Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια! CODUS ALLIMENTARIUS

Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!
Αυτό είναι ανήκουστο: Για να διατραφείς, να χρειάζεσαι δικηγόρο για να σου λέει αν επιτρέπεται να το φας ή το τι θα το κάνεις! Άφιξη του *Codex alimentarius* και στην Ελλάδα…
Μια φωτογραφία 1000 λέξεις… το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα… ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!


Απαγορεύεται η φύτευση (!), εξαιτίας του ότι η “ράτσα” της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της… σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν *ΑCTA *διατροφική, το λεγόμενο *Codex Alimentarius, * βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή “τέτοιου τύπου” με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων. Τα ελληνικά κόμματα (με μια εξαίρεση) αδιαφορούν ως τώρα πλήρως για το Codex Alimentarius (όπως και για την ACTA). Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε…
εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε …παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.! Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν. Φωκυλίδης (Γνώμαι, 86) Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!! Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!

ksipnistere.blogspot.com

Ο θάνατος ενός περιπτέρου. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΗ" ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΜ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ!

Αφιερωμένο στην υπουργό που αφού εξόντωσε τα βιβλία από τα σχολεία,
θα εξοντώσει και τα "αφεντικά" των περιπτέρων
Ο θάνατος ενός περιπτέρου
Τα νέα ότι θα έκλεινε το περίπτερο μας έπεσαν απότομα, δεν τα εισπράξαμε όμως μόνο ως έναν εμπορικό θάνατο ανάμεσα σε άλλους. Το βιώσαμε ως την απώλεια μια πολύτιμης καθημερινότητας για τη γειτονιά
Του Κωστή Χατζημιχάλη

Μέσα στον ορυμαγδό των Μνημονίων, στα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά, στο ένα εκατομμύριο ανέργους και σε προεκλογική περίοδο, να γράφεις για ένα περίπτερο ακούγεται παράλογο και συντηρητικά νοσταλγικό. Και όμως. Το περίπτερο και οι λειτουργίες του συμμετέχουν στη δημιουργία της καθημερινότητας στην ελληνική πόλη, δίνουν χαρακτήρα σε μια γειτονιά, είναι ένα από τα πολύτιμα μικρά και βιωματικά χαρακτηριστικά της Αθήνας που την ξεχωρίζουν από άλλες «ανεπτυγμένες» πόλεις.

Τα περίπτερα εμφανίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα, μάλιστα ο Ε. Τσίλλερ έχει σχεδιάσει το εξαγωνικό ξύλινο περίπτερο με την οξυκόρυφη στέγη στη βόρεια πλευρά της πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, σήμερα αγνώριστο από τις επεμβάσεις που του έχουν γίνει. Μετά τον εμφύλιο εκχωρήθηκαν μαζικά άδειες για περίπτερα σε τραυματίες πολέμου, όχι όμως σε αριστερούς και κομμουνιστές και αυτό είχε οδηγήσει στις φήμες για περιπτεράδες χαφιέδες της Ασφάλειας.

Ανοικτά Σάββατα και Κυριακές, είναι τόσο καθημερινά και κοντά μας που τα προσπερνάμε χωρίς να τους δίνουμε σημασία. Με τον καιρό εκσυγχρονίστηκαν και αυτά, απέκτησαν φωτεινές τέντες, διαφημίσεις, κάποια έγιναν εμπορικές αλυσίδες. Στην Αθήνα είναι σήμερα περίπου 5.000, μικρά θαύματα χωρητικότητας, πουλάνε τα πάντα: τσιγάρα, εφημερίδες, χανσαπλάστ, σοκολάτες, δηλώσεις του Ν. 105, εισιτήρια, ντεπόν, κάρτες για κινητά, παραμάνες, μπαταρίες, ταινίες πορνό. Όσα είχανε χώρο γύρω τους έχουν αναπτυχθεί, συχνά παράνομα, και έχουν μετατραπεί σε μινι-μάρκετ με ψυγεία, βιτρίνες για πούρα και τουριστικά είδη και πάνω από 600 τίτλους εντύπων. Κάποια κεντρικά κάνουν τζίρο πάνω από 2.000 ευρώ την ημέρα, έχουν και 5-8 υπαλλήλους το 24ωρο και, παρά τα μικρά περιθώρια κέρδους, είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Το δικό μου περίπτερο δεν ήταν σαν κιʼ αυτά. Μικρό, παλαιικό, ξύλινο, στριμωγμένο στο πεζοδρόμιο, 1.5 τετραγωνικό, κρύο και ζεστό ανάλογα την εποχή, έβαλε ένα μικρό ψυγείο τα τελευταία χρόνια. Το δουλεύανε από το πρωί μέχρι το βράδυ δυο αδέλφια, ο Κώστας και ο Δημήτρης, και ζούσανε απʼ αυτό τρεις οικογένειες μέχρι την πρόσφατη κρίση. Υπάλληλοι της μητέρας τους, που το είχε κληρονομήσει από τον ανάπηρο πατέρα, έπειτα από τόσα χρόνια είχαμε γίνει φίλοι, είχανε πάντα να πούνε μια ζεστή κουβέντα με όλους στη γειτονιά. Μου δίνανε ή κρατάγανε, αν δεν πέρναγα στην ώρα μου, την εφημερίδα. Μετά ήταν η σύντομη ή εκτεταμένη κουβέντα για την πολιτική με καφέ κερασμένο εναλλάξ, για τα οικονομικά ζόρια, τις σαχλαμάρες στα περιοδικά λαιφ-στάιλ, για τις βουτιές στις παραλίες της Σερίφου και τα φρέσκα σύκα από το αγρόκτημα του Σπύρου. Μπορούσες να αφήσεις τα κλειδιά, ένα φάκελο ή ένα πακέτο για κάποιον γνωστό όταν έλειπες, το φως το βράδυ και μια φιλική καληνύχτα απέναντι από την εξώπορτα της πολυκατοικίας σού έδινε ασφάλεια. Και βέβαια να ρίξεις μια ματιά στα «εχθρικά έντυπα» χωρίς να τα αγοράσεις. Γιατί η κοινωνική σημασία του περιπτέρου είναι ταυτόσημη με τον χαρακτήρα του περιπτερά ή της περιπτερούς.

Τα νέα ότι θα έκλεινε το περίπτερο μας έπεσαν απότομα, δεν τα εισπράξαμε όμως μόνο ως έναν εμπορικό θάνατο ανάμεσα σε άλλους, ως την προσθήκη τεσσάρων νέων ανέργων στα πολλά μηδενικά που έχουν επιβάλει τα Μνημόνια. Το βιώσαμε ως την απώλεια μια πολύτιμης καθημερινότητας για τη γειτονιά, ως το βίαιο ξερίζωμα φίλων. Για δυο μήνες μετά το κλείσιμο, το περίπτερο έστεκε εκεί, έρημο και σκοτεινό. Μετά, επειδή έκοβε τη βιτρίνα στα μαγαζιά, πρώτο έφυγε το ψυγείο και μια Κυριακή αργότερα ένας γερανός πήρε τη μικρή ξύλινη καμπίνα. Πριν έναν μήνα συνεργεία του δήμου έφτιαξαν τις πλάκες στο πεζοδρόμιο εξαφανίζοντας και το τελευταίο ίχνος μιας ανθρώπινης παρουσίας πενήντα χρόνων, όπως το κύμα σβήνει τις πατημασιές στην άμμο.

Πηγή: Αυγή


ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Δήμαρχε δώσε ενισχύσεις στους Αθλητικούς Συλλόγους

Σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι Αθλητικοί Σύλλογοι της πόλης μόνοι τους χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το Κράτος και τις Ομοσπονδίες χωρίς την βοήθεια του Δήμου για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιβιώνουν και μεγαλουργούν.

Αγκαλιάζουν τα παιδιά μας ανακουφίζουν τους γονείς και κερδίζουν διακρίσεις για το Χαλάνδρι.1) Ο Γυμναστικός Σύλλογος στο Μπάσκετ Ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του Μπάσκετ στο Χαλάνδρι αφού διεκδίκησε την άνοδο στην Γ ’Εθνική μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν τα κατάφερε για ένα βαθμό.

Η ομάδα Βόλεϊ  Γυναικών του Γυμναστικού  έκανε περίπατο αήττητη και ανέβηκε στην  Γ’ Κατηγορία.2) Το ΠΑΚ Χαλανδρίου είναι στην δεύτερη θέση του Βόλεϊ  Γυναικών στην Α’ Κατηγορία.3) Ο Προμηθέας στο Μπάσκετ Γυναικών ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία  και είναι στα Μπαράζ για την άνοδο και της Ανδρικής ομάδας Μπάσκετ στην Α’ Κατηγορία.4) Ο Απόλλων Χαλανδρίου στο Ποδόσφαιρο είναι δεύτερος στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Β’ Κατηγορία.

Η Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου είναι δεύτερη και βασικός διεκδικητής της ανόδου στην Α’ Κατηγορία Ποδοσφαίρου.Ο Νίκος Πανταζής κάνει έκκληση στον Δήμαρχο Χαλανδρίου να βοηθήσει οικονομικά τους Συλλόγους:

κ.δήμαρχε αναγνωρίζω την οικονομική στενότητα του Δήμου  αλλά πάντα υπάρχει δυνατότητα αν οι επιλογές της Διοίκησης αλλάξουν προτεραιότητες να βρεθούν τα χρήματα που θα δώσουν φιλί ζωής στους Συλλόγους που στην ουσία κάνουν κοινωνική παρέμβαση αναγκαία στις ημέρες μας.

Προτείνω να αρχίσει η ενίσχυση από την Α.Ε Χαλανδρίου στο ποδόσφαιρο που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση με 5.000 Ευρώ και να ακολουθήσει η ενίσχυση των άλλων Συλλόγων αργότερα και διαδοχικά ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.
Οι άνθρωποι πλέον δεν αυτοκτονούν μόνο από απελπισία για χρέη... Και δάσκαλοι τώρα πια...


Μέσα σε λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία ενός λογιστή στην Κρήτη, ήρθε η αυτοκτονία ενός δασκάλου 45 χρονών πατέρα δυο παιδιών....

Οι άνθρωποι πλέον δεν αυτοκτονούν μόνο από απελπισία για χρέη...
...αλλά και από απογοήτευση για τη θλιβερή πραγματικότητα...

Ευαίσθητοι, δραστήριοι, δυναμικοί, κοινωνικοί και άξιοι άνθρωποι, καταρρέουν...

Άνθρωποι συνεχώς χάνονται και οι "σωτήρες" τον χαβά τους...
...σα να μην τρέχει τίποτα...Σάββας Μετοικίδης: Αυτός είναι ο 45χρονος δάσκαλος από τη Σταυρούπολη Ξάνθης που αυτοκτόνησε χθες, για πολιτικούς λόγους. Ο τρίτος μέσα σε έναν μήνα.
Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος που έχει προκληθεί από την πολιτική αυτοκτονία του εκπαιδευτικού.
Άφησε δύο επιστολές
Σύμφωνα με το xanthipress.gr, στο σημείο που απαγχονίστηκε ο 45χρονος δάσκαλος, βρέθηκαν δύο επιστολές. Η πρώτη απευθύνεται στην οικογένειά του και περιέχει και αρκετές λεπτομέρειες για τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει. Η δεύτερη έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και αποτελεί ένα μανιφέστο όπου εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοχειρίας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Πληροφορίες λένε ότι τον τελευταίο καιρό είχε προβληματιστεί έντονα για τις δυσμενείς επιπτώσεις στα εργασιακά του στενού φιλικού περιβάλλοντός του.
Με επιθυμία του ίδιου εκλιπόντος, όπως ανάφερε στην επιστολή του, θα ταφεί με πολιτική κηδεία.

Ο "καπετάν-Νέστος"
O Σάββας Μετοικίδης, με το προσωνύμιο "καπετάν-Νέστος" άφησε το στίγμα του στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008, στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε όταν κυκλώθηκε από ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού και, όπως μαρτυρά το σχετικό video, φωνάζει προς την Αστυνομία: “πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα…εγώ είμαι δάσκαλος…θά 'ρθω εγώ…σας φτάνουν δέκα;” …και πήγε (στο 3:50 λεπτό του σχετικού video).
Δείτε το Βίντεο:
Πηγή: prezatv.blogspot.com


ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ;;; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ!Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *