Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ: ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10, ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος "ΑΡΓΩ" ξεκινάει μια ακόμη "ακαδημαϊκή χρονιά"!

Μια ακόμη χρονιά με έναν νέο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων,  φιλοδοξώντας να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες και τα ταξίδια μας,  με δυναμισμό, νέους στόχους, νέους φίλους και συνεργασίες συν-δημιουργώντας όλοι μαζί ακόμη περισσότερα !
Ήδη οι Ομάδες του Συλλόγου μας ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμά τους και εμπλουτίζουν τις δραστηριότητές τους!
 Όπως κάθε χρόνο γιορτάζουμε όλοι μαζί τη νέα αυτή αρχή με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση!

Έτσι, αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από τις 7 μμ και μετά,

 γιορτάζουμε στα γραφεία του Συλλόγου μας

 και παρουσιάζουμε στο Χαλάνδρι 
την ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής για τη Ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου, 

που διοργάνωσε η Εικαστική Ομάδα του Συλλόγου μας.

Σας περιμένουμε να θαυμάσετε τα έργα της Έκθεσης,
να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί !

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΑΡΓΩ»

Στην Έκθεση συμμετέχουν με συνολικά 17 έργα:

 Ανδρεάδη Νόρα
Αντωνιάδου Μελίτα
Ζηλεμένου Ελένη
Κορομάντζου Ευδοξία
Κρανίδη Πόπη
Μαραγκουδάκη Ελένη
Μουστάκα Βάσω
Μπαμπανιώτης Χρήστος
Οικονομίδης Νίκος
Παπασταυροπούλου Κατερίνα
Σιμάτου Αντωνία
Υφαντόπουλος Αθανάσιος

Εγκαίνια Έκθεσης  Σάββατο 5 Οκτωβρίου, διάρκεια  έως Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Κάθε Τρίτη - Τετάρτη - Παρασκευή, ώρες 18.30 - 20.30

ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ

 
 Είναι προφανές στους Χαλανδραίους ότι έχουμε υποβαθμίσει πολύ την παρουσία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ στην ενημέρωσή τους τις τελευταίες μέρες.

Και βέβαια ο λόγος ήταν απλός σε όσους μας έχουν παρακολουθήσει.

ΗΤΑΝ - μέχρι προχθές - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου  Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ για την μήνυση που έκανε ο Κουράσης στον Νταβία - για ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ - για όσα έχουν αποκαλυφθεί από τον Νταβία με την ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ του - κατά παντός υπευθύνου - για το θέμα της δωροληψίας και τα χαμένα γραμμάτια.

Η προανάκριση έκλεισε και ο φάκελος σήμερα φεύγει για την Εισαγγελία Αθηνών ώστε να αξιολογηθεί το περιεχόμενό του από τον κ. Εισαγγελέα.
Έκλεισε με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών μαρτύρων που είχε υποδείξει ο μηνυόμενος Άγγελος Νταβίας.
Την προηγούμενη βδομάδα είχαν καταθέσει οι δύο πρώτοι - ο Δημήτρης Λέρτας και ο Γιάννης Λαδόπουλος ενώ ο δήμαρχος Σ. Ρούσσος είχε ζητήσει προθεσμία μιας βδομάδας για να καταθέσει, αφού την ημέρα που είχε κληθεί ήταν στην πόλη μας η αντιπροσωπεία από την αδελφή κινεζική πόλη του Χαρμπίν και δεν είχε τον χρόνο.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κατέθεσε την Τρίτη.

Σήμερα ο Άγγελος Νταβίας έλαβε αντίγραφα των καταθέσεων των τριών μαρτύρων που είχε υποδείξει.

Ήταν επιλογή μας λοιπόν να περιμένουμε την κατάθεση του δημάρχου για μια υπόθεση που ο Κουράσης προσπαθεί να εμφανίσει ως μία - περίπου - ιδιωτική αντιδικία, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια υπόθεση τεράστιου δημόσιου ενδιαφέροντος που άπτεται των συφερόντων του δήμου αλλά και εκατοντάδων συμπολιτών μας - ιδιοκτητών στο Πεύκο Πολίτη, άρα το πώς τοποθετείται στο θέμα ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ της πόλης είναι ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό θέμα.

Θέμα που για άλλους ίσως να ήταν αντικείμενο ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ, πιέσεων και συναλλαγών.

Για εμάς ήταν και παραμένει θέμα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ του καθένα, πολύ περισσότερο του ΠΡΩΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ του Χαλανδρίου άρα ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.

Υποδείξαμε τον Δήμαρχο για να καταθέσει εκείνα που εκείνος θεωρεί, όχι αυτά που του ζητάμε εμείς.

Η κατάθεση του Δημάρχου μας ικανοποιεί απόλυτα, με δεδομένο ότι δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από την ΑΛΗΘΕΙΑ που είχε αποτυπωθεί σε δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος δεν έκανε περαιτέρω αξιολογήσεις ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ΕΠΡΑΞΕ.

Παρέπεμψε σε όσα είπε ΕΚΕΙΝΟΣ σε δύο συνεδριάσεις του ΔΣ.

Στην πρώτη - αυτή της 18 Απριλίου 2018, στην οποία έχουμε αναφερθεί κατ΄επανάληψη και έχουμε δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της και μία δεύτερη, αυτή της 27ης Αυγούστου του 2018και στην οποία έγινε και άλλη αναφορά του δημάρχου στην υπόθεση στην ΠΗΔ συζήτηση, χωρίς να το έχουμε - μέχρι σήμερα αξιολογήσει, αφού ο Νταβίας δεν ήταν παρών αλλά και γιατί ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ χωρίς τα στοιχεία της δικογραφίας που τώρα έχουμε στην διάθεσή μας θα είχαν υποβαθμιστεί ή θα είχαν οδηγήσει σε λάνθασμένα συμπεράσματα.

Ας δούμε τι έγινε τότε ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ του ΔΣ, όπου υπάρχει και η επιστολή Κατσπρίνη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Συνάδελφοι καλησπέρα. Καλή έναρξη της επόμενης περιόδου με το πρώτο συμβούλιο. Ο κ. Κουράσης προ ημερήσιας; Κύριε Κουράση εσείς.

Κος ΚΟΥΡΑΣΗΣ:

Καλησπέρα σας, καλό φθινόπωρο αγαπητοί συνάδελφοι. Θέλω να σας διαβάσω μία επιστολή που έλαβα στο mail μου απ’ τον κ. Κατσοπρίνη. Θα σας την μοιράσω και κατ’ ιδίαν να την έχετε, αλλά θέλω να τη διαβάσω για να γραφτεί και στα πρακτικά. Αυτή η επιστολή έχει συνταχθεί στις 18 Ιουλίου, αλλά όπως ενθυμείστε τα γεγονότα της προηγουμένης περιόδου δεν μου επέτρεψαν και δε θεώρησα δόκιμο να τη διαβάσω σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προς τον κ. Γεώργιο Κουράση,
πρώην Δήμαρχο Χαλανδρίου

Αγαπητέ Γιώργο,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προ ημερησίας συζήτηση υπήρχε θέμα από δημοτικό σύμβουλο για τυχόν ευθύνες του πρώην Δημάρχου Γιώργου Κουράση για το χειρισμό της υπόθεσης Ιωνά. Έχοντας διατελέσει την περίοδο 2012-2014 Γενικός Γραμματέας του Δήμου αλλά και με την ιδιότητά μου ως επίτιμου δικηγόρου που μαζί με το νομικό σύμβουλο του Δήμου χειριστήκαμε την υπόθεση, θα ήθελα να αναφέρω τα ακόλουθα:
Οι ενέργειες που έγιναν προφανώς αποσκοπούσαν καθ’ υπέρβαση ακόμα και των τυπικών διαδικασιών στην κατοχύρωση και μόνο των συμφερόντων του Δήμου.
Είναι αληθές ότι ως Δήμαρχος σε μια πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα ενέργεια, κάλεσες εμένα ως Γενικό Γραμματέα του Δήμου, το νομικό σύμβουλο του Δήμου και τους αναδόχους του σχετικού έργου και ζήτησης την πλήρη κατοχύρωση του Δήμου, από τυχόν υπαναχώρηση των μειοδοτών του σχετικού διαγωνισμού, από την προφορικά διατυπωθείσα προσφορά τους προς το Δήμο.
Σου υποδείχθηκε συγκεκριμένη πρακτική, η έκδοση δηλαδή τριών συναλλαγματικών αμεταβίβαστων και εις διαταγή του Δήμου, που θα εξοφλούντο σταδιακά με την πρόοδο του έργου και τις πληρωμές του αναδόχου, ενώ υπογράφηκε και σχετικό συμφωνητικό.
Η πρακτική αυτή προκρίθηκε για συγκεκριμένους ευνόητους λόγους που δεν είναι της παρούσης
Τα μετέπειτα γεγονότα, με την κλοπή των εν λόγω συνταλλαγματικών, που μόνο απορία μπορεί να προκαλέσουν ως προς την σκοπιμότητά τους (αφού ήταν αμεταβίβαστες και επ’ ονόματι του Δήμου), αφορούν την εισαγγελία στην οποία πολλαπλών προσέφυγα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να αφορούν εσένα, αφού η φύλαξη των συναλλαγματικών και του συμφωνητικού είχε αναταθεί σ’ εμένα.
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι συμπεριφορές αιρετών, όπως η δική σου ως Δημάρχου, που επιδιώκουν να διασφαλίσουν πάση δυνάμει τα συμφέροντα του Δήμου τους, σπανίζει στην τοπική αυτοδιοίκηση και τυχόν απόπειρα παρερμηνείας είναι κακόβουλη και επιεικώς άδικη.
Επισημαίνω ότι για όλα αυτά τα θέματα και την κλοπή είχαν ενημερωθεί τόσο ο νέος Δήμαρχος, όσο και ο κ. Ιωνάς, τα δε σχετικά έγγραφα είχα παραδώσει στον τότε δικηγόρο του Δήμου κ. Χατζόπουλο.
Την παρούσα επιστολή μου μπορείς να την χρησιμοποιήσεις όπως εσύ κρίνεις.

Με τιμή
Δημήτριος Κατσοπρίνης,
Γενικός Γραμματέας Δήμου Χαλανδρίου
Επίτιμος Δικηγόρος»

Αυτά αγαπητοί συνάδελφοι. Θα σας δώσω την επιστολή του κ. Κατσοπρίνη, θα σας την μοιράσω. Ευχαριστώ πολύ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ (σελ 18 -19 των πρακτικών της 17ης Συνεδρίασης του 2018) ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ - ΑΠΑΝΤΑΕΙ:

Ως προς το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος, νομίζω ότι έχει εξαντληθεί τουλάχιστον στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αυτά τα οποία εμείς είχαμε να πούμε τα έχουμε πει στο παρελθόν. Δεν υπάρχει κάτι νομίζω καινούργιο σε σχέση με αυτό. Αυτό που θα άξιζε ίσως κάποιος να πει από τη θέση που είμαι σήμερα, είναι ότι προφανώς, το είπα και τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε υπάρξει ενημέρωση πριν την ανάληψη για την περίφημη κλοπή των επιταγών.

Αυτό στο οποίο εγώ είχα σταθεί είναι ότι οι ενέργειες και με τη συμβολή και τη θέση και του Στάθη του Χατζόπουλου τότε της Νομικής Υπηρεσίας, δεν υπήρχε κάτι περισσότερο το οποίο μπορούσαμε εμείς να κάνουμε εκείνη την περίοδο. Εμάς μας γνωστοποιήθηκε μια κλοπή, για την οποία είχε γίνει μία μήνυση στην αστυνομία.

Εγώ τοποθετούμενος εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Γιώργου Κουράση, είπα το αυτονόητο, ότι δεν αποτελεί μία τυπική διαδικασία η έγκριση οποιασδήποτε δωρεάς απ’ το δήμο στο δήμο, δεν αποτελεί μία τυπική διαδικασία άνευ σημασίας η οποία γίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο ή την Οικονομική Επιτροπή.

Αποτελεί ουσία, γιατί προφανώς κάποιες επιταγές αυτού του ύψους οι οποίες γίνονται μετά την λήξη της δημοπράτησης του έργου της ένταξης, της πολεοδομικής μελέτης κλπ, πρέπει να εγκριθούν και να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορούν και να εκτελεστούν.

Έβαλα και ορισμένα ερωτήματα τότε, στα οποία δε θεωρώ ότι δίνεται απάντηση, δηλαδή στο ότι νομίζω ότι είναι το κύριο, ότι τον Απρίλιο, Μάιο του 2014 είχε ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου της πολεοδόμησης, είχε γίνει ανάρτηση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο συμφωνητικό το οποίο επικαλείται ο Δήμαρχος και σύμφωνα με τις επιταγές έπρεπε αυτές οι επιταγές ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος τους, να έχουν ήδη εισπραχθεί.

Αυτές δεν είχαν περάσει καν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν μία κίνηση την οποία τη γνωρίζανε οι αρχές που την κάνανε. Αυτό είπα, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Δεν έχουμε από εκεί και πέρα να κάνουμε κάτι ως δήμος, γιατί είχε απευθυνθεί και εδώ ο κ. Θωμάς για διάφορα τέτοια ζητήματα. Δε θεωρώ ότι υπήρχε κάποιο αντικείμενο για να ασχοληθεί ο δήμος περισσότερο.

Έτσι κι αλλιώς το ζήτημα της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο εκκρεμεί και έχει δουλειά να παραδώσει ο κ. Ιωνάς. Αυτό είναι άλλο ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με τη διαχείριση και πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τη διαχείριση και τις διαδικασίες διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Αυτό σε ό,τι αφορά τη διοίκηση.

Το σήριαλ πλέον πάει ... στο ακροατήριο. Ελπίζουμε σύντομα.