Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

    Σε μια ζεστή συνάντηση με παλιούς και νέους φίλους, στην Λυκόβρυση, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου παρουσίασε τις θέσεις του για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην διαχρονικά πατριωτική ατζέντα του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας αλλά και την πράσινη, περιβαλλοντική ατζέντα που ανέδειξε με ιδιαίτερη ένταση ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρωθυπουργία του.

    "Είμαστε ταυτισμένοι με την υπεράσπιση των δικαίων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Η ανάπτυξη της συντηρητικής παράταξης αφορά τους λίγους και ισχυρούς".

    "Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι μάχη επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ και είναι καθήκον όλων μας να την δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις" τόνισε ο κος Παπανδρέου.

    Την πετυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιώργος Ντούρος και σε αυτήν παρευρέθηκαν η ευρωβουλευτής και υπουργός κα Κατερίνα Μπαττζελή και ο δήμαρχος της Πεύκης Λυκόβρυσης κ. Μάριος Ψυχάλης.

Λ. Πεντέλης: Παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων για αποκατάσταση βαδισιμότητας και αποτροπή της παράνομης στάθμευσης

 


Εργασίες αποκατάστασης του πεζοδρομίου και τοποθέτησης νέων μεταλλικών κολωνακίων για αποτροπή της παράνομης στάθμευσης πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο εργαζομένων της Αντιδημαρχίας Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βριλησσίων.

Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο τα κολωνάκια είχαν αφαιρεθεί και το πεζοδρόμιο ήταν φθαρμένο. Το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων τοποθέτησε νέα μεταλλικά κολωνάκια στο σημείο για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, ενώ αντικατάσταθηκαν και περίπου 40 φθαρμένες πλάκες πεζοδρομίου και άλλες 10 πλάκες όδευσης ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε:« Άλλη μια παρέμβαση της Τεχνικής μας Υπηρεσίας για την αποκατάσταση της βαδισιμότητας και την απαγόρευση της παράνομης στάθμευσης σε ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης μας, στην κάθοδο της Λ. Πεντέλης στο ύψος της Π. Μπακογιάννη. Η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου στα Βριλήσσια είναι για εμάς ένα ζήτημα βαθιά κοινωνικό. Συνεχίζουμε»

Οι εργασίες, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Α. Δημαρά, τόσο στο συγκεκριμένο σημείο όσο και σε άλλα στα οποία έχουν παρατηρηθεί ανάλογα ζητήματα αναμένεται να συνεχιστούν το προσεχές διάστημα.Δήμος Βριλησσίων - Ομιλία για τη διαχείριση πένθους και απώλειας

 


Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας διοργανώνει ομιλία με θέμα: «Πένθος και Απώλεια» την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 18:00 στην αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου, οδός Κισσάβου 11.

Ομιλήτριες θα είναι η Παναγιώτα Σαρανίδου Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Συστημική Θεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας, η Αδαμαντία Παναγίδη Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και η Βασιλική Σάμαρη Ψυχολόγος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Η διαχείριση του πένθους απαιτεί υπομονή ώστε να προσαρμοστεί κάποιος στην απώλεια του αγαπημένου του προσώπου. Υπάρχουν όμως, τεχνικές για τη διαχείριση της απώλειας και του πένθους που μπορούν να βοηθήσουν. Η ζωή μετά από μια απώλεια είναι πολύ διαφορετική. Ωστόσο, η επούλωση είναι εφικτή. 

H απώλεια αποτελεί αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής ενός ανθρώπου με το πένθος να ακολουθεί ως μια συναισθηματική διαδικασία επούλωσης της πληγής που άφησε αυτό το «τραύμα». Το πένθος, μια πολύπλοκη και αγνώστου διάρκειας συνθήκη, εκφράζεται κυρίως μέσω της έννοιας της απώλειας και όλων των συναισθημάτων-αντιδράσεων που τη συνοδεύουν. Ο θάνατος προσφιλούς προσώπου αποτελεί μια τομή στην ζωή αυτού που το βιώνει, διαχωρίζοντας την στο «πριν» και το «μετά».  Η απώλεια συνοδεύεται από πλήθος συναισθηματικών, σωματικών και γνωστικών αντιδράσεων οι οποίες διαφέρουν σε κάθε άτομο, καθώς ο καθένας πενθεί με τον δικό του τρόπο. 

Προσπαθώντας να κατανοήσουμε τις δυσκολίες της απώλειας, συζητάμε για τα στάδια του πένθους και ειδικές περιπτώσεις καθώς και τρόπους διαχείρισης, το πένθος στην παιδική ηλικία και την αναγκαιότητα έκφρασης των συναισθημάτων. 


Δήμος Κηφισιάς - Ανακοίνωση Γραφείου Κοιμητηρίου

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Δήμος Κηφισιάς προβαίνει στην  στη διάθεση εκ νέου, χώρων διαδοχικής ταφής (οικογενειακών τάφων) στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Κηφισιάς.

 

Α΄ Κατηγορία 120.000 ευρώ

Β΄ Κατηγορία 100.000 ευρώ

Γ’ Κατηγορία  65.000 ευρώ

 

Όποιος πολίτης ενδιαφέρεται, μπορεί, να υποβάλει αίτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κηφισιάς  https://www.kifissia.gr/sadk/  αιτήσεις κοιμητηρίου – αίτηση παραχώρησης οικογενειακού τάφου), με τα πλήρη στοιχεία του στην οποία θα εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την παραχώρηση τάφου διαδοχικής ταφής.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Προληπτικά κλειστό το δάσος Συγγρού και τα Σχολεία Αναβρύτων για τις 8 & 9 Απριλίου, λόγω επικίνδυνων συνθηκών για την εκδήλωση πυρκαγιάς

 Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες 8 και 9 Απριλίου λόγω επικίνδυνων συνθηκών για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου η σχετική οδηγία που αφορά σε «Προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας Δήμου Αμαρουσίου – Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων/ακάλυπτων χώρων μέχρι την 30η Απριλίου 2024».

Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου, οφείλουν να συμμορφώνονται στις σχετικές οδηγίες συμμετέχοντας ενεργά στην προάσπιση της Δημόσιας Ασφάλειας και Υγείας.

Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλανδρίου – «Η ΜΟΝΑΧΟΚΟΡΗ» της Guadelppe Nettel

 

 

 

 Για την Λέσχη Ανάγνωσης του  Απριλίου επιλέξαμε να διαβάσουμε το βιβλίο της Guadelppe Nettel  «Η ΜΟΝΑΧΟΚΟΡΗ», εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

Θα το συζητήσουμε με την μεταφράστρια του βιβλίου κα Νάννα Παπανικολάου, την Τετάρτη 17/4 ώρα 18.00 στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη- Χαλάνδρι)

Σας περιμένουμε!