Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Δεν έχει πλάκα ρε φίλε με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην διοίκηση του δήμου, στον χώρο των επισήμων.
Και ας μην βάζουν εξέδρα για να  είναι "ένα με τον λαό, απ΄τον λαό για τον λαό".
 (ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!)

Αν δεν είναι απέναντι με την ντουντούκα  η καργαριστερά δεν λέει!
Ξενέρα μεγάλη.

Τι να γράψει μετά ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ στην Πλατεία;

Γρηγόρη Καλομοίρη, πάρτο πάνω σου! Πανώ, τρικάκια, εφημερίδα που να βρίζει τον Ακατανόμαστο... που ΔΕΝ πηδάει τώρα πρώτος από το πλοίο ......

Να ΄χουμε να βγάζουμε φωτό ρε γαμώτο που κουβαλάμε την κάμερα τσάμπα.

Τώρα τι να γράψουμε;

Ότι έπαιξαν οι ENCARDIA μετά την παρέλαση, πού έτσι και αλλιώς έχουμε γράψει τόσες φορές ότι τους γουστάρουμε  πολύ,  που θα μας πει καμία κακεντρεχής ΚΑΡΑΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ  ότι .... "κάτι μας έταξε ο Κωνσταντάτος  για να γράφουμε καλά λόγια ή ότι έχουμε καψουρευτεί την  Δουλφή".

(ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ - να γράψουμε και κάτι σοβαρό μέσα σε όλες αυτές τις αηδίες που γράφουμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ: Εχθές που άκουγα τους ENCARDIA να παίζουν τις μουσικές τους από την Κάτω Ιταλία, θυμήθηκα ότι το Χαλάνδρι είναι αδελφοποιημένο με την ΚΑΛΗΜΕΡΑ από την εποχή εκείνων των κακορίζικων και του Πέρκιζα. Δεν θα είχε ένα ενδιαφέρον - τώρα που η ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ παίζει πολύ πολιτισμό, να αναζητήσουν την δυνατότητα να αναθερμανθεί αυτή η σχέση του δήμου μας με τις Ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας; Λέω τώρα μια μαλακία, έτσι για να περνάει η ώρα, οι εγκέφαλοι της διοικησάρας τα έχουν βεβαίως όλα σκεφτεί, δεν χρειάζονται άλλες απόψεις.)

Ή να βγάλουμε φωτό τους χορευτές με τις παραδοσιακές στολές; Τσολιάδες και Καραγκούνες;
Νταξ! Καλά είναι αυτά, τα αγαπάμε και τα θέλουμε αλλά θα τα βάλουν οι άλλοι στα μέσα τους.
Οι συστεμικοί.
Οι σοβαροί!
Του έθνους οι εκλεκτοί.

Εμείς άμα δεν έχει πιπέρι το φαγητό ....
Τι να φάμε;;;
Βραστά λαχανικά;
Αφού είμαστε του ..... καυτερού, τι να κάνουμε τώρα;

Και εσύ που μας διαβάζεις γι' αυτό μας διαβάζεις. 
Σιγά μην περιμένεις να δεις εδώ τσολιάδες και καραγκούνες.
Θα λες ότι μας έταξαν, όταν πας στο δημαρχείο.
Μας έταξαν οι άλλοι, γι΄αυτό δεν πήγαμε με αυτούς που μας έβριζαν.

Έτσι που λες. Δεν βάζω τσολιάδες. Αφού και εμείς ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ τους, εκεί που κολλάνε με το περιβάλλον.

ΟΜΩΣ είχε το 'δικό μας" θεματάκι ο χθεσινός εορτασμός αναγνώστη μου.

Ποιο ήταν;
Μα ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΈΝΟΣ μας, δίπλα στον οικοδεσπότη Συμεών:

Ο συμπολίτης μας βεβαίως - αφού είναι γείτονας εδώ στο Πολύδροσο - ο πρώην (ΚΑΛΟΣ κατά την γνώμη μας) υπουργός Παιδείας ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ, ο επίδοξος νέος αρχηγός μιας υπό διαμόρφωση αριστερής συνιστώσας στον ΣΥΡΙΖΑ,  μεταξύ των 53 και των προεδρικών δηλαδή για να σου δώσουμε να καταλάβεις το ακριβές ιδεολογικό στίγμα, μιας συνιστώσας που θα κινείται αριστερά της ΔΕΞΑΡΕΝ και λίγο δεξιότερα της ΑΡΑΡΕΝ δηλαδή περίπου ..... τσάαααακ, στο κέντρο των 53ών.

Πέρα από την πλάκα η παρουσία του Νίκου Φίλη στο πλευρό του Συμεών εχτές είχε ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΣ πολιτικό μήνυμα με προβολή το 2019, για όποιον καταλαβαίνει ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΑ λίγο.
Όχι πολύ, μη νομίζεις ότι εμείς τους έχουμε καταλάβει και πολύ με το λίγο που μείναμε, μέχρι να μας στείλουν εκτός κόμματος (μη σου πω ότι τυχεροί είμαστε που δεν μας στείλανε και εξορία δηλαδή) , να μην τους μολύνουμε με τις απόψεις μας για την ΦΛΥΑ που θα καταργούσαν.

Ο σύντροφος Φίλης λοιπόν δεν παρακολούθησε μόνο την παρέλαση συντροφάρα μου!
Πήγε και στην εκκλησία και παρακολούθησε την δοξολογία.

Διότι ο σύντροφος Νίκος - παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, προερχόμενα από την κόντρα του ως υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για θέματα αρμοδιότητός του, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, δεν είναι άθεος!

Ναι μαλάκα μπαπουίνο, μη γελάς.
Ο Φίλης είναι ψάλτης.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ βέβαια ΨΑΛΤΗΣ, αλλά ΨΑΛΤΗΣ!

Και όπως ξέρεις εσύ ο δεξιός μπαμπουίνος που νομίζει ότι η εκκλησία είναι πολιτική σου ιδιοκτησία ή ότι η πίστη αποδεικνύεται από την συμφωνία ή όχι με τις ΚΟΣΜΙΚΕΣ δραστηριότητες της Εκκλησίας και την συμφωνία ή την διαφωνία που μπορεί να έχει κανείς με αυτές και τον ΣΚΑΙ ή ακόμα και την σχέση της ηγεσίας της με το κράτος, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι αν λείψει ο αριστερός ψάλτης  οι ψαλμωδίες είναι ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΕΣ και δεν αρέσουν σε ΟΛΟ το ποίμνιο.
Και ότι Χριστιανοί μπορεί να είναι και ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ πολίτες (που μπορεί και να μην ψέλνουν κιόλας γιατί είναι γαϊδουρόφωνοι).

Τες πάντων, πολύ βαριά το πήραμε πάλι.

Εχθές όμως, εκεί πίσω από τους επισήμους έγιναν και κάνα δύο καλές κουβέντες μεταξύ παραγόντων του δημόσιου βίου της πόλεως (μπουχαχαχαχα).
Ζυμώσεις του ποδαριού, με το βλέμμα στο 2019.
Το παιχνίδι έχει αρχίσει και μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας της κεντροαριστεράς, θα ανοίξει περισσότερο, λέει (Άβυσσος η ψυχή της κεντροαριστεράς μπαμπουίνο μου).

Τώρα μην περιμένεις να σου πω περισσότερα, έτσι; 
ΠΡΙΤΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ!

Να με απολύσει ο Ακατανόμαστος και να χάσω την άμισθη δουλειά που μου δίνει;

ΜΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.

Αλλά όμως θα σε αφήσω να σκεφτείς με έναν χρησμό:

 Η αυτοεξυπηρέτηση θέλει να πάει στις δημοτικές εκλογές με ΜΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ. Με τον δήμο και την λειτουργία του σε δεύτερο πλάνο.
Και το κόμμα και τα συμφέροντά του σε πρώτο πλάνο.

Διότι αυτό θέλει η "μάνα του λόχου. 
Και βέβαια ..... ένα είναι το κόμμα. 
Τα άλλα κόμματα πρέπει να κρύβονται. Α, όλα κι όλα!

Και να βρίζουν συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ! ΣΥΝΕΧΩΣ, ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος.
Έτσι για προπόνηση.
Αυτός είναι ο όρος.

 Οι άλλοι πρέπει να  είναι όλοι "ανεξάρτητοι κάφροι αντισυριζαίοι" για να μπορούν να είναι με το κόμμα.


Να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ δηλαδή και να βάζουν φερετζέ στην άποψή τους για να παίρνουν το ΟΚ από το κόμμα, να εντάσσονται στην  ...... ΟΜΕΡΤΑ της ΧΑΛΑΝΔΡΕΙΚΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ! (της αυτοεξυπηρέτησης δηλαδή).

Α να μην ξεχάσω: Ο ΣΥΡΙΖΑΣ, η ΟΜ,  δεν κατέθεσε στεφάνι. Έδωσε τα λεφτά από το στεφάνι στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, λέει. Μνιαχ! Δεν τα μπορώ αυτά τα χαζοεπικοινωνιακά .....

Και κάτι ακόμα: Ακούστηκε και ο ύμνος του ΕΑΜ στην παρέλαση!
Ενημερώστε τον Πορτοσάχλα, μην δεν του το είπανε.

Τέλος. Ώρα για τσίπουρα Ντόλυ.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Ψήφισμα για την Παράλληλη ΣτήριξηΕκλέγουν Αρχηγό σε Ανύπαρκτο Κόμμα

του Σπ. Κότσια
Τον τελευταίο καιρό πολύς θόρυβος γίνεται γύρο από το «μέγα» γεγονός της ανασυγκρότησης του «κεντροαριστερού χώρου».

Οι εφημερίδες φιλοξενούν συνεντεύξεις των επίδοξων αρχηγών, ενώ καθημερινά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κατακλύζονται από τις δηλώσεις τους. Στην Ελλάδα των μνημονίων συμβαίνει και αυτό το παράδοξο, να εκλέγουν πρώτα αρχηγό για ένα κόμμα που δεν υπάρχει αλλά φιλοδοξούν να το δημιουργήσουν στην πορεία.

 Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά: Ποιος θα είναι ο ιδεολογικός προσανατολισμός αυτού του νέου πολιτικού φορέα; Ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει; και ποια στρώματα του λαού θα ευνοηθούν από αυτές; Θα είναι ένα ενιαίο Κόμμα η μια συνομοσπονδία κομματιδίων με αποκλίσεις ιδεολογικές και πολιτικές;

Από τις τοποθετήσεις των υποψηφίων για την προεδρία εξάγεται με ευκολία το συμπέρασμα, ότι ο φορέας, οποιαδήποτε μορφή τελικά κι αν πάρει, θα ακολουθήσει νεοφιλελεύθερη πολιτική. Κυρίαρχο στοιχείο της οποίας παραμένει η όσο το δυνατόν καλλίτερη και πληρέστερη εφαρμογή των μνημονίων, τα οποία, ως ξεχωριστά κόμματα, έχουν ψηφίσει. Για το λόγο αυτό και οι εννέα φοβούνται σαν το διάβολο το λιβάνι να θίξουν ζητήματα που εδώ και εννέα χρόνια βασανίζουν το λαό, όπως η ανεργία, η καθημερινή εξαθλίωση και η φτώχεια των συνταξιούχων. Τον πολιτικό τους λόγο δεν τον απασχολεί η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι μισθοί πείνας, η μετανάστευση των νέων μας, το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους. Αντίθετα στην περίπτωση αυτή πιέζουν για πιο γρήγορους ρυθμούς ξεπουλήματος, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικές μελέτες και οι αντιρρήσεις των αρχαιολόγων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ελληνικού.

Εκείνο που ενδιαφέρει όσους πάνε να αναστήσουνε τη λεγόμενη κεντροαριστερά, είναι η προσωπική τους επιβίωση και η συνέχιση της παρουσίας τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Από τη κ Φώφη Γεννηματά και τους «Πασόκους» 4ης γενιάς οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με το Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, μέχρι τον κ Καμίνη τον προερχόμενο, κατά δηλωσή του, από την κοινωνία των πολιτών, τον ευρωπαίο τον βαθιά αριστερό και συνάμα βαθιά φιλελεύθερο και δημοκράτη. Τον κ Θεοδωράκη, που δηλώνει θαυμαστής του κ. Μακρόν, η πολιτική ικανότητα του οποίου όμως, βάσιμα αμφισβητείται και από τους πιο στενούς συνεργάτες του, αλλά και τον κ Θεοχαρόπουλο ο οποίος, χωρίς οπαδούς και κόμμα, βρέθηκε συναρχηγός και βουλευτής, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Έχοντας απέναντί τους όλους αυτούς οι οποίοι δεν τολμούν να ψελλίσουν μια λέξη σε βάρος των τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων του Ελληνικού Λαού, οι αμοραλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο κ Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του, οι κ κ Δραγασάκης, Σταθάκης, Παπάς, Φλαμπουράρης, η κα Αχτσιόγλου καθώς και οι ««διαπραγματευτές» με την τρόϊκα κκ Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, τρίβουν τα χέρια τους και συνεχίζουν ανενόχλητοι το εθνοσωτήριο έργο τους της πλήρους μετατροπής της χώρας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της και για στρώματα του Ελληνικού Λαού που πλήττονται από αυτήν την πολιτική.

Στις πέντε Νοεμβρίου ή μια βδομάδα αργότερα θα κληθούν όσοι κατά βάση ανήκουν στο σοσιαλιστικό χώρο να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού. Ψαρεύοντας στα θολά νερά είναι παραπάνω από σίγουροι ότι θα επιτύχουν μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που θα τους δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός κατ’ επίφαση σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος με το οποίο θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στις επόμενες εκλογές, ελπίζοντας σε ένα θετικό για αυτούς αποτέλεσμα.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Φίλες και Φίλοι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτήν την ευκαιρία. Είναι κατ’ εξοχήν εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και την έφεραν στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα. Η κ Γεννηματά, ο κ Ανδρουλάκης, ο κ Καμίνης, ο κ Ραγκούσης, ο κ Κωνσταντινόπουλος, ο κ Μανιάτης, είναι εξίσου υπεύθυνοι με τον κ Γιώργο Παπανδρέου και τον κ Βενιζέλο για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια και την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τις ευλογίες της Μέρκελ, του Σόϊμπλε, του Σαρκοζί και όλων των άλλων του Ευρωπαϊκού Ιερατείου.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΣΙΑΣ

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στον διωκόμενο Δήμαρχο Χαλανδρίου


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επαναβεβαιώνει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή της στον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και στη Διευθύντρια Προσωπικού του Δήμου Χαλανδρίου, συνάδελφο Στέλλα Μπακόλα, που δικάζονται την 1η Νοεμβρίου 2017, στο Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι το «εντέλλεσθε» του Δημάρχου Χαλανδρίου, καθώς και άλλων δημάρχων, προς τους υπαλλήλους τους, για τη μη αποστολή στο Υπουργείο οποιουδήποτε στοιχείου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για απολύσεις εργαζομένων, ήταν αυτονόητη υποχρέωση τους στη μάχη για τη σωτηρία των Δήμων από τον στραγγαλισμό των μνημονίων.
Υπενθυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την 24η Μαρτίου 2015, είχε απευθυνθεί στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και είχε ζητήσει να προωθηθεί η άμεση παύση των πειθαρχικών και ποινικών διώξεων ενάντια σε εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιστάθηκαν και συνέδραμαν στον αγώνα των εργαζομένων.

Ο κ. Υπουργός απάντησε τότε ότι το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί. Όμως μετά από δύο χρόνια οι ποινικές διώξεις συνεχίζονται σε βάρος δημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών επειδή αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα των χιλιάδων απολύσεων που σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει να αγωνίζεται για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην Αυτοδιοίκηση και τη στελέχωση όλων των Δήμων της χώρας με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να υλοποιήσει το παραπάνω αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ώστε να παύσουν οριστικά οι διώξεις κατά όλων των αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΑ: Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ

 

Απρόσεκτο το ζεύγος κλείνει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας αλλά αυτή δεν "πιάνει" καλά και είναι ψιλοανοικτή.

Ο επτάχρονος μπόμπος σηκώνεται και βλέποντας την χαραμάδα "αρπάζει την ευκαιρία" να δει τι γίνεται πίσω από αυτή.

Σιγά σιγά ανοίγει την πόρτα περισσότερο και μένει έκθαμβος και γεμάτος απορία από το θέαμα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του: Οι γονείς του βρίσκονται σε στάση 69  και δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τίποτα.

Ο μικρός δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τα συναισθήματα απορίας και αηδίας που αυτό που βλέπει του έχει προκαλέσει και τους διακόπτει με φωνή και γκριμάτσα αηδίας:

"ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ! ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;
ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΤΕ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ;;;"