Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ! Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Όσοι, κυρίως από τα αριστερά, αντικαθιστούν τον κεντρικό στόχο της πολιτικής τους δράσης για την υπεράσπιση της αμειβόμενης και ασφαλισμένης εργασίας και την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας με την - υποτιθέμενη - κοινωνικά ευαισθητοποιημένη  παροχή εθελοντικής προσφοράς στους αδυνάτους,

όσοι προβάλουν τον κοινωνικό ακτιβισμό ως μέσο αντικατάστασης της πολιτικής και κοινωνικής δράσης για την ενθάρρυνση του πολίτη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του στην εργασία, στο κοινωνικό κράτος και τις οργανωμένες δημόσιες κοινωνικές δομές,

όσοι υπηρετούν τον κρατικοδημοτικό "εθελοντισμό" υπό την αιγίδα εκείνων των βαθμίδων εξουσίας που ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,

είναι ή φιλεύσπλαχνοι αστοί παράγοντες, ή καιροσκόποι ψηφοθήρες - στην καλύτερη περίπτωση -  ή συγκεκαλυμμένοι και άρα ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, πολιτικοί σύμμαχοί αυτών ΕΔΩ των λογικών  που εξέφρασε τόσο κυνικά ο Πέτρος Δούκας!

Των πιο ακραίων αντικοινωνικών αντιλήψεων, της ΠΙΟ άγριας, καπιταλιστικής νοοτροπίας, που εμείς την περιγράφουμε με το σύνθημα:

"ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ"!

ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔAΝΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ (ίσως πάρετε και μετοχές αν είστε καλά παιδιά).

Ο εθελοντισμός, η αυτοοργάνωση των πολιτών, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ άλλοθι της εξουσίας, ούτε βαλβίδα εκτόνωσης για κοινωνικά ανάλγητους εφαρμοστές της πιο ακραίας αντικοινωνικής, αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή που εφαρμόζεται σήμερα, οι οποίοι ξεπλένονται στα μάτια του πολίτη, πουλώντας .... πατάτες.

Είναι εξ ορισμού ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ "ΕΚΤΟΣ"ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!

Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να τους ευχαριστεί επειδή "συμπαρατάθηκαν ηθικά στην πρωτοβουλία" που τελικά ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ!

Αυτά και Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: Ο ΜΥΡΩΝΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ, Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ

Είναι το απόλυτο highlight της χθεσινής συνεδρίασης: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ανδριανάκη και η απάντηση Κουράση την οποία συστήνουμε να την ακούσει προσεκτικά - λέξη, λέξη - όποιος θέλει να έχει άποψη για το Χαλάνδρι και να την αξιολογήσει χρησιμοποιώντας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.


ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... και πλέον καρατσεκαρισμένα ότι κλείδωσαν.


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΗΣ : Κόσσυβας Μιχάλης


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : Τσικίνη Άννα Μαρία


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ : Κρανίδης Μάνος


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : Μπασιάκου Πένυ


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : Νιώτη Ελένη

Νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Mega


20130105-150604.jpg

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωσης – μαγεία του ΣΥΡΙΖΑ για το Mega και τη λίστα Λαγκάρντ, η Κουμουνδούρου επανέρχεται σήμερα μετά την χθεσινοβραδινή απάντηση του σταθμού για το δάνειο που έλαβε.

Όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε καμία αναφορά από την πλευρά του σταθμού στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που το Mega αναφέρει ότι πρόκειται για δάνειο 10 εκατ και ο ΣΥΡΙΖΑ για 98 εκατ., λέγοντας ότι τα στοιχεία τα έλαβε από την ανακοίνωση της εταιρίας στο χρηματιστήριο ως εισηγμένη εταιρία!

Η ανακοίνωση:

“Η πολιτική συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων και περιορισμού του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί την τελευταία μάχη υπεράσπισης ενός φαύλου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και κατέστησε τη διαπλοκή καθεστωτική δομή.

Τέλος, σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την άρνησή του να παρουσιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνουμε πως σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε προς το σταθμό δεν πήραμε απάντηση. Τα επαναδιατυπώνουμε: ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων; Είναι εντός της λίστας «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού; Όσον αφορά δε στο ύψος του δανείου τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι από την ανακοίνωση του «Χρηματιστηρίου Αθηνών». Την ίδια, όμως, δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;”

http://www.olympia.gr/, 5/1/2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

Ότι η πλειοψηφία είχε έρθει αδιάβαστη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, φάνηκε από την αρχή, όταν η προεδρεύουσα σύμβουλος ρώτησε το σώμα πώς θέλει να γίνει η διαδικασία (!!!!) λες και ήταν συνέλευση παρέας.

Η Λούλα Καρατζά και ο Μύρωνας Ανδριανάκης έθεσαν την σωστή διαδικασία και άρχισε έτσι η διαδικασία.

Ακούστε τον διαφωτιστικό διάλογο:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. 1 - Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΝΟΜΠΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ - ΠΟΙΟΥΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΣΕ, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΜΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣΟι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Γ. Καλομοίρης και Ν. Αγγελοπούλουπου αντικατέστησαν τους Σ. Ρούσσο και Γ. Λιερό στα πλαίσια της εναλλαγής προσώπων της παράταξης. Στην φωτογραφία και σε δεύτερο πλάνο διακρίνονται η οικογένεια του νέου Προέδρου του ΔΣ η μητέρα του, ο πατέρας του,ο παλιός δημοτικός σύμβουλος Φ. Νόμπελης κι αριστερά βέβαια ο Κώστας Παττακός.


Σε αυτή την ανάρτηση δεν θα κάνουμε ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο  αλλά θα παραθέσουμε τα δεδομένα τη χθεσινής μέρας.

Κατ' αρχήν ας παραθέσουμε την σχετική νομοθεσία με βάση την οποία εκλέγονται τα δημοτικά όργανα:

1. Το ΤΟ ΦΕΚ Α87/Ν 3852/2010 - στο οποίο αναφερθήκαμε και το πρωί και στο οποίο υπάρχουν οι γενικές προβλέψεις για την διαδικασία στο άρθρο 60.

2. Η ΕΓΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, στο κεφάλαιο Γ - 3.3. Ψηφοφορία - Α φάση (ανάδειξη υποψηφίων πλειοψηφίας και μειοψηφίας), Β φάση (Εκλογή μελών Προεδρείου από το Δημοτικό Συμβούλιο) (ΣΕΛΙΔΕΣ 6 και 7 ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ).

Www.dimosnet.gr

Τι έγινε λοιπόν στο Χαλάνδρι:

Η Ψηφοφορία για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Εκλογή Προέδρου: 

1η Ψηφοφορία (Γίνεται μεταξύ των μελών του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού για την υπόδειξη της πρότασής του)

ΨΗΦΙΣΑΝ: 25 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ : 14
ΜΥΡΩΝ ΑΝΔΙΑΝΝΑΚΗΣ: 5
ΑΚΥΡΑ: 3
ΛΕΥΚΑ: 3

Προτάθηκε λοιπόν ο Άρης Νόμπελης στην θέση του προέδρου, με ψήφους 14-11 (τα άκυρα λευκά μετρούν στα αρνητικά σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο).

Η μείζονα αντιπολίτευση ομόφωνα πρότεινε για αντιπρόεδρο τον Γιάννη Κεχαγιόγλου, ενώ οι παρατάξεις της ελάσσονος συμφώνησαν στο πρόσωπο του Θωμά Βαρδουλάκη (από τον Κ. Παττακό) για την θέση του Γραμματέα.

Έτσι πήγαμε στην δεύτερη φάση όπου το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου εκλέγει πια ολόκληρο το προεδρείο, όπου συγκροτήθηκε ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, με τους τρεις προαταθέντες, (κατά παράβαση του ΞΕΚΑΘΑΡΟΥ άρθρου της εγκυκλίου όπου με BOLD τονίζει την λέξη ΧΩΡΙΣΤΑ, όπως μπορείτε να δείτε. (Μιλάμε για εξευτελισμό ολόκληρου του νομικού επιτελείου του δήμου και - λυπόμαστε αλλά η αλήθεια είναι σκληρή - του παριστάμενου ΓΓ του Δήμου.)Στην ψηφοφορία που έγινε στην συνέχεια ψήφισαν 40 δημοτικοί σύμβουλοι (απούσαν η Κική Γκότση) και έλαβαν:

ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ 26 ψήφους 
(οι 14 της πλειοψηφίας που τον είχαν στηρίξει στην πρώτη φάση, 6 από την παράταξη του Σ. Ανδρεόπουλου και 2 του Κώστα Παττακού, ενώ οι άλλες παρατάξεις - Λαϊκή Συσπείρωση, Αντίσταση, Νίκος Πανταζής - ψήφισαν λευκό)

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: 30 ψήφοι
ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ: 30 ψήφοι

Στην συνέχεια έγινε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά από συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων, όπου τέθησαν ακριβώς όσες υποψηφιότητες ήταν οι εκλόγιμες θέσεις:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Εκλέγονται τακτικά μέλη:

από την πλειοψηφία

Παρασκευόπουλος Σωτήρης με 37 ψήφους
Αγαπητού Χρύσα με 35 ψήφους.
Κόσσυβας Μιχάλης με 34 ψήφους
Καυκάλα Εένη με 33 ψήφους

από την αντιπολίτευση

Καζάνη Κατρίνα με 38 ψήφους
Μιχαήλ Μαρία με 37 ψήφους
Καρατζά Λούλα με 36 ψήφους

Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία: Πούλου Τ. (35 ψήφοι), Κ. Λαμπρόπουλος (34 ψήφοι), Χ. Κιάκος (31 ψήφοι) και από την αντιπολίτευση η Σ. Μπράτιου (29 ψήφοι) και Σ. Ανδρεόπουλος (28 ψήφοι).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

από την πλειοψηφία

Αγγελής Κώστας 36 ψήφοι
Θεοδώρου Γιώργος 36 ψήφοι
Μπάβας Φώτης 35 ψήφοι
Χατζηγεωργίου Αφροδίτη 34 ψήφοι
Δρίβας Κώστας 30 ψήφοι


από την αντιπολίτευση

Βλασσόπουλος Άρης 36 ψήφοι
Καλομοίρης Γρηγόρης 33 ψήφοι
Αναστασιάδης Πέτρος 29 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία: Λιανός (34 ψήφοι), Ντάβαρης (30 ψήφοι), Βάσιος (29 ψήφοι) και από την αντιπολίτευση Βαρδουλάκης (35 ψήφοι) και Αγγελοπούλου (31 ψήφοι)Το αν θα ακυρωθεί τώρα όλη η διαδικασία από την ΠΑΤΑΤΑ που έγινε, είναι υπόθεση του Περιφερειάρχη που θα επικυρώσει - ή όχι - την διαδικασία. ΕΙΔΩΜΕΝ!

Εφημερίδααα. Νέες μεγάλες Αποκαλύψεις. Ποιο είναι το δώρο του Γ. Στουρνάρα για τη γιορτή του


Άκυρη η διαδικασία εκλογής στο Χαλάνδρι ;;;
Σύμφωνα με νομική άποψη που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το ΚΑΤΤΑΓΓΕΙΛΤΕ , άκυρη θεωρείτε σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 αρ. 64 η διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του ΔΣ στο Χαλάνδρι.
<<σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο

<<Στη συνεδρίαση αυτή η οποία ο προεδρεύων είναι ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, το σώμα εκλέγει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο ,τον Αντιπρόεδρο και τον γραμματέα αυτού…..>>

Στη συγκεκριμένη διαδικασία Πρόεδρος Αντιπρόεδρος και γραμματέας δεν εξέλεγαν ξεχωριστά άλλα σε ένα ψηφοδέλτιο ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ.

Η παραπάνω εκτός προβλέψεων του νόμου ενέργεια σίγουρα θα θα ακυρώσει την διαδικασία εκλογής του προεδρείου του δημοτικοί συμβουλίου και του ΔΣ, σύμφωνα με τους συνbloggers στο http://kataggeilte.blogspot.gr.

ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ Α87/Ν 3852/2010 ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ .

ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΗΚΕ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ

Όταν επιστρέψαμε από μια 5ετή διαμονή στην Κρήτη στα "πάτρια" εδάφη, περιμέναμε ότι θα βρούμε κοινωνική δραστηριότητα και στο Χαλάνδρι, όπως είχαμε εκεί (και προ κρίσης). Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικά Παντοπωλεία, μέχρι και Τράπεζα Ανταλλαγής Ειδών και Υπηρεσιών με Μονάδες. 

Όμως όχι. 

Ούτε Κοινωνικό Παντοπωλείο, ούτε Κοινωνικό Φροντιστήριο για το Λύκειο που το έχει πραγματικά ανάγκη. 

Να υποθέσω ότι επαναπαυόμαστε στη δράση των ενοριών, ή ότι είμαστε "κραταιοί" ακόμα και δε μας ενδιαφέρουν οι άνεργοι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας; 

Ή, με απλά λόγια, αν κάποιος θέλει να προσφέρει π.χ. κάποια ρούχα σε συνανθρώπους του δεν υπάρχει οργανωμένη δημοτική υποδομή; Πρέπει να καταφύγουμε στην εκκλησία όπως κάναμε και πριν 50 χρόνια; Οι καιροί έχουν αλλάξει...

Ο παππούς με τους Ναζί, ο εγγονός με την Τρόικα


Ο παππούς με τους Ναζί, ο εγγονός με την Τρόικα
Η οικογένεια του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σήμερα είναι υπόλογος για την αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, απολάμβανε προνομιακής μεταχείρισης από την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων.


Οι Παπακωνσταντίνου αποκτούσαν οικονομική ισχύ σε μια κυριολεκτικά ισοπεδωμένη Ελλάδα ενώ παράλληλα άρχισαν να εμπλέκονται ενεργά και στην πολιτική. Οι ίδιοι άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου, αυτοί που θα του άνοιγαν τον δρόμο για τη δική του πολιτική σταδιοδρομία, κάποτε υμνούσαν δημοσίως τη διορισμένη από τους Γερμανούς κυβέρνηση Τσολάκογλου. Αρκετά μέλη της άκουσαν το «εις θάνατον» στα μεταπολεμικά Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων.

Το ρεύμα της Κατοχής

Βίοι παράλληλοι, μεταφορικά, ανάμεσα στον Γεώργιο Τσολάκογλου και τον κ. Παπακωνσταντίνου: κατά κάποιον τρόπο και οι δύο διεκπεραίωσαν την παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς.

Ο μεν Τσολάκογλου το έκανε κατά κυριολεξία το 1941, ο δε κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΓΑΠ να διαπραγματευτεί τους όρους υποτελείας της Ελλάδας στον σύγχρονο οικονομικό επεκτατισμό της Γερμανίας.Πριν από 70 περίπου χρόνια, ο Τσολάκογλου, με τις ευλογίες των Γερμανών κατακτητών, παραχωρούσε επιχειρηματικά προνόμια στον παππού του υπουργού που σήμερα κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, όπως είναι γνωστό, ήταν θείος του πρώην υπουργού και πατέρας των εξαδέλφων του, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την πρωτότυπη λίστα με τους κατόχους λογαριασμών στην τράπεζα HSBC. Ο μέντορας του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου ήταν ο Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο δωσίλογος υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τα περιβόητα «κατοχικά δάνεια». Ιστορικές συμπτώσεις, που μοιάζουν απίστευτες και θυμίζουν σενάριο κυνικού πολιτικού δράματος, επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ρητό ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται, πότε σαν φάρσα και πότε σαν τραγωδία». Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια και ο συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας προσφέρει όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση με τα ντοκουμέντα που παραθέτει στο βιβλίο του «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός.

"Καμμένα χαρτιά"!

Π. Μαραγκός, "Έθνος"

Κάθε Τούρκος χρωστάει 3.704,20 $ και κάθε Έλληνας 40.943,57 $!!!


αρχείο λήψης

Όποιος επισκεφτεί το site του Economist, μπορεί να δει το δημόσιο χρέος όλων των κρατών του κόσμου από το 2001 μέχρι και το 2013 σε δολάρια. Επίσης εμφανίζεται και το κατά κεφαλή χρέος του κάθε ατόμου κ.λ.π.
Μην εκνευριστείτε όμως όταν δείτε ότι ο κάθε Τούρκος χρωστάει (για το έτος 2012 που μόλις έφυγε) 3.704,20 δολάρια και ο κάθε Έλληνας 40.943,57 δολάρια!!! Ας σημειωθεί ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας που απογράφηκε είναι μικρότερος από τον αναφερόμενο στο site του Economist, άρα το κατά κεφαλήν χρέος είναι ακόμα μεγαλύτερο. 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός σάπιου και διεφθαρμένου πελατειακού και διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος και παρόλα αυτά, όχι μόνο είναι εδώ και συνεχίζει να μας κυβερνά τρομοκρατώντας και εμπαίζοντας το λαό, αλλά και αρπάζει εκτός από τα εισοδήματα (όσων είναι έξω από το σύστημα) και την ακίνητη περιουσία μας, μέσω της αντισυνταγματικής και παράλογης υπερφορολόγησης.
Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο στην όλη υπόθεση. Κανείς από εμάς δεν λέει να κουνηθεί από τον καναπέ του.
Αυτή είναι η πλήρης παράδοση ενός ολόκληρου λαού άνευ όρων.
του Πέτρου Χασάπη, http://www.olympia.gr/, 4/1/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις