Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=130965143672579

Όχι" σημαίνει αντίσταση. Ενωνόμαστε κάτω από αυτό το μήνυμα.

Ενάμιση χρόνο τώρα, βουλιάζουμε ως χώρα, εξαιτίας των επιλογών κυβέρνησης και τρόικας. Δεν θέλουμε άλλη δήθεν σωτηρία.

Κρεμάμε όλοι στα μπαλκόνια μας ένα λευκό πανί που να γράφει ΟΧΙ, ξεκινώντας αυτή την Δευτέρα, με κορύφωση την 28η Οκτωβρίου και για όσο χρειαστεί λέμε ένα νέο ΟΧΙ.


ΣΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Μαζί με την γαλανόλευκη, όσο ακόμα μας παίρνει!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΡΕΙΣ - ΙΤΑΛΟΣ - ΓΑΛΛΟΣ - ΕΛΛΗΝΑΣ

ΙΤΑΛΟΣ: Χθες βράδυ όταν κάναμε έρωτα με τη γυναίκα μου, της έτριψα το κορμί με αρωματικό λάδι πρώτα. Μετά κάναμε παθιασμένο σεξ!
Φώναζε για πέντε λεπτά όταν τελείωνε…

ΓΑΛΛΟΣ: Τρίχες, εγώ τις  έτριψα το κορμί της ολόκληρο με αρωματικό βούτυρο… Μετά κάναμε παθιασμένο σεξ κι όταν τελείωνε φώναζε για δεκαπέντε λεπτά…

ΕΛΛΗΝΑΣ:  Εμείς όταν κάναμε έρωτα χθες, άλειψα όλο της το κορμί με τριμμένη σοκολάτα ….
Μετά το τέλος του παθιασμένου σεξ μας, φώναζε για τρεις ώρες!!
Οι άλλοι δυο απόρησαν:
-Καλά, τι μπορεί να έκανες και φώναζε για τρεις ώρες;

-Σκούπισα τα χέρια μου στις κουρτίνες!

Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι καταλήψεις, η παρέλαση και
το ΟΧΙ των μαθητών
Οι μαθητές λένε ΝΑΙ στην παρέλαση
Θα πουν, όμως, ΟΧΙ στους εκπροσώπους μιας πολιτείας που τους εμπαίζει.
Στη φετινή παρέλαση κανείς μαθητής δε θα γυρίσει το κεφάλι του στους επισήμους.
Θα τους γυρίσουν την πλάτη.
γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος (24grammata.com)
Ο Νίκος είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου σε κάποιο Δημόσιο Λύκειο της Αττικής. Μου αρέσει να συζητώ μαζί του, γιατί είναι από τα παιδιά που έχουν άποψη, σωστή ή λανθασμένη δεν έχει καμία, απολύτως, σημασία. Σημασία έχει ότι εκφράζει μια άποψη. Ο Νίκος συμμετέχει ενεργά στις καταλήψεις, ξενυχτά στο σχολείο όχι από μαθητικό χαβαλέ αλλά γιατί πιστεύει, με το πάθος ενός 17χρονου, ότι αδικείται. Δεν ξέρει πως να αντιδράσει, αλλά ξέρει ότι αδικείται. Τσαντίζεται, όταν τον αποκαλούν Τσίπρα Junior. Αυτός, λέει, δεν είναι πολιτικός. Το πρόβλημα του είναι ότι δεν ξέρει τι είναι (και πως θα μπορούσε να ξέρει στα 17 του χρόνια) αλλά επιμένει ότι ξέρει τι είναι αυτό που δε θέλει να γίνει".
- “ένα κάκιστο σχολείο ειναι δεκάδες φορές καλύτερο από ένα κλειστό σχολείο” του εξηγώ και κουνάει το κεφάλι του.
- “Εδώ και δεκαετίες προσπαθείτε και καμιά γενιά μαθητών ποτέ δεν καταφέρε τίποτα (απολύτως τίποτα)”, του ξαναλέω και αυτός ξανακουνά το κεφάλι του με τον τρόπο που μόνο ένας 17χρονος ξέρει να το κουνάει.
- “η ματαιότητα του πράγματος ισχύει και για σας” μου λέει, “τόσες δεκαετίες επαναλαμβάνετε το ίδιο κήρυγμα και δεν καταφέρατε τίποτα (απολύτως τίποτα)”, μου απαντά με το δυναμισμό του ανθρώπου, που ανακάλυψε το νόημα της ζωής.
Ο Νίκος δε μιλά για ώρα, ούτε το κεφάλι του κουνάει πλέον. Σαν κάτι να θέλει να πει, αλλά δεν είναι σίγουρος, αν πρέπει να το πει. Οταν, επιτέλους, αποφασίζει να μιλήσει, μου εξομολογείται ένα μεγάλο μυστικό του. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχουν, αυτός και η τάξη του, στη μεγάλη γιορτή του ΟΧΙ, λέγοντας το δικό τους ΟΧΙ σε ό,τι αυτοί θεωρούν σάπιο και ψεύτικο.
Την ώρα, λέει, που θα φτάσουν μπροστά από τους επισήμους, μιας πολιτείας, που όχι μόνο δεν τους υπολογίζει και δεν τους ακούει αλλά τους κοροϊδεύει από πάνω, αυτοί θα γυρίσουν το κεφάλι τους επιδεικτικά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Θα τιμήσουν (με τη συμμετοχή τους) το συμβολισμό της παρέλασης, θα συνταχθούν πίσω από τη Σημαία, αλλά θα γυρίσουν το κεφάλι αριστερά, αντίθετα από τους επισήμους. Θα χαιρετίσουν τους γονείς τους, που πλήρωσαν για τα βιβλία τους αλλά αυτά δεν έφτασαν, ακόμα στο σχολείο. Θα χαιρετίσουν τούς παππούδες τους, που παρά τη μειωμένη σύνταξη τους συνεισφέρουν ακόμα για τα έξοδα της “Δωρεάν” Παιδείας τους. Αυτοί, τουλάχιστον, το αξίζουν.
Θέλουν να γυρίσουν την πλάτη τους σε ό,τι τους έφερε μέχρι εδώ και θα απαξιώσουν, όσους συστηματικά τους απαξιώνουν. Θα τους δείξουν, λέει, ότι τα αύριο δε θα έχει καμία επιείκεια για τους πολιτικούς, ή τους πολιτικάντηδες, όλων των κομματικών αποχρώσεων, που οδήγησαν σε τούτα τα αδιέξοδα τις τοπικές κοινωνίες αλλά και όλη την επικράτεια.
Θέλουν να γυρίσουν το κεφάλι τους και να χειροκροτηθούν από γονείς και παππούδες.
Θέλουν να δείξουν ότι οι Έλληνες για άλλη μια φορά, στα δύσκολα, θα βρεθούν ενωμένοι
Μου τα λέει όλα αυτά, για να σας τα μεταφέρω (και εσείς, με τη σειρά σας, να διαδώσετε με κάθε τρόπο αυτό το μήνυμα) Όσα πιο πολλά σχολεία το εφαρμόσουν, τόσο μεγαλύτερη δικαίωση θα νοιώσουν και μόνο τότε θα αποδειχθεί ότι μπορούν διεκδικήσουν κάτι δίχως να καταφεύγουν, πάντα, στις ανούσιες σχολικές καταλήψεις.
Δεν του απάντησα. Άλλωστε, εδώ και δεκαετίες, οι μεσήλικες δεν απαντούν στους νέους (ψελλίζοντας ένα “που να σου εξηγώ τώρα...”). Φέτος, όμως, θα παραβρεθώ και εγώ στην παρέλαση. Θα σταθώ απέναντι από τους “επισήμους”, τις διεφθαρμένες Αρχές μιας διεφθαρμένης κοινωνίας (όπως λέει ο Νίκος), και θα χειροκροτήσω με υπερηφάνεια τον Νίκο και την παρέα του να γυρίζουν τις πλάτες τους όχι στην παρέλαση αλλά στους εκπροσώπους μια πολιτείας που τους γεμίζει οργή και απογοήτευση.
Αν, μάλιστα, μάθω ότι αυτή η στάση είχε πανελλαδική αποδοχή και ότι οι καθηγητές βοήθησαν, με τον τρόπο τους, και ότι οι γονείς χειροκρότησαν υπερήφανα τη στάση των παιδιών τους,
τότε έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την στειρότητα των καταλήψεων και της απραξίας.
Ραντεβού στην παρέλαση για να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας, δίχως αρχηγούς και καθοδηγητές
 
για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com


ΤΟ SPICY ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΕΠΕΣΑΝ ΨΙΛΕΣ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Συνεργάτης μας έπινε το καφεδάκι του σε ένα καφέ του Χαλανδρίου την προηγούμενη - απεργιακή -εβδομάδα.

Δίπλα καθόταν ο Γ.Γ. του Δήμου κος Γιάτσιος όταν στο καφέ έφτασε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κος Δρίβας.

"ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ" τον υποδέχτηκε  ο κος Γιάτσιος.

Ο κ. Δρίβας τον ψιλοβούτηξε, έπεσαν μερικές ψιλές, όπως μας είπε ο παρευρισκόμενος φίλος μας. Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων το ματς έληξε χωρίς ... τραυματισμούς.

Τα πράγματα αγριεύουν ......

Εμείς το είπαμε. Τα παιδιά της πλατείας Χαλανδρίου δεν χαμπαριάζουν. Αργά ή γρήγορα θα τους πάρουν στο κατόπι τους GAULEITER.

Και θα καταλάβουν κάποιοι ότι τους Χαλανδραίους στο Χαλάνδρι ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.

Πόσο μάλλον αν πρόκειται για αιρετούς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την επιτροπή διαβούλευσης του δήμου ΧαλανδρίουΠαρέμβαση του συλλόγου μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Χαλανδρίου
2011-2014.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Χαλανδρίου, ο Σύλλογός μας εκπροσωπούμενος από το μέλος του Δ.Σ. κα. Μαρίνα Σμαραγδή, παρέστη στη 2η κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, με θέμα «Συζήτηση και γνωμοδότηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011-2014 (Στρατηγικός Σχεδιασμός) του Δήμου Χαλανδρίου». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 30/9/2011 (στις 29/9 δεν υπήρξε απαρτία) με την απογοητευτική συμμετοχή επτά (7) μόνον εκπροσώπων από το σύνολο των 50 μελών της.
 
Η θέση μας :
 
Διαμαρτυρηθήκαμε για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
 
-- Το Σχέδιο καταρτίστηκε τον Ιούλιο, ήρθε αρχικά στις 3/8 στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και έγκριση, αλλά λόγω σοβαρών αντεγκλήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, το θέμα απεσύρθη για να ψηφιστεί τελικά «κατά πλειοψηφία» (μόνο από τη διοίκηση) στις 7/9/2011.
-- Η δημόσια διαβούλευση που ακολούθησε από 9-25/9/2011 δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, μιας και δεν υπήρξε ούτε μία απάντηση-σχόλιο από τους συμπολίτες μας και
-- Το γεγονός ότι - όπως ορίζεται από το Νόμο του Καλλικράτη - το χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι η 30η Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση αυτή της Επιτροπής Διαβούλευσης την τελευταία ημέρα της εκπνοής της κατάθεσής του, είναι προσχηματική αφού δεν άφησε απολύτως κανένα περιθώριο ουσιαστικού και ανοιχτού διαλόγου με τους φορείς που συμμετέχουν στο θεσμό.
Τα σχόλια μας :
 
  1. Συζητείται σήμερα (30/9) το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα έτη 2011 έως 2014 όταν μας απομένουν τρεις μόνο μήνες για την ολοκλήρωση του 2011, άρα έργα και δράσεις που δεν προλαβαίνουν να δρομολογηθούν μέσα σ΄αυτό το χρόνο αφού δεν έχουν εγκριθεί και δεν έχουν προϋπολογισθεί.
  2. Κρίνουμε το επιχειρησιακό σχέδιο χωρίς βάθος και εμφανείς πραγματοποιήσιμους στόχους. Πολλές δράσεις και έργα, από την ολοκλήρωση της μελέτης έως σήμερα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και που κάθε ημέρα μας επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις, έχουν ξεπεραστεί (επεκτάσεις ποδηλατοδρόμου κλπ) ενώ άλλες (απαλλοτριώσεις οικοπέδων, ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ κλπ) γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.  
Για τους παραπάνω λόγους, ο σύλλογος μας συμμετείχε μεν στη συζήτηση που έγινε, ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ όμως το Επιχειρησιακό Σχέδιο, ψηφίζοντας ΠΑΡΩΝ.
Τέλος, επιφυλαχθήκαμε να τοποθετηθούμε με συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις όταν θα εξειδικευθούν από τη διοίκηση οι δράσεις και τα έργα του 2012 που θα αποτυπωθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό που θα έρθουν για ψήφιση τους επόμενους μήνες.

 
Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                    Η γεν. Γραμματέας

 
Ν Ρήγα                                                                                 Κ Δάνου


ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ στο Συνέδριο της Ένωσης Ενεργών και Διατελεσάντων Δημάρχων στον Πόρο, το για την Προοπτική της Αυτοδιοίκησης μέσω του Καλλικράτη

 Η ομιλία του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου θα δημοσιευτεί στο φύλλο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ στο χαρτί, που ετοιμάζεται, για όσους δεν μας παρακολουθούν με ... μπλιμπλίκι.                                     


Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

 Το συνέδριό μας συνιστά μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε με ειλικρίνεια, καθαρό μυαλό και με τη σκέψη στο αύριο, τις προοπτικές που διανοίγονται για την Αυτοδιοίκηση, εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας.
 Μια κρίση που είναι φυσικά, πρωτίστως οικονομική, διαπερνά ωστόσο οριζόντια και κάθετα την κοινωνία μας.
Είναι μια κρίση εθνικού προσανατολισμού και προτεραιοτήτων σε εθνικό, πολιτικό, οικονομικό και προσωπικό επίπεδο.
Είναι μια κρίση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Είναι μια κρίση αξιών.
Είναι μια κρίση, που απειλεί, όχι απλώς το μέλλον μας, αλλά το παρόν μας.
Διαχέει και εμπεδώνει στον πυρήνα του κοινωνικού ιστού, την απογοήτευση, τη μελαγχολία, την κατάθλιψη.
Μας κάνει εσωστρεφείς και καχύποπτους.
Βάζει το «εμείς» σε δεύτερο πλάνο.
Και οδηγεί την Ελλάδα σε μικρούς «ακρωτηριασμούς», μεε την ελπίδα, να μην επιχειρήσει κανείς να αξιοποιήσει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, προκειμένου να επιβάλλει στη χώρα μας αδιέξοδα και τετελεσμένα, στο σκέλος των εθνικών θεμάτων.
Κι όμως μέσα σε αυτό το κλίμα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλλει με τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό και το έργο της, στην εθνική προσπάθεια να ανασχεθεί η ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί για 3ο χρόνο τώρα η χώρα.
Και η Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει πόρους για να χρηματοδοτήσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.
Και ακριβώς αυτή την περίοδο η Αυτοδιοίκηση καλείται και μπορεί να συμβάλλει με έργα και πρωτοβουλίες ώστε να σπάσει το αντιπαραγωγικό, αντιαναπτυξιακό κλίμα στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, να ανακτηθεί το συλλογικό και το δημόσιο, να ανοίξουν δουλειές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Κυρίες και κύριοι,

Δυστυχώς, αυτή είναι η Ελλάδα στην οποία καλούμαστε σήμερα να φυλάξουμε Θερμοπύλες.
Για να περισώσουμε ό, τι μπορούμε.

Για να μην μείνει κανείς πίσω, την ώρα που η χώρα θα γυρίζει αυτή τη γκρίζα σελίδα.

Για να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας, και να μην εισπράττουμε απορία, απόγνωση, παράπονο.

Οι Έλληνες, είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα, και ειδικότερα εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης.

Και θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Και, ναι μεν η μεγάλη στενότητα, η έλλειψη οικονομικών πόρων για την Αυτοδιοίκηση είναι εμπόδιο σοβαρό, σοβαρότατο, αλλά δεν πρέπει – δε - να γίνει όχημα και δικαιολογία/ πρόσχημα παραίτησης και αδράνειας.

Και να μάθουμε από τις στρεβλώσεις δεκαετιών, που μας οδήγησαν εδώ, ώστε να μην τις πάρουμε μαζί μας, στην Ελλάδα του μέλλοντος.

 Κυρίες και κύριοι,
Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω παντού φίλους.

Ουσιαστικά, εργάτες της Αυτοδιοίκησης, γιατί οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δώσαμε όλο τον εαυτό μας στον πιο ανθρωποκεντρικό θεσμό της πολιτείας.

Όχι για να κάνουμε οπωσδήποτε καριέρα στον δημόσιο βίο, αλλά για να φανούμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας.

Να διορθώσουμε όσα μας ενοχλούν πρωτίστως ως μέλη των τοπικών κοινωνιών.

Να εδραιώσουμε τον ρόλο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κύτταρα προόδου, εκσυγχρονισμού, δημιουργίας.

Γιατί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι το πιο ζωντανό κύτταρο του κράτους.


ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ; ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;;;

Διότι τα ψάχνουν.

Και ψάχνουν κυρίως ΑΚΙΝΗΤΑ και ΜΕΤΟΧΕΣ, ειδικά των μεγάλων συμμάχων. Αν δεν δικαιολογούνται από τα δηλωμένα εισοδήματα, θα γίνει θέμα.

Εμείς σας το είπαμε. Έχει ανέβει στα κεραμίδια και ψάχνει τα πάντα.

ΠΟΙΟΣ; Όχι αυτός. Ο άλλος. Ο Φούφωτος.

ΤΡΙΟΡΟΦΑ και ΜΕΤΟΧΕΣ αν δεν δικαιολογούνται θα έχουμε θέματα. Διότι τα είπατε πολλά και μένει να δούμε αν καλώς κάνατε, τώρα που θα μετρηθείτε με το μπόι σας.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ή θέλετε να κάνουμε και κακά μας;

ΥΓ 1: Είπαμε: Πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια. Αλλά θα ξεμπερδευτούμε. Σιγά, σιγά.

ΜΟΝΟ Η ΦΛΥΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Μόνο η ΦΛΥΑ δεν έχει αναρτήσει ούτε μία απόφαση μετά τον Ιούνιο.

Κάναμε μια έρευνα να δούμε τι κάνουν τα άλλα νομικά πρόσωπα. Όλα τηρούν το νόμο, όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας ένα απλό κλικ στο logo της διαύγειας που προσθέσαμε σήμερα στην Πλατεία, όπου θα βρείτε τις αποφάσεις του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων.

Λείπει ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ από τους εποπτευόμενους φορείς, που όμως αναρτά τις αποφάσεις του σε ανεξάρτητη από τον Δήμο σελίδα στην διεύθυνση

http://et.diavgeia.gov.gr/f/flya_eyripidis/

Πρόκειται για ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Βέβαια, ποιος ασχολείται;

Εκτός από την Πλατεία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *