iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ - ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ
Η χθεσινή συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής στην οποία η διοίκηση του δήμου αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση από την διακηρυγμένη πρόθεσή της να εκπροσωπεί και να προεδρεύει της επιτροπής αιρετών, ο μετακλητός υπάλληλος – σύμβουλος του δημάρχου αντί εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, αποτελεί μια ακόμα δικαίωση του τρόπου που έχουμε επιλέξει να ασκεί τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα η δημοτική μας παράταξή, που παρά τις ισχνές της δυνάμεις αναδεικνύεται καθημερινά με τις παρεμβάσεις της, σε  παράγοντα σταθερότητας και περιφρούρησης των δημοκρατικών κεκτημένων στον δήμο Χαλανδρίου αλλά και χρήσιμο εμβυουλκό για τις αναγκαίες για το Χαλάνδρι και την τοπική κοινωνία μεταρρυθμίσεις, εκεί όπου βρίσκουμε ανοικτά αυτιά από την μεριά της εξουσίας (βλ. παιδεία, αθλητική πολιτική) ή συμμαχίες σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι το θέμα αναδείξαμε εμείς, μέσα από την Πλατεία και όχι καμία μεγάλη συστεμική δημοτική παράταξη, ευτυχώς δεν έδωσε αφορμή και δεν προτάχθηκε ως σημαντική παράμετρος στην ιεράρχηση των μεγάλων της αντιπολίτευσης, ώστε να αποδεχτούν και να υποστηρίξουν την επιπόλαιη εκπεφρασμένη πρόθεση του δημάρχου, που θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε επικίνδυνη αντιδημοκρατική παρεκτροπή και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της διαχείρισης των πιο αδύνατων και χρηζόντων της θεσμικής και οργανωμένης αλληλεγγύης τμημάτων της τοπικής μας κοινωνίας.

Εχθές ολόκληρη η αντιπολίτευση δια των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων τοποθετήθηκαν και δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχονται τέτοια σενάρια παραθεσμικής λειτουργίας.


Νιώθουμε την ανάγκη να τους συγχαρούμε για την στάση τους.

Στην χθεσινή συνεδρίαση προήδρευσε η υπό παραίτηση πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτκής κα Χρυσούλα Μάζη, υπό την προεδρία της οποίας ένα χρόνο τώρα – και μέχρι το διάστημα πριν τις εκλογές – η επιτροπή λειτούργησε αποδεκτά, με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Και λέμε «αποδεκτά» και όχι «άριστα», «άψογα» ή άλλα τέτοια υπερβολικά, διότι δεν πρόκειται εμείς να αποδεχτούμε ποτέ ότι μπορεί μια επιτροπή αιρετών να παίρνει αποφάσεις που υπόκεινται στην έγκριση του ΔΣ μιας ΑΕ διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και αυτό να ονοματίζεται δημόσια «άριστη» λειτουργία.

Κατανοούμε βέβαια ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής αλλά και τα μέλη της δεν κρίνονται για το θεσμικό πλαίσιο που υπηρετούν (αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης) αλλά για το πώς ασκούν τα καθήκοντά τους ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, πώς το εξαντλούν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

Και η κα Μάζη , υποβοηθούμενη από όλα τα μέλη της επιτροπής, λειτούργησε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσε.


Και αυτό το διακηρύσσουμε  δημόσια χωρίς επιφύλαξη, με μία μόνο αναγκαία πολιτική παρατήρηση - κριτική: Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ έστω και χωρίς ομοφωνία – αφού υπάρχουν διαφορές στρατηγικών και αντιλήψεων στις δημοτικές παρατάξεις που δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί, δεν είμαστε όλοι ίδιοι - θα έπρεπε να αναδεικνύει το θεσμικό άτοπο και να διεκδικεί την διόρθωσή του από την κυβέρνηση, αντί να το συγκαλύπτει και να αποσιωπά τις αδυναμίες του.

Με αυτή την παρατήρηση επαναλαμβάνουμε την θέση μας ότι η προεδρία της κας Μάζη είχε θετικό πρόσημο και εμείς – υπερβαίνοντας ως γνήσιοι αντισυμβατικοί – το θεσμικό μας ρόλο και εκτόπισμα θα την καλούσαμε να ξανασκεφτεί την ανάκληση της παραίτησής της, όχι γιατί έχουμε «προσωπικές συμπάθειες», αυτά δεν καθορίζουν την δική μας δράση, αλλά γιατί η επιτροπή κοινωνικής πολιτικής λειτούργησε καλά και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα υπό την προεδρία της..

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν δεν το κάνει ή δεν επιλεγεί αυτό συλλογικά από την παράταξή της, η επιτροπή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟ της επιλογή του δημάρχου βεβαίως, που τελικά είναι ο μοναδικός υπεύθυνος και υπόλογος για την διαχείριση του πολιτικού δυναμικού του δήμου και της πλειοψηφίας.

Όσο μας αφορά: Ο ρόλος της αντιπολιτευτικής ασφάλειας ή της "είσπραξης" πολιτικού κέρδους από τις αστοχίες της πλειοψηφίας κατόπιν εορτής, το αντιπολιτευτικό πάρτυ πάνω από το χυμένο γάλα, μας αφήνει παγερά αδιάφορους, παρά το γεγονός ότι είναι η political correct πεπατημένη, που βεβαίως μας είναι γνωστή ως μέθοδος.
Είναι μια πρακτική της απελθούσας πολιτικής περιόδου που ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει οριστικά παρελθόν, πάντως εμείς έχουμε απορρίψει.

Συνεχίζουμε την παρεμβατική μας δράση επιδιώκοντας να συμβάλλουμε κάθε φορά στο να «σώσουμε οτιδήποτε και αν σώζεται» ή να βελτιώσουμε οτιδήποτε και αν βελτιώνεται, με βάση βέβαια την δική μας (μειοψηφική) θεώρηση για το τι είναι σωστό και τι λάθος για το δημόσιο συμφέρον .

Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΕΞΑΓΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ (Εκπρόσωπός  στην Επιτροπή Κονωνικής Πολιτικής) 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ (Δημοτικός Σύμβουλος)
 

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 75000 ΓΙΑ ΛΟΓΣΙΜΣΙΚΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

 

"Είναι αλήθεια αυτά που γράφεις για το λογισμικό ρε Άγγελε ή υπερβάλλεις; Θα δώσει ο δήμος Χαλανδρίου 75 χιλιάρικα για λογισμικό office;" με ρώτησε συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος από γειτονικό δήμο.

"Είσαι σίγουρος;" επέμεινε να μην πιστεύει στα αυτιά του και στα λεγόμενά μου ο δημοτικός σύμβουλος δήμου που λειτουργεί καιρό τώρα με open λογισμικό και ακούει κι αυτός για το ανθρωπόμορφο τέρας που γράφει κιτρινισμούς και σπιλώνει την άσπιλη, αμόλυντη και αλάνθαστη διοίκηση της καργαριστεράς.

Λοιπόν συνάδελφε ιδού και η επίσημη προκήρυξη στο site του δήμου, μαζί με τις μελέτες.

ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ LINK ΣΤΟ "ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" (1):
 http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=4622http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=4622

Είπαμε κάνουμε σκληρή και παρεμβατική αντιπολίτευση, δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του χειροκροτητή yesmen ή του αντιπολιτευόμενου καρτεριτζή κυνηγού που αδρανής και σε ασφαλές καμουφλαρισμένο περιβάλλον αναμένει να πυροβολήσει την διοίκηση αφού κάνει το λάθος, ίνα εισπράξουμεν ψηφοθηρικώς την δυσαρέσκειαν των αγανακτισμένων πολιτών του καναπέως (στα μέζεά μας) - αλλά ποτέ δεν λέμε ψέματα και ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.
Αν δεν μας ακούν ή δεν μας απαντούν αν έχουν κάτι αξιόλογο να πουν παριστάνοντας ότι μας απαξιώνουν για να μην φανεί η γύμνια επιχειρημάτων τους ..... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ!

Αλλά εσύ συνάδελφε ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ!

(1) Τα εισαγωγικά στο "επίσημο Site του δήμου" είναι γιατί αυτό το μονοπαραταξιακό, μονολιθικό, αντιδημοκρατικό, αντιπολυφωνικό, προπαγανδιστικό λιβανιστήρι του Ρούσσου, αυτός ο χώρος όπου η μόνη αναφορά σε όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις είναι η διαρκής εξύβριση της μικρότερής τους, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΊΤΑΙ "επίσημο site του δήμου" σε δημοκρατική χώρα.

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο ΠΕΣΔΑ
Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η 2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, με βάση το σχέδιο που κατατέθηκε από τον ΕΔΣΝΑ και με ουσιαστικές παρατηρήσεις – προτάσεις που προέκυψαν τόσο από την ευρεία συζήτηση όσο και από τις παρατηρήσεις των συναρμόδιων φορέων και υπουργείων και τη μέχρι τώρα δημόσια διαβούλευση.
Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Δύναμη Ζωής», «180° - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», «Αττική - Συμμέτοχοι στο αύριο», «Ανάσα για την Οικολογία», «Παρέμβαση για την Αττική». Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις «Ελληνική Αυγή για την Αττική», «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φλώρα Νικολιδάκη, Ασημάκης Μαντάς και Άννα Βασιλάκη, ενώ Λευκό ψήφισε η παράταξη «Αττική».

Η αντιπροσώπευση με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο

Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου

Άνοιξε ο κ. Πρωθυπουργός το θέμα της ανάγκης αλλαγής του Συντάγματος, με την πρόταση η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική,στην πρόσφατη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τις Προγραμματικές δηλώσεις της (νέας) κυβέρνησης.
Άσχετα με το αν θα προκύψει Aναθεωρητική η επόμενη βουλή ή όχι, υπάρχει ένα ΜΕΙΖΟΝ θέμα το οποίο επιβάλλεται να συζητηθεί και να λυθεί άμεσα από το "πολιτικό σύστημα" : αυτό της ΣΤΟΙΧΙΩΔΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ μεταξύ των Πολιτών και της Εκπροσώπησης τους.
Είναι γνωστό ότι ο ισχύον εκλογικός Νόμος ΠΟΡΡΩ ΑΠΕΧΕΙ από την λεγόμενη «απλή και άδολη» αναλογική. Το λεγόμενο «bonus» των 50 (!) εδρών, ήτοι του ενός έκτου (!) του συνόλου των εδρών του κοινοβουλίου ΦΑΛΚΙΔΕΥΕΙ την Λαϊκή έκφραση και βούληση, παραμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σήμερα προέχει, πέραν των άλλων και βαθύτερων, όπως η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της εκπροσώπησης με τέτοια ΑΠΟΧΗ όπως αυτής στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη,η μεγαλύτερη θαρρώ της "Μεταπολίτευσης",(που δεν θα αναλύσω εδώ):
- Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ της βασικής δικλείδας του ισχύοντος εκλογικού νόμου:, όπως είναι το «bonus" των 50 εδρών στο εκάστοτε πρώτο κόμμα.
Ως εκ τούτου προκύπτει άμεση ανάγκη, για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτού του αδιανόητου ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ για το εκάστοτε πρώτο κόμμα. Η άμεση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στους προηγούμενους εκλογικούς νόμους της περασμένης εικοσαετίας όσον αφορά τους Βουλευτές Επικρατείας, ήτοι της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ από τους 50 βουλευτές «δώρο» στο πρώτο κόμμα, στους 12 που βοηθούσαν στον σχηματισμό κυβέρνησης, στα ΟΡΙΑ παραχάραξης της ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
-Την ίδια στιγμή, είναι αναγκαία η διατήρηση του ορίου του 3% των ψήφων πανελλαδικά για την είσοδο κόμματος στο Εθνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να αποτραπεί σε εθνοτική ή θρησκευτική ομάδα εντός της χώρας, να μετατραπεί σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, με την καθοδήγηση της Άγκυρας.Τα αποτελέσματα στους Νομούς ροδόπης και Ξάνθης στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, επαληθεύουν του Λόγου το αληθές.
Αναμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις της Χώρας, ιδιαίτερα εκείνες που μέχρι χθες ΚΟΠΤΟΝΤΑΝ για την «απλή και άδολη αναλογική» , να εναρμονίσουν τον Εκλογικό νόμο με την ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Τώρα, που η επόμενη «εκλογική αναμέτρηση» είναι μακριά.(:::).