Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το δύσκολο σε αυτή τη ζωή δεν είναι να είσαι καλός ηθοποιός, το δύσκολο είναι να μην είσαι μαλάκας

του Ν. Μπογιόπουλου Αναδημοσίευση από τον Ημερόδρομο

Οι δηλώσεις που ακολουθούν είναι του φίλου του πρωθυπουργού, του ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης σε συνέντευξή του στο Popaganda μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, σοκαρίστηκα. Σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι το μαύρο το είχαν ρίξει οι καταληψίες. Το σκοτάδι αυτό, ήταν για μένα το μεγαλύτερο σκοτάδι που μπορούσε να γνωρίσει η ΕΡΤ. Κι επαναλαμβάνω: το έριξαν οι καταληψίες».
Αυτά  είπε – χωρίς ντροπή – ο εν λόγω, διαστρεβλώνοντας μία ιστορία που τη ζήσαμε όλοι και οι μνήμες είναι νωπές.
«Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, υπήρχε σχέδιο να συνεχιστεί το πρόγραμμα με κονσέρβες. Μαγνητοσκοπημένα. Υπήρχε ακόμη και η πρόβλεψη για κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, υπηρεσιακές. Η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν λόγο να ρίξει μαύρο. Όταν κατελήφθη η ΕΡΤ, οι καταληψίες κλείσαν τον πομπό και η ΕΡΤ έγινε σκοτάδι».
Και αυτές οι βρωμιές του ιδίου κυρίου είναι… Ο οποίος στη συνέχεια προσθέτει:
«Επικροτώ απόλυτα το κλείσιμο. Την έζησα από μέσα την ΕΡΤ, ήταν ό,τι πιο διεφθαρμένο μπορούσε να υπάρξει, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έπρεπε αυτή η σαπίλα να διατηρηθεί».
Στις τερατώδεις αθλιότητες του συγκεκριμένου, που ούτε ο ακροδεξιός Μπαλτάκος δεν τόλμησε να ξεστομίσει όταν η κυβέρνηση έριχνε το μαύρο, μερικά σύντομα σχόλια. 
Σχόλιο 1ο: Τέτοιες δηλώσεις είναι χρήσιμες για να γίνονται αντιληπτά τα «προσόντα» βάσει των οποίων προσλήφθηκε ο Ρένος Χαραλαμπίδης να παρουσιάζει τηλεπαιχνίδι στη ΝΕΡΙΤ. «Προσόντα» που φαίνεται τα διέθετε ήδη από τότε που «ζούσε από μέσα την ΕΡΤ»
Σχόλιο 2ο: Ο κ.Χαραλαμπίδης είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του ότι ξεκίνησε την καριέρα του λέγοντας ένα ψέμα. Φαίνεται ότι την συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο.
Σχόλιο 3ο (γενικότερης φύσεως): Το δύσκολο σε αυτή τη ζωή δεν είναι να είσαι καλός ηθοποιός, καλός δημοσιογράφος, καλός τραγουδιστής ή καλός ταβερνιάρης. Το δύσκολο είναι να μην είσαι μαλάκας.

H ISIS ΣΤΑΥΡΩΣΕ 8 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Το έγκλημα έγινε σε χωριό κοντά στο Χαλέπι της Συρίας.

Σύμφωνα με την διεθνή οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι άνδρες σταυρώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο και έμειναν εκτεθιμένοι 3 μέρες στην πλατεία του χωριού Deir Hafer

Ένας ένατος άνδρας πάντως, στο χωριό AL BAB καρφώθηκε ζωντανός σε σταυρό για οκτώ ώρες, ως τιμωρία για ψευδή κατάθεση. Κατάφερε να επιζήσει.

8 Christians Murdered by ISIS Tweet 2 

Μετεγκατάσταση Ρομά: Αναζητούν τη χρυσή τομή αλλά οι εργασίες συνεχίζονταιΣυνάντηση με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, πραγματοποίησε εχθές το πρωί επιτροπή από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταμούλη. Στο πλαίσιο της κινητοποίσησης με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στη μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου στην πρώην αμερικανική βάση, 100 περίπου άτομα μετέβησαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με στόχο τη συνάντηση με τον Γ.Γ. και την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Αισιόδοξα μηνύματα, αλλά συνέχιση των οικοδομικών εργασιών ήταν ο απολογισμός της συνάντησης, με τον κ. Σταμούλη να τονίζει μετά το πέρας της, ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν καθώς εκκρεμούν προσφυγές των ιδιοκτητών των οικοπέδων στο Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες, είναι υποχρεωμένο το δημόσιο να πληρώσει πρόστιμο ύψους 8 εκ. ευρώ.

Αναζητείται, ωστόσο, εναλλακτική λύση, αφού, όπως υπογράμμισε ο κ. Αγγελάκας, λαμβάνει υπόψιν του το επιχείρημα ότι και οι ίδιοι οι Ρομά Χαλανδρίου αρνούνται να μεταφερθούν εκεί λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης.

Δείτε εδώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO - ΡΕΠΟΡΤΑΖ  στο MEGARATV

Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι οικίσκοι στο Κανδήλι με συνοδεία ΜΑΤ

Στο πλαίσιο της συνέχισης των εργασιών για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι, μεταφέρθηκαν οι πρώτοι οικίσκοι στο σημείο με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, με σκοπό τη χωροθέτησή τους τις επόμενες ημέρες. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από το δρόμο πριν την αμερικανική βάση από αστυνομικές δυνάμεις και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε σε δημοσιογράφους.


ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Λάβαμε και βεβαίως αναρτούμε για ενημέρωσή σας, κείμενο με τις θέσεις του Συλλόγου Ιδιοκτητών των οικοπέδων του καταυλισμού των ΡΟΜΑ. Είναι άκρως λυπηρό Έλληνες νομοταγείς πολίτες να βιώνουν τη μέγιστη βαναυσότητα από το ίδιο τους το κράτος. Στην Ελλάδα του 2014 καταπατούνται ουσιώδη άρθρα του Συντάγματος της Χώρας μας, οι Νόμοι , οι Δικαστικές Αποφάσεις και οι Εισαγγελικές Εντολές και παραβιάζονται σε βάρος ιδιοκτητών και περιοίκων της περιοχής του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι Αττικής, 15 τουλάχιστον από τα 30 Θεμελιώδη Άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ.
Σας παρουσιάζουμε το παρακάτω σύντομο ιστορικό ντροπής αλλά και καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου.

Σύντομο Ιστορικό

Οι θιγόμενοι είναι Έλληνες πολίτες, οι ιδιοκτήτες των οποίων οι περιουσίες καταπατούνται χρόνια τώρα και οι περίοικοι της περιοχής που υπομένουν καθημερινά τις συνέπειες της κρατικής αναλγησίας που επιτρέπει την διατήρηση του παράνομου καταυλισμού των ΡΟΜΑ στην περιοχή.
Οι ιδιοκτήτες μεν αγόρασαν νομίμως μικρά, εκτός σχεδίου αγροτεμάχια 250-300 τ.μ. περίπου έκαστο, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου ή τα έχουν αποκτήσει νομίμως από τους γονείς τους με αποδοχή κληρονομίας, όταν οι τελευταίοι απεβίωσαν. Στερούνται δε το δικαίωμα να επισκεφτούν τις περιουσίες του γιατί κινδυνεύουν από τους καταπατητές.
Οι καταπατητές, Έλληνες πολίτες και αυτοί - όπως ισχυρίζονται άλλωστε- τσιγγάνοι στην καταγωγή, ήρθαν από την Χαλκίδα στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενα σπίτια. Την δεκαετία του '90 εγκατέλειψαν τα ενοικιαζόμενα σπίτια, εξαφάνισαν τις ρυμοτομημένες περιφράξεις των παραπάνω αγροτεμαχίων και έστησαν παραπήγματα πάνω σε αυτά.
Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες για να ελευθερώσουν τις περιουσίες τους από τους κλέφτες-καταπατητές προσέφυγαν στην Πολεοδομία και τη Δικαιοσύνη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δικαστικές αποφάσεις και παραβατική συμπεριφορά για ένα θέμα που έπρεπε να έχει λήξει αυτονόητα από το 1996.

1) Την τελεσίδικη απόφαση της Πολεοδομίας από το 1996 !!! η οποία επιβάλλει την κατεδάφιση των συγκεκριμένων παραπηγμάτων. Η ανωτέρω απόφαση επικαιροποιήθηκε τρείς φορές το έτος 2012 με αρ. πρωτ. 25963/11-12/1/2012, αρ. πρωτ 4768- 20/6/2012, αρ.πρωτ 11726-25/7/2012,
2) Την 644-19/4/1999 έκθεση αποβολής και απόδοσης νομής στους νόμιμους ιδιοκτήτες του Δικ. Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπύρου Παναγιωτακόπουλου κατ' εφαρμογή της υπ' αρ. 529/1977 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών,
3) Τον μεγάλο αριθμό καταδικαστικών αποφάσεων δικαστηρίων οι οποίες επιβάλλουν την άμεση απομάκρυνσή των παράνομων Ρομά από τις καταπατημένες περιουσίες των ιδιοκτητών,
4) Την με αρ. 642/2011 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας με την οποία δικαιώνονται 54 οικοπεδούχοι των καταπατημένων περιουσιών των, και η οποία καταδικάζει το κράτος να πληρώνει πρόστιμο γιατί δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα (άρθρο 17) αλλά και το Νόμο που απαγορεύει την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση νομάδων συμπεριλαμβανομένων και των Τσιγγάνων και
τους αφήνει παράνομα να καταπατούν 18 χρόνια!!! τις ιδιοκτησίες τους.
5) Την άρνηση των συγκεκριμένων Ρομά να δεχτούν τα δάνεια των 60.000 ευρώ που τους χορήγησε η Πολιτεία ανά οικογένεια το 2006 προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμη στέγη όπως έπραξαν οι 9000 περίπου άλλοι Ρομά στην υπόλοιπη χώρα οι οποίοι έλαβαν αντίστοιχα δάνεια για τον ίδιο σκοπό.
6) Ο Δήμαρχος που πρωτοστάτησε προκειμένου να τους χορηγηθούν τα παραπάνω δάνεια δημοσιοποίησε ότι οι αρχηγοί των συγκεκριμένων Ρομά τον εκβίασαν ζητώντας του μίζα για να πειθαρχήσουν. Ο τότε Δήμαρχος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό τους και έτσι συνέχισαν να κρατούν τις κλοπιμαίες ιδιοκτησίες μας.
7) Την από 19.1.2001 επιστολή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως προς τον Συνήγορο του Πολίτη με αρ. πρωτ. 1008/22/117-ε / 19-6-2001 η οποία αναφέρει ότι: Σε συνολικά 87 περιπτώσεις συλληφθέντων και οδηγηθέντων ενώπιον του κ. Εισαγγελέα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι τα ναρκωτικά προμηθεύθηκαν από τους αθιγγάνους της περιοχής Νομισματοκοπείου.
8) Το έγγραφο του Δημάρχου Χαλανδρίου με αρ. πρωτ. 1100/20-1-12 στο οποίο καταγράφεται η αγανάκτηση μέσω αυτού όλων των κατοίκων του Χαλανδρίου για την παράνομη εγκατάσταση των συγκεκριμένων Τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, βεβαιώνοντας άμεσα ότι είναι παράνομοι και πρέπει να απομακρυνθούν.
9) Το έγγραφο του Δήμου Χαλανδρίου - Τμήμα Πολεοδομικών εφαρμογών 17/1/12 - στο οποίο φαίνεται ότι δεν έχει δοθεί ποτέ άδεια εγκατάστασης των συγκεκριμένων Τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου βεβαιώνοντας άμεσα ότι είναι παράνομοι και πρέπει να απομακρυνθούν.
10) Το έγγραφο της Αστυνομίας με αρ. πρωτ. 1032/2/23-β/28-11-2012 η οποία βεβαιώνει ότι κανένας φορέας δεν έχει δώσει άδεια παραμονής των συγκεκριμένων Τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, βεβαιώνοντας
άμεσα ότι είναι παράνομοι και πρέπει να απομακρυνθούν.
11) Την με αρ. πρωτ. 1018/33/446-9-6-12 Εισαγγελική παραγγελία με την οποία εντέλλεται ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αθήνας να προβεί στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση των συγκεκριμένων Ρομά, στην κατεδάφιση των παραπηγμάτων και στην φύλαξη του χώρου για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.
12) Την με αρ. : Β. κλ. ΓΠ 12/28 αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθηνών , για το ίδιο θέμα εναντίον του τότε Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, και του Δημάρχου Χαλανδρίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
13) Την με αρ. 1040-12/11/2012 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας η οποία απορρίπτει την αίτηση αναστολής της κατεδάφισης που κατέθεσαν οι αθίγγανοι, δηλαδή θέτει και πάλι σε ισχύ την εισαγγελική εντολή που επιβάλει την ΑΜΕΣΗ κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού Ρομά στο Νομισματοκοπείο.
14) Την με αρ. 3645/2013 απόφασή του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας η οποία επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση 642/2011.
15) Την με αρ. 7599/11-7-2014 ΝΕΑ τελεσίδικη απόφαση της Πολεοδομίας η οποία επιβάλλει την κατεδάφιση των συγκεκριμένων παραπηγμάτων.
16) Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι παραβιάζονται τουλάχιστον 15 από τα 30 βασικότερα άρθρα της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών σε βάρος των ιδιοκτητών και των περιοίκων τους οποίους το κράτος περιφρονεί μέσω των εκπροσώπων τους στις σχετικές με το θέμα Δημόσιες Υπηρεσίες, μας αγνοεί σαν να είμαστε ανύπαρκτοι πολίτες., ούτε καν δεύτερης κατηγορίας. Για εμάς δεν ισχύει το Σύνταγμα, κανένας Νόμος , καμία Δικαστική απόφαση, καμία Δικαιοσύνη , κανένα Δίκαιο.

Μετά τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι :

1) Περιφρονείται και παραποιείται η ανώτερη δικλείδα ασφαλείας στην εφαρμογή της δικαιοσύνης που είναι η Εισαγγελική Εντολή,
2) Συνεχίζεται η παράνομη ομηρία μας από τον παράνομο καταυλισμό των τσιγγάνων και πέρα της 18ετίας!
3) Καταδικάζονται όλοι οι Έλληνες, φορολογούμενοι πολίτες, να συνεχίσουν να πληρώνουν, εν μέσω κρίσης, αποζημιώσεις όπως επέβαλε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας με την 642/2011 απόφασή του η οποία επικυρώθηκε πρόσφατα και από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας (απόφαση 3645/2013) για να συντηρούν μία παράνομη κατάσταση η οποία εξοργίζει κάθε έντιμο πολίτη.
4) Επιβραβεύεται κάθε είδους παραβατικότητα των μακροχρόνια πολλαπλά παράνομων Τσιγγάνων του Νομισματοκοπείου.
5) Ενθαρρύνονται οι κάθε είδους παράνομοι να συνεχίσουν να κλέβουν-καταπατούν ξένες περιουσίες και όχι μόνο,
6) Δημιουργείται ανασφάλεια και απογοήτευση σε κάθε νομιμόφρονα πολίτη όπως είναι οι ιδιοκτήτες των κλεμμένων-καταπατημένων οικοπέδων και των χιλιάδων περιοίκων του παράνομου καταυλισμού στο πολυπληθές προάστιο του Χαλανδρίου οι οποίοι βιώνουν τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, από τη γειτνίασή τους με τον καταυλισμό.
7) Δημιουργούνται αισθήματα αγανάκτησης και οργής στην κοινωνία, βλέποντας το άδικο να κυριαρχεί επί του δικαίου και με ότι αυτό συνεπάγεται.
8) Καταδικάζονται οι νόμιμοι ιδιοκτήτες όταν σε αδυναμία τους να πληρώσουν το ενοίκιο ή τη δόση δανείου ή τους γίνεται κατάσχεση λόγω χρεών να χάσουν το σπίτι τους ή να πάνε και φυλακή ακόμα γιατί δεν μπορούν να ρευστοποιήσουν την περιουσία που απόκτησαν δουλεύοντας και όχι κλέβοντας όπως έπραξαν οι συγκεκριμένοι παράνομοι.
9) Η εκούσια ή ακούσια αναλγησία των δημοσίων λειτουργών ματώνει την ψυχή όλων εκείνων των οικογενειαρχών οι οποίοι βιώνουν τον πόνο της αρρώστιας ή βιώνουν ακόμα και την απώλεια αγαπημένων προσώπων μέσα στις οικογένειές τους χωρίς να μπορούν να τους προσφέρουν αυτά που δικαιούνται, γιατί κλέφτες- καταπατητές και εκβιαστές αφήνονται απροκάλυπτα να νέμονται φανερά και
εντελώς παράνομα και καταχρηστικά τον ιδρώτα τους.
10) Παραβιάζονται κατ'εξακολούθηση 15 τουλάχιστον από τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ σε βάρος των τίμιων και νομοταγών πολιτών ενώ κανένα άρθρο δεν παραβιάζεται σε βάρος των συγκεκριμένων παρανόμων.
Μετά την καταδίκη του κράτους με την 642/2011 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας θεωρήσαμε ότι το κράτος θα συνετιστεί.
Δυστυχώς πέσαμε σε πλάνη.
68 επίσημες αναφορές μας προς την Δημόσια Διοίκηση, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Βουλευτές,''Γραμματείς και Φαρισαίους'' κάθε υπουργείου ή δημόσιας υπηρεσίας σχετικής με το θέμα μας καθώς και πολλαπλές ερωτήσεις- επερωτήσεις βουλευτών στη βουλή κ.τ.λ.
ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΑΝ
Το κράτος μας περιφρονεί σαν να είμαστε ανύπαρκτοι πολίτες.

Για όλα τα παραπάνω απευθύνουμε αίτημα προς τους αρμοδίους κρατικούς φορείς :

Να σταματήσουν να ενθαρρύνουν πολίτες που διαβιούν σε μισθωμένα σπίτια να τα εγκαταλείπουν και να κλέβουν ξένες ιδιοκτησίες και μάλιστα από τίμιους πολίτες οι οποίοι δούλεψαν, μόχθησαν , στερήθηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους για πολλά χρόνια μέχρι να τις αποκτήσουν.

Να σταματήσουν να προστατεύουν παράνομες κοινωνικές ομάδες πολιτών μα ούτε και τις ενθαρρύνουν ώστε να καταπατούν κατά τον χειρότερο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα τίμιων πολιτών κλέβοντάς τους τις περιουσίες , τις νόμιμες ελευθερίες τους , καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά τους προσβάλλοντας και προκαλώντας τόσο βάναυσα την κοινωνία και το κοινωνικό αίσθημα.

Να σταματήσουν να περιφρονούν τη '' ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ'' , μια τακτική που διαρκεί για περισσότερο των 18 χρόνων.

Αφού διαπιστώσουν για άλλη μία φορά το αληθές για όλα τα παραπάνω καταγγελλόμενα και αντιληφθούν το αυτονόητο, να σεβαστούν επιτέλους και να προστατεύσουν τις νόμιμες και ισχυρές δικαστικές αποφάσεις που υπακούουν στους νόμους της Χώρας μας και υπηρετούν τη Δικαιοσύνη και να μας ελευθερώσουν ΑΜΕΣΑ από τους κλέφτες - καταπατητές εφαρμόζοντας πολύ απλά τη ''ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ''.

Με εκτίμηση,
Σύλλογος ιδιοκτητών και περιοίκων της περιοχής του Νομισματοκοπείου -Χαλάνδρι ''Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ'' | charikanel1411@windowslive.com

Ταφόπλακα στη μοριοδότηση επιλογής στελεχών σε δημόσιο –ΟΤΑ


Να αποτελέσει παρελθόν η μοριοδότηση στα κριτήρια επιλογής διευθυντών, γενικών διευθυντών και προϊσταμένων, που κάθε άλλο μέχρι σήμερα προήγαγαν την αξιοκρατία και στη θέση τους να ισχύσει ένα αδιάβλητο και ουσιαστικό σύστημα αξιολόγησης  που θα οικοδομήσει  ένα σύστημα ιεραρχίας, το οποίο είναι απαλλαγμένο από συντεχνιακές λογικές, από κομματικές λογικές και από ευνοιοκρατία,είναι ο απώτερος στόχος των ρυθμίσεων , που προώθησε η κυβέρνηση στη Βουλή .

    Αυτό  δήλωσε η υφυπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Εύης Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας  στη Βουλή, για το ν/σ «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάσταση Δημοσίων Πολιτικών, Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007) – Επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις».

Όπως είπε ,  το εν λόγω νομοθέτημα αποτελεί «  ένα μέρος του συνολικού σχεδίου διαρθρωτικών αλλαγών του δημοσίου, αλλαγών ποιοτικών που άπτονται αφενός του εξορθολογισμού των δομών μέσω των νέων οργανογραμμάτων των Υπουργείων και των φορέων, αλλά και της απλοποίησης των διαδικασιών του».

Ανήγγειλε δε ότι , « σύντομα ένα νέο νομοσχέδιο θα οδεύσει προς το Κοινοβούλιο, το οποίο θα αφορά τη νομοθέτηση της απλοποίησης διαδικασιών, με βάση τις συστάσεις που έγιναν από τη μελέτη του ΟΟΣΑ, που δεν ήταν απλώς μια μελέτη τεχνοκρατών του ΟΟΣΑ, αλλά ήταν μια ενεργός συμμετοχή του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης εκατόν τριάντα και πλέον υπάλληλοι από δεκατρείς τομείς πολιτικής σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης που συμμετείχαν ενεργά και φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε σε λίγο εκείνα τα μέρη των απλοποιήσεων που χρήζουν νομοθέτησης να τα παρουσιάσουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε λέγοντας:
«Προχωρούμε, λοιπόν, σε απλοποίηση διαδικασιών, εξορθολογισμό δομών και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο! Προχωρούμε και σε μια κινητικότητα που δεν θα συνδέεται πια διαθεσιμότητα και απολύσεις, σε μια κινητικότητα που θα αλλάξει ριζικά το ισχύον καθεστώς πολλαπλών διατάξεων, με τις οποίες μετακινούνται οι υπάλληλοι είτε δια αποσπάσεων είτε δια μετατάξεων, που θα εξορθολογήσει αυτό το σύστημα και θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης».

   Μόνο από ΑΣΕΠ διαγωνισμός
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης  ότι θα είναι  «προσχηματικός» και διαβλητός  ο γραπτός διαγωνισμός, ήταν κάθετη ,υπογραμμίζοντας ότι στο ν/σ αναφέρεται ρητά ότι όλες τις « διαδικασίες κάνει με γραπτό διαγωνισμό, τον οποίο διεξάγει από την αρχή έως το τέλος το ΑΣΕΠ. Ακούστηκε εδώ ότι πάμε σε γραπτό διαγωνισμό για να επιλέξουμε «τους δικούς μας» υπαλλήλους. Μα, πώς θα γίνει αυτό με το ΑΣΕΠ; » αναρωτήθηκε .

  Παρόντες όλοι στα προφορικά
Για τη  διασφάλιση απολύτως του αδιάβλητου των εξετάσεων και στις προφορικές εξετάσεις που θα δίνουν οι υποψήφιοι , θεσπίζεται για  πρώτη φορά στην Ελλάδα , να είναι παρόντες εντός της αιθούσης όλοι , ώστε να ελέγχουν αν κάποιοι έχουν «ειδική» ευνοική ή άδικη μεταχείριση.
Σύμφωνα με το ν/σ, είπε η υφυπουργός , «όσοι περνούν από τη συνέντευξη μπορούν να παραμείνουν και να ακούσουν αν οι επόμενοι υφίστανται ιδιαίτερη μεταχείριση. Αν ήταν όλοι παρόντες από την αρχή, θα υπήρχε πρόβλημα. Διότι θα υπήρχε άνιση μεταχείριση μεταξύ αυτών που είναι εκεί, ακούν περίπου το κλίμα και μπορούν πιο εύκολα να απαντήσουν. Άρα, μπαίνει ο καθένας και η καθεμία και παραμένει στη συνέντευξη. Επομένως, δεν υπάρχει κάτι κρυπτόν από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού στη συνέντευξη».
Για το αν πρέπει να υπάρχει ή όχι προφορική εξέταση , η κυρία Χριστοφιλοπούλου ,επισήμανε ότι  χρησιμοποιείται σ΄όλες τις ευρωπαικές χώρες  ακόμη και στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή. « Είναι εκ των θεσμικών οντοτήτων που χρησιμοποιεί τη μέθοδο των πολλαπλών ερωτήσεων ως ένα τμήμα της αξιολόγησης του προσωπικού της για την προαγωγή και την προώθηση σε θέση ευθύνης», σημείωσε.

                                   Αποφάσεις ΑΣΕΠ
Άρα, λοιπόν, ανάφερε , «  πρώτον με τον γραπτό διαγωνισμό, τον οποίο διεξάγει εξ ολοκλήρου το ΑΣΕΠ το Υπουργείο και τα Υπουργεία που θέλουν να προάγουν και να επιλέξουν τα στελέχη τους δεν έχουν καμμία συμμετοχή και δεύτερον δεν επιλέγει ο Υπουργός τους προϊσταμένους!!
Δεν ξέρω αν διαβάζετε τα νομοσχέδια, αλλά δεν επιλέγει ο Υπουργός τους προϊσταμένους, ούτε τους γενικούς διευθυντές, ούτε τους διευθυντές, ούτε κανέναν. Οι επιτροπές αυτές, που προεδρεύονται από μέλη του ΑΣΕΠ, επιλέγουν τελικά».
Απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ,  «εμείς προτείνουμε να συμμετέχουν στις επιλογές οι εκπρόσωποι των εργαζομένων» απάντησε ότι»α Αφού χτυπάτε λοιπόν στα λόγια –και στα λόγια συμφωνούμε- το πελατειακό σύστημα, η ρίζα όλου του πελατειακού συστήματος δεν ήταν μια περίεργη σχέση μεταξύ των εκάστοτε συνδικαλιστικών ηγεσιών των εκάστοτε κυβερνήσεων;».
                                   Μοριοδότηση
Αναφερόμενη στην έμφαση που δίνει το ν/σ στα ουσιαστικά προσόντα, έχοντας λάβει υπ’ όψιν τα τυπικά προσόντα στη διαδικασία της επιλογής κάποιου ως κατάλληλου να συμμετάσχει στη διαδικασία του διαγωνισμού, είπε:
«Το σύστημα της μοριοδότησης είναι ένα σύστημα που εξετάζει μόνο ποιος έχει τα τυπικά προσόντα. Εμείς χρειαζόμαστε διευθυντές, γενικούς διευθυντές και προϊσταμένους που να ασκούν διοίκηση, που να έχουν την ικανότητα να ασκήσουν πραγματικά διοίκηση σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία και η χώρα τούς έχει ανάγκη. Υπάρχουν πάρα πολλοί εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους που δεν προλαβαίνουν όχι μάστερ να πάρουν –εκτός αν το έχουν ήδη, γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μεταπτυχιακά- αλλά δεν προλαβαίνουν καν να πάνε σε σεμινάρια.
Άρα, υιοθετώντας ένα σύστημα όπου απλά και μόνο με τα μόρια «κάναμε τη δουλειά μας» και λέγαμε ότι αυτοί είναι οι πιο καλοί, γιατί αυτοί έχουν τα πιο πολλά τυπικά προσόντα, από τη μια βάζουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να τρέχουν να πάρουν μόρια και πηγαίνουμε έτσι σε ένα κυνήγι μορίων! Όμως χρειαζόμαστε ανθρώπους που να είναι στις επάλξεις στη δημόσια διοίκηση.
Η μοριοδότηση, λοιπόν, πρέπει να γίνει παρελθόν και το μέλλον δεν είναι άλλο παρά η συνεκτίμηση των προσόντων στα στάδια αυτά που περιγράφονται στο νομοθέτημα το οποίο συζητάμε».
Καταλήγοντας , η υφυπουργός τόνισε ότι  από τα παραπάνω προκύπτει ότι «  έχει όλα τα εχέγγυα της αδιάβλητης και διαφανούς διαδικασίας αυτό το νομοσχέδιο, γιατί ακριβώς στη φιλοσοφία του είναι να υπάρχει ένα σύστημα αντικειμενικό και αδιάβλητο, το οποίο να ριζώσει, να εξελιχθεί, να έχει ενδεχομένως κάποιες βελτιώσεις. Κανένας νόμος δεν ψηφίζεται για να παραμείνει στο διηνεκές» επισήμανε .

ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΝΟΠΟΥΛΟΥ Η ΝΕΑ ΓΓ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε την "πολιτική" ταυτότητα της νέας ΓΓ του δήμου κας Στέλλας Μιχαλοπούλου και την αφετηρία της ανέλιξής της στα ψηλά του συστήματος της αυτοδιοίκησης.

Πώς μια απλή προϊσταμένη του δήμου Βριλησσίων, δεξί χέρι όμως ενός ανθρώπου - πρύτανη στην δουλειά του, του αείμνηστου Γ. Τάκη, με τον οποίο είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε για μεγάλο διάστημα για την παραγωγή του επιστημονικού περιοδικού ΔΗΜΟΣ, το οποίο ήταν το .... dimosnet της εποχής του (προ διαδικτύου εποχή) και το οποίο κωδικοποιούσε το σύνολο της νομοθεσίας που αφορούσε την Τ.Α. και πήγαινε σε όλους τους δήμους της χώρας.
 
Με την  εύνοια του σημερινού υπουργού Εσωτερικών και τότε δημάρχου Βριλησσίων Αργύρη Ντινόπουλου ανέβηκε  στην δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία η νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία επελέγη με προσωπική απόφαση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου, για "να καλύψει τα κενά εμπειρίας που έχει η νέα διοίκηση" όπως ο ίδιος δηλώνει  σύμφωνα με συνομιλητές του και που φαίνεται πως αυτά δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τα στελέχη του δήμου - συναδέλφους της κας Μιχαλοπούλου.

Η καριέρα της κα Μιχαλοπούλου λοιπόν εκτοξεύτηκε όταν ο Αργύρης Ντινόπουλος δημιούργησε νέα διεύθυνση στον δήμο Βριλησσίων .... για τα μάτια της μόνο και έτσι από προϊσταμένη έγινε διευθύντρια χωρίς να περιμένει την ιεραρχία.

Θεωρείται - σύμφωνα με γνωρίζοντες - ακόμα "άνθρωπος" εκ των απορρήτων του Αργύρη Ντινόπουλου και φαίνεται ότι  αυτός ήταν ο λόγος που επιλέχτηκε (αν δεν επιβλήθει), τώρα που ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων έγινε υπουργός ΔΜΑ.

Ο Σίμος Ρούσσος  με αυτή του την κίνηση στέλνει μήνυμα υποταγής στην μνημονιακή κυβέρνηση και τον προϊστάμενο υπουργό του.

Να λοιπόν γιατί δεν βρέθηκε - πάλι - Χαλανδραίος κατάλληλος για την θέση του Γ.Γ. του δήμου και γιατί δεν επιλέχτηκε ένα ΠΟΛΙΤΚΟ στέλεχος για μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση από τη νέα διοίκηση.

Διότι η θέση αυτή τελικά έχει μετατραπεί σε θέση .... καθεστωτικού, κυβερνητικού και φουχτελικού τοποτηρητή.

(Στην φωτό το περιοδικό ΔΗΜΟΣ στο οποίο ο συχωρεμένος ο Τάκης είχε την επιστημονική επιμέλεια και εμείς κάναμε την παραγωγή - θα το ξέρει η νέα Γ.Γ. - ως απόδειξη της βαθιάς και πολύχρονης αντίληψης που έχουμε στο θέμα και ως απάντηση σε όσους καλοθελητές δεν θελήσουν να σταθούν στην πολιτική του ουσία  και αρχίσουν την .... σεναριολογία και τις ερμηνείες με παραπολιτικά κριτήρια ή με αναλύσεις περί κάποιας - ανύπαρκτης - προσωπικής κόντρας με την κα Μιχαλοπούλου. Απλά πιστεύαμε και ελπίζαμε σε πιο προοδευτική επιλογή, που θα συμματοδοτούσε ΑΛΛΑΓΗ και όχι ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και ΥΠΟΤΑΓΗ στην κυβέρνηση. )

ΥΠΕΣ: 97.078,89 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του.


Δείτε Ε Δ Ω την Απόφαση του ΥΠΕΣ για όλους τους Δήμους της χώρας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΩΝ - ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Συνάντηση των Π. Κουρουμπλή,  κοιν. εκπρόσωπο και βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ
και Δ. Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας, υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ
με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με τρία τέκνα


Συνάντηση με το ΔΣ της «Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα» πραγματοποίησαν σήμερα οι βουλευτές Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Στρατούλης. Κύριο αίτημα της Ένωσης η εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες, ζήτημα για το οποίο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου χωρίς ωστόσο να έχει συζητηθεί μέχρι και σήμερα στη Βουλή. 
Επιπροσθέτως συζητήθηκε το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τη συνεχή τάση υπογεννητικότητας, σημειωτέον ότι τον περασμένο χρόνο στην Ελλάδα καταγράφηκαν  112.000 θάνατοι και μόλις 95.000 γεννήσεις.
Οι εκπρόσωποι των τριτέκνων αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο αίτημά τους για επανέναρξη του στεγαστικού προγράμματος επισκευών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς και την επέκταση της δυνατότητας μετεγγραφής των φοιτητών τρίτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν πριν το 2014.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την απόλυτη στήριξή τους στις πολυμελείς – τρίτεκνες οικογένειες που μέσω κρίσης αντιμετωπίζουν πρόσθετα οικονομικά προβλήματα υπογραμμίζοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική προτεραιότητα είναι η στήριξη του κοινωνικού κράτους. 

Το Γραφείο Τύπου

Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γρ. Τύπου: 210. 370 7060
Νίκης & Απόλλωνος 1, 10557
Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 28.07 από ώρα 11:00 έως τη λήξη ωραρίουΗ Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τον επίμονο και ενωτικό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, οι οποίοι με την καθολική και μαζική συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης», δηλώνουν με σαφήνεια ότι δεν θα επιτρέψουν την επιχειρούμενη απορρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, την προωθούμενη διάλυση των Δημοσίων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου και μεταφορά τους στον ιδιωτικό τομέα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που προωθούνται από την κυβέρνηση με μανδύα το σύστημα «αξιολόγησης», την συνέχιση της πολιτικής των διαθεσιμοτήτων και των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, τις νέες μειώσεις μισθών από Σεπτέμβρη.

Η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα της χώρας, ειδικά τα τελευταία γκρίζα χρόνια του μνημονίου, δεν θα χει τέλος, αν δεν το δώσουμε εμείς ως αποτέλεσμα της ενότητάς μας και του αγώνα μας.

Ενός αγώνα που δεν είναι συντεχνιακός. Είναι αγώνας για τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας.

Μπροστά σε αυτό τον αγώνα Κυβέρνηση και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με φανατισμό επιμένουν στις επιλογές της καταστολής, του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έχοντας πλήρη συναίσθηση των τραγικών συνεπειών των προωθούμενων μέτρων για το Δημόσιο συνολικά, τους εργαζόμενους σε αυτό και τους πολίτες-χρήστες των Υπηρεσιών του, δηλώνει για ακόμα μία φορά την πρόθεση και απόφασή της για συνέχιση με όλες τις δυνάμεις και με όλες τις μορφές, του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων επιτυχούς έκβασής του. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα, για τη μη εφαρμογή και την κατάργηση του Ν.4250. Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης».

Δεδομένης δε, της σοβαρής πολιτικής σημασίας που έχει η δίκη της Δευτέρας 28/7/2014 (11.00 π.μ), οπότε και εκδικάζεται η Έφεση της ΑΔΕΔΥ κατά της Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων) κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους συναδέλφους με την ισχυρή τους παρουσία στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 7) να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να καταδικάσουν τις επιλογές της Κυβέρνησης για ποινικοποίηση των εργατικών και συλλογικών αγώνων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.