθήκες «παγκοσμιοποιημένης» οικονομικής και πρωτίστως περιβαλλοντικής και κοινωνικής κρίσης, η Πολιτική Οικολογία έχει λόγο ύπαρξης περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι έννοιες Οικολογία, Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής, οι έννοιες Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση των Πολιτών, οι έννοιες Πολιτικές για την Αειφορία και τη Βιώσιμη Ευημερία των πολιτών αποκτούν κρίσιμη σημασία. Και τούτο γιατί σηματοδοτούν διεκδικήσεις, απαιτήσεις και ευαισθησίες που φιλοδοξούν να διαφοροποιήσουν ριζικά ή να ανατρέψουν μία αρνητική πραγματικότητα. Οι έννοιες αυτές με τους συνειρμούς τους μας οδηγούν σε κριτικές σκέψεις και σε έντονες προβληματισμούς για τις συσχετίσεις ανάμεσα στην ανάπτυξη, τη φύση, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο. Κάθε μέρα γίνεται συνείδηση και κτήμα των ανθρώπων ότι κάθε ανάπτυξη δεν είναι συνώνυμη με την πρόοδο. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, ότι έχουμε χρέος να προτείνουμε και να προωθούμε μαζί με τους Πολίτες και κυρίως τους Νέους ,Παρεμβάσεις, Δράσεις και Λύσεις με τις εξής τρεις αιχμές:
To Γαλάζιο Κύκλο, που αναφέρεται στον κύκλο του Ύδατος ποσοτικά και ποιοτικά (δηλαδή τις Θάλασσες, τα Ποτάμια, τις Λίμνες, τους Υγροβιότοπους, τα αποθέματα με τα υδροφόρα δίκτυα).
Τον Πράσινο Κύκλο, που αναφέρεται στον κύκλο της Ενέργειας με τις μονάδες παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς, τα δίκτυα και τα πρότυπα κατανάλωσης (ορυκτά, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, πυρηνικά, εναλλακτικές πηγές και μορφές με την αξιοποίηση του ήλιου, του ανέμου, των ποταμών και των θαλάσσιων κυμάτων), των αστικών, περιαστικών και έξω-αστικών προβλημάτων με προτεραιότητα το έδαφος, τις Γεωργικές δραστηριότητες, τα Δάση, τα παράκτια και τα ορεινά οικοσυστήματα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ενεργοβόρα Βιομηχανική και την ρυπογόνο Επιχειρηματική Δράση, τα απόβλητα, τα απορρίμματα, τα πλαστικά, το θόρυβο, την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία των πόλεων και των οικισμών.
Τον Κόκκινο Κύκλο, που αναφέρεται στον κύκλο της Βιοποικιλότητας και της απόλυτης προστασίας των σπάνιων και των υπό απειλή και εξαφάνιση ειδών της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας στην Ξηρά και στις Θάλασσες.
Η Αειφόρος Ανάπτυξη, η ανάπτυξη η οποία ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες,αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον μας.
Η Πολιτική Οικολογία πρέπει να περάσει στην πολιτική πρακτική, όχι σαν ειδικός «τομέας» δημόσιας δράσης-όπως γίνεται μέχρι τώρα στη χώρα μας- αλλά ως συνολική ριζοσπαστική οπτική της κοινωνίας. Να προχωρήσει αυτόνομη και όχι ως «προστατευόμενη» πολιτικών δυνάμεων, με άλλες προτεραιότητες στη δράση τους.”

Λεωφόρος Συγγρού 224 | 4ος Όροφος | 17674 Καλλιθέα | ΤΗΛ: 210-9586740

Ο Δήμος Βριλησσίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βρισκόμενοι σε μια κατάσταση περιβαλλοντικής διακινδύνευσης με επίκεντρο την υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή, καλούμαστε ως τοπική κοινωνία να πράττουμε ό,τι μας αναλογεί για την περιβαλλοντική προστασία, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ενάργεια.

Η χώρα μας, πληττόμενη από τις συνέπειες της υπερθέρμανσης περιοχών του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και από τους ευρύτερους παράγοντες περιβαλλοντικής διακινδύνευσης, οφείλει να συναντηθεί με διαφορετικές μορφές παραγωγής που θα έχουν στο επίκεντρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τοπικότητας και θα την οδηγήσουν στην ανάκαμψη και τη δημιουργία μιας, απαλλαγμένης από παθογένειες του παρελθόντος, βιώσιμης ανθρώπινης κοινωνίας. Αν δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά στο τοπικό πεδίο μας η θετική επίδραση θα είναι πολύπλευρη και εν τέλει παγκόσμια, σύμφωνα και με τη βασική αρχή των πράσινων πολιτικών προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Έχει μεγάλη σημασία να αναγνωρίζουμε το αληθινό ζητούμενο της περιβαλλοντικής προστασίας και της βιώσιμης προόδου των σύγχρονων κοινωνιών του πλανήτη, από την προσχηματική επίκληση οικολογικών αξιών ως καμουφλάζ για «πράσινες μπίζνες» μεγάλων συμφερόντων.

Στο Δήμο Βριλησσίων πραγματοποιούμε πλέον κάθε χρόνο εκτεταμένες περιβαλλοντικές δράσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στη φετινή 5η Εβδομάδα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Βριλησσίων διοργάνωσε

Την Κυριακή 12 Μαΐου στο πάρκο “Μίκης Θεοδωράκης ”Βράβευση των σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο σχολικό διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει» και σε συνεργασία με τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποίησε την 4η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Επόμενες προγραμματισμένες δράσεις:

Ø Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 - Εθελοντικός περιμετρικός Καθαρισμός του Δάσους Θεόκλητου

Ø Ανοιχτή εκδήλωση δημόσιου απολογισμού και διαλόγου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος (θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση)

O Δήμος Βριλησσίων αποδεικνύει έμπρακτα, όχι απλώς το ενδιαφέρον του για αυξημένη περιβαλλοντική προστασία αλλά και τον διαρκή προσανατολισμό του σε μια διαφορετική κοινωνική συνύπαρξη και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου στην πόλη μας και σε ένα άλλο (αντί του άκρατου και αδιέξοδου καταναλωτισμού) πρότυπο συλλογικής και συνεργατικής εξέλιξης της πόλης μας.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη κας Σοφίας Κορωναίου:

"Αγαπημένα μας παιδιά,
οι Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν είναι μια πρώτη σημαντική δοκιμασία στη διαδρομή της ζωή σας.

Μια δοκιμασία που συμπυκνώνει πολύ προσπάθεια, διάβασμα, κόπο, στερήσεις ελεύθερου χρόνου και εφηβικών χαρών, αλλά είναι και γεμάτη με ελπίδες, όνειρα και φιλοδοξίες για τη συνέχεια της ζωής σας.

Έχετε εφόδια τις έως τώρα εμπειρίες και γνώσεις σας στην εκπαίδευση, τη μόρφωση που έχετε αποκτήσει, μα πάνω από όλα έχετε τη δύναμη της αγάπης και της στήριξης των οικογενειών σας και των αγαπημένων σας.

Σε αυτό τον ωραίο αγώνα μόρφωσης και ακαδημαϊκής εξέλιξης, αξίζει να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, με αισιοδοξία, επιμονή, υπομονή, καθαρό μυαλό, με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το μέλλον σας ανήκει αρκεί να το διεκδικήσετε!

Κερδισμένος είναι πάντα όποιος έχει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει!

Όλοι εμείς θα είμαστε πάντα περήφανοι για εσάς - τα παιδιά μας, για την προσπάθεια του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή δύναμη , να πετύχετε ό,τι ονειρεύεστε και να ανοίξετε δρόμους για το μέλλον σας!

Καλή δύναμη και στις οικογένειές που όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας στήριξαν τα παιδιά στην προσπάθεια τους, στάθηκαν και θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα τους με αγάπη, στον αγώνα και τις προσδοκίες τους!"

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ


Η ζωή είναι ωραία!!
Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ στο θέατρο Ρεματιάς οι μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου θα σας ταξιδέψουν στη μαγεία της μουσικής και των στίχων γνωστών τραγουδιών που ομορφαίνουν τη ζωή μας!

Ελάτε να τραγουδήσετε μαζί μας!

5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - 10 προτάσεις του Πράσινου Κινήματος


«Ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Οι ωκεανοί είναι υπό πίεση. Η ατμοσφαιρική ρύπανση αφαιρεί επτά εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και καταστρέφει την ανάπτυξη των παιδιών.

Πολλοί ατμοσφαιρικοί ρύποι προκαλούν επίσης την υπερθέρμανση του πλανήτη. Και η κλιματική αλλαγή είναι μια υπαρξιακή απειλή». Αυτά τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και δίνει την καλύτερη αφορμή στο Πράσινο Κίνημα να καταθέσει ξανά τις 10 προτάσεις του, των οποίων την άμεση εφαρμογή θεωρεί απαραίτητη για την αναστροφή του κλίματος.

Πιο συγκεκριμένα, το Πράσινο Κίνημα ενώνει τη φωνή του και τις δυνάμεις του με όλους όσους πιστεύουν ότι η χώρα μας πρέπει να λάβει μια σειρά από άμεσα μέτρα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα και προτείνει τα εξής:

1. Άμεση έρευνα για την προσαρμογή του συνόλου των δραστηριοτήτων και των φυσικών βιοτόπων της χώρας στην κλιματική αλλαγή, όπου θα περιγράφεται η παρούσα κατάσταση, οι προβλέψεις για το μέλλον και οι ενδεδειγμένες παρεμβάσεις.

2. Μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα μέχρι το 2050 με σταδιακή απεξάρτηση από την χρήση ορυκτών καυσίμων. Άμεσος φιλόδοξος σχεδιασμός για να ανοίξει η αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

3. Εθνικό Σχέδιο για την αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων σε led, στον οδοφωτισμό και σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια.

4. Σχεδιασμός για την σταδιακή βελτίωση του κτιριακού προβλήματος στις θερμικά επιβαρυμένες περιοχές των πόλεων, που συνήθως είναι και οι φτωχότερες.

5. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που έχουν παραμετροποιήσει το σχέδιο λειτουργίας τους με βάση την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματική αλλαγής.

6. Νομοθετική ρύθμιση για την αναγκαστική εισαγωγή των «πράσινων προμηθειών» στο δημόσιο σε ποσοστό τουλάχιστον 15% για αρχή.

7. Άμεση ολοκλήρωση των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής των υδάτινων πόρων και αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να είναι βασική παράμετρος οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Προτεραιότητα σε Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο , που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

8. Επαναδραστηριοποίηση της Εθνικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης.

9.Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας στην κλιματική αλλαγή, με ορίζοντα εξαετίας 2019 – 2025 και δέσμευση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα και το ΕΣΠΑ

10. Αλλαγή της παλαιολιθικής φιλοσοφίας διοίκησης και διαμοίρασης πόρων του Πράσινου Ταμείου.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση---Η Πολιτική στην Πράξη υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΙΑΣΩ: IBUS Multimodality Breast Imaging and Image-guided Interventions Course
Tο IBUS Multimodality Breast Imaging and Image-guided Interventions Course, θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 06 Ιουνίου έως το Σάββατο 08 Ιουνίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής ΙΑΣΩ, Λ. Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι.

Το IBUS Course διοργανώνεται από την ΕΜΕΙΣ (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία- Ίαση Στήριξη) και το IBUS Breast Imaging School, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας (ESO) και περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας διδακτικές παρουσιάσεις από μέλη της διεθνούς και εγχώριας ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και εργαστήρια πρακτικής άσκησης hands-on.

Η Διεθνής Σχολή Απεικόνισης Μαστού IBUS έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος διεθνής πάροχος εκπαίδευσης στην απεικόνιση του μαστού, με επιμορφωτικά προγράμματα που καλύπτουν όλες τις πτυχές των διαγνωστικών και των απεικονιστικά καθοδηγούμενων παρεμβάσεων.

Τα σεμινάρια του IBUS περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας διαλέξεις και εργαστήρια πρακτικής άσκησης (hands-on) για την απόκτηση εμπειρίας. Από το 1991, έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 120 σεμινάρια μέσω προγραμμάτων στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, και τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτίωση των προτύπων απεικόνισης του μαστού για την εκτίμηση της παθολογίας του, καλύπτοντας το πεδίο της υπερηχογραφικής απεικόνισης, της μαστογραφίας, της μαγνητικής τομογραφίας και άλλων νεότερων και εξελισσόμενων τεχνικών διερεύνησης. Επίσης, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν live χειρουργική επέμβαση με διεγχειρητική χρήση υπερήχων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χειρουργούς μαστού, γυναικολόγους, ακτινολόγους, ογκολόγους, ειδικούς υπερήχων και κλινικούς ιατρούς με βασικές και προηγμένες γνώσεις στις νόσους του μαστού.
Επιστημονικά υπεύθυνοι του course είναι οι κ.κ. Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης, M.D., Ph.D, Διευθυντής Β’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ, Χειρουργός Μαστού και ο Καθηγητής Χειρουργικής Enzo Durante του Πανεπιστημίου της Ferrara.


Για περαιτέρω πληροφορίες: Τηλ: 210 6383949 (Τμήμα Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ)

Για δηλώσεις συμμετοχής: Γραμματεία Σεμιναρίου, PRC Congress & Travel, Τηλ.: 210 7711673,
E-mail: incentives2@prctravel.gr

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Συλλόγου "ΑΡΓΩ"Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»

και η Εικαστική του Oμάδα, οργάνωσαν και παρουσιάζουν
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ:
4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου
(Αντιγόνης και Δαναΐδων – Κάτω Χαλάνδρι)
από την Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019.
Εγκαίνια : Δευτέρα 10-6-19 και ώρα 19.30
Ώρες λειτουργίας : 18.30 – 21.00

Στην Έκθεση συμμετέχουν 31 Ζωγράφοι «εραστές της τέχνης»,
όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, από μαθήτριες έως συνταξιούχους!
Το θέμα της έκθεσης φέτος είναι «το Τοπίο», ελεύθερο όπως το βλέπει ο καθένας
δηλαδή : νησιωτικό, θαλασσινό, υπαίθριο ή αστικό τοπίο!

www.argohalandriou.blogspot.gr
argohalandriou@yahoo.com
Facebook : @SyllogosArgo
Twitter : @SyllogosArgo
Τηλ. 6979 085756 – 6947 709909

8ο Νεανικό Τουρνουά Σκάκι(RAPID) ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων (Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» Βριλησσίων – Κλιματιζόμενη Αίθουσα) - Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, 10:00πμ
Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο Ε.Ε.Φ.Α.Σ. Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» προκηρύσσει Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2001).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Ιωάννης Τζαμουράνης

Το τουρνουά περιλαμβάνει δύο(2) αγωνιστικές δραστηριότητες:

Αντισεξιστικό διήμερο - Παρασκευή 7.6 και Σάββατο 8.6 από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής


Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής κλείνει πλέον 10 χρόνια δράσης στη πόλη και ξεκινά μια σειρά από εκδηλώσης στο πλαίσιο αυτό.

Η αρχή γίνεται με το Αντισεξιστικό Διήμερο δράσης την Παρασκευής 7.6 και Σάββατο 8.6

Την Παρασκευής 7.6 στις 20:30 θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Το κυνήγι των Μαγγισών Χθες και Σήμερα" της Σίλβια Φεντερίτσι που μεταφράστηκε πρόσφατα από την Εκδόσεις των Ξένων (2019). Στη παρουσίαση θα συμβάλει η μεταφραστικη ομάδα από την Θεσσαλονική. Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Ανοιχτής Συνέλευση - Δημοκρατίας 2 & Αγ.Τριάδος. Ακουλουθεί μικρή περιγραφή του βιβλίου.

Στο νέο της βιβλίο (Το κυνήγι των μαγισσών χθες και σήμερα, μετάφραση Λίας Γυιόκα, εκδόσεις των ξένων, 2019) η Silvia Federici επιστρέφει μετά το Ο Κάλιμπαν και η μάγισσα (εκδόσεις των ξένων, 2011) στο θέμα του κυνηγιού των μαγισσών και αναλύει περαιτέρω ορισμένες όψεις του, τη συνέχεια που παρουσιάζει με τη σημερινή παγκόσμια έξαρση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και την επιστροφή του κυνηγιού των μαγισσών σε πολλά μέρη του σύγχρονου κόσμου (με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Αφρική και την Ινδία).

Το Σάββατο 8.6 στις 12:00 θα γίνει μικροφωνική παρέμβαση της συνέλευσης στη κέντρική πλατεία της Αγ.Παρασκευής επί της λεωφόρου Μεσογείων με αντισεξιστικό υλικό της συνέλευσης