Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ! ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ

Αύριο γιορτάζουμε έναν από τους πιο άγριους, αιματοβαμμένους και ξεχωριστούς απελευθερωτικούς και λαϊκούς ξεσηκωμούς στον κόσμο, με αρχηγούς ευφυείς και χαρισματικούς(αρκετές φορές εγωιστές και δύστροπους μα πάντα ηρωικούς),που απέδειξαν ότι αυτός ο ";κωλότοπος" που όλοι βρίζουμε, μαζί και τους εαυτούς μας, γεννάει εδώ και 4000 χρόνια, όχι έναν και δυο αλλά χιλιάδες ηγετών.

Την ΜΝΗΜΗ αυτών των μοναδικών ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΩΝ και των ΑΞΙΩΝ που τους εμπιστεύτηκαν και ακολούθησαν, καλούμαστε να τιμήσουμε αυριο με <<ΠΡΟΣΚΛΉΣΕΙΣ>> από τους απογόνους των ανδρείκελων που φυλάκισαν τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,οι τιποτένιοι,που χαστούκισαν κι έριξαν, για ενάμιση χρόνο, στα σκατά του λεγόμενου νοσοκομείου τον ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, που γκρέμισαν από την Ακρόπολη τον ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ,που υπονόμευσαν και δολοφόνησαν τον δαιμόνιο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, που κατάντησαν ζητιάνο τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ !!!

SUCCESS STORY; ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ; (ΠΑΡΟΝ 23-3-2013 - ΣΤΗΛΗ ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ)

ΟΟΣΑ: «¨Ηλθαν τα μαντάτα σου»:

Ανάμεσα σε αντικρουόμενες πληροφορίες, σε διαφορετικές αναγνώσεις ΜΑ με κυρίαρχο στοιχείο: την ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ μεγάλου τμήματος του ελληνικού Λαού, ήλθε και η έκθεση του ΟΟΣΑ: Το 17,9% των Ελλήνων δεν διαθέτει αρκετά χρήματα ούτε για να αγοράσει ΤΡΟΦΙΜΑ, όπως αποκαλύπτει η έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο “Society at a Glance 2014”. Η έκθεση αναδεικνύει τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος των πολιτών στο διάστημα 2007-2012. Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί το γεγονός πως το 17,9% δεν συναντάται ούτε σε χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως η Βραζιλία, η Κίνα κ.ά. Ενδεικτικό είναι ότι η μέση απώλεια ανά άτομο υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ, απώλεια που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης.

Σχετικά με την απασχόληση, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι οικογένειες με πλήρη ανεργία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς ο ένας στους πέντε ενήλικους ζει σε νοικοκυριό που δεν εργάζεται κανείς.

Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει πως η οικονομική ανάκαμψη δεν αναμένεται να βάλει γρήγορα τέλος στην κοινωνική κρίση ενώ καλεί τις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων και κυρίως των μακροχρόνια άνεργων και των φτωχών νοικοκυριών...
Κι΄εμείς: τι λέμε εμείς , τι πράττουμε;
« ..Σε μια τέτοια πραγματικότητα, όπου κάθε πρόγραμμα εξόδου από την κρίση θα καταρρέει και κάθε δάνειο θα ζητά ένα επόμενο για την αποπληρωμή του προηγούμενου, καμιά ελπίδα δεν θα υπάρξει αν δεν ομολογήσουμε με γενναιότητα μιαν ήττα. Την ήττα του πολιτισμού της κατανάλωσης, την ήττα του πολιτισμού των τραπεζών…» (Κώστας Χατζηαντωνίου: «Νέος ενιαυτός σε μια νέα Πατρίδα»)
Δύσκολα μας βάζεις..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Δήμος Χαλανδρίου: Η πλαστή σφραγίδα και το μεγαλείο του παραλογισμού


Σε κάθε ένα ελάχιστα σκεπτόμενο πολίτη θα ήταν απόλυτα, φυσιολογικό και νόμιμο, αν άκουγε ότι είχε βρεθεί πλαστή σφραγίδα του ΚΕΠ Χαλανδρίου, θα θεωρούσε αυτονόητο ότι η δημοτική αρχή άμεσα υπέβαλε μήνυση κατά των άγνωστων πλαστογράφων, που έφτιαξαν και χρησιμοποιούσαν τη σφραγίδα με το λογότυπο ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. δηλαδή δημόσιας υπηρεσίας του δήμου.

Όλα αυτά όμως μπορεί να είναι αυτονόητα για τον κοινό πολίτη, όχι όμως για τους διοικούντες τον Δήμο Χαλανδρίου.

Δείτε το θέμα αναλυτικά κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ


Όπως και κάθε χρόνο η Πολεμική Αεροπορία οργανώνει παραθεριστικές περιόδους σε διάφορα ΚΕΔΑ σε όλη την χώρα.

Η οργάνωση είναι τέλεια και όλοι με το χαμόγελο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους παραθεριστές. Πραγματικά νιώθεις ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι μια μεγάλη οικογένεια. Το επιβεβαιώνω από προσωπική μου εμπειρία - η σύζυγός μου είναι αξιωματικός και έχουμε επισκεφτεί τα ΚΕΔΑ. Τα παιδιά μας περάσαν υπέροχα στη οργανωμένη παραλία και απόλαυσαν την παιδική χαρά και τον παιδικό κινηματογράφο.

ΠΡΟΣΟΧΗ --ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ


Αθανάσιος Μακρής
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 24-3-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 24/3/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Στις 22 Μαρτίου συμπληρώθηκε ένα 8μηνο από τη διαθεσιμότητα και εκατοντάδες υπάλληλοι ( Σχολικοί φύλακες , εκπαιδευτικοί κ.α.) θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο τομέα .

Η συντακτική ομάδα της “πρΟΤΑσης”, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της κρίσης και της εφαρμογής των Μνημονιακών πολιτικών, έχει εξηγήσει λεπτομερώς το στόχο της επίθεσης απέναντι στο δημόσιο τομέα, που δεν είναι άλλη από την απορύθμισή του και η εκχώρηση βασικών δομών (ιδιαίτερα των Δήμων) στους ιδιώτες. Ανοικτό, βέβαια, έχει μείνει το θέμα του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας (4.000 από την Τ.Α.) και των απολύσεων (15.000). Απλά αναβάλλεται λόγω των εκλογών. 

Σε όλο αυτό το δύσκολο τοπίο για τους εργαζόμενους διαπιστώνουμε ότι οι αντιδράσεις από το συνδικαλιστικό κίνημα είναι δυσανάλογες των μέτρων. Έχουμε φθάσει στο σημείο να γίνονται απεργίες και συλλαλητήρια χωρίς απεργούς ή τουλάχιστον χωρίς τη συμμετοχή που επιβάλλουν τα μέτρα.

Δυστυχώς, την τελευταία πενταετία, το μόνο που έκαναν η ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ ΟΤΑ) και ΓΣΕΕ ήταν να αποσυντονίσουν - με μεμονωμένες 24ωρες απεργίες – τους αγώνες των εργαζομένων, αφήνοντας κάθε κλάδο να αγωνίζεται μόνος του . Έχοντας χάσει όλα αυτά τα χρόνια , την αξιοπιστία τους , αφού το κομματικό συμφέρον υπερτερούσε του συμφέροντος των εργαζομένων, δεν μπορούν να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους σε ένα κοινό αγώνα, ενώ όταν αποφάσισαν να συντονιστούν, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και εργατικά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και κόπο. 

Χωρίς πρόγραμμα , στόχο και πλάνο δράσης, το μέλλον δείχνει – τουλάχιστον - δυσοίωνο.

Κρίνεται επιβεβλημένο να στηθεί από την αρχή όλη η δομή του συνδικαλιστικού κινήματος, νέα άτομα να βγουν μπροστά, με θέσεις και προτάσεις για τη δύσκολη εποχή που ζούμε και, το πιο σημαντικό, χωρίς να κουβαλάνε τα δεινά του παρελθόντος .

Μέχρι να γίνει αυτό ( το οποίο πιστεύουμε ότι οι κοινωνικές ανάγκες θα το επιβάλουν), το μεγάλο βάρος πέφτει στους ώμους των πρωτοβάθμιων συλλόγων. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία θα πρέπει να αποτελέσουν το δόρυ της αντεπίθεσης των εργαζομένων, τόσο απέναντι στην κεντρική εξουσία όσο και στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα πρέπει να κρατούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους εργαζομένους με συνεχιζόμενη Ενημέρωση και Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, με θέσεις και προτάσεις για κάθε αίτημα που τίθεται .

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει ότι, η πολυπληθής βάση των εργαζομένων , εάν συνταχθεί κοντά σε άτομα ικανά, καταρτισμένα, με όραμα και διάθεση για ρήξεις, θα φέρει την ΄΄αλλαγή στην κοινωνία ΄΄ και την αρχή για την αποκατάσταση των αδικιών που έφεραν οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές . 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις