iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Παιδική Θεατρική Παράσταση αυτό το Σαββατοκύριακο


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ : ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ

Σας μεταφέρω ένα ερώτημα πολλών φίλων, για τους παρόντες δημοτικούς σύμβουλους στο προηγούμενο δημοτικοί συμβούλιο, και τι ψήφισε ο καθένας.

Παρακαλούμε αν σας είναι εύκολο ενημερώστε μας υπεύθυνα.

Οι απόντες καλώς απουσίαζαν.

Δεν είχε κανένα νόημα η συμμετοχή τους, καθότι έχουν καταψηφίσει τις διαδικασίες πλειστηριασμών της δημόσιας περιουσίας. Οι παρόντες όμως είχαν μια επί πλέον ευκαιρία να σταματήσουν τον ακροδεξιό κατήφορο του δήμαρχου ή τουλάχιστον να κρατηθούν οι ίδιοι όρθιοι.

Ευχαριστώ πολύ
Νίκος Κομπότης

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ψήφισαν όλοι οι παρόντες.

ΑΠΌΥΣΕΣ/ΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: οι κυρίες Μάζη και Φασίτσα και ο κ. Κασίμης

Λευκό ψήφισε ο Τάσος Ευσταθίου.

ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ και ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ ήταν παρόντες και ψήφισαν ΥΠΕΡ.

Ο Σ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ και η Κ. ΚΑΖΑΝΗ ψήφισαν υπέρ.

Ο Σ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ παραιτήθηκε το πρωί της Τετάρτης ως εκ τούτου δεν ήταν παρών.

ΥΠΕΡ ψήφισε και ο ανεξάρτητος Θ. Βαρδουλάκης.

ΚΑΤΑ ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Τζούρας.

Όλοι οι "κακοί" (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και οι δύο ΚΑΡΑΤΖΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΘΩΜΑΣ, ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ) ήταν απόντες.

Οι αποφάσεις ανέβηκαν πριν λίγο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν τις βάζω γιατί έχουν τα ποσά και θα φταίμε εμείς πάλι αν στραβώσει το μεγάλο σχέδιο.

Αλλά όποιος θέλει βέβαια τις βλέπει αλλά εμείς φταίμε για όλα που είμαστε .... με την παρανομία.


ΝΕΑ "ΠΑΡΑΝΟΜΗ" ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παραχωρείται ο φαληρικός όρμος στην Περιφέρεια Αττικής, χωρίς αντάλλαγμα για 40 χρόνια!

πηγή - φώτο: aftodioikisi.gr

ΦΕΚ

ΥΠΕΡΕΒΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ, ΕΙΠΑΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΣΤΗΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΕΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

 

Ολόκληρο το τοπικό πολιτικό κατεστημένο, όλες οι παρατάξεις του - κατά εκείνη την απίστευτη ρήση Αλέκου Βαρβέρη στο ΔΣ, την προηγούμενη τετραετία  - συσχετισμού, "που δεν πρέπει να αλλάξει στον δήμο Χαλανδρίου" στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ενέκριναν τα ποσά τα οποία θα προσφέρει ο δήμος στις δύο ηλεκτρονικές δημοπρασίες του ΤΑΙΠΕΔ, αυτές που αφορούν την μίσθωση για 30 χρόνια του ΧΕΥ 8 της Αττικής οδού (ο χώρος που σήμερα στεγάζει την υπηρεσία καθαριότητας δίπλα στο Πέρκιζας, στην διασταύρωση της Αττικής οδού με την λ. Πεντέλης) και την αγορά του ΧΕΥ 9 (κόμβος Δουκ. Πλακεντίας - Ηρακλείτου).

Από εχθές κάθε ανταγωνιστής του δήμου που παρακολούθησε το δημοτικό συμβούλιο ή ζήτησε να δει την εισήγηση της "εμπνευσμένης" διοικήσεως που ήταν στον φάκελο του δημοτικού συμβουλίου άρα ήταν δημόσια ή έχει έναν φίλο στον δήμο,  γνωρίζει σε ποιο ποσό πρέπει να προσθέσει ένα μόνο ευρώ για να γίνει ο υπερθεματιστής που θα "κερδίσει" τα δύο δημόσια ακίνητα και μάλιστα με τίμημα που ουσιαστικά καθόρισε το ίδιο το δημόσιο, ο δήμος Χαλανδρίου δηλαδή!!!

Και που κανείς δεν θα μπορεί να πει κιχ σε σχέση με το ύψος του!
Ούτε για τις χρήσεις του!

Ο δήμος έχει έμμεσα νομιμοποιήσει κάθε εξέλιξη, με μια παιδαριώδη πολιτική.

Θα συγκρατήσω την δημοσιογραφική μου ανάγκη να σας ενημερώσω για τα ποσά ώστε να αποφύγω την αναμενόμενη (αστεία επί της ουσίας μεν, αναμενόμενη δε) επίθεση από τα παπαγαλάκια των συστεμικών παρατάξεων και κυρίως του Συμεών ότι εμείς οι κακοί, διαρεύσαμε τα ποσά και υπονομεύσαμε την προσπάθειά τους υπέρ των ανταγωνιστών του δήμου.

Χαζαμάρες θα πεις αλλά με χαζαμάρες, συκοφαντίες και ψέματα πολιτεύονται, εδώ και χρόνια και επιχειρούν να παραστήσουν τους Σωτήρες.

Μόλις η απόφαση βέβαια ανέβει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα γράψουμε τα ποσά για να τα ξέρεις και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Χαζός δεν είσαι Πλατεία διαβάζεις, εύκολα θα καταλάβεις την αμυαλοσύνη τους.

Και μετά τις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αη Δημήτρη, που θα λήξει η προθεσμία υποβολής προσφορών για τα δύο ακίνητα στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, και θα ξέορυμε τον υπερθεματιστή, θα σχολιάσουμε  όχι πλέον την μπουρδολογία και το κουτουτόχορτο που επί μήνες τώρα επιχειρούν να ταΐσουν τους ιθαγενείς και να πείσουν τα αιγοπρόβατα που διατηρούν ψήφο εις το ανώτερον πολιτικόν όργανον του δήμου, να ψηφίζουν κάθε μήνα το αντίθετο από ό,τι ψήφισαν πριν ένα μήνα αρκεί να τους το υποδείξουν ο τσοπάνηδές τους  (Συμεών, Κουράσης, Ανδρεόπουλος, Λαδόπουλος) ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των πολιτικών επιλογών του Συμεών και το κόστος για τον δήμο Χαλανδρίου και τον μέσο Χαλανδραίο δημότη που αποδεχτηκαν τα καλά παιδιά του συστήματος.

ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ - ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ - όπως έκαναν όλοι σχεδόν οι δήμοι της χώρας την δημόσια γη με δωρεάν παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ και να επιτρέψουν στον Συμεών να μπει αμαχητί και αυτοβούλως σε διαπραγμάτευση για την αγορά ή μίσθωση δημόσιας γης με δημόσιο χρήμα προϊόν υπερφορολόγησης όλων μας, όλων των κατοίκων αυτού του δήμου ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ.

Και υπογραμμίζω το "να διεκδικήσει ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ" διότι κάποιος αρχάγγελος του καιροσκοπισμού και της παραπληροφόρησης έγραψε ότι "υπάρχει ομάδα δημοτικών συμβούλων που επιλέγει να διεκδικηθούν οι δύο ΧΕΥ με μη νόμιμα μέσα" .

Ενώ εμείς είπαμε απλώς ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ (2 ΧΕΥ και αλάνα) με παραχώρηση και τίποτα περισσότερο. Για ποια παρανομία ομιλεί το παπαγαλάκι;

Ο ίδιος βέβαια αρχάγγελος του καιροσκοπισμού και της διαστρέβλωσης μιλάει για "διεκδίκηση παραχώρησης" της αλάνας του νομισματοκοπείου.

Γιατί άραγε δεν προτείνει και γι' αυτή να την "αγοράσει" ο δήμος "νόμιμα" - σαν καλός, ρεαλιστής  και νομοταγής παράγων που είναι - και όχι να την διεκδικήσει με τον  ίδιο"παράνομο" τρόπο που προτείναμε εμείς - οι μη ρεαλιστές, οπορτουνιστές που πρέπει να πάμε σπίτια μας - να διεκδικηθούν  οι ΧΕΥ;;;;

Δεν υπάρχει ΛΟΓΙΚΗ απάντηση συνδημότη μας γιατί δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό που ο Συμεών   μόνος του, χωρίς καν απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ενέπλεξε τον δήμο, την συμμετοχή του δήμου δηλαδή σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία για αγορά ή εκμίσθωση δημόσιας γης, επιλογή  για την οποία αναγκάστηκε να φανερώσει όλα του τα κρυφά πολιτικά όπλα, βάζοντας ακόμα και τον μονίμως απόντα Ανδρεόπουλο να βάλει πλάτη στο τέλος, μαζί βεβαίως με το σύνολο της συντηρητικής παράταξης στον δήμο, την πολιτική της οποίας εφαρμόζει.
Αναγκάστηκε ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ!

Η αλήθεια είναι μία και παρά την δεδομένη δική μας μειοψηφική αντίθεσή για καταβολή έστω και ενός ευρώ στο ταμείο των δανειστών για δημόσια γη, η αλήθεια αυτή θα είναι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας:   

Έτσι και χαθούν οι δύο χώροι για τον δήμο στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ο Συμεών πρέπει να παραιτηθεί την ίδια μέρα και να πάει να γίνει μόνιμος κάτοικος Καρύστου Ευβοίας, εκεί που έχει το εξοχικό του και στέλνει τους κάδους.

Αν ο δήμος τους κερδίσει και καταβάλει το τίμημα που εχθές αποφάσισαν, η ζημιά θα είναι βέβαια μικρότερη αλλά και πάλι εσύ θα έχεις διπλοχαρατσωθεί σε σχέση με δημότες άλλων δήμων συνδημότη, επειδή ο Συμεών ήθελε να είναι το καλό και υπάκουο παιδί της τροϊκανής κομμαντατούρ και δεν πήγε καν να διαπραγματευτεί την παραχώρηση, έχοντας μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην κωλότσεπη.
Για να μην μιλήσουμε για την ισχυρότερη διαπραγμάτευση του δήμου υπό της πάνδημης αγωνιστικής κινητοποίησης των Χαλανδραίων.

Αυτά ήταν όμως "νόμιμα μέσα διεκδίκησης" πριν γίνει ο νουντουκάρχης δήμαρχος!
Τώρα είναι παράνομα.

Το είπε ο παπαγάλος!

ΓΚΟΡΤΣΟΣ! ΓΚΟΡΤΣΟΣ! ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 150 ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ »
Ο Δήμος Καρύστου με σχετική επιστολή του επικαλούμενος λόγους έκτακτης ανάγκης που αναφέρονται σε αυτήν, αιτείται στο Δήμο Χαλανδρίου να προβεί στη δωρεά κάδων προς αποφυγή κινδύνων που δημιουργούνται από την μη περισυλλογή απορριμμάτων .

Ο δήμος Χαλανδρίου έχει αντικαταστήσει πρόσφατα τους παλαιούς κάδους καθαριότητας με νεότερους, λόγω παλαίωσης και φθοράς και τους έχει αποσύρει από τις οδούς τοποθετώντας νέους στα πλαίσια της προσπάθειας ανανέωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας που επιδιώκει να παρέχει στους δημότες του.

Οι διατάξεις της παρ 4 του άρθρου 199 Ν.3463 /06 ορίζουν ότι « Δωρεές δημοτικών και κοινοτικών κινητών πραγμάτων, πλην χρηματικών παροχών, επιτρέπονται ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, προς το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, για την εκπλήρωση σκοπού, που συνδέεται με την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων ή την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Παρακαλούμε στα πλαίσια των όσων ορίζουν οι ανωτέρω διατάξεις και σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου Καρύστου να εγκρίνετε την δωρεά 150 κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Καρύστου ώστε να καλύψει άμεσες ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και της περισυλλογής απορριμμάτω.

O Δήμαρχος                                   Η πρόεδρος
Συμεών ( Σίμος) Ρούσσος          Ευαγγελία Γαλάνη 

ΣΧΟΛΙΟ: 
Όπως πρέπει δηλαδή, στην εισήγηση το "πρόεδρος" στις υπογραφές είναι με πεζό, όχι με κεφαλαίο όπως το "Δήμαρχος". 
Εμ βέβαια δεν έχουν την ίδια ακτινοβολία, να τα λέμε και αυτά.

Σε ενημερώνουμε ότι ο Συμεών έχει στην Κάρυστο το εξοχικό του, εκεί παραθερίζει, αν δεν το ήξερες.
Οπότε είπε να κάνει λίγο τον βλαχοπαράγοντα στον τοπικό δήμαρχο και του χάρισε 150 κάδους που πλήρωσες εσύ.  Καμιά 15 χιλιάρικα είναι, δεν είναι και προς καταστροφή.
Σε σφάζουν που σε σφάζουν στα δημοτικά τέλη, να κάνει και ο δήμαρχος λίγο το κομμάτι του, δεν πρέπει;
Άλλωστε είναι καργαριστερή και αυτή η πολιτική. 
Είναι στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της παραγωγικής ανασυγκροτήσεως άμα το δεις υπό την σκοπιά της ενίσχυσης των αγροτικών δήμων, ΟΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ άμα θες.

Ενημερώνω με την ευκαιρία ότι παραθερίζω στην Ερέτρια, στο σπίτι της πεθεράς μου και ζητώ να εγκριθεί η χορήγηση 25 κάδων στον δήμο Ερέτριας για να κάνω και εγώ τον παράγοντα εκεί και να έχω τα μέσα.

 Το 25 προκύπτει με την απλή μέθοδο των τριών με βάση τα εκλογικά ποσοστά μας στας εκλογάς: Αφού ο επικεφαλής του 18% κάνει δώρο στο χωριό του 150 κάδους κατ' αναλογίαν ο επικεφαλής του 3,5% δικαιούται 25, μην λες ότι αυθαιρέτησα, κάνε την απλή μέθοδο να πειστείς.

Θα μου πεις ότι άν πήγαινε έτσι αναλογικά το Χαλάνδρι θα έπρεπε να μοιράσει το 100% των κάδων του σε επαρχιακούς δήμους δια την ανάδειξη της αλληλεγγύης των τοπαρχών του εις τους συναδέλφους τους της περιφερείας.


Ε μην το πεις σε μένα, εγώ ακολουθώ τον τοπάρχη μας στο σκεπτικό του και ζητώ απλά αναλογική ίσην μεταχείρισην.

Στην αυτού εξοχότητα τον Συμεών πες το.

Παρασκευή 21/10: Απόψε η "Έκθεση και διάλεξη για την ιστορία του Καραγκιόζη"

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "Αργώ" σας προσκαλεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30, στα γραφεία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 & Καραολή Δημητρίου) όπου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Κώστα Ψυχραιμία καταξιωμένου καραγκιοζοπαίχτη και εκδότη του περιοδικού "Καραγκιοζολόγιον" που θα μας εισάγει στο μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών συνοδευόμενη από έκθεση και οπτικοακουστικό υλικό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

Αγαπητοί φίλοι και συνδρομητές μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παραιτήθηκα από τα καθήκοντα μου ως Δημοτικού Συμβούλου Χαλανδρίου,στο πλαίσιο της εναλλαγής προσώπων που είχα συμφωνήσει προεκλογικά όσο αναφορά το πρόσωπο του.

Τηρώντας την δέσμευση μου αποχωρών από την θέση που τίμησα 10 χρόνια και πλέον κατά λαμβάνοντας τρεις συνεχόμενες εκλογικές μάχες την πρώτη θέση στην παράταξη μου Χαλάνδρι Φιλική Πόλη!

Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να δώσω τον αγώνα μου για ένα καλύτερο Χαλάνδρι για μια πόλη που όλοι θα είμαστε περήφανοι και θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε το Χαλάνδρι να γίνει όπως πραγματικά το ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Αρχηγό της παράταξης μας Στάθη Ανδρεοπουλο και όλους εσάς που με στηρίξατε που με τιμήσατε με την ψήφος σας όλα αυτά τα χρόνια!!!θα είμαι εδώ κοντά σας και κοντά στη πόλη που όλοι αγαπάμε!!!

Με εκτίμηση Σταμάτης Καραμολέγκος

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Φιλοδωρήματα οι νέες συντάξεις Κατρούγκαλου!!!


Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2017 επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προβλέπουν, λοιπόν, οι «τεχνοκράτες» της κυβέρνησης 2,5 δις επιβαρύνσεων για τις τσέπες των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Είναι 1,5 δις. περικοπές κοινωνικών δαπανών και 1 δις. επιβαρύνσεις λόγω νέων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτές οι επιβαρύνσεις είναι πέρα των 2,5 δις φόρων που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ελληνική κοινωνία.

Η δική μας πρόβλεψη είναι η εξής: μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου και την ψήφιση του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, οι επιβαρύνσεις και οι περικοπές θα ξεπεράσουν τα 3 δις!! Δηλαδή ό,τι ακριβώς λέγαμε από τον Αύγουστο σε επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας. Δυστυχώς, όμως, δε θα σταματήσουν εκεί. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 και με αφορμή της «λειτουργία» του ΕΦΚΑ, του νέου φαραωνικού ασφαλιστικού Ταμείου και των κρυφών αλλά υπαρκτών ελλειμμάτων του (λόγω των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων), θα κληθεί πολύ σύντομα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να απαντήσουν στα ερωτήματα που του θέτουν οι νέοι «σύντροφοι» του ΔΝΤ, δηλαδή στα αιτήματα για νέες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού (εκτός των εργασιακών) για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα οι κουτοπονηριές δεν έχουν «πολύ πέραση» και το ειδύλλιο της νέας μνημονιακής άνοιξης που ζει, μάλλον θα αποκτήσει πολλά σύννεφα, ειδικά όταν ο κόφτης που καραδοκεί εμφανιστεί καθώς δε θα φτάνουν οι νέες περικοπές για το 2017 που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Οι μέχρι τώρα περικοπές που καταγράφονται είναι τα 600 εκατ. από το ΕΚΑΣ, τα 350 εκατ. για τις επικουρικές συντάξεις (θα μιλάμε πλέον για τη «ρήτρα μηδενικής σύνταξης»!!), τα 60 εκατ. από τις συντάξεις χηρείας και τα 200 εκατ. για τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι κάποιες από τις νέες περικοπές που θα ψηφίσουν σε λίγες ημέρες οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δε θα είναι τίποτα μπροστά στις περικοπές που θα φέρει πολύ σύντομα ο κόφτης που έχουν ήδη ψηφίσει οι ίδιοι. Εκεί θα μιλάμε για την πλήρη σφαγή των συνταξιούχων. Αλλά γι’αυτό το κεφάλαιο θα μιλήσουμε λεπτομερώς, μόλις μας καταθέσει ο κ. Κατρούγκαλος και οι Ιρλανδοί σύμβουλοί του το σχέδιο της ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε και το ψήφισε. Εκεί θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

1o Olympic Stadium Run: Το ΟΑΚΑ ανοίγει για τους Πολίτες

Η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει για πρώτη φορά στους πολίτες το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), συναντά την παρακαταθήκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του αείμνηστου Μαρουσιώτη γιατρού της Ειρήνης, Νίκου Δούση – Ρασσιά και υποστηρίζει τη Μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Στο τρίπτυχο αυτό συμπυκνώνεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, όπως την παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών σε συνέντευξη τύπου ενόψει της διεξαγωγής, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, των πρώτων αγώνων δρόμων με αφετηρία και τερματισμό εντός του ΟΑΚΑ.

Παρουσία της συζύγου και της θυγατέρας του Νίκου Δούση – Ρασσιά, του Προέδρου του ΟΑΚΑ, της Προέδρου του Σωματείου Μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα και των εκπροσώπων των υποστηρικτών των αγώνων ο κ. Γιώργος Καραμέρος επεσήμανε μεταξύ άλλων. «Το κορυφαίο στάδιο της χώρας είναι η καρδιά της Βόρειας Αθήνας. Χρόνια τώρα ήταν ερμητικά κλειστό για τους πολίτες. Με την πρωτοβουλία αυτή και σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ σπάμε το άβατο και ανοίγουμε τις πύλες του, ώστε μικροί και μεγάλοι να τρέξουν για πρώτη φορά στα κουλουάρ του και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο μαζικός αθλητισμός έχει πλέον έδρα και η πρώτη οργανωμένη εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ μετά από χρόνια πραγματοποιείται στη μνήμη του Νίκου Δούση – Ρασσιά, ο οποίος με το ανθρωπιστικό του οδοιπορικό περιέθαλψε και στήριξε άμαχους και πρόσφυγες σε ταραγμένες γωνιές του κόσμου».

Εμφανώς συγκινημένη, η σύζυγος του αείμνηστου γιατρού της ειρήνης, Έρρικα Καλογεροπούλου – Δούση, περιέγραψε τις «διαδρομές της ψυχής του Νίκου», τις οποίες ο ίδιος αποτύπωσε σε ειδική έκδοση που θα δοθεί στους νικητές και στις νικήτριες των αγώνων. «Έφτασε στα πέρατα του κόσμου, στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ονδούρα, την Νικαράγουα έως και την αποκλεισμένη Γάζα, όπου παρέμεινε για τρία μερόνυχτα εγκλωβισμένος στα σύνορα μέχρι να κατορθώσει να πετύχει το σκοπό του. Να δώσει φάρμακα και κάθε είδους ιατρική βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους τους». «Το Olympic Stadium Run ενώνει τη Μάχη με τον Μαχητή», επεσήμανε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Σωματείου «Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα, Έλλη Σπυροπούλου. Η πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, τόνισε, φέρνει στο προσκήνιο και προτάσσει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για μια ασθένεια που κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως αιτία θνησιμότητας. «Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε εκδηλώσεις που προάγουν τον μαζικό αθλητισμό και αναδεικνύουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Βασίλης Βελέντζας, ενώ ο δεκαέξι φορές πρωταθλητής σφυροβολίας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, περιέγραψε τα συναισθήματα που κατακλύζουν έναν αθλητή όταν περπατά στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των υποστηρικτών της «Μάχης για τα αυτοάνοσα» κ.κ. Γιώργος Τσαμπρούνης (WIND), Θάνος Αγγελάκης (Κοτόπουλα Αγγελάκης), Αντώνης Αδάναλης και Νοέλ Σακελλαροπούλου (BMW Hellas), καθώς και ο Νίκος Πoλιάς (Runner Magazine) τόνισαν ότι με ιδιαίτερα χαρά και τιμή ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία καθώς οι εταιρίες που εκπροσωπούν είναι ένθερμοι υποστηρικτές του δρομικού κινήματος, πόσο μάλλον, όταν συνδυάζεται με την ενίσχυση φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το Olympic Stadium Run αγωνιστικά αποτελεί την πρόβα τζενεράλε δύο εβδομάδες πριν τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και μία μικρότερη απόσταση 2 χιλιομέτρων για παιδιά. Οι αγώνες θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής θα κινείται στον περιβάλλοντα χώρο περνώντας μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία του: την Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί στους χίλους (1.000) και όλοι θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt του αγώνα, ενώ θα έχουν υγειονομική υποστήριξη, ασφαλιστική κάλυψη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και υδροδοσία με τους διοργανωτές και τους χορηγούς να επιφυλάσσουν αρκετές εκπλήξεις και για τους δρομείς, αλλά και για τους θεατές.

Διαβάστε περισσότερα για τους αγώνες στον δικτυακό τόπο: http://www.OlympicStadiumRun.gr

Δηλώστε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας στο σύνδεσμο: http://www.olympicstadiumrun.gr/agones-eggrafes