Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΓΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣΧθες το απόγευμα ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης,ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.

Του εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στην προσπάθεια ανακατασκευής του Θεάτρου της Ρεματιάς.

Σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σέργιος Γκάκας επισκέφθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και συζήτησε με στελέχη του σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.Υπήρξε απόλυτη συμφωνία στο σχέδιο που προτάθηκε από το Δήμο Χαλανδρίου και τονίστηκε η ανάγκη της διεξαγωγής του καλοκαιρινού φεστιβάλ.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Πολιτισμού θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο.

19 ΜΑΪΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΣΧΟΛΙΟ: Φίλε από το twitter ευχαριστούμε για το μήνυμά σου σχετικά το σημαντικό θέμα. 
Έτσι! Bοήθα αναγνώστη μου να γίνουμε καλύτεροι!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για την καταστροφή από πυρκαγιά του Θεάτρου της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να φτιαχτεί και να λειτουργήσει και αυτό το καλοκαίρι κανονικά με την βοήθεια και την συμπαράσταση όλων των πολιτών που αναγνωρίζουν πως ο Πολιτισμός είναι η ποιότητα της ζωής μας.

"Το Ποτάμι" Τομέας Πολιτισμού

Για την Ομάδα Χαλανδρίου
Νικήτας Κάλφας
Κατερίνα Βλαβιανού

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

"Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστροφών στο Θέατρο Ρεματιάς από την πυρκαγιά της 18ης Μαϊου 2015"  

συγκαλείται έκτακτα - απόψε στις 20.00 - το δημοτικό συμβούλιο.

Θα έχει ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Το Θέατρο της Ρεματιάς θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι

 

Σχετικά με τον εμπρησμό στις 18/5/15 που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του Θεάτρου της Ρεματιάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια που είχε σαν στόχο το Θέατρο, αφού ουσιαστικά ξεκίνησε από τις κερκίδες και επεκτάθηκε κατόπιν στα γύρω δένδρα. Η περίπτωση ατυχήματος αποκλείεται αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί καθαρισμός του χώρου, κυρίως κάτω από τις κερκίδες, αφού άλλωστε είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθαρμένων υλικών στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου.

Οι εγκαταστάσεις πυρόσβεσης λειτούργησαν ικανοποιητικά όπως και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου που έσπευσε άμεσα στην περιοχή και κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία με τους  άνδρες της Πυροσβεστικής και δεκάδες εθελοντές, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την προσφορά τους.

Το Θέατρο της Ρεματιάς δεν είναι τα 582 καθίσματά του, οι ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις ή οι υπόλοιπες βασικές του υποδομές που   καταστράφηκαν. Είναι η ιστορική του πορεία, οι δεκάδες πολιτιστικές δράσεις κάθε χρόνο, είναι το καμάρι των ανθρώπων του πολιτισμού που το πλαισίωσαν αλλά και όλων των Χαλανδραίων που αγαπούν αυτή την πόλη.

Το Θέατρο της Ρεματιάς θα φτιαχτεί και θα λειτουργήσει κανονικά σε πείσμα εκείνων των συμφερόντων που απεργάζονται την καταστροφή του. Πρακτικές μαφίας στην πόλη δεν θα περάσουν.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του Θεάτρου από τις υπηρεσίες του Δήμου μας ενόψει της ανακατασκευής του.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες, τους καλλιτέχνες και τους φορείς που από χθες εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν την προσπάθεια αναδημιουργίας του θεάτρου.  


«Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί»


H O.M. ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου εκφράζει τη λύπη και τον αποτροπιασμό της για την ολοσχερή καταστροφή του θεάτρου της Ρεματιάς Χαλανδρίου. Το θέατρο που λειτουργούσε από το 1981 και αποτελούσε σημείο αναφοράς και όαση πολιτισμού για τη πόλη μας και όχι μόνο δεν υπάρχει πια. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν εμπρησμό καθότι η φωτιά ήταν εστιασμένη και είχε σκοπό μόνο την καταστροφή του θεάτρου και όχι της ρεματιάς. Να θυμίσουμε ότι το φεστιβάλ Ρεματιάς ξεκινά σε λίγες μέρες.
Τα δέντρα που κάηκαν ευτυχώς ήταν λίγα στα ορεινά των εξεδρών.

Είμαστε βέβαιοι πως με τις προσπάθειες όλων των φορέων και των κατοίκων της πόλης θα επαναλειτουργήσει σύντομα και θα συνεχίσει να είναι ένα στολίδι για το Χαλάνδρι

Η Ο.Μ. Χαλανδρίου σε πείσμα όσων δεν θέλουν την λειτουργία του θεάτρου προτείνει όλες οι επόμενες πολιτιστικές της εκδηλώσεις να γίνουν στο χώρο της Ρεματιάς. Όρθιοι ή καταγής θα είμαστε εκεί για να δηλώσουμε σε όσους σκέφτηκαν ότι μπορούν να κλείσουν το θέατρο ότι αυτό δεν θα περάσει.
Καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου να αντισταθούν στον σκοταδισμό που επιτίθενται στην πόλη.
Συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι ήδη από χθες ξεκίνησαν τις ενέργειες για το ξαναστήσιμό του. Θα είμαστε στο πλευρό τους.

Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ: Θέατρο Ρεματιάς, στάχτες και αγανάκτηση18 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα μνημείων και τοποθεσιών,  18 Μαΐου 2015, ημέρα που γράφεται μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Χαλανδρίου.

Άφρονες, παρανοϊκοί, δειλοί, εγκληματίες έκαψαν το «Θέατρο της Ρεματιάς», καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η βία είναι τυφλή και δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε ιδεολογία. 
Έκαψαν τον πολιτισμό της πόλης. Έντρομοι παρακολουθήσαμε τις πύρινες φλόγες να ζώνουν αναμνήσεις και εικόνες και να καταστρέφουν, σε λίγα λεπτά, ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του Χαλανδρίου. 
Το θεατράκι της Ρεματιάς, που φιλοξένησε κορυφαίους δημιουργούς της πατρίδας μας, δεν υπάρχει πια. Στη θέση του αποκαΐδια, συντρίμμια, στάχτες και δάκρυα. Δάκρυα, αγανάκτηση και ερωτηματικά.
Γιατί;
Ένα μεγάλο γιατί, που ελπίζουμε να έχουμε σύντομα μια απάντηση από επίσημα χείλη.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι ημέρες δύσκολες για όλους μας.
 Όλοι εμείς αλλά όλοι όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν λατρέψει τις παραστάσεις του θεάτρου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στη διοίκηση του δήμου. 
Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης των καταστροφών και θα υψώσουμε τη φωνή μας προς κάθε αρμόδιο που μπορεί να βοηθήσει, είτε λέγεται Περιφέρεια, είτε Υπουργείο Πολιτισμού, είτε φίλοι του θεάτρου.

Το Θέατρο της Ρεματιάς πρέπει να ξαναλειτουργήσει και αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ!

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΡΩΤΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝΕλάτε να σας πούμε:

Όταν προεκλογικά ουρλιάζαμε δεν ακούγατε;
Δεν σκεφτήκατε να αναρωτηθείτε γιατί ουρλιάζουν οι τρελοί;
Είναι εύκολο και βολικό κάθε "περίεργο" που διαβάζετε να το αποδίδετε στην τρέλα και την γραφικότητα αυτού που το λέει;
Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση κάτι να ξέρει ο τρελός που φωνάζει;Δεν του δίνεται λίγο σημασία πριν το απορρίψετε;

Πότε ουρλιάξαμε λοιπόν προεκλογικά;

Όταν έπεσε" δια κεντρικού δελτίου ειδήσεων  στην δημοσιότητα (του ΣΚΑΙ συγκεκριμένα) η ιδέα για ρεματιά - υπερτοπικό πάρκο αναψυχής. (ΘΥΜΑΣΤΕ;)

Ο Κουράσης τότε έκανε τον κινέζο και έστελνε την συγχωρεμένη την Ρήγα (από τον σύλλογο ρεματιάς) να εκπροσωπεί τον δήμο σε κάποια επιτροπή που επεξεργάζετο την τροποποίηση του διατάγματος της ρεματιάς - αναρμοδίως και ανευθύνως (ο Αεικίνητος θα περάσει στην ιστορία ως ο "αναρμόδιος" δήμαρχος).

(ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ).

Ο Ρούσσος - τότε - πέταξε την ΦΟΒΕΡΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ - για διαχείριση της ρεματιάς - στο τμήμα του Χαλανδρίου - από ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που θα συσταθεί σε συνεργασία με "φορείς" (συλλόγους, δεθελοντές κλπ) κόντρα σε όλους τους παρευρισκόμενους υποψηφίους δημάρχάρες ή εκπροσώπους τους των παραρεμάτιων δήμων και τον Καραμέρο που έβαζαν στο τραπέζι την ίδρυση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης - ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Πήρε ψηφαλάκια από αυτή την μπαρούφα ο Ρούσσος.
Χάιδεψε αυτάκια.

Την ίδια ώρα ένας δυο υποψήφιοι τοποθετούνταν για να μας πουν ότι το πρόβλημα της ρεματιάς είναι οι πεζόδρομοι,η πυροπροστασία και ο δεθελοντισμός ενώ η εκπρόσωπος του Γ. Κουράση Άννα Μαρία Τσικίνη μας έλεγε ότι το θέμα είναι ... το ιδιοκτησιακό,, πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες - καταπατητές των πρανών.
 (Σ.Σ. : Έχει πάρει  τους μισούς φακέλους των νομικών υποθέσεων του δήμου σπίτι της και δεν τους δίνει - όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος στην Οικονομική Επιτροπή παρουσία Κουράση. Τους άλλους μισούς τους έχει πάρει ο Παπασταθόπουλος).

Μερικούς μήνες πριν περίοικοι μάζεψαν υπογραφές για να κλείσει το θέατρο επειδή δεν έχει άδεια. Πρώτη υπογραφή στο χαρτί από ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Τα ψάρια της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μάσησαν να παραστήσουν και εδώ τους ... σωτήρες.
Μέγας χαβάς τους έπιασε για το ιδοκτησιακό του θεάτρου.
Ποιο ιδιοκτησιακό ρε σεις.
 Άστε τους να τρέχουν.
31 χρόνια το έχει ο δήμος!
 ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ακόμα και αν δεν ήταν δικό του. Μόνο οι ιδιώτες δηλαδή κερδίζουν γη με χρησικτησία;
(Διότι τώρα αναγνώστη μου κάποιοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν και την παραχώρηση της ρεματιάς από τον δήμο Αθηναίων στον δήμο Χαλανδρίου - επί Πέρκιζα κα Παττακού).

ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.
Αμυαλοσύνες, δονκιχωτισμοί και Μαυρογυαλουρισμοί.
Για να επιβεβαιώσουμε το "εμείς - εμείς οι μόνοι συνεπείς" και το "πρώτη φορά αριστερά" και να κάνουμε τσι μάγκες στους νεοΧαλανδραίους.

Φοβερά πράγματα αναγνώστη μου - δεν έρχεται να ασχοληθεί και να τα βάλει σε μια σειρά κανένας μεγαλοδημοσιοκάφρος. Θα βγει αμέσως συμπέρασμα για το "ποιος μωρέ να ήθελε να κάψει το θέατρο".

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον εμπρησμό θα μου πεις.
Θα βγει και ο Ευθυμίου και θα με λέει πάλι ψεκασμένο με τις ασύνδετες μαλακίες που γράφω,
 (Στα μέζεά μου).

Γιατί λοιπόν κάψανε το θέατρο αναγνώστη μου;
Άκου να σου πει ο παλιός:
Για να ξεκινήσει διαδικασία έκδοσης άδειας για την κατασκευή ενός "πιο σταθερού θεάτρου" που δεν θα καίγεται.
 Να κολλήσει η άδεια στην γραφειοκρατία, να μην βγαίνει με τίποτα και για να ξεκολλήσει να απαιτείται τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος της ρεματιάς

Τώρα θα μου πεις ότι με ψεκάζουν και φτιάχνω σενάρια.
ΠΕΣ ΤΟ!
Έχω γίνει συγγραφέας σεναρίων.
Αν θέλει κανείς πουλάω - φθηνά - και τα δικαιώματα για να γυρίσει σήριαλ.

ΥΓ 1.: Δεν υπήρχε θέμα του μηχανισμού πυρόσβεσης εχθές. Αυτός λειτούργησε. Μην τρελαθούμε τώρα με τις "έτοιμες" κριτικές. Αν μετά από δύο εκρήξεις και περιλούσιμο των καθισμάτων με εύφλεκτο υγρό άναψε τέτοιος φόκος στην ρεματιά και περιορίστηκε τόσο γρήγορα μόνο μέσα στο θέατρο είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τον μηχανισμό πυρόσβεσης - βοηθούντων και των χαμηλών ανέμων της ημέρας.

ΥΓ 2: Όσοι μιλούν για φύλακα στην ρεματιά πρέπει να ζουν στον πλανήτη Γκούφη. Να τους θυμίσουμε ότι απολύθηκαν ακόμα και οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες. Πού να βρεθεί φύλακας να κάθετε όλη μέρα να λιάζεται στο κλειστό θέατρο.

ΥΓ 3 : Αυτοί οι ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που μας έχουν γανώσει το κεφάλι γιατί δεν κάνουν τουλάχιστον αυτό; Να βάλουν βάρδιες φύλαξης στην ρεματιά αντί να μαζεύουν τρεις φορές την βδομάδα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοκοροϊδείο;

ΥΓ 4: Οι δηλώσεις - πολεμικά ανακοινωθέντα του δημάρχου εμπεριέχουν την αλήθεια αλλά επικοινωνιακά είναι για τα πανηγύρια.
Δεν επιτίθενται δήμαρχε στην διοίκησή σου οι πολιτικοί σας αντίπαλοι.
Αυτά λες και μένεις μόνος σου, βάζοντας συλλήβδην απέναντι όλους όσους δεν είναι με την διοίκησή σου.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ.
Και ο σοφός ηγέτης σε τέτοιες περιπτώσεις σύγκρουσης με υπέρτερες δυνάμεις κοιτάει να φτιάξει ΜΕΤΩΠΑ ΑΜΥΝΑΣ, δεν τα βάζει με τον γείτονα.

"ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ", όπως είπες δήμαρχε το πρωί στους Καμπουράκη και Οικονομέα, αν αντιμετωπίσει την επίθεση με σύνεση, οργανωμένο σχέδιο και συνοχή.

ΥΓ 4: Λέτε να μας ψεκάζουν; Αγία μου Βαρβάρα .....

ΜΠΡΑΒΟ! ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ 2015.


Αθήνα, 18 Μαΐου 2015
Αριθμ. Πρωτ.: 616

Προς:
Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,

Η νέα 11μελής ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που εξελέγη από το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 13 Μαΐου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ 2015, με την πιο κάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄: ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΤΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ


ΜΕΛΟΣ: ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος               Βασίλης Πετρόπουλος

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" για τον εμπρησμό του Θεάτρου Ρεματιάς


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 18.5.2015

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Ο σημερινός εμπρησμός του Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, αποτελεί σαφέστατα μια εγκληματική ενέργεια, λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με την – καθιερωμένη κάθε Ιούνιο - συμμετοχή σχολείων της πόλης μας. Σαφέστατα και δεν είναι τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για αυτή την άνανδρη και άκρως εχθρική προς την πόλη και τους πολίτες της ενέργεια…

Είναι ένα πλήγμα όχι μόνο κατά της Δημοτικής Αρχής, αλλά και κατά ολόκληρης της κοινωνίας του Χαλανδρίου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι, τα περισσότερα – αν όχι όλα – ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με την είδηση.

Η ολοκληρωτική – όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ – καταστροφή του Θεάτρου ρεματιάς, αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα κατά της όασης πρασίνου και χώρου πολιτισμού και αναψυχής. Ένα καίριο χτύπημα κατά της ιστορίας της πόλης μας. 

Η σημερινή ημέρα θα μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό όλων των Χαλανδραίων.
Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν με…πυροτεχνήματα να ορίσουν και να αποφασίσουν ότι η 30χρονη πολιτιστική ιστορία της πόλης μας έχει τελειώσει. 

Η θλίψη μας για το συμβάν και η αγανάκτησή μας για τους εμπρηστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τοπικής μας κοινότητας, ας γίνει μια υγιής δύναμη αναγέννησης από τις στάχτες αυτού του «μνημείου» που ονομάζεται Θέατρο Ρεματιάς.

πρΟΤΑση

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα κ. Γιώργου Καραμέρου για την πυρκαγιά που κατέκαψε το θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου:Η πυρκαγιά και η καταστροφή των λυόμενων εξεδρών στο ιστορικό θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου, έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού στον βόρειο τομέα, μας πεισμώνει να το ξαναφτιάξουμε ακόμα καλύτερο.

Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και θα στηρίξει οικονομικά την άμεση ανακατασκευή του θέατρο με σεβασμό στο περιβάλλου.

Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένου ότι κάτω από τις καμένες εξέδρες εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο γκαζάκια και όλα αυτά στην καρδιά της ρεματιάς που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Αττικής

Το πυροσβεστικό σώμα και ο σωστός συντονισμός των ομάδων πολιτικής προστασίας απέτρεψε τα χειρότερα, περιορίζοντας μέσα σε λίγα λεπτά την πυρκαγιά στον χώρο του θεάτρου ώστε να μην επεκταθεί στο κατάφυτο ρέμα και τις παρακείμενες κατοικίες. Παρόλα αυτά κάηκαν περίπου 30 δέντρα στα ορεινά των εξεδρών.

Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί

Σ'ύλλογος Προστασίας: Καταστροφική φωτιά στο θέατρο της ρεματιάςΣήμερα (εχθές) το μεσημέρι κάηκε το θέατρο της ρεματιάς, ένα απο τα ελάχιστα του είδους του στη χώρα μας, όπου ο πολιτισμός και η φυση έπαιζαν τους υπέροχους ρόλους τους με ένδυμα και σκηνικό τις δροσερές χαλανδραίϊκες βραδιές.

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν εμπρησμό. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως κάποιοι κατέστρεψαν το αγαπημένο μας θεατράκι, πως διακινδύνευσαν τις ζωές των περιοίκων, πως αδιαφόρησαν προ του ενδεχομένου να καταστροφεί το μοναδικό αστικό δάσος που αναζωογονεί και ομορφαίνει τις ζωές μας στη βόρεια Αττική!

Το θέατρο της ρεματιάς υπήρξε κομμάτι της ζωής μας κάπου 30 χρόνια. Φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι τις δραστηριότητες των σχολείων -συλλόγων -σωματείων και το φεστιβάλ της ρεματιάς.

Θλίψη και απογοήτευση. Ταυτόχρονα μας δίνει την ευκαιρία να αποτιμήσουμε τα μέτρα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης της ρεματιάς, αφού τέτοιους κινδύνους είναι σίγουρο οτι θα αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον.

Ελπίζουμε οτι ο Δήμος και η Περιφέρεια,πέρα απο την ανακατασκευή του θεάτρου θα ασχοληθούν και με αυτό το θέμα.

Το θέατρο είναι ωραίο γιατί είναι μέσα στη ρεματιά. Χωρίς ρεματιά τι θα είναι το θέατρο;