Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στις δομές αλληλεγγύης


Στη διανομή περίπου εκατό τόνων τροφίμων σε 54 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, προχώρησε σήμερα η «Αλληλεγγύη για όλους» στο χώρο της αποθήκης των ΚΤΕΟ Μάνδρας, που παραχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για το σκοπό αυτό. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα, στην πατρίδα μας υπάρχουν δύο πραγματικότητες. Η μία, είναι εκείνη της πολιτικής σήψης. Και η άλλη είναι εκείνη της αλληλεγγύης. Η περιφέρεια Αττικής εγγράφεται στη δεύτερη και αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη με τρόπο έμπρακτο και συγκεκριμένο. Ειδικά μάλιστα σε τούτη την περίοδο που σοβεί η ανθρωπιστική κρίση.

Στόχος μας είναι να γίνει η Περιφέρεια ανάχωμα της κρίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη στήριξη των πολιτών. Είτε πρόκειται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών, είτε για τη στήριξη δράσεων αλληλεγγύης όπως η σημερινή.

Γιατί η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι αόριστη έννοια αλλά συγκεκριμένη δράση. Με χειροπιαστά αποτελέσματα. Όπως αυτά εδώ, σήμερα, στη Μάνδρα. Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την πολιτική: ως δέσμευση που παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει!!!

από http://skopelos-news.blogspot.gr/

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ...


Με έχουν πρήξει, φίλοι μου.

Γιατί δεν τα λέει η Πλατεία για την εκλογή προέδρου.

Φίλοι προτείνουν αναδημοσιεύσεις πύρινων άρθρων για το θέμα.

Κάποιοι μας "τσεκάρουν" και θέλουν να βγάλουν συμπεράσματα.

Αν φοβόμαστε ίσως;

Ναι, φοβόμαστε.

Μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας ....

Τι να φοβηθούμε δηλαδή; Ο βρεγμένος φοβάται την βροχή;

Απλά ο τζόγος είναι χοντρός αναγνώστη μου.

Και η πληροφόρησή μας είναι πολύ ανεπαρκής για να μιλήσει η Πλατεία στο θέμα όπως θα θέλαμε εμείς: Σαν Πλατεία.

Δηλαδή ΕΓΚΥΡΑ, ΣΟΒΑΡΑ (ακόμα και όταν κάνουμε πλάκα, διότι άλλο ΣΟΒΑΡΑ και άλλο ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΩΣ) και βασισμένοι σε πηγές ΜΑΣ.

Δεν καταλαβαίνω κυρίως αυτούς, τους δικούς μας, που βρίζουν τώρα τους βουλευτές και - ίσως - αν τα πράγματα πάνε όπως θέλει η δική μας αντίληψη και η χώρα πάει σε εκλογές, στις 29 θα μιλάνε για .... ΝΙΚΗ, βασισμένη βεβαίως σε αυτούς του βουλευτές που βρίζουν και δεν είναι βεβαίως όλοι βουλευτές του "δικού μας" ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτοί δεν φτάνουν δια να νικήσωμεν (αν θέμε να νικήσουμε δηλαδή, κάτι για το οποίο δεν έχω πολυπειστεί, για να είμαι ειλικρινής).

Εμείς παράκρουση δεν έχουμε πάθει, έχοντας περάσει πολύ δύσκολες ώρες στην στράτα μας, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα και δεν έχουμε σκοπό να την πάθουμε στα πενήντα παρά.

Να αναδημοσιεύουμε αυτά που γράφουν οι άλλοι για τέτοιο θέμα, δεν το κάνουμε χωρίς μεγάλο φίλτρο.

Πολύ περισσότερο για καταγγελίες που ερευνώνται και δεν έχουμε καμία δική μας πληροφόρηση περί αυτών.
Διότι δεν ξέρουμε τι σκοπιμότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από κάθε άρθρο.
(Μην βγάλουμε και κανένα άρθρο του ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ δηλαδή, κατά λάθος...)


Και οι μέρες είναι πονηρές φίλοι.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Και χωρίς να ξέρουμε ρε φίλε γιατί να ανακατευτούμε σε αυτή την καμαρίλα δηλαδή;

Ξέρεις εσύ ειδικά σε ποιον αναφέρομαι, που μου γκρινιάζεις συνεχώς.

Να ανεβάσουμε την τιμή, να βρίσουμε επί δικαίων και αδίκων ή να χάσουμε την αξιοπιστία μας, για την οποία έχουμε παλέψει χρόνια να φτιάξουμε;

Μιλούν τα μεγάλα διαδικτυακά μαγαζιά τώρα φίλε,για το θέμα, με πολύ περισσότερες πηγές στα κεντρικά κέντρα λήψης αποφάσεων από εμάς.

Εμείς μέχρι τις 29 δεν ανακατευόμαστε στο παρασκήνιο της προεδρικής εκλογής.
Ούτε τοποθετούμαστε επί αυτού.
Μιλάνε τα μεγαλοστελέχια τώρα.

Εμείς εδώ. Στα κυβικά μας.

Εκτός αν πέσει στην δική μας άμεση αντίληψή κάτι σοβαρό. Αλλά αναδημοσιεύσεις απόψεων τρίτων για το θέμα .... ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Δεν είμαστε και χθεσινοί βλέπεις.....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 

Α.Ν.

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ (και οι πολιτικοί του σύμμαχοι) ...


Ο σύνδεσμος των 21 δήμων είναι ένας ΆΧΡΗΣΤΟ ΠΛΕΟΝ Νομικό Πρόσωπο για σένα που πληρώνεις συνδημότη μου, αλλά δίνει αμοιβές διοικητικού συμβουλίου.

Αυτό το "νομικό πρόσωπο" δεν το κατάργησε βλέπεις ο Γ. Κουράσης, το θεωρούσε χρήσιμο (αφού ήταν ο πρόεδρας)
Τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ τον κατήργησε, γιατί ήταν .... άχριστο νομικό πρόσωπο.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ!

Τον σύνδεσμο είχαμε ιδρύσει το 1998-1999 για να υλοποιήσει το πρόγραμμα LOCAL AGENDA 21, ένα πρόγραμμα που στο Χαλάνδρι είχαμε περπατήσει αρκετά σε πιλοτική εφαρμογή στην Αγία Βαρβάρα.

Πέρασαν χρόνια 16 έκτοτε, το πρόγραμμα πήγε καλιά του, δεν υπάρχει πια αλλά ο σύνδεσμος των 21 δήμων υπάρχει και πληρώνει προέδρους και αντιπροέδρους.

Το τι ακριβώς κάνει σήμερα  δεν είναι απολύτως καθαρό.
Μπες στο site του και άμα καταλάβεις .... γράψε μας.

Σε διάφορους συμμετέχοντες  δήμους έχει ζητηθεί ουσιαστική ενημέρωση δια την δράση του αλλά αυτά είναι της δημοκρατίας πράγματα και δεν γίνονται από καργαδεξιούς εξουσιαστές που ... δεν δίνουν λογαριασμό.
Επίσης  πολλοί αυτοδιοικητικοί των 21 δήμων έχουν κατά καιρούς ζητήσει την αποχώρηση των δήμων τους από αυτό το πράγμα για να γλυτώσουν το ετήσιο χαράτσι  - έχει αναφερθεί και στο παρελθόν η Πλατεία, αν θες ψάξε αναγνώστη μου, δεν τα λέμε πρώτη φορά.

Να σου ξανατονίσω όμως ότι αυτό το πράγμα το πληρώνεις ΕΣΥ, οι δήμοι και ο δικός μας δήμος, που δίνουν αρκετά λεφτά (ΔΙΚΑ ΣΟΥ) κάθε χρόνο στον σύνδεσμο.

Τα τελευταία χρόνια πρόεδρος του συνδέσμου ήταν ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης, με την στήριξη βεβαίως όλων των νεοδημοκρατών των 21 δήμων.

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές όλοι οι δήμοι έστειλαν νέους εκπροσώπους στον σύνδεσμο.

Το Χαλάνδρι έστειλε τους κους Λιερό και Λυμπεράτο από την πλειοψηφία και τον κ. Γ. Κουράση από την αντιπολίτευση.

Και πριν μερικές μέρες ο σύνδεσμος επανασυγκροτήθηκε - λέει - σε σώμα.

Και ο Γιώργος Κουράσης επανεξελέγη πρόεδρος, λέει.

(Αν είναι έτσι - όταν θα δούμε επίσημο δελτίο τύπου - θα ρωτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ τι λέει γι' αυτή την ομοφωνία, που δεν αφορά βεβαίως μόνο το Χαλάνδρι).

Πού το λέει όμως ότι επανεξελέγη ο Γ. Κουράσης;

Εμείς το διαβάσαμε σε ένα ιδιωτικό site - που αναφέρεται σε δελτίο τύπου του συνδέσμου.

Στο site του συνδέσμου πάντως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ (Σάββατο 20-12-2015 και ώρα 10.30 το πρωί).

ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ: http://sbaa.gr/

 Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ, ο άνθρωπος που θεωρεί τις δημόσιες θέσεις που κατέχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ, έστειλε - μάλλον - το δελτίο τύπου πρώτα και αποκλειστικά σε ένα φιλικό του ΙΔΙΩΤΙΚΟ site, ώστε να το "ανεβάσει" στον ανταγωνισμό δια την διαφημιστική πίττα και να λάβει το θέμα τον τίτλο που εκείνος επιθυμεί περί "πανηγυρικής επανεκλογής".

Πρακτική που  παρεμβαίνει βεβαίως, με τον αντιδεοντολογικά αυτό τρόπο, στην ΑΓΟΡΑ, ΑΛΛΟΙΏΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ  ΥΓΙΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, υπέρ των κολλητών του, εκμεταλλευόμενος δημόσια χρηματοδοτούμενο οργανισμό. 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ, ΔΗΛΑΔΗ και ως δήμαρχος, έκανε και τώρα, ως επανεκλεγείς ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΒΑΑ.

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ!

ΥΓ : Περνώντας από την πλατεία συνάντησα αλλαλάζοντα, ενθουσιώδη πλήθη ιθαγενών (Χαλανδραίων) να μην μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους δια την ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ επανεκλογή Κουράση στην θέση του προέδρου του ΑΧΡΗΣΤΟΥ συνδέσμου. 


Αφιερωμένο σε όλους όσοι φώναζαν στον...Γιωργάρα..."Γιώργο γερά, να φύγει η δεξιά"...


ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....
Και εξακολουθεί να εμφανίζεται. Εξακολουθεί να προκαλεί. Εξακολουθεί να τρελαίνει "τα πλήθη" με τα άπταιστα ελληνικά του.
Ρεεεε, δεν είμαστε καλά. Ας σοβαρευτούμε. τελευταία μας ευκαιρία είναι. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, δεν θα αναγνωριστεί (ΚΙ ΑΛΛΟ) λάθος.
Οι βο(υ)λευτές ακούνε;

Δ.Χ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ