Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

FROZEN YOGURT : Παγωμένο γιαούρτι: Οχι και τόσο υγιεινό (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Νίκος Κατσαρός
π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ


Σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών της Χώρας μας και της Ε.Ε., γιαούρτι είναι το προϊόν το οπoίο προκύπτει μετά από πήξη αποκλειστικά και μόνο νωπού γάλακτος με την επιδράση μυκήτων που προκαλούν την ειδική προς αυτό ζύμωση. Εάν πρόκειται για παγωμένα γιαούρτια με φρούτα, π.χ. φράουλα, τότε αναφέρουν και το αντίστοιχο φρούτο, π.χ. frozen yogurt με φράουλα.

Τον τελευταίο καιρό έχουν κατακλείσει την αγορά καταστήματα, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, τα οποία πουλούν FROZEN YOGURT, δηλαδή παγωμένο γιαούρτι. Το frozen yogurt, δηλαδή το παγωμένο γιαούρτι, το οποίο βρίσκουμε είτε σε πολυκαταστήματα είτε σε αποκλειστικά προς τούτο μαγαζιά, ακούστε τι πιθανότατα περιέχουν:

Α) Φρουκτόζη, μαλτόζη, μαλτοδεξτρίνη, σιρόπι γλυκόζης, σιρόπι καλαμποκιού, ζάχαρη και σιρόπι του αντίστοιχου φρούτου το οποίο περιέχουν. Όλα αυτά είναι διαφορετικά ονόματα για τη ζάχαρη, δηλαδή μπόλικη ζάχαρη και συνεπώς παχαίνουν. Πουθενά όμως δεν το αναφέρουν, ενώ συγχρόνως διαφημίζονται ότι περιέχουν μόνο 2% λιπαρά χωρίς να λένε πόση ζάχαρη περιέχουν.
Β)Συντηρητικά: κιτρικό οξύ, σορβικό κάλιο, ασκορβικό οξύ κλπ.

Γ) Χρώματα καραμελόχρωμα, καρμίνες κλπ. (ανάλογα με το χρώμα του φρούτου που περιέχουν). Εάν το παγωμένο γιαούρτι είναι με γεύση φράουλας, τότε προστίθεται η κόκκινη χρωστική κοχενίλη ή καρμίνες που πριν λίγες μέρες βρέθηκε σε αλλαντικά και άλλα παρόμοια προϊόντα και στα οποία απαγορεύεται η παρουσία της. Οι καρμίνες προέρχονται μετά από… ψήσιμο των σκαθαριών και μετατροπή τους σε σκόνη.

Δ) Γιαούρτι σκόνη στραγγιστό. Το γιαούρτι που περιέχουν είναι σε πολλές περιπτώσεις σκόνη και μάλιστα στραγγιστή και οπωσδήποτε σε μικρές ποσότητες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περιέχει μόνο γιαούρτι που προέρχεται από πήξη νωπού γάλακτος.

Ε) Πηκτοματοποιητές: πηκτίνη, καραγενάνη. Η καραγενάνη η οποία προστίθεται για να καθιστά παχύρευστο το γιαούρτι, υπάρχουν δημοσιεύσεις οι οποίες τη θεωρούν ύποπτη για έλκος του στομάχου και καρκίνους του πεπτικού συστήματος και προέρχεται από τα ερυθροφύκη.

ΣΤ) Φυτικές ίνες: ινουλίνη

Ζ) Γαλακτοματοποιητές: Ε471 (μονο- και δι- γλυκερίδια λιπαρών οξέων)

Η) Σταθεροποιητές: Ε407 (καραγενάνη), Ε412 (κόμμι γκουάρ), Ε410 (κόμμι χαρουπιών).

Θ) Τροποποιημένο άμυλο και άμυλο καλαμποκιού

Η) Ζελατίνη

Ι) Aσπαρτάμη στην περίπτωση που το προϊόν είναι light.

Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, έχουν καμία σχέση όλα αυτά το ασκορβικό οξύ, η καραγενάνη, η ζελατίνη, η πηκτίνη, η κοχενίλη, το κόμμι γκουάρ, το κόμμι χαρουπιού, τα Ε471, Ε412, Ε407 το σορβικό κάλιο, το κιτρικό οξύ, το τροποποιημένο άμυλο, η μαλτόζη, η μαλτοδεξτρίνη κλπ. με το γιαούρτι; Όχι βέβαια. Όλοι γνωρίζουμε ότι το γιαούρτι είναι μία από τις υγιεινότερες τροφές πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες ασβέστιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία υπό μορφή ιχνοστοιχείων.

Όλα αυτά τα πρόσθετα δηλαδή τα συντηρητικά, οι χρωστικές, οι γαλακτοματοποιητές, οι σταθεροποιητές, οι πηκτοματοποιητές είναι ως επί το πλείστον συνθετικές χημικές ουσίες που παρασκευάζονται στα εργαστήρια και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ούτε τις μακροχρόνιες επιδράσεις αυτών στον οργανισμό ούτε και την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών στο σώμα μας.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μπαίνουν στον οργανισμό μας περίπου πέντε κιλά από αυτές τις ουσίες, με απροσδιόριστες επιπτώσεις στην υγεία μας, και για αυτό συνιστάται να αποφεύγουμε τις συσκευασμένες τροφές και να προτιμάμε φρέσκα προϊόντα, φρούτα, λαχανικά και όσπρια κάθε λογής. Βέβαια όταν οι βιομηχανίες αντιλήφθηκαν ότι οι καταναλωτές απέφευγαν τα προϊόντα με πολλά Ε τότε επέτυχαν μέσω Ε.Ε. να μην αναφέρεται το διακριτικό Ε ακολουθούμενο από τριψήφιο αριθμό, π.χ. Ε128, αλλά η κατηγορία του προσθέτου, π.χ. συντηρητικό ακολουθούμενο από τη χημική ονομασία του προσθέτου. Συνήθως η κατηγορία του προσθέτου παραλείπεται σκοπίμως, οπότε ο καταναλωτής δεν καταλαβαίνει τίποτε. Η υποκρισία και η παραπλάνηση του καταναλωτή δεν έχει όρια στο βωμό του κέρδους.
Συμπερασματικά, το παγωμένο γιαούρτι δεν είναι τίποτε διαφορετικό από το γιαούρτι παγωτό και αποτελεί μέγιστη παραπλάνηση του καταναλωτή. Μάλιστα κάποιες εταιρείες με χοντρά μαύρα γράμματα αναφέρουν frozen yogurt και μετά με μικρά αχνά γράμματα yogurt ice cream. Τα συστατικά αναφέρονται με τόσο μικρά και θολά γράμματα που ούτε με μικροσκόπιο δεν διακρίνονται. Έπειτα πώς είναι δυνατόν ένα προϊόν να είναι συγχρόνως και παγωμένο γιαούρτι και γιαούρτι παγωτό; Μόνο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς δεν φαίνεται να απασχολεί. Οι εταιρείες γνωρίζουν ότι αφού μπορούν να αλωνίζουν, αφού έλεγχοι δεν υπάρχουν. Οι καταναλωτές, όμως, πρέπει να γνωρίζουν και ιδιαίτερα οι διαβητικοί, οι παχύσαρκοι, τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δυστυχώς οι καταναλωτές είναι εντελώς απροστάτευτοι και η ανυπαρξία ελεγκτικών, θέτει σε κίνδυνο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και παραπλανούν το σύνολο του πληθυσμού. Ας αναφέρουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πόσους ελέγχους πραγματοποίησαν τα τελευταια δύο χρόνια σε σύγκριση με το σύνολο παρασκευαστηρίων παγωμένου γιαουρτιού.

http://thehellenicmail.gr/

HALANDRI PEDIA

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ! ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ!


Με κλικ στην εικόνα δείτε τις υπηρεσίες του G PHONE

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΣΤΙΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Δήμαρχος αποχαιρετά τους Δημοτικούς Αστυνομικούς του...


Δήμαρχος αποχαιρετά τους Δημοτικούς Αστυνομικούς του...

Τους τέσσερις ανθρώπους που στελέχωναν την Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας Μινώα Πεδιάδας αποχαιρέτησε, σήμερα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. 

Πρόκειται για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, κ. Εμμανουήλ Γιαπιτζάκη, κα. Μαρία Δακανάλη, κ. Μαρίνο Κυριακάκη και κ. Ζαχαρία Ζωράκη στους οποίους η Δημοτική Αρχή απένειμε τιμητικούς τίτλους για την πολύτιμη προσφορά τους στην Υπηρεσία.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον πρώην κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας στο Αρκαλοχώρι, παρευρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Ζουριδάκης. 

Στη διάρκειά της, ο Δήμαρχος εξήρε τη σημαντική και πολύχρονη δράση των στελεχών, καθώς και τις δύσκολες προσπάθειες που κατέβαλαν, προκειμένου να καλύψουν ολόκληρη την περιοχή των 400.000 στρεμμάτων και των 71 οικισμών του Δήμου. 

Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αγαστή συνεργασία των Δημοτικών Αστυνομικών, τόσο με τις Υπηρεσίες του Δήμου, όσο και με τη Δημοτική Αρχή και τόνισε ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του θα βρίσκονται στο πλευρό τους, ενισχύοντας τον αγώνα τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα απορροφηθούν όλοι από την ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

http://www.poli-politiki.gr/, 23/9/2013

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς; ΠΟΣΟ σοβαροί μπορείτε να είσαστε;


Δεν ξέρω τι να κάνω...πραγματικά. Υπάρχει μια συγκέντρωση στον πάνω δρόμο, μια άλλη στην κάτω πλευρά παραπλήσιου δρόμου και μια τρίτη "μάζωξη" σε κοντινή περιοχή. 
Α, ναι, δεν είναι όλες την ίδια ημέρα!

"Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω, Τετάρτη πώς βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι, Παρασκευή πρωί...λαλαλαλαλα..."

"Υγιεινές" διαδρομές στο κέντρο της πόλης...

"Σύντροφοι", έχουμε χάσει κάθε ίχνος της σοβαρότητας. Έχουμε χάσει την αίσθηση της ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ του πράγματος. Έχουμε απωλέσει και το έσχατο δικαίωμα εργασίας και ασφάλισης...Παρόλα αυτά, κάποιοι, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να κοιμούνται και να ονειρεύονται "συνδικαλιστικά", με αποτέλεσμα, ΑΠΛΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ. Και ο εφιάλτης καλά κρατεί.
Πόσο δύσκολο είναι, αλήθεια, να συνεννοηθείτε μεταξύ σας για το ΠΟΤΕ και ΠΟΥ; Πόσο δύσκολο...
ΤΟΣΟ, ώστε να παρασύρετε και τον κόσμο (ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ) στον αναβρασμό, στην άγνοια, στην απορία...
Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες. Και θα αποδοθούν από τον ιστορικό του (όποιου) μέλλοντος. 
Η Ελλάδα γέμισε με "Προέδρους" και, το χειρότερο, τους ΙΔΙΟΥΣ προέδρους, οι οποίοι εκλέγονται, ξανα-εκλέγονται και επανεκλέγονται κατόπιν επιμονής (κάποιων) στην καραμέλα της "αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας", οδηγεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, κινήματα και πολίτες στην πλήρη απαξίωση, στην περιθωριοποίηση και - τελικά - στον Καιάδα της ανέχειας.
Βαρεθήκαμε πια. Κουραστήκαμε. Και είναι προφανές ότι, ο κόσμος θα συνεχίσει ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ. 

Δ.Χ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ 1 - ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ


Δεν θα περάσει ο φασισμός!

Οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου θα στήσουν σε κάθε γειτονιά τοίχο εναντίον των φασιστών.

Στο Χαλάνδρι μάλιστα το μέτωπο είναι σχεδόν έτοιμο αφού φροντίζουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι γι' αυτό με τα αντιφασιστικά τους ψηφίσματα.

Οπότε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα απομακρύνουμε από την πόλη τον φασισμό και τον ρατσισμό.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΥΣΤΕΡΑ.

Διότι ημείς μισούμε θανάσιμα εδώ στο Χαλάνδρι δύο πράγματα:

 Το ρατσισμό και τους μαύρους!

Σε αυτά τα δύο είμαστε τσιμέντο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Αυτό δεν είναι αντιφασιστική συμμαχία αδέλφια.

Αυτό είναι η αγωνιώδης απόπειρα από όλους να διατηρήσουν τα προνόμιά τους απολογούμενοι στην συνείδησή τους, που τους πιέζει να κάνουν αλλιώς αλλά δεν μπορούν.

Χαρίζει η κυβέρνηση τα χρέη των δήμων στην ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ - 165 εκατ. στους μπαταξήδες δήμουςπου χρωστάνε σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, για να τις πουλήσει καθαρές - Οι άλλοι δήμοι που πλήρωναν και ήταν συνεπείς είναι τα κορόϊδα;

Ενώ η κυβέρνηση με το επιχείρημα της πάταξης της φοροδιαφυγής επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή σε κινητά και ακίνητα, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στα όρια της απόγνωσης, ενώ υπερφορολογεί και το τελευταίο αγρόκτημα μέχρι τα σύνορα της χώρας, την ίδια στιγμή εμφανίζεται... γενναιόδωρη, όσο και μεγαλόψυχη, χαρίζοντας εκατομμύρια ευρώ. Γεγονός που προκαλεί οργή και αγανάκτηση στα εκατομμύρια των φορολογουμένων, οι οποίοι στενάζουν κάτω από τα βάρη της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει με τον πλέον πιστό τρόπο η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση που περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και ψηφίσθηκε από τη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, χαρίζονται χρέη ύψους 165 εκατ. ευρώ των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Για την ακρίβεια, θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τη μεταφορά πιστώσεων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών. Με βάση το ίδιο άρθρο του νομοσχεδίου, δεν θα αναζητηθούν τα τυχόν πρόστιμα και οι προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής ή άλλες επιβαρύνσεις που έχουν καταβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης και αφορούν την περίοδο από 1/1/2012 μέχρι 31/7/2013. Επίσης, με την εξόφληση των οφειλών αυτών διαγράφεται το σύνολο των απαιτήσεων των εταιρειών (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) που αφορούν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Η νομοθετική ρύθμιση αφορά συνολικά εξήντα δύο (62) δήμους σε ολόκληρη τη χώρα (βλ. σχετικό πίνακα), με πιο «κραυγαλέες» περιπτώσεις αυτές του Δήμου Φυλής, που στις 25/7/2013 το σύνολο των οφειλών του στην ΕΥΔΑΠ έφτανε τα 27,8 εκατ., και του Δήμου Μεγαρέων, στη δεύτερη θέση, με χρέη 22,8 εκατ. Οι οφειλές του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος ανέρχονταν σε 20,8 εκατ., του Δήμου Δελφών σε 12,4 εκατ. και του Δήμου Μαραθώνος σε 10,4 εκατ., ενώ σε πιο χαμηλές θέσεις ο Δήμος Παιανίας με οφειλές 5,4 εκατ., Σαρωνικού με 5,3 εκατ., Αθηναίων με 4,1 εκατ. κ.ά.


Δείτε αναλυτικά τις οφειλές :

Δείτε αναλυτικά τις οφειλές :

ΦΟΡΕΑΣ  Άθροισμα από ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ   25.07.2013 σε ευρώ


ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 351.380,94

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 102.490,92

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 214.691,29

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 115.358,93

ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ 0,00

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 4.157.855,25

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 940.515,80

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 3.331.222,78

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ 672.720,94

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2.588.849,23

ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ  968.720,80

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 3.842.572,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 111.312,62

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 1.285.495,17

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ 930.686,43

ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 10.380,57

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 34.108,00

ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ 91.221,99

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 12.785.136,67

ΔΗΜΟΣ ΔΕΥΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 45.340,93

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2.082.456,39

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 0,78

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 999.511,17

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 251.982,51

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 16.439,75

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1.979.669,22

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 525.924,40

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ 3.514.921,10

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ 69.698,44

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 1.555.397,25

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 138.781,62

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 0,00

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 898.498,97

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1.407.154,51

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΩΝ 1.507.689,36

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 1.187.436,84

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 422.642,42

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ 190.569,18

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ 1.807.508,03

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 10.407.727,29

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 260.485,00

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ 22.831.562,00

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 54.955,64

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 301.671,21

ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 218.113,37

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 85.723,50

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗΣ  560.750,26

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ 5.440.051,22

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ 13.555,00

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 477.097,76

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ 540.557,73

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 820.524,92

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 438.978,30

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1.797.097,44

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 970.624,35

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 1.316,92

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 2.344.838,21

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 4.806.678,25

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 5.306.890,08

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 20.110.097,33

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 1.066.316,87

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚ/ΝΟΣ 323.496,88

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ 654.702,47

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ 27.804.322,49

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 1.427.028,91

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 971.143,27

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ  

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 3.751.474,39

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝ. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ 0,00

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΥ 95.576,45

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ 0,00

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 


ΓΕΝΙΚΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ 165.019.700,88  

Εφημερίδα "Το Παρόν", 22/9/2013
http://pr-ota-si.blogspot.com

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΑ 2 ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

8ο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
3ο ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σε συντονισμένο κλείσιμο των λυκείων του Πολυδρόσου προχώρησαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Χαλανδρίου και του γειτονικού 8ου Αμαρουσίου.

Η δολοφονία Φύσσα, οι πρόσφατες αλλαγές στο λύκειο στο επίκεντρο των θεμάτων που οδήγησαν τους μαθητές σε καταλήψεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - ΚΤΗΜΑΤΟΣΗΜΟ 35 ΕYΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ!
Όλα τα είχε η Μαριορή …. το κτηματόσημο της έλειπε!!! Ναι, καλά διαβάσατε… σαν να μην έφταναν οι φόροι και οι έκτακτες εισφορές που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια, μας βάζουν ακόμη ένα χαράτσι για το 2014 !!!!

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα!!!!

Πρόκειται για ακίνητα σε μεγάλα αστικά κέντρα (Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Χανιά, Χαλκίδα, Καλαμάτα και τα Τρίκαλα) και δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 (επίσης αφορά τους δήμους Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Καλαμαριάς κ.α)

Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υλοποίηση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο στην Ελλάδα και πρωτίστως η δημόσια περιουσία.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέσω τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το κτηματόσημο υπολογίζεται όχι ανά ιδιοκτησία, αλλά ανά δικαίωμα (κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω από 35 ευρώ.

ΠΟΕ ΟΤΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤHTA

Γνωμοδότηση για λογαριασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών υπέβαλε η δικηγορική εταιρεία Απ. Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες. Η γνωμοδότηση αυτή κοινοποιήθηκε στους αμέσως ενδιαφερόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τη Δευτέρα 23/9 για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους στο δικαστικό πεδίο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Με το άρθρο 81 παρ. 1 του ν. 4172/2013 προβλέφθηκε, ως γνωστόν, η κατάργηση, από την 23η Σεπτεμβρίου 2013, του συνόλου των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, με την ίδια διάταξη τίθενται, από την ίδια ημερομηνία, κατά την ορθότερη άποψη, σε διαθεσιμότητα οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι. Το γεγονός αυτό προκύπτει σαφώς από την ευθεία παραπομπή της ως άνω διατάξεως στην υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 που αφορά τη διαθεσιμότητα. Συνεπώς, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών από τη θέση σε διαθεσιμότητα η υπηρεσιακή σχέση λύνεται, εφόσον δεν έχει μεσολαβήσει κατά το διάστημα αυτό μετάταξη ή μεταφορά τους σε άλλη θέση. Επισημαίνεται ότι η μετάταξη των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες του Δημοσίου δεν είναι δεδομένη.

Ενόψει τούτων, κρίνεται αναγκαίο οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία να προσβάλλουν με αίτηση ακυρώσεως τις σχετικές (διαπιστωτικές) πράξεις που θα εκδοθούν και με τις οποίες θα διαπιστώνεται η θέση τους σε διαθεσιμότητα. Αρμόδιο δικαστήριο για την εκδίκαση της εν λόγω αιτήσεως ακυρώσεως είναι, ενόψει της υπαλληλικής σχέσης δημοσίου δικαίου των Δημοτικών Αστυνομικών, το Διοικητικό Εφετείο. Η έγκαιρη άσκηση των αιτήσεων ακυρώσεως κρίνεται, κατά τη άποψή μας, απολύτως αναγκαία, προκειμένου οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί να προασπίσουν πλήρως τα έννομα συμφέροντά τους, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει του υπαρκτού κινδύνου να μη μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η άσκηση της αιτήσεως ακυρώσεως δεν επηρεάζει, ούτε κατ” ελάχιστο, τη διαδικασία κινητικότητας των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι μπορούν άλλωστε να παραιτηθούν από την εν λόγω αίτηση ακυρώσεως όποτε επιθυμούν, έως τη συζήτηση της ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου.

Παραλλήλως, οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούν να ασκήσουν ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου (Διοικητικό Εφετείο) αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξεως με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτελέσεως, οι αιτούντες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας έως την έκδοση της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως.

Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι κρίνεται σκόπιμη η άσκηση των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων αμέσως μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα (23.09.2013). Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση συλλογή από κάθε ενδιαφερόμενο των αναγκαίων στοιχείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: α) η πράξη διορισμού, β) βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών, γ) βεβαίωση τελευταίων αποδοχών προ της διαθεσιμότητας (αποδοχές Αυγούστου) και δ) πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική επιχειρηματολογία που μπορεί να προβληθεί από τους προσφεύγοντες Δημοτικούς Αστυνομικούς αφορούν την αντισυνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων που αφορούν την κατάργηση των οργανικών θέσεων τους και τη διαθεσιμότητα. Ειδικώς δε για τον κλάδο των Δημοτικών Αστυνομικών οι νομικοί ισχυρισμοί εμπλουτίζονται, ενόψει της ιδιότητάς ως μονίμων υπαλλήλων των Δήμων με πρόσθετα επιχειρήματα που αφορούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Ά.»

Προσαγωγές 7 ατόμων στο Χαλάνδρι για σβήσιμο ναζιστικών συνθημάτων κοντά σε σχολείο

1.55πμ: Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 7

Αργά το βράδυ προσήχθησαν 7 άτομα στο Α.Τ. Αμαρουσίου για σβήσιμο ναζιστικών συνθημάτων κοντά στο 3ο γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Οι πληροφορίες προέρχονται από καταγγελία των προσαχθέντων. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ακόμα στο Α.Τ.

www.avgi.gr

Αναγνωρίζει η ΠΕΔΑ ως θεσμικό συνομιλητή το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής«Λάδι στη φωτιά» της σκληρής πολεμικής που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ρίχνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Η ηγεσία της , αναδεικνύει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής , που πρόσκειται στο ΚΚΕ και έχει καταγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ως « διασπαστικό» σωματείο σε θεσμικό συνομιλητή της .

Προ ημερών , ο πρόεδρος της και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων , Νίκος Σαράντης , είχε νέα συνάντηση προ ημερών , με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου.

Στη συνάντηση , όπως αναφέρει , σ΄ανακοίνωσή του , το Συνδικάτο ΟΤΑ , που αποφεύγει ωστόσο να κατονομάσει τον κ. Σαράνη , εξέφρασε τη ριζική αντίθεσή του « στην αξιολόγηση δομών και προσώπων, την κινητικότητα, την ενδοδημοτική κινητικότητα, που προωθείται από τους δημάρχους και έχει τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και ΠΟΕ ΟΤΑ».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει ότι «αυτές οι προτάσεις από τους δημάρχους ουσιαστικά δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις, αποδέχονται την παράδοση βασικών τομέων των δήμων στους ιδιώτες είτε απευθείας, είτε μέσο ΣΔΙΤ και την ανταποδοτικότητα .

Εκφράσαμε την αντίθεση μας στο ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν ανοίξει, όσοι ανοίξουν έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων. Αντί να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι σταθμοί, οι δήμαρχοι προχωράνε σε νέες προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις. Πράγμα που είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικό να αλλάζουν τα παιδιά κάθε 2 μήνες παιδαγωγό. Η κατάσταση αυτή μαζί με τις χιλιάδες παιδιά που μείνουν έξω από παιδικούς σταθμούς κάνει την κατάσταση εκρηκτική».

Είπαμε...ΚΡΙΣΗ...αλλά, όχι κι' έτσι!