Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Δωρεάν τον Αύγουστο λειτουργεί και πάλι το κολυμβητήριο στο Αθλ.κέντρο ‘Π.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ’Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων της διεύθυνσής αθλητισμού,της τεχνικής υπηρεσίας της διεύθυνσης καθαριότητας και της διοίκησης του δήμου, αδειοδοτημένο, ανακαινισμένο με βάση σύγχρονες προδιαγραφές το κολυμβητήριο της Αποστολοπουλου βρίσκεται από σήμερα στην διάθεσή του κοινού.
Το κολυμβητήριο τη θερινή περίοδο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00 ενώ η χρήση του για τον μήνα Αύγουστο θα είναι δωρεάν.

Πληροφοριές:

Τηλ: 2106718147

Αποστολοπούλου & Μυκόνου (Πεζόδρομος Αποστολοπούλου 60 Κάτω Χαλάνδρι)

ΣΥΛΛOΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: Κατάθεση προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της μεταστέγασης του Βορείου Τομέα Περιφέρειας στον Παράδεισο Αμαρουσίου


Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή της κ. Λένας Μανιάκα –Προεστάκη, σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, που η απόφαση της αφορά την μεταστέγαση του Βορείου Τομέα Περιφέρειας στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής κατατέθηκε προσφυγή για 3 λόγους,

ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε κατά παράβαση του νόμου και δη κατά παράβαση του άρθρου 14 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ Η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε κατά παράβαση του νόμου και χωρίς ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία

ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Η προσβαλλόμενη εκδόθηκε κατά παράβαση των όρων της διακήρυξης και του νόμου στον οποίο εκείνη ερείδεται, την οποία υπογραφούν 26 κάτοικοι και δημότες Παραδείσου, Πολυδρόσου και μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Αμαρουσίου.

" Καλησπέρα σας,

Η αλλαζονία της εξουσίας είναι αχαλιναγώγητη και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας επέδειξε ότι διαθέτει αυτή την αρετή. Στις 13 Ιουλίου αποφάσισε την παραλαβή των χώρων στα δύο κτίρια του 1978 επί της Γκύζη και Κηφισίας. Κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου ο πρόεδρός της Καραμάνος με περισσή αυθάδεια δήλωσε δημόσια : " θα πούμε στους υπαλλήλους να έρχονται νωρίς και να παρκάρουν στο AVENUE που είναι ακριβώς απέναντι". Μια παραλαβή πoυ βασίστηκε σε ένα πρακτικό το οποίο θα έπρεπε να είναι ομόφωνα αποδεκτό από την τριμελή Επιτροπή Παραλαβής .

Το ένα τακτικό μέλος της Επιτροπής κ. Σμέρος , παρών κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, δεν το ενέκρινε και σημείωσε τις παρατηρήσεις του .Κανένα πρόβλημα για τα ταρζανάκια! Υπογράφει ως τρίτο μέλος ΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Πάντζας Σπυρίδων.

Έχετε δει άλλη φορά Επιτροπή να βασίζεται σε προφορικές δεσμεύσεις εκμισθωτών; Ε, αυτοί τολμούν και το γράφουν στο πρακτικό!

Παραθέτω κατωτέρω τη σύντομη περιγραφή της συνεδρίασης της 13ης Ιουλίου από το μέλος μας του Συλλόγου μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 13ης Ιουλίου για την παραλαβή των χώρων

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μας δέχτηκαν μεν, αλλά με αρνητική διάθεση και μας δόθηκαν τρία λεπτά για να εκθέσουμε τις απόψεις μας με συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις - συστάσεις "ύφους" και "ευπρέπειας". Η απόφαση ήταν ειλημμένη, οι απαντήσεις έτοιμες, όλα τα θέματα που θέσαμε για διαδικαστικές και ουσιαστικές παραλείψεις και παρατυπίες είχαν καλυφθεί κατά την άποψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. 'Οχι μόνο δεν υπάρχει, όπως έλεγαν (ή δέχονταν σιωπηρά) πρόβλημα ως προς την τήρηση των προδιαγραφών της διακήρυξης, αλλά εξασφαλίστηκαν και περισσότερα από τα προαπαιτούμενα. Συνοπτικά:

Η περιοχή μας συνολικά ωφελείται με τη μεταφορά των υπηρεσιών της ΠΕΒΤ καθώς στα επιλεγέντα κτίρια, αν δεν μεταφέρονταν οι υπηρεσίες αυτές, θα εγκαθίσταντο γραφεία ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας με μεγάλη προσέλευση εργαζομένων και συναλλασσομένων πρωί και απόγευμα.

Αντί αυτής της εξέλιξης, η όποια επιβάρυνση προκληθεί από τη λειτουργία των γραφείων της Περιφέρειας θα είναι μικρή και χρονικά περιορισμένη (η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται πλέον σε πολλές περιπτώσεις ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται να επισκέπτονται μαζικά τα γραφεία για να εξυπηρετηθούν, οι ώρες λειτουργίας των γραφείων είναι μόνο πρωινές και μετά τη μία και μισή (13.30) κλείνουν.

Αν και οι αναλογούσες θέσεις στάθμευσης σύμφωνα με τα ισχύοντα κατά τον χρόνο κατασκευής των κτιρίων, δηλαδή της δεκαετία του 1970 είναι "μηδέν" (0), ωστόσο εξασφαλίστηκαν δεκάδες θέσεις στάθμευσης -αν θυμάμαι καλά τριάντα έξι-, η περιοχή εξυπηρετείται συγκοινωνιακά με τον προαστιακό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και με λεωφορεία -δεν αναφέρθηκε αυτή τη φορά η γραμμή 4 του μετρό- . Επιπλέον, από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας κάποιοι μεταβαίνουν στην εργασία τους με ποδήλατα...

Προκύπτει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων με τη μεγάλη μείωση του μηνιαίου μισθώματος που εξασφαλίζεται στους νέους χώρους σε σύγκριση με το μέχρι σήμερα καταβαλλόμενο μίσθωμα, για τη φύλαξη των οποίων δεν θα υπάρξει καμιά δαπάνη, ενώ και η συνύπαρξη των γραφείων της ΠΕΒΤ με άλλα γραφεία δεν δημιουργεί πρόβλημα, αφού κάθε όροφος μπορεί να "απομονώνεται" και να κλειδώνεται.

Εντός της αίθουσας συνεδρίασης αλλά και εκτός αυτής ακούσαμε ότι εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα, πολιτικών αντιπάλων και ανταγωνιστών ή ότι παρασυρόμαστε από αυτούς, ότι κινητοποιούμαστε επιλεκτικά για τη μεταστέγαση ΠΕΒΤ(Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα), σιωπούμε όμως για άλλα μείζονα θέματα, όπως η ήδη συντελούμενη επέκταση των εγκαταστάσεων ιδιωτικής εταιρείας ή η επικείμενη λειτουργία καζίνο στην περιοχή.

Τέλος, εκτός της αίθουσας συνεδρίασης, προειδοποιηθήκαμε ότι οι ιδιοκτήτες των γραφείων μπορεί να στραφούν εναντίον μας.

Σημειώνω επίσης ότι ο Αντιπεριφερειάρχης ΒΤ, ο οποίος προσήλθε στη συνεδρίαση και υποστήριξε ένθερμα την επιλογή των δύο κτιρίων, μας είπε ότι δεν είχε απολύτως καμιά ανάμειξη στη διαδικασία.

Πρέπει να ευχαριστήσω και όλους όσοι συνυπέγραψαν τη συνημμένη προσφυγή. Εντός 15νθημέρου έπρεπε να υποβληθεί προσφυγή προς την Αποκεντρωμένη. Το βήμα αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να είναι δυνατή η προσφυγή σε ένδικα μέσα .

Φιλικά
Λένα Μανιάκα –Προεστάκη"

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΊΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

ΚΑΤΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΗΜΕΡ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΓΑΣΜΟΥ

Τώρα τη εύχονται σήμερα γι΄αυτή τη γιορτή;?

Καλά ..... πατ ....ήσια????