Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΔΡΙΑ - ΚΑΙ Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΙΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ


11 Μαρτίου 1991 - Η κενή καρέκλα προορίζονταν για τον ηγέτη της ΠΡΩΤΗΣΦΟΡΑΡΙΣΤΕΡΑ
Δεν έχω κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα - εκτός της δομικής διαφωνίας μου μαζί τους - με όσους λένε καθαρά την άποψή τους περί του μεταναστeυτικού -προσφυγικού υπερασπιζόμενοι την πολιτική των ανοικτών συνόρων ΚΑΘΑΡΑ και ΞΑΣΤΕΡΑ.
Τόσο τους κόβει, τόσο λένε και όποιος θέλει τσιμπάει.

Αναλαμβάνουν την ευθύνη της βλακείας που τους δέρνει, εγώ διαφωνώ και τους κρίνω, όπως εκείνοι κρίνουν εμένα. Λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ αυτό.

Ούτε ότι έχω ντε και καλά δίκιο εγώ εμπεριέχει αυτή η διαφωνία, ούτε ότι έχει ντε και καλά δίκιο ο άλλος μπορεί να θεωρεί όταν υπερασπίζεται το αντίθετο από εμένα.

ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ότι ΕΓΩ νομίζω ότι έχω δίκιο, όπως και εκείνος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει δίκιο.

Αυτό που ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ δηλώνω όμως ότι θα ΠΟΛΕΜΗΣΩ ανοικτά, με όλες μου τις δυνάμεις και όλη μου τη φωνή είναι ΟΙ ΣΟΥΠΙΕΣ.

Εκείνοι που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι ρίχνουν το μελάνι τους, κρύβονται και φεύγουν μέσα στην θολούρα, για να κάνουν την δουλίτσα τους.

Εκείνους που παίρνουν προίκα έναn αθλητικό χώρο για να παριστάνουν την ..... ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ μιας παρέας που ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ - κατά την γνώμη μου αλλά μάλλον και κατά την γνώμη της συnτριπτικής πλειοψηφίας.

Εκείνους που  είναι ΕΜΜΙΣΘΟΙ , χαρτζιλικωμένοι και εξαγορασμένοι για να "πουλάνε" τον Ανδρέα Παπανδρέου προς χάρην όσων απλά εκμεταλλεύονται την υπεροχή της ολοκληρωμένης στρατηγικής του για την χώρα, κατά την συνείδηση του μέσου Έλληνα.

Με μοναδικό σκοπό τους για να σέρνουν τους δημοκράτες, πατριώτες ανδρεοπαπανδρεϊκούς στο άρμα του ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ και της ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Μέρα που είναι σήμερα - η μέρα που ο Ανδρέας (δεν) έκατσε στο σκαμνί το 1991 από την άθλια συνωμοσία των αριστεροδέξιων  με τους δεξιαριστερούς  - το λέω καθαρά:  Αρκεστείτε στο μισθουλάκι σας, πάρτε τα προνομιάκια σας, πάρτε την προικούλα που σας έδωσε - όχι η πόλη σας (δεν είναι Αγία Παρασκευή εδώ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ είναι) - ΑΛΛΑ να ταυτίζετε τον ΑΝΔΡΕΑ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ και της αμετακίνητης υπεράσπισης των εθνικών δικαίων με τον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ και όσους αποκαλούν το 90% του ελληνικού λαού "ΝΑΖΙΔΕΣ¨ δεν έχετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και λάβετε την προειδοποίησή μου πολύ σοβαρά γιατί είναι η τελευταία που γίνετε .... καλλυμένα.  Μετά θα αρχίσουν οι συνέπεις εκεί που πονάτε.

ΑΝΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Α.Ν.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ


Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG

Διανύουμε την περίοδο του τέλους των εθνικών αυταπατών. Οι προειδοποιήσεις πολλών, ότι οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία αποτελούν τον «Δούρειο Ίππο» αυτής για την άλωση και αποδόμηση της εθνικής υπόστασης της χώρας μας, λαμβάνουν σήμερα σάρκα και οστά.

Οι μαζικές επιθέσεις στον συνοριακό άξονα του Έβρου με την βοήθεια των «πραιτωριανών» του Ερντογάν, έχουν κλονίσει τους πάντες. Ακόμα και αυτούς που μέχρι σήμερα, στο όνομα των διεθνιστικών φληναφημάτων και του άκρατου ουδέτερου δικαιωματισμού και επίκλησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα των εθνικών κινδύνων, πρωτοστάτησαν στη δημιουργία μιας ιδιότυπης «αυτοχειριαστικής» εθνικής στάσης απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις οφείλονται πρωτίστως στην προσπάθεια της Άγκυρας να πιέσει την Ε.Ε. για απόσπαση περισσότερων κονδυλίων ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. Επιπροσθέτως, να πιέσει αυτή συνολικά τη Δύση για στήριξή της στο βρώμικο ρόλο της στο συριακό μέτωπο και ειδικότερα στο βόρειο τμήμα της Συρίας (Ιντλίπ). Πρόκειται για τον εισβολέα που ζητάει στήριξη από τους δυτικούς παράγοντες, για να μονιμοποιήσει την κατοχή της βόρειας Συρίας και, ουσιαστικά, να αλλάξει τη συνθήκη της Λωζάνης ως προς την συνοριακή χάραξη της με αυτήν. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον «μίτο της Αριάδνης» στην μακροπρόθεσμη στρατηγική των νεο-οθωμανών.

Γι’ αυτό, πίσω από αυτές τις ευλογοφανείς επιδιώξεις του Ερντογάν, υποκρύπτεται το βαθύτερο σχέδιο του, που είναι η καταπόνηση της Ελλάδος και η «ρευστοποίηση» των συνόρων της στον άξονα Θράκης – Νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου – Κύπρος. Εργαλειοποιώντας το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το τουρκικό καθεστώς επιδιώκει άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους σε βάρος της χώρας μας. Βραχυπρόθεσμα επιχειρεί να την εξαντλήσει σε προσωπικό, μέσα και πόρους. Έτσι, η ορθή πολιτική να σφραγιστούν τα σύνορα του Έβρου απαιτεί τη χρησιμοποίηση σοβαρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, που σε βάθος χρόνου το κόστος θα καταστεί δυσβάσταχτο. Είναι βέβαιο, ότι τους μετανάστες – θύματα του τουρκικού καθεστώτος θα τους εγκαταστήσουν σε δομές κοντά στην Αδριανούπολη, για να αποτελούν μόνιμη απειλή.

Μακροπρόθεσμα, η στόχευση των νέο-οθωμανών είναι η παγίωση μεγάλων πληθυσμιακών μουσουλμανικών κοινοτήτων στον άξονα Θράκης – Νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, έτσι ώστε να εμφανίζονται ως προστάτες – εγγυητές των δικαιωμάτων αυτών. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα επιτευχθεί η «ρευστοποίηση» των συνόρων της με την Ελλάδα, όπως έγινε στη Συρία, στοχεύοντας, έτσι, στην πραγματική αλλαγή των συνόρων που χαράχθηκαν και επισημοποιήθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923.

Γίνεται αντιληπτό, ότι η οποιαδήποτε περαιτέρω συνδρομή της Ελλάδος σε αυτή την επιδίωξη της «ρευστοποίησης» των συνόρων και τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου θα πρόκειται για εθνικό αυτοχειριασμό. Με τον τρόπο αυτό, θα αδρανοποιηθούν σταδιακά τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο.

Σημαντική παράμετρο στην παραπάνω στρατηγική της Τουρκίας αποτελεί ο υποστηρικτικός ρόλος της Γερμανίας υπέρ του τουρκικού καθεστώτος. Είναι η Γερμανία, η οποία σε συνεργασία με τον Τούρκο Πρόεδρο «φιλοτέχνησαν» τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Σύμφωνα με αυτήν, μόνο αυτοί που παραμένουν στα νησιά του Β. Αιγαίου εντάσσονται στο σύμφωνο για επιστροφή τους στην Τουρκία, εξαιρουμένου του Έβρου και της ηπειρωτικής Ελλάδος. Ο στόχος είναι προφανής για τη Γερμανία και την Ε.Ε., δηλαδή να εγκλωβίζονται στα νησιά και να μην μπορούν να διαφύγουν από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκές χώρες. Για την Τουρκία, ο στόχος είναι η δημιουργία συνθηκών «ρευστοποίησης» των συνόρων και ουδέτερων ιδιότυπων ζωνών. Το γεγονός ότι αυτή την ερμηνεία την αποδέχθηκε η Ελλάδα, δείχνει ανάγλυφα το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής και αντίληψης του ελλιποβαρούς πολιτικού προσωπικού εξουσίας.

Ως εκ τούτου, είναι πλέον άμεση εθνική ανάγκη η επιθετική πολιτική της χώρας. Αφενός για τη διόρθωση της ερμηνείας αυτής της συμφωνίας, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί ο Έβρος και όλη η ηπειρωτική χώρα στη διαδικασία επαναπροώθησης στην Τουρκία αυτών, που δεν δικαιούνται άσυλο, με άμεση και μόνιμη αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και αφετέρου για την άμεση τροποποίηση της κατάπτυστης συμφωνίας του Δουβλίνου II, έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη κατανομή στις χώρες της Ε.Ε. των δικαιούμενων πολιτικού ασύλου, μετά την καταγραφή και αίτησή τους στην πρώτη χώρα εισόδου και την ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής ασύλου στη χώρα της κατανομής.