Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Σκάσανε - που λες - μπαμπουίνο μου - μύτη στο φατσομπούκι  αυτοί που ζουν ανάμεσά μας.

Μετά το αρχικό σοκ τους από την μετατόπιση του Συμεών υπέρ της ανέγερσης του δημαρχείου στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ της πόλης που έχει χαρακτηριστεί επίσημα ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στο Γενικό Πολεοδομικό της σχέδιο και έχει απαλλοτριωθεί ως τέτοιο και ενώ μελέτες κόστους άνω του 1 μυρίου ευρώπουλων είναι έτοιμες να επικαιροποιηθούν με μόλις 150 χιλιάρικα, τα μπροστινάρια των παρασκηνιακών εργολαβικών, επιχειρηματικών  αλλά και τραπεζικών συμφερόντων του τοπικού κατεστημένου πήραν εντολή να αρχίσουν το .... μπουρρδέλεμα της κοινής γνώμης, θέλοντας προφανώς να αποτρέψουν να υλοποιηθεί το έργο.

"ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ" σου λέει ο -γνωστός και μη εξαιρετέος -  ΤΙΠΟΤΑΣ και η ΤΡΕΛΑΡΧΟΥΛΑ.

Δεν συμφωνεί ο ΤΙΠΟΤΑΣ και η ΤΡΕΛΑΡΧΟΥΛΑ με την υλοποίηση του έργου που
στηρίζεται πλέον ΗΔΗ - κατά δήλωσή των επικεφαλής τους  - από δημοτικές παρατάξεις που εκφράζουν το 76% της τοπικής κοινωνίας ενώ και οι δύο (πασοκοκεντροαριστερές)  παρατάξεις που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί μπορεί να προσχωρήσουν τελικά - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ  - σε ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ της πόλης για την υλοποίηση ενός στόχου με τεράστια μεσομακροπρόθεσμα ανταπόδοση για το κοινωνικό σύνολο.

Δεν θέλει ο ΤΙΠΟΤΑΣ και η ΤΡΕΛΑΡΧΟΥΛΑ να γίνει το δημαρχείο που - λέγεται από την διοίκηση του δήμου (και εδώ ακριβώς, ΕΚΕΙΝΗΣ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ) - θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από την περιφέρεια ή την κυβέρνηση, χωρίς την επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού ΑΡΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ και ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ από την λογική της αυτοεξυπηρέτησης και του άκρατου νεοφιλελεύθερου σχεδιασμού των τελευταίων ετών - όπου όλα σχεδιάζονταν σε σχέση με το ιδιωτικό επενδυτικό ενδιαφέρον - ΧΑΛΑΝΔΡΙ πόρους, που ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΡΩ (μη αυτοεξυπηρετούμενοι) ΔΗΜΟΙ εξασφάλισαν για τους δημότες τους (Αγία Παρασκευή, Βριλήσσι, Νέα Ιωνία για να μην μιλήσουμε για το Μαρούσι του προέδρου της ΚΕΔΕ που παίρνει ό,τι και όποτε θέλει).

- Δεν θέλει ο ΤΙΠΟΤΑΣ! Θα στερήσει από τους ιδιοκτήτες των τριών νοικιασμένων ακινήτων την κότα που τους κάνει κάθε μήνα το χρυσό αυγό, τα μισθώματα που θα μένουν στο δημοτικό ταμείο για να γίνουν έργο για τους δημότες. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ.

- Θα αποκόψει τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το δημοτικό πάρκινγκ και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ για τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα προσφορά για το μίσθωμά που δόθηκε για να κάνει τι; Να φέρει επιχειρηματικό κέρδος στον επενδυτή; ΝΑ ΧΕΣΩ ΤΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΛΑΝ ΔΗΛΑΔΗ!

ΠΟΙΟΙ ΧΑΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ; 
Μα μόνο  όσοι έχουν συνδεδεμένες τσέπες με τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Πουαρώ για να αναζητήσεις ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ.

 Χαλιόνται και εκείνοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί παράγοντες, που θα χάσουν το "μπαξίσι" που υποκρύπτεται πίσω από τις συμβάσεις.

Ποιοι θα κερδίσουν;
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ που θα γλυτώσουν τα νοίκια.

Τώρα συνωμοσιολογία είναι αυτό ή απλή, κοινή, μαθηματική λογική;

ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ που δεν ονομάζει, γιατί θα ονομάσουμε όσους κρύβονται πίσω από αυτές τις συμβάσεις και όλα τους τα σόγια, κάτι που κατ' αρχήν αποφεύγουμε μπας και γλυτώσουμε τα δικαστήρια, που  ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ όπως έχουμε ήδη αποδείξει , απλά λεφτά δεν έχουμε για τέτοιες .... πολυτέλειες όπως η δικαιοσύνη, που δεν είναι για εμάς τους πτωχούς και αποκλεισμένους, αυτούς που το τοπικό πολιτικό και γραφειοκρατικό κατεστημένο έχει φροντίσει ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ αυτό που όλοι οι άλλοι δικαιιούνται να έχουν στην πόλη. ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ δημότες Χαλανδρίου, ελπίζοντας στην φίμωσή μας δια της εξοντώσεως.

Δεν θέλουν το δημαρχείο αλλά τους έχουν μείνει ΕΛΑΧΙΣΤΑ ως ΚΑΘΟΛΟΥ επιχειρήματα.
"ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΕΚΕΙ"
Γιατί παιδάκι μου δεν το θέλεις εκεί;
ΕΤΣΙ!

"ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ρε συνωμοσιολόγε" θα πεις και θα έχεις δίκιο αν δεν έχεις παρακολουθήσει προσεκτικά, διαχρονικά την ΠΛΑΤΕΙΑ και παλιότερα το ΕΠΙ ΠΟΛΕΩΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ άμα είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ και όχι ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥΣ. ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.
Δεν είναι ερπετοειδή μάλλον αλλά είναι τρωκτικοειδή.

Κατεβαίνουν στις εκλογές πηδώντας από "ανεξάρτητη" δημοτική παράταξη σε "ανεξάρτητη" δημοτική παράταξη, ζαλίζουν τα ούμπαλα των επικεφαλής εναντίον όοοολων των άλλων που δεν πρέπει να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά τους διότι είναι κακοί (και εκλέγονται αντί αυτών)  και τελικά παίρνουν 50 με 53 ψήφους κάθε φορά.

Το περίεργο είναι ότι για κάποιο εντελώς ακατανόητο λόγο ΘΡΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, βρίσκονται πάντα με κάποιο τρόπο σε κάποιο "εθελοντικό", "παπαρολογικό", "φιλομπαμπουινικό" χρηματοδοτούμενο παχυλά από το δημοτικό ταμείο φορέα, ενώ σε κάθε προεκλογική περίοδο παίζουν - εντελώς  ακατανόητα δηλαδή - σοβαρό ρόλο στην συγκρότηση των δημοτικών παρατάξεων με όπλο τους την μεγάλη γλώσσα.
Είτε για να γλύφουν, είτε για να κουτσομπολεύουν, να λασπολογούν  ή να υποτιμούν τους άλλους, εκείνους που επιλέγουν να μην τους απαντούν "για να μην πέσουν στην γλώσσα τους και κατέβουν στο επίπεδό τους " (το έκανα και εγώ αυτό για πολλά χρόνια όπως ξέρεις,  αλλά κατάλαβα ότι αυτοί δεν αλλάζουν αν δεν τους πλακώσει κάποιος στις γρήγορες ....απαντήσεις).

Ενώ έχουν κατέβει καμιά δεκαριά φορές στις δημοτικές εκλογές και δεν εκλέγονται ούτε αναπληρωματικοί εξωφιλαρούχες, επίσης για έναν ακατανόητο λόγο είναι - κατά την άποψή τους -  άφθαρτοι και ικανότεροι εκείνων που ΕΣΥ επιλέγεις δια της ψήφου σου, που  είσαι και ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ, δεν είσαι ΕΥΡΩΠΕΟΣ (άσε που μπορεί να κάνεις και κανένα ορθογραφικό καμιά φορά)   ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, αφού ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ.

Μιλάνε με υπονοούμενα, σε κοιτάνε με νόημα του στυλ "άσε μεγάλε, εγώ ξέρω ενώ εσύ δεν ξέρεις, αλλά δεν μπορώ να σου αποκαλύψω τα μυστικά της .... Τοπικής Φιλικής Εταιρίας" (Αυτό ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ περί ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΙΚΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που θα έκανε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν είναι δικό μου εφεύρημα, έχει γραφτεί δημοσίως ότι δημιουργήθηκε δια να φέρει επανάσταση,  σε άρθρο σε παλιότερο Μέσο Εξημέρωσης, ιδιοκτησίας τοπικού παράγοντα - μεγαλοεπαναστάτη της αυτοεξυπηρέτησης).

Μιλάμε δηλαδή για έναν ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ, ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ,  ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ μηχανισμοό που επιθυμεί να καθορίζει τα πράγματα για τον δήμο από το παρασκήνιο ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ.

Κουκουλοφόροι, παράγοντες αλλά και ψευτοπαράγοντες όλων των παρατάξεων, με ΟΜΟΛΟΓΗΜΈΝΗ ομερτά στις εξωθεσμικές αποφάσεις τους (στην οποία αναφέρθηκαν και εντάχθηκαν δυστυχώς παρά την αντίθεσή μου  και δικοί μου - πολιτικά άπειροι - συνεργάτες και σύντροφοι, παρασυρμένοι από τα ωραία λόγια και τις φρούδες υποσχέσεις του ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟΥ και της ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ, φτάνοντας να το ομολογούν δημόσια από το φατσομπούκι , που  ευτυχώς υπάρχει και ευτυχώς βοηθάει πλέον ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ αυτός ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος αφού ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΣΧΕΔΙΑΣΜΈΝΑ από το παρασκήνιο μπλόκαρε και επιχειρεί να ξαναμπλοκάρει κάθε εξέλιξη ή βελτίωση στις δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες:

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΑΟΡΙΣΤΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ αυτά τα χρόνια που Η ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΩΝΗ και σε αυτό είμαι απολύτως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
  • την ανέγερση του δημαρχείου με επιχείρημα ότι ήταν λάθος ο χώρος.
Τι και "αν δεν υπάρχει αρχιτέκτονας ή πολεοδόμος που να μην υποστηρίζει την χωροθέτηση του δημαρχείου στο κέντρο κάθε δήμου" ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ - όχι ο Νταβίας - στην πρόσφατη σύσκεψη;

"Να γίνει το δημαρχείο" - σου λέει ο/η πονηρός υποκριτικά, "δεν λέω όχι" (για να μην καρφωθεί ως τσατσάκι του εκμισθωτή) αλλά "ΕΓΩ δεν συμφωνώ να γίνει εκεί"  σου λέει με τσαμπουκά.

- Τώρα αν απαντήσεις"ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΟΥ" είσαι εσύ ο ανάγωγος και ο χυδαίος.

- Αν ρωτήσεις "ΚΑΙ ΤΙ 'ΣΑΙ ΣΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΜΙΚΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ" είσαι προκλητικός.

Αν πεις "μήπως είστε αρχιτέκτονας - πολεοδόμος και έχετε τόσο κάθετη άποψη στηριγμένη σε επιστημονικά δεδομένα;" ενώ ξέρεις ότι μιλάς με συνταξιούχο υπάλληλο SUPER MARKET που το παίζει τρολάκι στο φατσοπούκι, θα είσαι προσβλητικός.

- Αν πεις ότι "στην κοινωνική μας οργάνωση, με βάση το σύνταγμά μας και τους νόμους μας πρέπει πρώτα να εκλεγείς για να έχεις δικαίωμα να επηρεάζεις τις τύχες της πόλης και των δημοτών, και να ζητήσεις να τον εκπροσωπείς  αφού του πεις τι θα κάνεις όταν σε εκλέξουν και όχι να το παίζεις "δημιουργική ασάφεια" και "ολοιμαζί"  ώστε  ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ τι και γιατί ψηφίζει να κάνεις ή να υπηρετήσεις, τότε  είσαι .... αντικοινωνιστής που δεν σέβεσαι την γνώμη του πολίτη - δεθελοντή που πρέπει να καθορίζει ΕΚΕΙΝΟΣ και ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ!

ΤΡΕΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ βασισμένες σε ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΣ ΘΡΑΣΟΣ, για να μην μιλήσω για ΦΑΣΙΣΜΟ, αφού αυτό προϋποθέτει ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ενώ  όσοι τα κάνουν και τα λένε αυτά είναι συνήθως ΗΛΙΘΙΟΙ, ΨΥΧΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΣΤΑΘΕΙΣ και ΑΓΑΜΗΤΟΙ που τους εκμεταλλεύονται "για ένα καφάσι μπύρες" οπότε δεν θα τους δώσω τον ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ χαρακτηρισμό του ΦΑΣΙΣΤΑ.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ  και σήμερα, υπό το φως των νέων εξελίξεων.

Παρόλο που εμείς ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, εκείνοι το ήξεραν ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΑΜΕ πού και πώς θα τους ξεμπροστιάσουμε και θα τους αποκαλύψουμε.

Ας θυμηθούμε τι άλλο - εκτός του δημαρχείου - έχουν στοχοποιήσει, μπλοκάρει, διαλύσει ή καθυστερήσει με τα τερτίπια τους και τις οργανωμένες ΚΑΘΑΡΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ πιέσεις που ασκούν με "την βοήθεια" που προσφέρουν σε πολιτικάντηδες που τους αποδέχονται για να πάρουν το πολυπόθητο ψηφαλάκι τους και την "στήριξή" τους (βλ. παρακάτω).
  • την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στην πλατεία. ΠΟΙΟΙ ΟΦΕΛΗΘΗΚΑΝ από την ακύρωση, της έτοιμης, χρηματοδοτούμενης 100% ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ τα επόμενα χρόνια της ακύρωσής της; Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ή Ο ΙΔΙΩΤΗΣ; Αποφάσισε εσύ.
Ποιος συχωρεμένος ακροδεξιός δημοτικός σύμβουλος (του συστήματος της αυτοεξυπηρέτησης) πρωτοστάτησε μαζί με "δικούς μας - κεντροαριστερούς αυτοεξυπηρετούμενους -  για να σταματήσει η διαδικασία δημοπράτησης;  Δεν είναι ο γιόκας του τώρα που συνεχίζει να απειλεί ότι θα κάνει νταντά όποιον υποστηρίξει ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ του δήμου;;;;
  • τον εκσυγχρονισμό του χώρου καθαριότητας που ήταν πάντα - κατά το αφήγημά τους - αδύνατος  και ασύμφορος να γίνει και δεν μπορούσε να βγει άδεια και έφερναν τον κατακλυσμό του Δευυκαλίωνα μόλις τόλμαγε κανείς να αρθρώσει λέξη. Για ποιον ήταν όμως ασύμφορος; Για τον δημότη ή για τον εργολάβο φίλο τους που θέλει να πάρει τα δημοτικά τέλη;
  • την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων, που έλεγαν εν χωρώ  ότι δεν μπορούσαν να αδειοδοτηθούν γιατί έφταιγαν αυτοί που τους έφτιαξαν παλιά και υπάρχουν -πανάθεμά τους, την ώρα που εκείνοι οι ίδιοι ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ, ζήταγαν να απομακρυνθούν μπασκέτες ή οι οθόνες του σινεμά ως επικίνδυνες δια την δημόσια ασφάλεια. Δήλωναν - ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ - ότι δεν μπορούσαν οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας να εγγυηθούν ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ .
ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΑΣ και της ΟΘΟΝΗΣ του ΣΙΝΕΜΑ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ ΜΟΥ!
Και της κούνιας και της τσουλήθρας μπαμπουίνο μου!

Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ που ελέγχει κτίριο με ρωγμές μετά από 7 ρίχτερ σου λένε ότι  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ να στηρίξει με ασφάλεια μια μπασκέτα μπαμπουίνο μου!
Και αυτή πρέπει να φύγει για να μην παίζει ο μικρός μπασκετάκι μέχρι να την πάρει ο ιδιώτης να την διαχειρίζεται
¨Η στην καλύτερη περίπτωση να φέρει ο δήμος  τον ιδιώτη να πιστοποιήσει την ασφάλεια της μπασκέτας ρε φίλε.
ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ ΕΤΣΙ;;;;
Που της πληρώνεις ΕΣΥ ΟΜΩΣ!
  • Την λειτουργία του θεάτρου της ρεματιάς που ..... "ενοχλούσε τους περίοικους" που πάρκαραν τριγύρα από το σπίτι μου,  στις παραστάσεις; Που το παραγέμιζαν όμως με κάτι σκληρομεταλιές και πανκιές, Με παραστάσεις που δεν ταίριαζαν με τον χώρο - με μοναδικό κριτήριο τα εισητήρια και τις εισπράξεις. ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΚΑΕΙ.
  • Την λειτουργία των πάρκων και των πλατειών ως χώρων συγκέντρωσης της γειτονιάς γιατί  τα παιδιά αυτών που πίνουν μια πορτοκαλάδα "παίζουν μπάλα - αν είναι δυνατόν - και κάνουν φασαρία". Ενοχλούν τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στην διπλανή πολυκατοικία που θέλει το πάρκο μόνο ως αυλή του . Και  την ίδια ώρα έλεγαν - και λένε - ότι πρέπει αν απομακρυνθούν τα θορυβώδη παιδιά, οι έφηβοι που "πίνουν μπύρες" (φοβερό έγκλημα)  ώστε οι πλατείες να μετατραπούν σε ιδιωτικούς αθλητικούς χώρους που θα δωθούν βεβαίως σε ιδιωτική διαχείριση για να κερδίζουν οι του κόλπου.
  • ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:  Την οργανωμένη  ΔΗΜΟΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που στοχοποίησαν για να την στείλουν σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ με το προσωπείο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ;
  • Τις δημοτικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από την δημοτική επιχείρηση; ΤΗΝ ΦΛΥΑ που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.
  • Την λειτουργία ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ; Για το συμφέρον ποιων άραγε;;;; Του ιδρύματος ως φορέα; Των ιδιωτικών συμφερόντων των μελών τους ΔΣ του ή μήπως ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΛΑΜΠ προερχομένου  εκ της "ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ", εκείνων των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. Γιατί την λειτουργία του  κληροδοτήματος για σένα, του παιδικού σταθμού που πρέπει να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ κατά την βούληση του διαθέτη ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ; Ποιοι μπήκαν στο κόλπο;
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΙΟ ΤΙΣ 10 απλές προτασούλες που κάναμε προεκλογικά;;;; ¨η ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΟΥ;

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ που σου στερούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ γι΄αυτό ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

Που δεν εργάζονται για να στις βελτιώσουν αλλά υπερασπίζονται ότι η εξουσία πρέπει αν είναι αυστηρή και στιβαρή μαζί σου, όταν παρκάρεις παράνομα ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΚΑΡΑΖ ώστε  να πηγαίνεις να πληρώνεις στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΚΑΡΑΖ.
Αλλιώς θα σε  μουρλένουν στις κλήσεις για να τους παρακαλάς να στις σβήσουν.

Αυτοί που αντί να εργάζονται - ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ - για να  έχεις τις υπηρεσίες που ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ, ΤΙΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ για να πεις "ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ"

Είναι δηλαδή ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
Διαπράττουν ΑΠΙΣΤΙΑ κατά του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Το παραμύθι τους ακούστηκε για μεγάλο διάστημα στ' αυτιά του μπαμπουίνου  SEXY (και ξερός). Μέχρι που άρχισε να υλοποιείται από όσους έφαγαν το παραμύθι τους που τους το σέρβιραν σε κόκκινο, αριστερό περιτύλιγμα.

Εκείνοι ιδεοληπτικοί καθώς είναι έτρεξαν να το εφαρμόσουν οπότε  φάνηκε ότι μιλάμε για  καραγκιοζιλίκια που τελικά ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Όντος το Χαλάνδρι  είναι πάλι μπροστά στις εξελίξεις αφού ΕΔΩ δοκιμάστηκε η εφαρμογή ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΕΠΙΛΟΓΩΝ με αριστερό πρόσημο και φερετζέ.

Και αυτό είτε θα οδηγήσει την συνείδηση του απλού πολίτη  στο να καταλήξει στο "γνήσιο", τον καθαρό νεοφιλελευθερισμό χωρίς χαζοαριστερά περιτυλίγματα ή θα αποτραπεί, από εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα επιλέξουν να συνεργαστούν για να πορευτούν τον δύσκολο δρόμο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μέσα όμως στο άλλο μοντέλο. Αυτό όπου ο ρόλος του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ο ρόλος του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ο ρόλος του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ.

ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Μην τους ακούς άλλο μπαμπουίνο στις μπαρούφες τους. ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΎΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής οργάνωσης άρα ΒΕΒΑΙΩΣ και στον δήμο.

ΕΙΝΑΙ ΨΈΜΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ" επειδή εκείνοι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να γίνει.
ΟΛΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ αν υπάρχει η πολιτική βούληση από εκείνους που αναλαμβάνουν να τα κάνουν.

Και το δημαρχείο μπορεί να γίνει δεν είναι ανέφικτος στόχος - και αν θα γίνει, θα γίνει ΜΟΝΟ στον χώρο που προβλέπεται από το ΓΠΣ να γίνει - ό,τι άλλο λέγεται είναι για να αποπροσανατολίσει, όπως κατάλαβε ακόμα και η σημερινή διοίκηση του δήμου που ήταν ΕΧΘΡΙΚΗ σε τέτοιες λογικές  (θα καταλάβει και άλλα στην πορεία, Νταβίας speaking) - αφού πρώτα μας λοιδώρησε, μας χτύπησε, μας μήνυσε, επιτέθηκε στο ψωμί μας και αυτή, και υπόγειες θέσεις στάθμευσης μπορούν να γίνουν σε τρία σημεία της πόλης περιφερειακά του κέντρου, και οι υποδομές καθαριότητας μπορούν να γίνουν, στελεχωμένες με μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό που δεν θα σκοτώνεται πίσω από την σκουπιδιάρα και για να μην είναι συγκυριακό το φαινόμενο της καθαρής πόλης που βασίζεται κατά περιόδους σε συμβασιούχους "βολεμένους" όπως επιλέγουν ως πολιτική εκείνοι που κρατάνε με κάθε τρόπο  ανοικτό το πότε θα περάσει η καθαριότητα σε ιδιώτες.και οι αθλητικοί χώροι μπορούσαν να αδειοδοτηθούν και αδειοδοτήθηκαν όταν υπήρξε η πολιτική βούληση - που σου έλεγαν ότι δεν γίνεται και άρα πρέπει να περάσουν σε ιδιώτες επενδυτές και  δημοτικά αθλητικά προγράμματα μπορούν να λειτουργούν και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΛΥΑ - που δεν ήταν ποτέ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ - έχει σοβαρό αναπτυξιακό ρόλο να παίξει, και κερδοφορία να φέρνει  - ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και δεν ξεκινάνε εκείνοι που αναλαμβάνουν να την διαχειρίζονται από την ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ για να εκθέσουν τον πολτικό (εσωπαραταξιακό) τους αντίπαλο αδιαφορώντας για το συμφέρον της πόλης.

Και αν αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ από αυτή που κατέστρεψε την χώρα, αν δεν είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ για την παραγωγική ανασυγκρότησηένας  ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ , ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ  και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ δημόσιος τομέας που θα υποστηρίξει την αγορά,τότε η άλλη πολιτική είναι το "λιγότερο κράτος". ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ .

Ζουν ανάμεσα μας οι υπονομευτές του δήμου. (με την αρχαιοελληνική έννοια, που έλεγε ο Παττακός).

Αναγνωρίστε τους και απομονώστε τους.

Ειδικά την προεκλογική περίοδο που διακρίνονται εύκολα.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και επιλογές πολιτικών αφού πιστεύουν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ που σε καλούν να υποστηρίξεις και να υπηρετήσετε ΟΛΟΙΜΑΖΙ.

Μιλάνε για τα πρόσωπα που διαχωρίζουν σε "καλά" και ¨"κακά" παιδιά και συνήθως έχουν ψηφοδέλτια τουλάχιστον δύο παρατάξεων στις τσέπες τους, παρατάξεων του παραδοσιακού πολιτικού χώρου - βεβαίως. ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.

Στην πέφτουν με χαριτωμνιές και σε ρωτάνε "ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΣΕΙΣ" ; Παπαρόπουλος ή Μαυρογυαλούρο; (Αν πεις τρίτο στραβώνουν τα μούτρα τους),

Αν απαντήσεις Παπαρόπουλο βάζουν το χέρι στην κατάλληλη τσέπη και σου δίνουν το σταυρωμένο με τους ανθρώπους του κόλπου τους, της "ΦΙΛΙΚΗΣ",  εντός της αγαπημένης σου παράταξης.
Αν πεις Μαυρογυαλούρο βάζουν το χέρι στην άλλη τσέπη.

Ρωτήστε τους "ΕΣΥ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ" και θα κάνετε πλάκα με την φοβερή απάντηση "Ψηφίζω Παπαρόπουλο αλλά στηρίζω κυρίως τον Βλαχοδημαρχόπουλο" (διότι και οι δύο έχουν δεσμευτεί στον ... μονόδρομο, οπότε εμείς την δουλειά μας την κάνουμε και με τους δύο).

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Για το καλό σας και το καλό των παιδιών σας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ