Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΙΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΞΑΝΑΞΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΦΘΑΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΕΙΟ!ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/17753


Από τις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα, το Ηράκλειο κ.λπ., αναμένεται να ξεκινήσει η είσοδος των ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την ψήφιση του μνημονίου 2. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκεί θα υπάρξουν οι μεγάλες περικοπές στον αριθμό των συμβασιούχων προκειμένου να φτάσουν στο 50%, όπως επιτάσσει η συμφωνία της χώρας μας με τους δανειστές της.
Υπενθυμίζεται ότι στους δήμους υπηρετούν σήμερα περί τους 20.000 συμβασιούχους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Από αυτούς κανονικά θα έπρεπε να απομακρυνθούν 10.000. Ωστόσο, μετά τη συμφωνία του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, περίπου 3.000 από τους εργαζομένους στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης να μετακινηθούν στους δήμους και κυρίως στην καθαριότητα, ο αριθμός πέφτει στις 7.000.
Δηλαδή, το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλείται να αντλήσει από τη «δεξαμενή» των 20.000 συμβασιούχων τους 7.000 που θα απομακρυνθούν.
Η «δεξαμενή» των 20.000 συμβασιούχων
Σε ποιους τομείς εργάζονται οι περίπου 20.000 συμβασιούχοι των δήμων:
- 10.000 στην καθαριότητα
- 3.000 στους παιδικούς σταθμούς, με συμβάσεις 10-11 μηνών
- 1.600 στους παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ
- 1.700 στα δημοτικά ωδεία, και
3.700 σε «λοιπές ειδικότητες» όπως μηχανικοί ασφαλείας, γιατροί εργασίας, ναυαγοσώστες, υπάλληλοι ΚΕΠ, λογιστές κ.λπ.
Και καθώς, όπως υποστηρίζουν πηγές του ΥΠΕΣ στην aftodioikisi.gr, αφενός η μεγάλη «δεξαμενή» είναι οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα, και αφετέρου οι υπόλοιποι καλύπτουν ανελαστικές ανάγκες, ο «κλήρος» πέφτει, κυρίως, στους πρώτους.
O «κλήρος» στις μεγάλες πόλεις
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, από την Καθαριότητα θα πρέπει να αποχωρήσουν 5.000-6.000 συμβασιούχοι, ενώ από τις υπόλοιπες ειδικότητες είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να φτάσουμε τον αριθμό των 2.000 ατόμων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΥΠΕΣ θα καλύψει -καταρχήν- τις ανάγκες σε συμβασιούχους Καθαριότητας των μεσαίων και μικρότερων δήμων, που από τη μία έχουν οργανωμένο τομέα καθαριότητας και τις σχετικές υποδομές και από την άλλη χρειάζονται μικρό αριθμό συμβασιούχων για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό. Άρα, ο «κλήρος» πέφτει στους μεγάλους δήμους που χρειάζονται μεγάλο αριθμό συμβασιούχων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι τα όσα έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης δεν είναι καθόλου τυχαία...


TEAM BUΙLDING! ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Με τις προηγμένες μεθόδους του TEAM BUILDING προτάθηκε από τον επιοικωνιολόγο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα συνοχής της παράταξης της πλειοψηφίας.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!


Από την wikipedia
Team building refers to a wide range of activities, presented to businesses, schools, sports teams, religious or nonprofit organizations designed for improving team performance. Team building is pursued via a variety of practices, and can range from simple bonding exercises to complex simulations and multi-day team building retreats designed to develop a team (including group assessment and group-dynamic games), usually falling somewhere in between. It generally sits within the theory and practice of organizational development, but can also be applied to sports teams, school groups, and other contexts. Team building is not to be confused with "team recreation" that consists of activities for teams that are strictly recreational. Team building is an important factor in any environment, its focus is to specialize in bringing out the best in a team to ensure self development, positive communication, leadership skills and the ability to work closely together as a team to problem solve.
Work environments tend to focus on individuals and personal goals, with reward & recognition singling out the achievements of individual employees. "How to create effective teams is a challenge in every organization"[1] Team building can also refer to the process of selecting or creating a team from scratch.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 9 Φλεβάρη, συνήλθαν, στο θέατρο ΑΛΦΑ,όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, για να συζητήσουν γύρω από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (3.2.12) και να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις.
Α.- Με την απόφασή του,το Δικαστήριο της Χάγης,όπως εξήγησε ο Καθηγητής κ.Στέλιος Περράκης,δεν αρνήθηκε την ύπαρξη των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Απλώς επανέλαβε την κλασσική,παραδοσιακή αντίληψη ότι αυτό δεν μπορεί να λυθεί με αγωγές ιδιωτών αλλά μόνο με διακρατική συνεννόηση.Και ξεκαθάρισε ότι τα εμπλεκόμενα κράτη θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνομιλίες για να διευκρινιστεί τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι με όλα τα ζητήματα των επανορθώσεων.
Β.- Το Προεδρείο του Ε.Σ., ανακοίνωσε  : 1)Τα 70,περίπου,πρόσφατα ψηφίσματα Συλλόγων, Σωματείων,Οργανισμών και Ομοσπονδιών που συμπαρίστανται στις άοκνες προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου.  2)Την απόφαση των 3 μεγάλων Συλλόγων της χώρας μας, Δικηγορικός,Ιατρικός και Τ.Ε.Ε., να μποικοτάρουν τα γερμανικά προιόντα και 3.)την Πρόταση 50 Ελλήνων Βουλευτών προς την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί, το συντομότερο δυνατό, το πρόβλημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.
Γ.- Όλα τα μέλη κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει το Εθνικό Συμβούλιο,έπειτα από την απόφαση της Χάγης και την καθολική επιθυμία του Ελληνικού λαού, για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των αγώνων μιας ολόκληρης 20ετίας, προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλα τα νόμιμα μέσα.
Αποφάσισε:
1) Να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκθέσει λεπτομερώς το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα,που το θεωρεί μέγιστο Εθνικό θέμα.
2)Να στείλλει έγγραφη διαμαρτυρία στον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,που στην κεντρική του ομιλία τόσο στην τηλεόραση όσο και στη Βουλή,11 και 12/2,διέπραξε ένα μεγάλο  λάθος,λέγοντας: « Η χώρα μας τα τελευταία 65 χρόνια, βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία..»!!  Χωρίς να αναφέρει τον εξοντωτικό πόλεμο και τη ναζιστική κατοχή που έκανε την Ελλάδα ένα ατέλειωτο ολοκαύτωμα.
3)Να απαιτήσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να αφιερώσει μια ολόκληρη συνεδρίασή της για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή της από το Προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου,όπως είχε αποφασίσει στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο του 2011.

4)Να εξαντλήσει όλα τα μέσα για την πλήρη ενημέρωση όλων των  Ελλήνων Πολιτών,σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό, όλου  του απόδημου Ελληνισμού και όλων των Κοινοβουλίων της Ευρώπης.
 5) Να επαναλάβει την πρόταση στον Ελληνικό λαό αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό,(ήδη οι Έλληνες της Αυστραλίας το αποφάσισαν..), να μποικοτάρουν  τα γερμανικά προιόντα και να αποστείλλει παντού  τα στοιχεία που αποδεικνύουν το  τεράστιο οικονομικό όφελος που θα αποφέρει στη χώρα μας η προτίμηση των ελληνικών προιόντων.
και 6)Να επιδιώξει την οργάνωση συγκεντρώσεων, το συντομότερο δυνατό,σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας.
Με το μέγιστο αίτημα, πού ενώνει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως παρατάξεων:
Την εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
 Και με το πολυσήμαντο σύνθημα:
ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ… ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ…
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Αθήνα 14.2.12 – www.holocaust.gr, info@holocaust.gr,
Για το Εθνικό Συμβoύλιο
Ο Πρόεδρος του Ε.Σ. :  Μανώλης Γλέζος
Ο Γραμματέας του Ε.Σ. :  Βαγγέλης Μαχαίρας
Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής :  Στέφανος Ληναίος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *