Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ή ΤΟ ΜΙΣΘΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ TO ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ;;;

Αναδημοσιεύουμε από το LEFT.GR

Για την παραχώρηση του Ασύρματου: Στις 19:30 η ανοιχτή εκδήλωση στον Αγ. Δημήτριο με τον Αλ. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα, Παρασκευή 22/7, στις 7:30 μ.μ. σε εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου στον Ασύρματο (Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου), σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης 32 στρεμμάτων του Ασύρματου από το Δημόσιο στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

tsipras9.jpg

Η περιοχή που είναι γνωστή ως Ασύρματος και ονομάζεται επισήμως Κέντρο Εκπομπής Νέας Σμύρνης (ΚΕΝΣ), εκτείνεται σε μια έκταση 78 στρεμμάτων περίπου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου του Αγίου Δημητρίου.

Αρχικά υπαγόταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εξυπηρετούσε τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Δήμος ξεκίνησε να διεκδικεί τη χρήση του για να αυξήσει τους χώρους πρασίνου και κοινής χρήσης και, τη δεκαετία του 1980 επί πρωθυπουργίας και υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ του Ανδρέα Παπανδρέου, παραχωρήθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση τα πρώτα 23,5 στρέμματα.

Ακολούθησαν σταδιακά οι προσαρτήσεις στην πρώτη «ελεύθερη» έκταση ακόμη 22,5 στρεμμάτων, το διάστημα 1995-2006, ενώ στο χώρο άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορες υποδομές αθλητισμού και αναψυχής για τους πολίτες.Με την απόδοση των υπόλοιπων 32 στρεμμάτων της έκτασης του Ασυρμάτου στο Δήμο του Αγίου Δημητρίου, ολοκληρώνεται η προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης να αποκτήσει τον έλεγχο ενός σπάνιου για την περιοχή ελεύθερου χώρου για την βελτίωση των συνθηκών ζωής στον Αγιο Δημήτριο.

Δημιουργείται πλέον μία έκταση σχεδόν 80 στρεμμάτων με ποικίλες υποδομές αθλητισμού και αναψυχής, χώροι πρασίνου και πολλαπλών χρήσεων, ικανή να αποτελέσει στο εγγύς σημείο αναφοράς στον Αγιο Δημήτριο και την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Πώς θα είναι ο Ασύρματος μετά την ανάπλαση

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου παρουσίασε πρόσφατα την πρόταση αξιοποίησης του χώρου και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν:

Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα εξής στοιχεία:


Περίφραξη


Είσοδοι (Ελπίδος – Ασυρμάτου – Μεσσηνίας – Φιλικής Εταιρείας)


Πεζόδρομοι (κεντρικός διαμήκης, περιφερειακός και τριτεύον δίκτυο)


Περιοχές πρασίνου


Υδάτινο στοιχείο


Ελαιώνας


Υπαίθριο θέατρο


Παιδική χαρά


Πλατείες (κεντρική πλατεία του πάρκου και πλατεία Μουσείου Τηλεπικοινωνιών)


Χώροι εκγύμνασης


Κτήρια (χώρος πολιτισμού και εκθέσεων – κυλικείο, κτήριο αποδυτηρίων γηπέδου, κτήριο πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, κτήριο εγκαταστάσεων προσωπικού γηπέδου)


Αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα αντισφαίρισης, μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5)


Κρήνες


Σήμανση


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Τουρκία και την απόπειρα πραξικοπήματος

 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Τουρκία και την απόπειρα πραξικοπήματος αναφέρει:
«Τα μέχρι τώρα στοιχεία, σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία και την απόπειρα πραξικοπήματος, παραπέμπουν σε όξυνση των εσωτερικών ενδοαστικών αντιθέσεων, των διαφορών ανάμεσα στα διάφορα κέντρα εξουσίας στη χώρα, οι οποίες διαπλέκονται με τους συνολικότερους διεθνείς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, με την άμεση παρέμβαση και αντιπαράθεση ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.
Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά και η Τουρκία με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της τουρκικής άρχουσας τάξης και την ενίσχυσή της ως περιφερειακής δύναμης.  Η ενεργός εμπλοκή της Τουρκίας στις εξελίξεις στη Συρία, οι πολεμικές επιχειρήσεις που διεξήγαγε στο βόρειο τμήμα της, όπου κατοικούν πληθυσμοί κουρδικής καταγωγής, οι σχέσεις με το "Ισλαμικό Κράτος" την έφεραν αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με παραδοσιακούς συμμάχους της, π.χ. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κι άλλες.
Οπωσδήποτε απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση των γεγονότων και στοιχείων που οδήγησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και στην τελική επικράτηση της κυβέρνησης Ερντογάν. Κυρίως χρειάζεται να διερευνηθεί ποιες δυνάμεις στήριξαν το πραξικόπημα, εγχώριες και ξένες, ποιες ήταν οι στοχεύσεις τους, ο ρόλος των λεγόμενων κεμαλικών και κοσμικών δυνάμεων ή των δυνάμεων του ιμάμη Γκιουλέν, που το καθεστώς Ερντογάν "δείχνει" ως υπαίτιους, "ξηλώνοντας" χιλιάδες από τον κρατικό μηχανισμό, ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η πραγματική κατάσταση στον τουρκικό στρατό και σε τμήματά του, πιθανοί συμβιβασμοί και ανταλλάγματα που υπήρξαν και έκριναν την έκβαση του πραξικοπήματος.
Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση της στάσης των ΗΠΑ κι άλλων ΝΑΤΟικών δυνάμεων, οι οποίες στην αρχή εκδήλωσης του πραξικοπήματος έκαναν λόγο για "ανάγκη συνέχειας του κράτους" και στην πορεία, όταν η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ των δυνάμεων Ερντογάν, τάχθηκαν υπέρ της "δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας". Επίσης, πρέπει να συνυπολογιστούν οι κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας, το τελευταίο διάστημα, για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία και το Ισραήλ.
Η οργανωμένη κίνηση σημαντικών δυνάμεων του στρατού, η απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν, ο αριθμός των νεκρών, τραυματιών και συλληφθέντων, ανάμεσά τους και πολλοί στρατηγοί, οι πολύωροι βομβαρδισμοί στην Άγκυρα, οι οδομαχίες σε άλλες πόλεις δεν δικαιολογούν τη θέση για "σκηνοθετημένο" πραξικόπημα ή πραξικόπημα-οπερέτα. Ο χρόνος θα ξεκαθαρίσει πολλά από αυτά, όπως και το ποιος τελικά ωφελείται ή θα ωφεληθεί από αυτή την κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση, οι ενδοαστικές, αλλά και οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί εξ ορισμού δεν προμηνύουν τίποτα το καλό για τους λαούς της περιοχής και κυρίως για τον τουρκικό λαό, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθε αντιμέτωπος με τη διαρκή αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του AKP, του κόμματος του Ερντογάν. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια και η βελτίωση της θέσης ορισμένων μεσαίων στρωμάτων σε καμιά περίπτωση δεν εξάλειψαν τη φτώχεια, την ανεργία, την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην Τουρκία.
Η πολιτική αυτή δεν παραγράφεται από το γεγονός ότι ο Ερντογάν κατάφερε τελικά να ελέγξει την κατάσταση. Ούτε, βέβαια, η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να είναι πραξικοπήματα που εκφράζουν διαφορετικές μερίδες της αστικής τάξης, ούτε να δικαιολογήσει τα περί "αποκατάστασης της δημοκρατίας" στην Τουρκία ή τις αυταπάτες που ορισμένοι καλλιεργούν, ότι μπορεί το καθεστώς Ερντογάν να "πάρει το μήνυμα" ότι χρειάζονται περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες.
Τέτοιες προσδοκίες καταρρίπτονται ήδη από τα όσα συμβαίνουν τις πρώτες μέρες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, που δείχνουν ότι η επίθεση δεν θα περιοριστεί στους "πρωταίτιους" του πραξικοπήματος και τα στηρίγματά τους στον κρατικό μηχανισμό, αλλά θα κλιμακωθεί κατά του λαού, των αστικών δικαιωμάτων του, αλλά πολύ περισσότερο των εργατικών, λαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Την ίδια ώρα είναι γνωστές και εκφρασμένες οι επιθετικές θέσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας και του τουρκικού κράτους για το Αιγαίο, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά και στο Κυπριακό που παραμένει ανοιχτό.
Τα γεγονότα στην Τουρκία έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η κατάσταση στην περιοχή "μυρίζει μπαρούτι" και σημαδεύεται από τις έντονες αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στήριξε τις πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που σηματοδοτούν κλιμάκωση των ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΝΑΤΟ - Ρωσία, ενώ καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι "νησίδα" σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται λαϊκή αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές. Απαιτείται, επίσης, ο κάθε λαός να μην εγκλωβίζεται στο ένα ή το άλλο εχθρικό -για τα συμφέροντά του- σενάριο, στις ενδοαστικές αντιθέσεις. Αντίθετα, έχει κάθε συμφέρον να αναπτύξει τη δική του αυτοτελή, μαζική δράση, να προετοιμάζει και να διεκδικεί σε κάθε καμπή και στιγμή τη δική του λύση, με κριτήριο τις δικές του ανάγκες και με στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την αποδέσμευση από τις διάφορες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και το λαό της Τουρκίας, στο αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Τουρκία, το οποίο σε συνθήκες ενός εξαιρετικά αρνητικού συσχετισμού διεξάγει αυτόν το δύσκολο, αλλά μοναδικά ελπιδοφόρο αγώνα».

ΠΑΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΔΑΓΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ. ΤΩΡΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΠΟΚΕΜΟΝ


ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΛΙ;;;; ΜΑΛΛΟΝ!


ΧΕΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ!

 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1968 (4 ΜΑΡΤΙΟΥ)  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ (1967-1974) ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ .... ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΤΕ????

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΠΑΠΑΓΟΥ

 


http://directnews.gr

Η δίκη του Κ. Πελετίδη και η «εκκωφαντική» σιωπή της… άλλης Αριστεράς


Είναι από τις στιγμές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως η… εκδίκηση της πραγματικότητας κατά του λαϊκισμού. Αναφερόμαστε στη στιγμή που ένας κομμουνιστής δήμαρχος οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή υπερασπίστηκε (με τον τρόπο που εκείνος θεωρούσε καλύτερο) τους εργαζόμενους του Δήμου του, σε μία περίοδο που η χώρα κυβερνάται από την «πρώτη φορά Αριστερά».

Η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που ήταν να γίνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, αναβλήθηκε για τις 27 Απριλίου 2017. Αφορά δε στην επιλογή του να αρνηθεί να δώσει τους ατομικούς φακέλους των εργαζομένων για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου του.

Στο σχετικό υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή, τον Οκτώβριο του 2014, ο δήμαρχος είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ’ αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών). Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ’ όλα νόμιμοι. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται.

Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί… Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014…».


Ανεξάρτητα εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την τακτική του δημάρχου Πατρέων, οφείλει να του αναγνωρίσει ότι και ως δήμαρχος (δηλαδή, εξουσία) εφάρμοσε όσα η αυτοδιοικητική παράταξη του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) υποστηρίζει για το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία χρόνια.

Κάτι που δεν ισχύει στην αντίπερα όχθη, αφού οι προεκλογικοί λεονταρισμοί, σχεδόν ταυτόσημοι με τις θέσεις του ΚΚΕ στο ζήτημα των εργαζομένων, μετατράπηκαν μετεκλογικά σε… εκκωφαντική σιωπή. Μια σιωπή που, δυστυχώς, μεταδόθηκε και στα αυτοδιοικητικά σχήματα που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία (τουλάχιστον στους Δήμους που καλύπτει ειδησεογραφικά το «Ε») δεν βρήκαν να πουν ή να γράψουν δύο λέξεις με αφορμή τη δίκη του δημάρχου Πατρέων. Μάλιστα, σε δύο από αυτούς τους Δήμους (Αγ. Παρασκευή και Χαλάνδρι) οι δημοτικές Αρχές «χρεώνονται» στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειδικότερα στην περίπτωση του Χαλανδρίου, ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος αντιμετωπίζει αντίστοιχες με τον Κ. Πελετίδη κατηγορίες…ΣΧΟΛΙΟ: ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!!!

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΡΙΗΜΕΡΑΚΙ