Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ .... ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΒΡΕ;; ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΙΟΝ;;; ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ...Ελέγχοντες, ελεγχόμενοι, πούστηδες και παλικαριά ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΟΛΑΝΔΗ ΤΟΥ ΠΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!

Εκεί που κάνει ο Βασιλιάς ανασχηματισμό και καθαιρεί τον δευτερότοκο γιο του από υπουργό για να βάλει στην θέση του την γυναίκα του πρωτότοκου ανιψιού του!

Και ψάχνουμε μετά τι φταίει ...

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ...

Αφού τα είχαμε πει! Αλλά προστίθενται και νέα στοιχεία!Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ!.Στουρνάρας: Αν κάνεις την δουλειά σου και δεν πάρεις απόδειξη, φεύγεις και δεν πληρώνεις. 

Πουτάνες προσοχή...


ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ , όπως αυτός ο χριστιανός ΕΔΩ τον οποίο μπορώ απολύτως να κατανοήσω δια το δράμα που περνάει και να συμπονέσω λέγω!

'Εχω μπερδέψει τα λεφτά τα δικά μου με της γυναίκας μου και δεν θυμάμαι σε ποιον λογαριασμό στην Ελβετία είναι τα δικά μου και σε ποιον στα Cayman τα δικά της ...

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δράμα είναι ...

ΑΚΡΙΒΩΣ!


Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ - - ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η προσφυγή μας κατά της εγκυρότητας της εκλογής στα όργανα του Δήμου όσων δεν έχουν συμμορφωθεί με τις κατά νόμο υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ήταν έτοιμη προς κατάθεση στην ΓΓ Περιφέρειας Αττικής.

Ο Στάθης Ανδρεόπουλος τελικά σήμερα ανήρτησε τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του για το 2011 και το 2012 στο site του δήμου.

Η προσφυγή από εμάς δεν θα κατατεθεί διότι αυτό θα συμπαρασύρει όλο τον δήμο σε δυσλειτουργία (όχι ότι λειτουργεί δηλαδή, αλλά δεν θα τους δώσουμε και άλλοθι,).

Τώρα έχετε όλοι εικόνα - ήδη - για πολλές αλήθειες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ!

ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! ΕΝΤΑΥΘΑ!1. Έξω από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ υπάρχει ένας άνθρωπος που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ.

2. Έξω από την Alpha στην Αγίας Παρασκευής κοιμάται συχνά σε κούτες ένα άλλος άνθρωπος.

3. Αναγνώστης μας, μας περιέγραψε τηλεφωνικά το εξής περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας:
Ο  Γιώργος πήγε σε ταβέρνα - που έχει την καλοσύνη να τους δίνει κανένα πιάτο φαΐ  όποτε περισσεύει,  με εντολή που έχει δώσει το αφεντικό στους υπαλλήλους του.
Στην ταβέρνα ήταν δύο υπάλληλοι που τον είδαν μέσα στην μπίχλα και του είπαν ότι για να του δώσουν το φαγητό και να τον αφήσουν να κάτσει έπρεπε να βγάλει τα ρούχα του για να τον πλύνουν με το λάστιχο - σαν σκύλο (αν και θα με κράξουν τώρα όσοι προτάσσουν την αγάπη του για τα σκυλιά αυτής προς τους συνανθρώπους τους, διότι τα σκυλιά τα πλένουμε με ζεστό νερό, τον Δεκέμβριο).
Ο άνθρωπος τελικά δεν πήρε το φαγητό διότι δεν δέχτηκε τον εξευτελισμό του

Αναρωτήθηκα γιατί δεν έχουν έρθει στην υπηρεσία του Δήμου αρχικά σκέφτηκα να τους πλησιάσω και να τους ρωτήσω, αλλά μετά κατάλαβα ότι μάλλον θα είχε πρόβλημα το ρούτερ τους και δεν θα έχουν δει την μοναδική ανακοίνωση στο site του Δήμου που λέει ότι "όποιος έχει πρόβλημα να καλέσει στο τάδε τηλέφωνο". 
Άσε που μπορεί να τους είχαν τελειώσει και οι μονάδες στο κινητό και έτσι αποφάσισα να μην τους φέρω σε δυσκολότερη θέση από αυτή που βρίσκονται.

ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΜΙΑ "ΥΠΕΡΒΟΛΗ" - από αυτές που μας κατηγορείτε ότι κάνουμε - και να σας προτείνω να βγει κανένα  στέλεχος της υπηρεσίας έξω, εκεί και να τους ενημερώσει επιτόπου.
Αποφάσισα να σας χαλάσω πάλι Δευτεριάτικα λίγο τη νιρβάνα και να ζητήσω να είστε παρόντες στην πιάτσα της πόλης για να πλησιάσετε αυτούς που χρειάζονται την βοήθεια του κοινωνικού συνόλου και όχι να τους περιμένετε στο γραφείο.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:

Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε μια κουβέντα με φίλους σχετικά με το θέμα, για να δούμε τι θα πούμε συλλογικά. (Βλέπετε αρχίζουμε σιγά, σιγά να συνδιαμορφώνουμε απόψεις).
Εκεί φίλος που έχει ζήσει Αγγλία - επί Θάτσερ -  έριξε  ιδέα:

Η πρόταση - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ  μέσα στην απλότητά της  - για το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, στην οποία προΐστανται άνθρωποι με μεράκι, για να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. 

Μάλιστα τέθηκε ως άποψη, να μην δημοσιοποιήσουμε την πρόταση αυτή του φίλου μας, για να "μην μας την φάνε" - και αυτή - όσοι δεν έχουν προτείνει ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, σε αυτή την πόλη και να την έχουμε ως άσσο στο μανίκι,  αλλά τελικά θεωρώ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παίξουμε μικροπαραταξιακά στην πλάτη αυτών των δύσμοιρων συμπολιτών μας και θα καταθέσουμε σήμερα δημόσια ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ - ρεαλιστική, εφαρμόσιμη, χωρίς να απαιτεί παρά ψιλά - όχι λεφτά από τον Δήμο, μπας και την εφαρμόσουν, έστω και χωρίς να πουν μισή κουβέντα για την πηγή της πρότασης:

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΤΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΟΥΤΡΑ.
(κάντε το σε μια συγκεκριμένη ώρα για να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις αθλουμένων).

Έχετε εκεί - από αυτά που συγκεντρώνονται από τις προσφορές συμπολιτών - μια αλλαξιά ΚΑΘΑΡΑ ΡΟΥΧΑ, τα οποία μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα εναλλάσσονται,  θα πλένονται ώστε να τα ξαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ; 
ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;;
Ένα πλυντήριο (υπάρχουν πληντύρια έτσι;) και το νερό για να πλυθούν δέκα - είκοσι άνθρωποι;;;

Και πέρα από την ανακούφισή τους, πόσο σημαντικό θα είναι αυτό για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ;;

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΙΑ ΑΠΛΟΪΚΗ ΙΔΕΑ που όμως - κατά την ταπεινή μας γνώμη - αναδεικνύει περίτρανα ότι η αυτοδιοίκηση είναι ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΑΚΙ.

Διότι αυτή η απλοϊκή ιδέα για να υλοποιηθεί χρειάζεται απλά ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ 2 ΑΝΘΡΩΠΩΝ!
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Ούτε λεφτά, ούτε μελέτες, ούτε ειδικούς, ούτε νέα κτίρια και εγκαταστάσεις.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ! ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΛΙΓΟ! 
ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ! ΒΓΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΣΑΣ!

ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!

ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Διότι π.χ. σε έναν παιδικό σταθμό (από αυτούς που έκλεισαν)  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ για την παραπάνω ιδέα και παλιά υπήρχε και μια υπάλληλος που έστω και ΕΧΤΡΑ από την εργασία της, θα μπορούσε να το βάλει να λειτουργήσει μια φορά την εβδομάδα για χάρη αυτών των ανθρώπων.

ΠΕΙΤΕ ΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΥΡΙΟ! (χωρίς εργασιάκη ασφάλεια και πολύ, πολύ ακριβότερα)

ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ! Σας αφορά. θα έρθει και η σειρά σας. Πάρτε το απόφαση.

Με αυτή τη "λίγο παραπάνω κοινωνική σας ευαισθησία" θα προστατεύσετε καλύτερα την εργασία σας αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης" για όλους τους πολίτες.

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ και σας λένε "ευχάριστα στα αυτάκια σας παραμυθάκια" του στυλ "σας επιτίθενται οι κακοί", την ώρα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ λένε στους πολίτες ότι είστε ρέμπελοι για να τους έχουν έτοιμους ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ και βέβαια να ΞΕΡΕΤΕ - ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ - ότι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ -  διαπραγματεύονται την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με  άλλοθί τους ότι είστε ρέμπελοι.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;; ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!

Αυτό λοιπόν είναι το μήνυμά μας.

Αυτό ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ!
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ!

CRISIS? WHAT CRISIS?


ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΑΘΩΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΡΑΤΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΟΡΟΥΣ ΥΓΙΕΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ!

Με μια πρωτοφανέρωτη (την με αριθμό 682/2012) απόφασή του, το Μονομελές Πλημ/κείο Ηγουμενίτσας, άφησε ελεύθερους τους 15 αλλοδαπούς κατηγορούμενους, οι οποίοι όντες κρατούμενοι στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας που βρίσκονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είχαν αποδράσει. Και αυτό γιατί το Δικαστήριο δέχτηκε (αποδείχτηκε από μάρτυρες και έγγραφα) ότι η παραμονή τους στα κρατητήρια εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους για την υγεία τους δεδομένου ότι :

1) Το κρατητήριο στο οποίο κρατούνταν ουδέποτε καθαρίζοταν ή απολυμαίνονταν και γενικότερα δεν ετηρούντο εντός αυτού ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας και υγιεινής (υπήρχε μόνο μία χημική τουαλέτα για όλους τους κρατουμένους και βρίσκεται στο χώρο που κοιμούνται, δεν υφίστατο στο κρατητήριο καμία παροχή νερού, οι δε κρατούμενοι υπέφεραν από ψείρες, ψύλλους, ψωρίαση, τύφο, δερματικές παθήσεις και λοιπές λοιμώδεις μεταδοτικές ή μη ασθένειες).Έτσι, ο χώρος κράτησης των κατηγορουμένων αποτελούσε σοβαρή εστία μικροβίων, ιών και λοιπών βλαπτικών για τον άνθρωπο μικροοργανισμών, η ανάπτυξη των οποίων ευνοείτο από τη συνεχή σώρευση μεγάλου αριθμού κρατουμένων από διάφορες χώρες προέλευσης (κυρίως της Ασίας ή της Αφρικής),που δεν έχουν πλυθεί / καθαριστεί ή αλλάξει ρουχισμό επί εβδομάδες ή και μήνες.
2) Στο εν λόγω κρατητήριο, που είχε συνολικό εμβαδά 15,00 m2 στοιβάζονταν άνω των 30 ατόμων, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χώρος για όλους και να αδυνατούν να ξαπλώσουν όλοι τα βράδια στο έδαφος (δεν υφίστανται κλίνες) για να κοιμηθούν.

3) Οι κατηγορούμενοι ήσαν περιορισμένοι στο κρατητήριο επί 24 ώρες το 24ωρο χωρίς δυνατότητα εξόδου, άσκησης, αναψυχής ή αυλισμού.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΕΡΙΞΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Αποκλειστικές πληροφορίες της Πλατείας αποδίδουν το περιστατικό στον ίδιο τον Τσίπρα, που φορώντας κουκούλα γάζωσε τα γραφεία της Λ. Συγγρού με τρεις βολές κατα ριπάς και αμέσως μετά μετάβει στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιλέλος για να μεταβεί στο Βερολίνο όπου τον περιμένει ο Σόιμπλε για να απποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Τσίλιες στην Συγγρού εθεάθη να φυλάει η Δούρου μαζί με τον Κασιδιάρη.

Οπότε σήμερα οι φίλοι μας από τη ΝΔ έχουν μαλλιά να ξάνουνε όλη μέρα (επίθεση στα γραφεία και τον ... Κεδίκογλου *) για να μην ασχοληθούν με το τι θα ψηφίσει το κόμμα τους το απόγευμα στην βουλή.

Α και να μην το ξεχάσω ,

Καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται και καταδικάζουμε όσους την υποθάλπουν και την επιζητούν για να αποπροσανατολίζουν τους ιθαγενείς.

* Πείτε μου σας παρακαλώ, αυτός ο Σ. Κεδίκογλου δεν είναι ο ορισμός της ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΑΤΖΑΣ ή εμένα μου φαίνεται;; (Στο Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ μπορείται να βάλετε όποιον Κεδίκογλου (Σίμο ή Συμεών - δηλαδή Σίμο) θέλετε, το ίδιο ισχύει - μες την καρδιά μου τους έχω και τους δύο εξάδελφους).

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΧΩΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

tetelestai


ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

(Δείτε και εδώ)

Ψηφίζεται τη Δευτέρα το “ιστορικό” ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία..

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 6.00 καλούν πολίτες μέσω fb που δεν παραιτούνται.

Από τη ΔΙ@ΥΓΕΙΑ στην ΥπερΔΙ@ΥΓΕΙΑ


yperdiaygeia

Από την 1η Οκτωβρίου 2010, το Ελληνικό Κράτος άρχισε να αναρτά το σύνολο των αποφάσεων και των πράξεών του στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος “Δι@ύγεια” [Ν.3861/2010 (ΦΕΚ112/Α’/13-7-2010)] στην ιστοσελίδα Δι@ύγεια, διαφάνεια στο κράτος. Αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης τάσης που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στα προηγμένα κράτη παγκοσμίως για την ελεύθερη διάθεση και χρήση των δεδομένων του δημοσίου τομέα με σκοπό τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση αλλά και την εκμετάλλευσή τους για την προώθηση της καινοτομίας. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι τα προγράμματα ανοικτών δημόσιων δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου: data.gov.uk, Opening up Government all about, της Γαλλίας:data.gouv.fr, Innovation Transparence Ouverture και για όλη την Ευρώπη, publicdata.eu beta, Europe’s Public Data.

Το πρόγραμμα Δι@ύγεια είναι λοιπόν μια πρωτοβουλία που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς υποχρεώνει όλους τους δημόσιους φορείς να αναρτούν τις αποφάσεις τους στο διαδίκτυο. Αν ένας φορέας δεν αναρτήσει μια απόφαση στο διαδίκτυο και αυτή δεν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) από το σύστημα, δεν θεωρείται έγκυρη. Επιπλέον, με πρόσφατη εγκύκλιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενημερώθηκαν οι φορείς της κυβέρνησης ότι μπορούν στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία να διαβιβάζουν έγγραφα χρησιμοποιώντας μόνο το ΑΔΑ τους και χωρίς να τα επισυνάπτουν στα ηλεκτρονικά τους μηνύματα. Βλέπουμε λοιπόν πως η Δι@ύγεια αποτελεί ένα σοβαρό κομμάτι της υποδομής του Δημοσίου και η χρήση της τείνει να εδραιωθεί.

Παρ’ όλα αυτά, η απλή παράθεση των δημόσιων δεδομένων στο πρόγραμμα Δι@ύγεια δεν αποτελεί εχέγγυο για τη διαφάνεια και την εκμετάλλευσή τους για κοινωφελείς σκοπούς, όπως η προώθηση της πληροφόρησης και της καινοτομίας. Είναι απλά η κύρια προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν προηγμένες προγραμματιστικές τεχνικές για τη διαχείριση, την ανάλυση, τον εμπλουτισμό και την παρουσίαση των δημόσιων δεδομένων ώστε να μπορέσει ο πολίτης να εκμεταλλευτεί πλήρως αυτό το δημόσιο αγαθό. Σε κάθε περίπτωση, το ιδιαίτερα θετικό σημείο της Δι@ύγειας είναι ότι παρέχει ικανοποιητική πρόσβαση στα πρωτογενή δεδομένα της μέσω του συστήματος Opendata API ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση σε αυτά. Έτσι έχει δημιουργηθεί μια σειρά από εφαρμογές που έχοντας πρόσβαση στα δεδομένα αυτά μπορούν να τα διαχειριστούν με το δικό τους τρόπο, παρέχοντας νέες υπηρεσίες. Η σημαντικότερη από αυτές τις εφαρμογές είναι η ΥπερΔιαύγεια.


Σκοπός της ΥπερΔιαύγειας είναι να παρέχει με ταχύτητα, ευχρηστία και ακρίβεια, πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα που δημοσιεύονται στο πρόγραμμα Δι@ύγεια. Υπεύθυνος εξ’ ολοκλήρου για την αρχική σύλληψη, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εξέλιξη του έργου είναι ο Βαγγέλης Μπάνος, Διπλ. Μηχανικός Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, Msc. Η ΥπερΔιαύγεια ξεκίνησε τη λειτουργία της το Σεπτέμβριο του 2011 και έκτοτε συνεχίζει αδιάλειπτα την εξέλιξη της.(i) Πληροφορίες Αποκλειστικά υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ΥπερΔιαύγειας είναι ο Βαγγέλης Μπάνος. Η ΥπερΔιαύγεια αποτελεί προσωπική ερευνητική προσπάθεια και δεν συνδέεται με κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της ΥπερΔιαύγειας τα οποία θεωρούνται κρίσιμα για την επιτυχία της είναι τα εξής:

1. Αποθήκευση ολόκληρων των αρχείων PDF των αποφάσεων που δημοσιεύονται στη Δι@ύγεια ώστε να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι η Δι@ύγεια παρουσιάζει συχνά προβλήματα διαθεσιμότητας ειδικά τις ώρες αιχμής.

2. Ευρετήριο αναζήτησης πλήρους κειμένου (full text search index) για το σύνολο των εγγράφων και των μεταδεδομένων που αναρτώνται στη Δι@ύγεια.

3. Οπτική αναγνώριση κειμένων (OCR) για τα έγγραφα που είναι κωδικοποιημένα σε μορφή εικόνας (για παράδειγμα, έγγραφα που προέρχονται από scanner). Τα έγγραφα αυτά δεν περιέχουν πληροφορίες κειμένου και ως εκ τούτου χρειάζονται ειδική ανάλυση (OCR Text extraction) για να μπορέσει να γίνει ανάκτηση του κειμένου που περιέχουν.

4. Προεπισκόπηση της πρώτης σελίδας όλων των εγγράφων σε μορφή εικόνας για να μπορεί κανείς άμεσα να δει αν ένα κείμενο τον ενδιαφέρει και να πλοηγηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.

5. Σύνθετα φίλτρα αναζήτησης ανά οργανισμό, υπογράφοντα και χρόνο δημοσίευσης.

6. APIs ανοικτής πρόσβασης ώστε να μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω ειδικών πρωτοκόλλων και να αναπτύξει νέες εφαρμογές.

7. Έμφαση στην ταχύτητα απόκρισης και στην απλότητα χρήσης.

Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το έργο της ΥπερΔιαύγειας είναι πολύ θετικό. Ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών επισκέπτεται καθημερινά την ιστοσελίδα, φτάνοντας και σε χιλιάδες επισκέπτες ανά ημέρα ορισμένες φορές. Πολλοί από αυτούς είναι μάλιστα και συστηματικοί χρήστες που έπαψαν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος Δι@ύγεια, καθώς σε αντίθεση με την ΥπερΔιαύγεια βρίσκεται σε ένα στάδιο αποτελμάτωσης, ενώ παράλληλα εμφανίζει προβλήματα διαθεσιμότητας κατά τις ώρες αιχμής.

Οι ερευνητικές κατευθύνσεις και οι στόχοι της ΥπερΔιαύγειας για το επόμενο διάστημα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

1. Eμπλουτισμός των δεδομένων της Δι@ύγειας δημιουργώντας νέα γνωρίσματα που περιγράφουν την πληροφορία που εμπεριέχεται στο κείμενο κάθε απόφασης. Επίσης, θα επιχειρηθεί η συμπλήρωση/πρόβλεψη κενών γνωρισμάτων για έγγραφα που έχουν ήδη αναρτηθεί. Τα γνωρίσματα αυτά θα προκύψουν αυτόματα είτε αναλύοντας με προγραμματιστικές τεχνικές το κείμενο του κάθε εγγράφου, είτε εφαρμόζοντας αλγορίθμους εξόρυξης γνώσης. Για παράδειγμα, είναι πιθανό σε ένα έντυπο δαπάνης να μην έχει συμπληρωθεί το ΑΦΜ του αναδόχου. Το σύστημά μας θα εξάγει το ΑΦΜ από το πλήρες κείμενο της απόφασης μέσω τεχνολογίας Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων (OCR), θα το επικυρώνει αξιοποιώντας τη διαδικτυακή υπηρεσία (web service) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και θα το προσθέτει στα μεταδεδομένα της απόφασης.

2. Eμπλουτισμός των δεδομένων της Δι@ύγειας με γνωρίσματα γεωγραφικών πληροφοριών έτσι ώστε σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα γνωρίσματα να είναι δυνατή και η χωρική οργάνωση και διαχείριση των πληροφοριών. Χρήσιμα συμπεράσματα από αυτή την ανάλυση θα παρουσιαστούν στην παραδοτέα μελέτη. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, “Πώς κατανέμονται οι δαπάνες για τον πολιτισμό σε κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας;”

3. Εφαρμογή διαδικασιών ανακάλυψης γνώσης από δεδομένα (Knowledge Discovery from Databases – KDD) ή/και μεθόδων ανάκτησης πληροφορίας (Information Retrieval) στα δεδομένα της Δι@ύγειας. Τέτοιου είδους εφαρμογές περιλαμβάνουν την εκτέλεση τεσσάρων διαδοχικών σταδίων: (i) επιλογή δεδομένων, (ii) προεπεξεργασία, (iii) εξόρυξη γνώσης και (iv) αξιολόγηση/ερμηνεία αποτελεσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, θα επιχειρηθεί η εφαρμογή διαδεδομένων από τη βιβλιογραφία τεχνικών όπως ανακάλυψη κανόνων συσχέτισης (association rules mining), ομαδοποίηση (clustering) και κατηγοριοποίηση (classification).

Να κλείσουμε λέγοντας ότι σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, τα Ανοιχτά Δημόσια Δεδομένα αποτελούν κτήμα όλων μας (άρθρο 5 Α του Συντάγματος) και η σημασία τους είναι εφάμιλλη του ανοικτού λογισμικού. Στην εποχή της πληροφορίας που διανύουμε, το αγαθό αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς.

Βαγγέλης Μπάνος
http://www.pirateparty.gr/2013/01/3274/ , 11/1/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις