Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ζητούμε μια άλλη λειτουργία για το γραφείο τύπου του Δήμου

Από την δημοτική παράταξη Αμαρουσίου "Ενότητα, Ανατροπή και Έργο" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:  Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, καθώς και οι επικεφαλής δύο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Βλάχος και Τάσος Σπυρόπουλος συνάντησαν το Δήμαρχο Αμαρουσίου για να ζητήσουν αλλαγή της λειτουργίας του Γραφείου τύπου του Δήμου.

Η παράταξή μας θεωρεί πως το Γραφείο τύπου του Δήμου, αποτελεί δημοτική-δημόσια υπηρεσία, χρηματοδοτούμενη σαν τέτοια από τους δημότες, το κράτος και από κοινοτικά κονδύλια, και οφείλει να λειτουργεί αποκλειστικά σαν ενημερωτικός κόμβος για τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου γενικότερα.

Επιβάλλεται να απέχει από παραταξιακές αντιπαραθέσεις και να μη λειτουργεί αποκλειστικά με στενή παραταξιακή λογική για λογαριασμό της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Πολύ δε περισσότερο να μην εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις.

Η θεμιτή και επιβαλλόμενη υπεράσπιση-προβολή των πολιτικών θέσεων της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο, ούτε να εκπορεύεται από το γραφείο τύπου του Δήμου.

Επιπλέον κατά το πρότυπο άλλων δήμων της χώρας και μάλιστα του Δήμου Αθηναίων, το γραφείο τύπου μπορεί και πρέπει να αναρτά στην ιστοσελίδα του Δήμου τις ανακοινώσεις πολιτικού περιεχομένου όλων των παρατάξεων ‒και πρώτα αυτών της Δημοτικής Αρχής‒ που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, συμβάλλοντας στην αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών.

Επίσης, οι παρευρισκόμενες δημοτικές παρατάξεις ζήτησαν τη διάθεση ενός γραφείου εντός του δημοτικού μεγάρου αποκλειστικά για χρήση των δημοτικών παρατάξεων, προς διευκόλυνση της λειτουργίας τους, όπως ακριβώς προβλέπεται και από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναγνώρισε το βάσιμο και των δύο αιτημάτων και υποσχέθηκε πως θα τα εξετάσει και σύντομα θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Μαρούσι, 11 Φεβρουαρίου 2015
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Αναδημοσιεύουμε από το HalandriPedia την ανακοίνωση της παράταξης του Λευτέρη Μαγιάκη στο δίπλα χωριό για την λειτουργία του γραφείου τύπου.
Κάθε ομοιότητα και αντιστοίχιση με το Χαλάνδρι και την αντίληψη περί ενημέρωσης που παρέχει το γραφείο και το site του δήμου που μπορεί να κάνει ο αναγνώστης μας ΔΕΝ είναι συμπτωματική
Και από ότι είδαμε στο Μαρούσι ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ "της παρέας" στο site του δήμου, όπως είδαμε πρόσφατα να γίνεται στον δήμο - μπανανία.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΣΝΑ
Τριήμερο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), το οποίο είναι ανοιχτό για όλους και θα έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον κυρίως για όσους ασχολούνται με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το θέμα του συνεδρίου είναι η «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική» και διεξάγεται από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου ως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου. Στο συνέδριο, μετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των δήμων.

Το συνέδριο ξεκινά την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (πρώην Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) με την εναρκτήρια ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής, και χαιρετισμούς Υπουργών, εκπροσώπων φορέων κ.α.

Οι θεματικές του συνεδρίου είναι οι ακόλουθες :

- Διαχείριση απορριμμάτων, θεσμικό πλαίσιο, υφιστάμενη κατάσταση, μέθοδοι διαχείρισης (Πέμπτη απόγευμα)

- Διαχείριση απορριμμάτων: η διεθνής εμπειρία (Παρασκευή πρωί),

- Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός (Παρασκευή απόγευμα)

- Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο ρόλος των δήμων, θεσμικό πλαίσιο, χρηματοδότηση (Σάββατο πρωί)

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το απόγευμα με συζήτηση καθώς και τη διατύπωση συμπερασμάτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


ΚΟΙΤΑ ΧΑΡΑ Η ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΗ ....

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Διασκεδάζουμε  Τηλεδιάσκεψη σε 43 σχολεία σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης H λεκτρονικού Εγκλήματος


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε χθες (10.02.2015), η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, τηλεδιάσκεψη σε 43 σχολικές μονάδες ανά την Επικράτεια . 

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος “meeting.sch.gr”, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό εντάχθηκαν σε αυτήν.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού, ενώ οι θεματολογικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:
  •  Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  •  Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.
  •  Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
  •  Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  •  Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής από κάθε σχολείο συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”. Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΕΛΗΞΕ ΤΟ EUROGROUP


BAROYFAKIS


Χωρίς κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε το έκτακτο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα – Όπως μετέφεραν κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική πλευρά θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων. Έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημόσιου χρέους. Στο eurogroup αυτό δεν επήλθε συμφωνία. Παράταση του μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή» – «Δεν υπήρξε από την αρχή θέμα να καταλήξουμε σε συμφωνία στο συγκεκριμένο Eurogroup» ξεκαθάρισε ο Γ. Βαρουφάκης μετά τη λήξη της συνεδρίασης και συμπλήρωσε ότι τέθηκε το θέμα της παράτασης του παρόντος προγράμματος, αλλά δεν υπήρξε κανένα ελληνικό αίτημα για παράτασή του καθώς «εκλεγήκαμε για να αμφισβητήσουμε τη λογική αυτού του προγράμματος»

BAROYFAKIS1