Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου

 
«Η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών Χαλανδρίου δηλώνει στρατευμένη στο αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές και καλεί όλα τα μέλη της Ο.Μ. σε ενεργοποίηση για αυτή τη μάχη. 
Πιστεύουμε ότι η Ο.Μ. θα συμβάλλει δημιουργικά στην κύρια πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελώντας τον «κοινωνικό πομπό και δέκτη», με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει την κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία του. 

Παίρνουμε τη θέση μας στη γραμμή της μάχης γιατί ο πόλεμος συνεχίζεται και έχουμε ακόμα πολλές μάχες να δώσουμε. Θα ενδυναμώσουμε, θα ανασυντάξουμε τη χώρα και θα διεκδικήσουμε βήμα- βήμα την ανατροπή των όρων του εκβιασμού. 

Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές συγκροτώντας παράλληλο πρόγραμμα για την άμβλυνση των επιπτώσεων του μνημονίου και να οργανώσουμε την πολιτική μας δράση, ενσωματώνοντας τις αξίες της ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισότητας, αλληλεγγύης, και πείθοντας για το άλλο ήθος της αριστεράς.»

Από τη Σ.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΡΕ - ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΥ - ΓΑΜΩ!


Το μουστάκι και το μούσι ......
Κάνοντας έρευνα για το προηγούμενο άρθρο στο διαδίκτυο, στο σερφάρισμα έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του aftodioikisi.gr με τίτλο:

"ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ" που δεν το είχα δει όταν ανέβηκε - τον Ιούνιο και σας προτείνω να διαβάσετε ΟΛΟΙ.

Εκεί ο Κώστας Γερολυμάτος αναλύει λεπτομέρειες για το καργαριστερό "όραμά" του "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ" σχολείου, ενός ιδιωτικού δηλαδή σχολείου - με αριστερό φερετζέ όμως - και τα προβλήματά που αντιμετωπίζει ο ΦΟΡΟΑΠΟΦΕΥΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ αυτοδιαχειριζόμενου (ΔΗΛΑΔΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ - ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ) παιδικού σταθμού και φροντιστηρίου - ο οποίος όμως δεν παίρνει κέρδος (σου λέει) αλλά ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΟ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ι (βαφτίζεις το κρέας ψάρι και καθάρισες).

Είναι λέει λύση γιατί οι δήμοι δεν μπορούν!!!!
Δεν μπορούν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ και γιατί μειώνει τις θέσεις ο αρμόδιος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ όμως.
Εκεί που θέλει ο δήμος (βλ ΑΓΙΑ και ΜΑΡΟΥΣΙ) ΜΠΟΡΕΙ!

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ που είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του "αυτοδιαχειριζόμενου" παιδικού σταθμού και φροντιστηρίου στο Χαλάνδρι δεν μπορεί, σου λέει, ο δήμος.
Ο Κώστας Γερολυμάτος.

Ο Κώστας Γερολυμάτος, ο "αριστερός" που κατάργησε την διακομματική επιτροπή επιλογής παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να κατανέμει μόνος του τα (πολιτικά) πελατάκια και μείωσε ΞΑΝΑ τις θέσεις σε αυτούς αντί να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ" (ή τουλάχιστον το "όλα τα παιδιά").

ΗΘΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

Αν δεν είχε τον ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΦΕΡΕΤΖΕ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του Κώστα Γερολυμάτου  για το ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΑΣΙΜΒΙΒΑΣΤΟ θα μίλαγαν ΟΛΟΙ.
Για το ηθικό ασιμβίβαστο να είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ στους οποίους είναι πολιτικά προϊστάμενος και τους οδηγεί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ σε συνεχείς συρρικνώσεις και κλεισίματα, με καταγγελίες όταν ήταν αντιπολίτευση και με μειώσεις θέσεων τώρα που είναι ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αλλά βάλαμε τον "αυτοδιαχειριζόμενο" φερετζέ, δεν πληρώνουμε βέβαια ΦΠΑ στο κράτος όπως τα άλλα φροντιστήρια που έχουν οι .... κακοί ιδιώτες επιχειρηματίες που .... κερδοσκοπούν, ονομάζουμε το κέρδος που βάζουμε στο παντελόνι "μισθό" (που το ύψος του τον καθορίζουμε μόνοι μας) και είμαστε και ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΝΟΜΙΜΟ;

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

 

Η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της ΛΑΕ και την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα άφηνε - προφανώς - ανέγγιχτη την οργάνωση Χαλανδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία άλλωστε η "καργαριστερή" - όπως σχηματικά αναφερόμασταν πάντα στις αυτοπροσδιοριζόμενες ως "γνήσια" αριστερές συνιστώσες - πλειοψηφία είχε φροντίσει με σκληρό face control στις εγγραφές νέων μελών να διατηρήσει τον έλεγχο της οργάνωσης κυρίως για τοπικούς - αυτοδιοικητικούς λόγους που σχετίζονται με την δημοτική αρχή και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (δεν είναι η ώρα να σε ενημερώσουμε πιο αναλυτικά αναγνώστη μου, είναι ώρα ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ για το μέλλον της χώρας).

Η σημερινή ανάρτηση έχει ΚΑΘΑΡΑ ρεπορταζιακή πρόθεση και δεν θα κάνουμε καμία κρίση, ειδικά την ημέρα που ξεκινάει η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως έχει αξία να δούμε τι έχει παιχτεί σε στελεχιακό επίπεδο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά στα "προβεβλημένα" τοπικά στελέχη και τα μέλη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε λοιπόν:

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ - ΛΑΕ:

Με κοινή τους δήλωση αποχώρησαν από την Ν.Ε. και προσχώρησαν στην ΛΑΕ, 5 μέλη της ΝΕ Βορειας Αθήνας, μεταξύ των οποίων ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Χρήστος Κασίμης.
Φυσιολογικό και αναμενόμενο αφού ο Χρήστος Κασσίμης εργαζόταν στο γραφείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη - είναι επιστημονικός του συνεργάτης.

(Η επιστολή παραίτησης δεν μας στάλθηκε, (έτσι και αλλιώς καταγγέλλουν την ΠΛΑΤΕΙΑ καιρό τώρα, οπότε εμείς σεβόμαστε την βούλησή τους και δεν αναδημοσιεύουμε με δική μας πρωτοβουλία  - μπορείτε να την διαβάσετε όμως στο iskra.gr και στο myxalandri.)

Χωρίς να έχουμε βρει κάποια δήλωση προσχώρησης θεωρούμε (και ρισκάρουμε την είδηση) ότι στην ΛΑΕ θα ακολουθήσει τον Π. Λαφαζάνη και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης - κεντρικό στέλεχος της Πλατφόρμας και συνεργάτης χρόνια του Π. Λαφαζάνη.
(Στην σταση του Κ. Ήσυχο - μέλους της ΟΜ Χαλανδρίου - δεν αναφερόμαστε, αυτό δεν είναι είδηση επιπέδου Πλατείας, ο κ. Ήσυχος είναι εκ των κεντρικών στελεχών της ΛΑΕ, τον βλέπετε όλη μέρα στην τηλεόραση και είναι ρεπορταζιακής αρμοδιότητας ..... Χατζηνικολάου).

ΚΙΝΗΣΗ 53 - ΑΡΑΡΕΝ (αριστερή ΑΡΕΝ σημαίνει αυτό στα ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΑ - υπήρχει και η ΔΕΞΑΡΕΝ (Δεξιά ΑΡΕΝ)  όπως τους έλεγαν:

Πέντε ακόμα μέλη της ΝΕ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από το όργανο, ενώ στην επιστολή τους κράτησαν ανοικτό το θέμα της παραμονής ή όχι στον κόμμα.

Την επιστολή τους μπορείτε να την διαβάσετε στο left.gr, εμείς δεν την αναδημοσιεύουμε αφού δεν μας την έστειλαν.
Ανάμεσά τους η πρώην γραμματέας της ΟΜ Χαλανδρίου και παραιτηθείσα αντιπρόεδρος της ΦΛΥΑ ΑΕ Ντία Κουδούνη, η οποία πριν μερικούς μήνες παραιτήθηκε από την Δημοτική Επιχείρηση για να διοριστεί μετακλητή υπάλληλος στην βουλή, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την τάση  πρέπει να ενταχθεί και η αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Χαλανδρίου, μέλος του τομέα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Χριστούλη η οποία έχει προαναγγείλει και την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της στο facebook.

ΠAΡΑΙΤΗΣΗ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος του δήμου - μέλος της Οικονομικής Επιτροπής - ο Γεράσιμος Λυμπεράτος - κρατάει γραμμή "Κορωνάκη" (παραίτηση από τα όργανα) αφού συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των παραιτηθέντων στελεχών του τμήματος οικολογίας και περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την κοινή δήλωση παραίτησης των μελών του τμήματος περιβάλλοντος μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://left.gr/news/syllogiki-dilosi-apohorisis-apo-tmima-oikologias-perivallontos-kai-horikoy-shediasmoy-toy

Στο μέχρι τώρα γνωστό σε εμάς παζλ των  παραιτήσεων στην ΟΜ πρέπει να συμπεριληφθεί η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της ρεματιάς Κέλλυ Δάνου, στέλεχος της ΚΟΕ του Ρ. Ρινάλντι, η οποία όμως δεν περίμενε να δηλώσει την αποχώρησή της μετά την ψήφιση της συμφωνίας από την βουλή και την συγκρότηση της ΛΑΕ, όπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ αλλά ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ διαχώρισε την θέση της και παραιτήθηκε από το κόμμα, αμέσως την ίδια μέρα με την υπογραφή της συμφωνίας, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από αξιόπιστη πηγή. 

Και το τονίζουμε διότι νομίζουμε ότι ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ. 
 
 Ό,τι νεώτερο θα το μάθαίνετε από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΥΓ: Η πλειοψηφία βέβαια της ΝΕ Βορείων και της ΟΜ Χαλανδρίου ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν (Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.)

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ: ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ!!!!

http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2015/08/gennimata_theoxaropoulos_aftodioikisi.jpg 

Έκλεισε και τυπικά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  η συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και το όνομα του κόμματος που θα κατέβει στις εκλογές θα ονομάζεται:  «ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Δημοκρατική Συμπαράταξη». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία είναι συνολική και αφορά τόσο τα πρόσωπα των υποψηφίων όσο και το πρόγραμμα, ενώ πρόκειται να επισημοποιηθεί από τις Κεντρικές Επιτροπές των δύο κομμάτων αύριο Σάββατο.
 
ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Λίγος σεβασμός στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν θα έβλαπτε. Και σεβασμός δεν είναι άλλος από το να σταματήσουν αυτές οι ξεφτίλες, να αφήσουν το ΠΑΣΟΚ στην κρίση της ιστορίας και να μην αναφέρονται καθόλου σε αυτό.

Πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να παρακολουθούν εάν λειτουργεί σωστά ένα φωτοτυπικό; (έγγραφο)

Το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ορεστιάδα συγκρότησε 6μελή Επιτροπή με αρμοδιότητα να παρακολουθεί… της εύρυθμης λειτουργίας ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Ειδικότερα, η «επιτροπή» έχει τρία «τακτικά» και τρία «αναπληρωματικά» μέλη, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της διευθύντρια του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Ορεστιάδα, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια». Η απόφαση για τη συγκρότηση της «επιτροπής» έχει ημερομηνία 2 Ιουνίου 2015.http://www.aftodioikisi.gr 

ΣΧΟΛΙΟ: .... ΒΑΣΙΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ