Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 70 ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Συντριπτικά υπέρ της άποψης ότι η ανέγερση του δημαρχείου είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον δήμο (75%) είναι οι αναγνώστες μας, ενώ μόλις το 24% δεν θεωρεί το αντίθετο.

Σχεδόν δεν καταγράφεται στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας η δικαιολογία περί "έλλειψης χρημάτων" για την ανέγερση του δημαρχείου. 
Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο!

Μόλις το 7% των συμμετεχόντων επέλεξε την άποψη ότι οι διοικήσεις του δήμου καλώς δεν προχώρησαν στην ανέγερση του δημαρχείου ενώ:

Οι μισοί συμμετέχοντες (50%) εκτιμούν ότι Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, δηλαδή εκτιμά ότι τα στελέχη της πλειοψηφίας ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να χτίσουν το δημαρχείο, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό (37%) όσων δεν χρεώνουν πρόθεση αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ στις διοικήσεις του δήμου.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΙΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Συνεχίζουμε με αθλητισμό ....

ΨΗΦΙΣΤΕ


Δημοσκόπηση για τα μάρμαρα του Παρθενώνα κάνει ο Guardian! Δείτε πού ψηφίζετε!
Παγκόσμια δημοσκόπηση σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα διενεργεί η βρετανική εφημερίδα Guardian, μετά τον ντόρο που πραγματοποιήθηκε από τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Guardian, στην ηλεκτρονική του έκδοση, ρωτάει τους αναγνώστες του εάν είχε δίκιο ο ηθοποιός και αν πρέπει τα Μάρμαρα να επιστραφούν στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης το 71% τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων, ενώ η ψηφοφορία θα κλείσει σε δύο ημέρες.

http://www.toxwni.gr/
Ταυτόχρονα είναι ανοιχτά και τα σχόλια επάνω στο θέμα, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει μέχρι στιγμής, περίπου 250.

Μπείτε να ψηφίσετε ή να σχολιάσετε εδώ.

Festival Filme: Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκουςΓια τρίτη χρονιά θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, ο ηθοποιός και σκηνοθέτηςΚρίτωνας Ζαχαριάδης διοργανώνει το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους "FILME". Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 8 – 11 Μαΐου και φέτος μετά την επιτυχία του, γίνεται πανευρωπαϊκό. Συγχρόνως παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events θα ντύσουν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Όροι συμμετοχής:

1.Το φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

2.Οι συμμετέχοντες να είναι ηλικίας 18-44.

3.Οι ταινίες να έχουν διάρκεια από 5 - 30 min σε μορφή dvd, format προβολής 16:9 και 2 αντίτυπα.

4.Το σενάριο να είναι fiction ή non fiction (μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης)

5.Μέσα στο φάκελο να εσωκλείονται τα στοιχεία των συντελεστών, η περίληψη της ταινίας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

6.Οι ταινίες να έχουν γυριστεί μετά το 2010.

7.Θα πρέπει να παραδοθούν έως τις 18 Απριλίου.

Στη λήξη του φεστιβάλ θα δοθούν βραβεία:

1. Σκηνοθεσίας

2. Σεναρίου

3. Φωτογραφίας

4. Μοντάζ

5. Κοινού

Επίσης, θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις:

1. Πρωτότυπου σεναρίου

2. Αντρικού ρόλου

3. Γυναικείου ρόλου

4. Πρωτότυπης μουσικής

Ειδικές κατηγορίες:

1.Video Clip

2.Video Art

3.Animation


Υπεύθυνος Φεστιβάλ: κ. Κρίτωνας Ζαχαριάδης
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
www.filme.gr
mail: kritwnaszachariadis@gmail.com
Τηλ: 6979205113

28.640 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

Στην τακτική επιχορήγηση των δήμων με 11,7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των έργων και των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Δείτε το ποσό για τον Δήμο Χαλανδρίου :Δείτε τη λίστα με το ποσό της επιχορήγησης ανά δήμο εδώ.

με πληροφορίες από http://www.aftodioikisi.gr/, 12/2/2014

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1. Υπάρχει - λέει - μία ναυαγοσώστρια στο κολυμβητήριο, δεν γράψαμε - λέει - την αλήθεια.

Ε ΩΡΑΙΑ!
Μας διαψεύσατε τώρα;

ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΙΑ;

16 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα;

ΑΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ! Τι διαψεύσατε;

2. ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ, μας είπε αναγνώστρια:

Στο πρόγραμμα γυμναστικής γυναικών, οι αθλούμενες πρέπει να πηγαίνουν στην τράπεζα για να βάζουν 5 ευρώ τον μήνα!

ΧΑΧΑΧΑ! 
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ....


Ναι καλά ξέρω. ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ....


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ...

Άκου τώρα αναγνώστη μου τι τραβάει όποιος δημότης  πάει στο κολυμβητήριο - αυτός ή το παιδί του - για να γραφτεί στο δημοτικό πρόγραμμα κολύμβησης ή να αθληθεί μεμονομένα, τώρα που κατάργησαν το Νομικό Πρόσωπο:

Πρέπει βεβαίως να πληρώσει την μηνιαία συνδρομή του, την οποία πλήρωνε - χρόνια πολλά τώρα - στο ταμείο του αθλητικού κέντρου για να κολυμπήσει.

Τώρα όμως το αθλητικό κέντρο "ανήκει στον δήμο", όπως ήθελαν χρόνια τώρα οι κρατικιστικές, γραφειοκρατικές δυνάμεις (λες και πριν δεν άνηκε στον δήμο), μετά την κατάργηση των νομικών προσώπων.

Οι αποδείξεις είσπραξης του ΕΥΡΙΠΙΔΗ δεν ισχύουν πλεόν, το ΑΦΜ του αθλητικού κέντρου πάει περίπατο και βέβαια οι εργαζόμενοι εκεί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ τις συνδρομές των δημοτών, που είναι γραμμένοι στα μόνα δημοτικά αθλητικά προγράμματα τα οποία υπάρχουν (τα άλλα τα βλέπει μόνο ο Οπτικόπουλος στον ύπνο του)  - αυτά της κολύμβησης, (έχουν περί τα 300 μέλη, παλιά είχαν 3500 μέλη).

Τι σου λένε λοιπόν αναγνώστη μου να κάνεις για να χρησιμοποιείς τα δημοτικά προγράμματα;

ΑΚΟΥ:

1. Να πας στην τράπεζα, να στηθείς στην ουρά για να καταθέσει τα 25 ευρώ τον μήνα ή τα 3 ευρώ αν θες να κολυμπήσεις μια φορά και να πάρεις το καταθετήριο. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!

2. Να πας στο κολυμβητήριο και να  δείξεις το καταθετήριο.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ, για την εφορία, δεν μπορείς να πάρεις ακόμα γιατί η ταμειακή υπηρεσία ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ. Θα σου πούνε, όπως μας ενημέρωσε ένας δημότης που μας βρήκε και μας είπε τον πόνο του, ότι θα σου εκδώσουν συγκεντρωτική απόδειξη για τις καταβολές σου ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, για να την βάλεις στην εφορία από τον δήμο (!!!!)

3. Θα πας λοιπόν στον δήμο στον δήμο, θα σταθείς στην ουρά για να πάρεις την απόδειξη. Αν στην ουρά βάλεις όλα τα πιθανά προγράμματα άθλησης και πολιτισμού που μπορεί να γίνουν, η ταμειακή υπηρεσία θα πρέπει να βγάζει αποδείξεις κανένα δίμηνο.

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΟΥ.

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ!

ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, που έχουν γραφεία δίπλα και έτσι θα κάνεις εύκολα και χωρίς τρεχάματα και ταλαιπωρία την δουλειά σου, θα πάρεις απόδειξη αμέσως και θα μπεις να κολυμπήσεις.

Τα λεφτά βέβαια δεν θα μπουν στο δημοτικό ταμείο, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

ΥΓ: Μου είπε το πουλάκι ότι τα έσοδα στο ταμείο μετά το κλείσιμο του ΕΥΡΙΠΙΔΗ είναι 70% κάτω, αφού όλοι οι άνθρωποι που δεν διακατέχονται από τάσεις μαζοχισμού φεύγουν από το δημοτικό πρόγραμμα και πάνε είτε στο σωματείο, είτε σε άλλα κολυμβητήρια.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΕΕΕΣ!


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ... ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΟΧΗ ΟΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΟΥΡΑΣΗ


1. Θα ανοίξεις - έστω και προεκλογικά - το κολυμβητήριο στο Κάτω Χαλάνδρι Γιώργο Κουράση;

ΟΧΙ!

2. Έχει ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΗ το κλειστό κολυμβητήριο στο Πέρκιζας ή είστε τόσο ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ που το λειτουργείτε ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΗ;

ΟΧΙ!

Και ξέρεις γιατί αναγνώστη μου;

Διότι στο δημαρχείο γκρέμισαν χωρίσματα για να χωρέσουν οι περί τους 200 5μηνίτες για να έχουν στρατό να γεμίζουν αίθουσες στο κοπητηπίττα.

ΑΛΛΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΥΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ "ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ" ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ.

ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ!

Φαίνεται ότι δεν είχαν ..... αντίστοιχο "αίτημα".

 Οι άλλοι της "αντιπολιτοσυμπολιτεύσεως" γνωρίζουν ότι δεν έχει ναυαγοσώστη το κολυμβητήριο; Γιατί δεν μιλούν;
ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ αλλά .... σιγά, σιγά!


ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ!

Αλλά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για να υλοποιηθεί ΤΟ ΑΠΛΟ και ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που δεν υλοποιείται γιατί χαλάει συμφέροντα!


Μυστικός υπόγειος σταθμός του μετρό «ανακαλύφθηκε» στο Παλαιό Ψυχικό

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη έφεραν στο φως οι άνδρες του τμήματος αγνοούμενων προσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι στα πλαίσια ερευνών κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ανακάλυψαν έναν μυστικό, δαιδαλώδη σταθμό του μετρό που βρισκόταν κρυμμένος στο κέντρο ενός γιγαντιαίου λαβύρινθου στο Παλαιό Ψυχικό.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο σταθμός είχε κατασκευαστεί υπό άκρα μυστικότητα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπηρετικού προσωπικού της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία διαμένει στο Παλαιό Ψυχικό. Έκτοτε χρησιμοποιείται μόνο από όσους γνώριζαν την ύπαρξη του — κυρίως φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς σε σπίτια της περιοχής, δασκάλους του τένις και συγγενείς χτυπημένους από την οικονομική κρίση, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να μετακομίσουν μακριά από το προνομιούχο προάστιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους που ερευνούν την υπόθεση, ένα στα πέντε τρένα της γραμμής 3 που φθάνουν μόνο μέχρι την Εθνική Άμυνα και όχι έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αφού περιμένουν εκεί για περίπου 20 λεπτά κάνουν επί τόπου στροφή και κατευθύνονται με σβηστά τα φώτα προς το σταθμό του Ψυχικού. Όσο για την επίγεια πρόσβαση, αυτή είναι πρακτικά ανέφικτη για τους μη μυημένους καθώς η μοναδική είσοδος στον λαβύρινθο που οδηγεί στον σταθμό είναι κρυμμένη κάτω από ένα πλακόστρωτο στην Τρίτη Πλατεία του Παλαιού Ψυχικού στην οποία δεν φθάνει δρόμος και είναι, ακόμη κι αυτή, άγνωστη σε όσους δεν κατοικούν στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ανακάλυψη έγινε τυχαία όταν ο 23χρονος Λύσσανδρος, φοιτητής Παιδαγωγικής, πήρε το μετρό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για να πάει στο σπίτι φίλων του στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Ο Λύσσανδρος επιβιβάστηκε σε συρμό με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, νυσταγμένος καθώς ήταν αποκοιμήθηκε μέσα στο βαγόνι.

«Όταν ξύπνησα είδα έναν σταθμό που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν» αφηγείται ο Λύσσανδρος. «Ήταν κυριολεκτικά ένας λαβύρινθος, με δεκάδες σκάλες και διαδρόμους που διασταυρώνονταν, αδιέξοδα και μονόδρομους παντού καθώς και πινακίδες σχεδιασμένες για να σε παραπλανήσουν. Είχε λιγοστό κόσμο, κυρίως ασιατικής καταγωγής αλλά και Έλληνες δασκάλους που πήγαιναν για ιδιαίτερα, προσωπικούς γυμναστές, σεφ με άσπρους σκούφους, μπάτλερ και κλόουν για παιδικά πάρτυ. Κανείς δεν μιλούσε, επικρατούσε μια απόκοσμη σιωπή. Όλοι περπατούσαν σκυφτοί και πριν προλάβεις να τους μιλήσεις εξαφανίζονταν, βρίσκοντας με κάποιο μαγικό τρόπο τον δρόμο για την έξοδο» συνεχίζει ο νεαρός.
«Έμεινα κλεισμένος εκεί μέσα για πάνω από 40 ώρες, περιπλανόμενος σε κύκλους και με το κινητό μου να μην έχει σήμα. Ευτυχώς τελικά βρήκα έναν συντηρητή πισίνας που με λυπήθηκε και μου έδειξε πώς να βγω» καταλήγει.
Αφού βγήκε στην επιφάνεια της γης, ο 23χρονος κάλεσε την οικογένειά του που γυρνούσε τα νοσοκομεία για να τον εντοπίσει και στη συνέχεια την Αστυνομία, την οποία και οδήγησε στα ίχνη του άγνωστου έως σήμερα 66ου σταθμού του αθηναϊκού μετρό. Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι», ο υπαστυνόμος που είναι επικεφαλής των ερευνών δήλωσε: «Πρόκειται σίγουρα για ένα εντυπωσιακό εύρημα. Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα, σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχουμε χαρτογραφήσει ούτε το 10% του σταθμού. Ελπίζουμε μόνο να μην βρούμε εκεί μέσα τα πτώματα άλλων αγνοούμενων πολιτών, που τους πήρε ο ύπνος όπως τον Λύσσανδρο».
«Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε γιατί στα δρομολόγια με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα τοποθετούνται αποκλειστικά τυφλοί οδηγοί» συμπλήρωσε με νόημα ο υπαστυνόμος.
(Πηγή: focuswebtv.gr)

"Α R Τ Ι Ο Ν - Δημ. Πασαμιχάλης & Συνεργάτες"

Απεργία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς την ΠέμπτηΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή τη συζήτηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας, για όλο το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Η απεργία αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87), όπου θα συζητηθεί η προσφυγή.
«Η αγωνιστική κινητοποίηση είναι ενταγμένη στον καθημερινό αγώνα μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που αφαιρούν από τους πολίτες τα Δημόσια αγαθά και οδηγούν στην κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια του εξουθενωτικού ωραρίου σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση.

Η συρρίκνωση των Δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

HalandriPedia

Το δίλημμα μνημόνιο/αντιμνημόνιο είναι ψεύτικο


UNFOLLOW                                            

Έλληνας πολίτης ελεύθερος από διλήμματα πορεύεται προς τις αγορές (Tony Matelli, «The Sleepwalker», 2014)


2010: Μνημόνιο για να βγούμε του χρόνου στις αγορές ή θα γίνουμε ο παρίας της Ευρώπης. Πώς θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;

2011: Μνημόνιο για να βγούμε του χρόνου στις αγορές και να σώσουμε την αξιοπιστία της χώρας ή bank run, θα σας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, ακρίδες.

2012: Μνημόνιο για να βγούμε του χρόνου στις αγορές και να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος ή δραχμή και τέλος.

2013: Μνημόνιο για να βγούμε του χρόνου στις αγορές και να σώσουμε τις τράπεζες, αλλιώς ο Τσίπρας θα φύγει με ελικόπτερο.

2014: Το δίλημμα μνημόνιο/αντιμνημόνιο είναι ψεύτικο.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις