Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Καθαρίστε φρεάτια και μαζέψτε σκουπίδια από τις γειτονιές του Αμαρουσίου και μη τα «ρίχνετε στα ρέματα»


Μετά τις καταιγίδες του Ιουλίου παρακολουθούμε με έκπληξη την καθημερινή προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να αποσείσει τις πολυετείς ευθύνες της για την κατάσταση στην πόλη «ρίχνοντας την ευθύνη» στις καλαμιές και τα πρανή των ρεμάτων της λες και αυτά δεν επηρεάζονται από τις κακές συνθήκες που επικρατούν στην καθαριότητα της πόλης.

Διαπιστώνεται και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες από τις γειτονιές Κοκκινιάς, Παραδείσου, Ψαλιδίου, Αγίου Θωμά, τις οποίες παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν για του λόγου το αληθές, ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων σε γειτονιές του Δήμου Αμαρουσίου είναι ελλιπής.

Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα με τον δυνατό αέρα ή με την πρώτη βροχή τα σκουπίδια να μεταφέρονται σε άλλους χώρους και κυρίως στα ρέματα (Σαπφούς, Κυρίλλου κ.λπ) με αποτέλεσμα να ρυπαίνεται ή και να φράζει η κοίτη τους.

Επίσης υπάρχουν φρεάτια υδροσυλλογής ομβρίων που έχουν να καθαριστούν εδώ και χρόνια σε πολλές γειτονιές.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να ανταποκρίνεται σε βασικές αρμοδιότητές και να μην " ρίχνει στα ρέματα" την κάθε της αμέλεια.

Καιροσκοπισμοί και ανακρίβειες για τη μεταστέγαση της Περιφέρειας Αττικής στο Μαρούσι


Ετερόκλητες ολιγάριθμες συλλογικότητες συνεχίζουν τις ανακρίβειες για την μετεγκατάσταση της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών στο Μαρούσι. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε πολλοστή φορά με τα εξής:

Φθηνότερα ενοίκια, καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ουσιαστική διαβούλευση με τους δημότες, έμμεσες νέες θέσεις εργασίας για το Μαρούσι και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την επικείμενη μεταφορά ενός τμήματος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο Μαρούσι.

Πετυχαίνοντας 50% μείωση των ενοικίων και εξοικονόμηση 500.000 ευρώ το χρόνο από ενοίκια για το ελληνικό δημόσιο, οι εν λόγω υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, επί της λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20, σε χώρους όπου στεγάζονταν ιδιωτικές εταιρίες και τράπεζες με πολυάριθμο προσωπικό και μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με προσέλευση πολιτών μέχρι τις 14:30, αρκετούς υπαλλήλους της Περιφέρειας να βρίσκονται σε εξωτερικούς ελέγχους τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας και εξασφαλισμένες τις αναλογούσες θέσεις στάθμευσης, πρόκειται ουσιαστικά για μια εξέλιξη που μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στους πολίτες του Αμαρουσίου, ενισχύοντας τον ρόλο της αυτοδιοίκησης και την τοπική οικονομία.

Εν κατακλείδι ας προσπαθήσουμε όλοι για πραγματικά αποτελεσματική δημόσια διοίκηση με σεβασμό στα χρήματα των πολιτών και καλύτερη εξυπηρέτηση στις καθημερινές συναλλαγές τους. Τα προβλήματα και οι ανάγκες τους είναι πολυάριθμα και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει πραγματικά τα δίκαια αιτήματά τους, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις μακριά από καιροσκοπισμούς, παρασκήνια και σκοπιμότητες.


ΜΑΧΩΜΕ: ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (του Γ. Τόλιου)