P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλούν "Τα Νέα" Παππάς και ΣπίρτζηςΣτη δικαιοσύνη κατά της εφήμερίδας "Τα Νέα" για "συκοφαντικό δημοσίευμα" αφήνουν να εννοηθεί πως θα προσφύγουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου που αναφέρεται στην ύπαρξη «κοινού γραφείου των δύο υπουργών για εξυπηρετήσεις». Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας του ΔΟΛ συνδέει τους Σπίρτζη και Παππά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, για δύο υπουργούς που παρέχουν διευθετήσεις ζητημάτων σε πολίτες «με το αζημίωτο». Από την πλευρά τους οι υπουργοί ερμηνεύουν το δημοσίευμα ως μέρος μιας συστηματικής επίθεσης εναντίον τους που συνδέεται με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη δήλωση που έδωσαν στα ΜΜΕ, οι κ.κ. Παππάς και Σπίρτζης τονίζουν ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους», σημειώνοντας ότι μπήκαν και εκείνοι «στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις».

Οι δύο υπουργοί, σε κοινή δήλωσή τους, τονίζουν ότι «αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα»:

Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.

Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν. Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.

Ιδού τα σχετικά αποσπάσματα από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, «Στίγμα»:

Ενα σε δύο

Λένε για τους δημοσιογράφους ότι (συνηθίζουν οι περισσότεροι να) «κάνουν την τρίχα τριχιά», κατά τη σχετική έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου για τις υπερβολές, αλλά και οι βουλευτές δεν πάνε πίσω ρε παιδί μου! Τρομεροί τύποι. Λαμβάνω ως παράδειγμα, τελευταίο, χθεσινή ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης – φίλος μου, κατά τα άλλα, οφείλω να παραδεχθώ.

Τι καταγγέλλει ο εν λόγω Αυγενάκης στην ερώτησή του; Οτι δύο υπουργοί έχουν στήσει μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως «αιτημάτων» με ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ (!!!) σε γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού και, παρότι δεν κατονομάζει τους δύο υπουργούς, σημειώνει ότι οι «πρωταγωνιστές» έχουν νοικιάσει το γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού «όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες “εκκρεμότητές” τους».

Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, «για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης, η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών... με το αζημίωτο». Στο πλαίσιο της ερώτησης εξειδικεύει και το είδος των «θεμάτων» που διευθετεί το δίδυμο των υπουργών, αλλά δεν τα καταγράφω διότι ακριβώς πρόκειται – το πιστεύω... – για μια περίπτωση μετατροπής της «τρίχας σε τριχιά».

Και τούτο διότι ο Αυγενάκης αναφέρεται στο «κοινό» γραφείο που έχουν οι δύο καλοί φίλοι, για τους οποίους έχω αναφερθεί διεξοδικά και προ ημερών, ο υπουργός Νίκος «μη με ενοχλείτε, εκτός και αν πρόκειται για σοβαρότατο θέμα διότι συνομιλώ με τον Θεό» Παππάς και ο Χρήστος «τώρα που λείπει ο Αλέξης Μητρόπουλος είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Σπίρτζης.

Το γραφείο, που δεν είναι ένα, αλλά... δύο, βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 12, στον 1ο όροφο, είναι επιπλωμένο με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις περί interior design. Το περί «κοινού» γραφείου τού προέκυψε του Αυγενάκη από το γεγονός ότι φέρει (έφερε, μέχρι χθες τουλάχιστον) απέξω στα κουδούνια τα ονόματα των δύο υπουργών «Ν. Παππάς - Χρ. Σπίρτζης». Στον πρώτο όροφο, όμως, υπάρχουν δύο πόρτες με ισάριθμα κουδούνια αλλά χωρίς τα ονόματα των δύο κυρίων. Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, πόθεν προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο «δύο σε συσκευασία του ενός» γραφείο στεγάζεται ή στεγαζόταν μια «φάμπρικα» εξυπηρετήσεων, και δεν ήταν ένα κλασικό πολιτικό γραφείο δύο συστεγαζόμενων πολιτικών.

Ας πούμε, την πιθανότητα να έχουν ένα γραφείο για να γλιτώνουν τα έξοδα την εξέτασε ο έξυπνος;

(Αν και πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, δύο βουλευτές από την ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Β’ Αθηνών συγκεκριμένα, να στεγάζονται στο ίδιο γραφείο. Εξαιρετικό μέχρις παρεξηγήσεως δηλαδή...)

Καλομελέτα...

Φυσικά, εγώ κάτι τέτοια δεν τα αφήνω – με γνωρίζετε πλέον τόσο καιρό πώς ενεργώ. Επικοινώνησα αμέσως με τον καταγγέλλοντα βουλευτή Αυγενάκη. Για να τον κακίσω! Να του τα «ψάλω» ένα χεράκι δηλαδή, για τις ανεδαφικές – το λιγότερο, αίσχος! – αναφορές του κατά δύο ευυπόληπτων πολιτικών ανδρών οι οποίοι, χωρίς ίχνος υπερβολής (επίσης με ξέρετε, δεν υπερβάλλω ποτέ – λέμε τώρα...), κοσμούν το Κοινοβούλιο.

– Το θέμα του κοινού γραφείου μού το είχαν διοχετεύσει κι εμένα, είπα του Αυγενάκη. Αλλά από πουθενά δεν μου προέκυψε κάποια μη σύννομος συμπεριφορά των συνοικούντων. Εξού και το άφησα στην άκρη...

– Φίλτατε, παραβήκατε έναν βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας που λέει ό,τι ξέρεις γράφ’ το γιατί κάποιος άλλος θα σε προλάβει, με επέκρινε με τη σειρά του.

Διέκοψα τη συνομιλία διότι σιγά να μη δεχθώ μαθήματα δημοσιογραφίας από έναν... τοπογράφο μηχανικό, όπως εκείνος.

Ασε που είμαι βέβαιος ότι οι δύο υπουργοί, ο υπουργός Παππάς και ο φίλος μου Χρήστος Σπίρτζης, θα τον αποστομώσουν με την απάντησή τους...

http://www.koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Αναδημοσιεύουμε από το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ το θέμα που αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτησή μας.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;;

Διαβάζω στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ και δεν θέλω να το πιστέψω.

Περιμένοντας την κυβερνητική απάντηση - διάψευση αναδημοσιεύουμε το άρθρο. 

Αν δεν υπάρξει ΠΕΙΣΤΙΚΗ απάντηση από την κυβέρνηση ένα σχόλιο μένει: 

 ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ!

 Το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ: 

Γραφείο... διευθετήσεων

Διάφοροι εξοργισμένοι συριζαίοι μου μεταφέρουν ότι δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους. Με δυο λόγια, στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών. Οπως όμως σας προανέφερα, με το αζημίωτο...
nnn
Τώρα, θα ρωτήσετε, τι είδους εξυπηρετήσεις διευθετεί το εν λόγω γραφείο; Οσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»...
nnn
Είναι τέτοιος ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τη λειτουργία του που ορισμένοι λένε ότι έχει μετατραπεί σε... εργοστάσιο και για όσους δεν γνωρίζουν σε μηχανή παραγωγής χρήματος (μαύρου προφανώς). Το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα. Για τέτοια ποσά μιλάμε. Προφανώς δεν τολμώ ούτε να το πιστέψω ούτε καν να το διανοηθώ ότι μπορεί  να γίνονται τέτοια πράγματα επί αριστερής διακυβερνήσεως. Ετσι αναμένω με λαχτάρα είτε διαψεύσεις είτε λουκέτο στην εταιρεία των δύο αξιόμαχων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

 

ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Με δελτίο τύπου η διοίκηση του δήμου μας πληροφορεί για τις προτεριότητές της πολιτικής της.
"Η αλληλεγγύη είναι από τα βασικά μέσα για την βοήθεια των συνανθρώπων μας" (???)

Το δελτίο τύπου που συνέταξε ο αντιδήμαρχος Γερολυμάτος, ασχολιάστο, διότι οι πράξεις τους είναι ΕΥΓΛΩΤΕΣ!

Ευτυχώς με τα αυτοδιοικητικά θέματα της πόλης ασχολείται πλέον ο ..... Γιάννης Σταθόπουλος (δήμαρχος Αγίας Παρασκευής - βλ. ΠΑΡΚΙΝΚ ΜΕΤΡΟ).

Οι δικοί μας προτιμούν τους πρόσφυγες. Έχουν το καλό να μην μιλάνε Ελληνικά!

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Αντιπροσωπεία του δήμου Χαλανδρίου στην Ειδομένη

 
Ο Δήμος Χαλανδρίου, θεωρώντας πως η αλληλεγγύη είναι ένα από τα βασικά μέσα για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη, οργάνωσε αποστολή στην Ειδομένη στις 13 και 14 Νοεμβρίου, με τα απαραίτητα τρόφιμα για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι των ξεριζωμένων συνανθρώπων μας. Αντιπροσωπεία του δήμου με τους δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, την αντιδήμαρχο Οικονομικών Έλενα Χριστούλη, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Δημήτρης Χριστουλάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Γερολυμάτος σε συνεργασία με την "Αλληλεγγύη - Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο" και την "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου", γέμισαν με τρόφιμα το φορτηγάκι της "Αλληλεγγύης για Όλους". Η αποστολή παρέδωσε τα τρόφιμα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.
 

O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 13 Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου ζητά από τον Δήμο την απομάκρυνση του Σχολικού Φϋλακα

Το ΔΣ του Συλλόγου μετά από πολλά παράπονα γονέων αλλά και από την προσωπική του εμπειρία, κατέθεσε στο Δήμο επιστολή  για την άμεση απομάκρυνση από το Σχολείο του Σχολικού φύλακα ως ακατάλληλου, αψυχολόγητου, αντικοινωνικού, επικίνδυνου και εντελώς ανίκανου για την υπεύθυνη και άκρως απαραίτητη αυτή θέση.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε έντονα τις αυθαίρετες και τρομοκρατικές ενέργειες που διενεργούνται σε βάρος του σχολείου μας και των παιδιών μας εκ μέρους ενός ακατάλληλου και εντελώς ανίκανου ατόμου που μόνο σχολικός φύλακας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι ενέργειές του, δημιουργούν μέγιστο πρόβλημα στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους που αποφάσισαν απογευματινές ώρες να βρίσκονται στους χώρους του σχολείου για να παρακολουθήσουν μαθήματα παραδοσιακών χορών, ζωγραφικής και γενικότερα εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Δεν είναι δυνατόν παιδιά πέντε και έξι χρονών να φεύγουν από το σχολείο κλαίγοντας τρομοκρατημένα επειδή διέπραξαν το αδίκημα να παίζουν στον προαύλιο χώρο την ώρα που περίμεναν να ξεκινήσει το μάθημα για το οποίο είχαν έρθει συνοδευόμενα από τους ίδιους τους γονείς τους.
Δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό να καλείται η αστυνομία να ξεσηκώνεται η γειτονιά, να έρχονται περιπολικά, αστυνομικοί να περιφέρονται στο προαύλιο, μικρά παιδιά έντρομα να τρέχουν στις αγκαλιές των μητέρων τους γιατί δεν έγιναν αποδεκτές, οι απαράδεκτης συμπεριφοράς απαιτήσεις του φύλακα.
Δεν είναι δυνατόν ο φύλακας να διαπληκτίζεται με γονείς, παιδιά, δασκάλους των δραστηριοτήτων απειλώντας με την άμεση κλήση της αστυνομίας.
Δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί στους γονείς, εκλεγμένα μέλη του ΔΣ σαν κλέφτες και απατεώνες.
Δεν είναι δυνατόν να απαιτεί να παρευρίσκεται στην αίθουσα του μαθήματος χορού μικρών κοριτσιών, να διακόπτει το μάθημα, να ενοχλεί και όταν του γίνεται σύσταση να απομακρυνθεί από το δάσκαλο χορού, από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ μετά από παράκληση γονέων αλλά και από τους ίδιους τους γονείς να βρίζει, να φωνάζει μπροστά στα παιδιά και στο τέλος να καλεί και την αστυνομία.
Δεν είναι δυνατόν στους χώρους του σχολείου μας να τριγυρνάει σαν φάντασμα αυτή η τραγική φιγούρα, ατημέλητος και ακατάστατος, χωρίς διακριτικά της θέσεως και της εργασίας του με παρουσιαστικό μη υγιούς ψυχολογικά και νοητικά ατόμου.
Ενημερωτικά αναφέρουμε πως υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεων ανάρμοστης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς απέναντι σε μαθητές, γονείς και μέλη του ΔΣ.

Για όλα αυτά καταθέτουμε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας για τους εξής λόγους:
1. την απρόσμενη διατάραξη της ψυχικής υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους.
2. τον ψυχικό κλονισμό των μαθητών
3. την κατάργηση νόμων, αποφάσεων, κανόνων και ορισμών από θεσμοθετημένα όργανα που όριζαν μέχρι σήμερα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των σχολικών φυλάκων.

Απαιτούμε ως εκ τούτου την άμεση απομάκρυνσή του από τους χώρους του σχολείου μας ως ακατάλληλου, αψυχολόγητου, αντικοινωνικού, επικίνδυνου και εντελώς ανίκανου για την υπεύθυνη και άκρως απαραίτητη θέση του σχολικού φύλακα.

Το ΔΣ

Πώς θα γίνει ο έλεγχος των προϋπολογισμών 2016 σε Δήμους και Περιφέρειες – Όλη η εγκύκλιος


Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τον έλεγχο προϋπολογισμών οικονομικού έτους 2016 των δήμων, των περιφερειών και των νομικών τους προσώπων εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο επισημαίνονται μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:

1. Σε περίπτωση που το σχέδιο του προϋπολογισμού εξόδων κάθε δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν καταρτιστούν ή δεν υποβληθούν εμπρόθεσμα στην οικονομική επιτροπή (από τα τοπικά συμβούλια ή και την εκτελεστική επιτροπή αντίστοιχα) ή δε γνωμοδοτήσει εγκαίρως η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, τότε αυτά καταρτίζονται από την οικονομική επιτροπή. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται εκ του νόμου η δυνατότητα στην οικονομική επιτροπή του δήμου και της περιφέρειας, σε περίπτωση που παρατηρούνται καθυστερήσεις κατά τα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας να αναλάβει η ίδια τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να καταστεί εφικτή η τήρηση των προβλεπόμενων προθεσμιών, καθιστώντας ως εκ τούτου δυνατή τη ψήφιση του προϋπολογισμού ελλειπόντων των προαναφερθέντων στοιχείων (άρθρα 77, παρ.3 και 4 και 78, παρ.3 του ν. 4172/2013). Η οικονομική επιτροπή έως την 5η Σεπτεμβρίου μεριμνά για την ενσωμάτωση του σχεδίου του προϋπολογισμού στη βάση δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α. προκειμένου το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ να παράσχει τη γνώμη του επ’αυτού.

2. Το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) που προβλέπεται στο άρθρο 4, παρ.4 του ν.4111/2013 καταρτίζεται, ψηφίζεται και υποβάλλεται προς έλεγχο από την αρμόδια Αρχή μαζί με τον προϋπολογισμό του ΟΤΑ και του κάθε νομικού προσώπου του ΟΤΑ που εντάσσεται στο ΟΠΔ (άρθρο 6 της υπ’ αριθμ. 7261/22-2-2013 Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών (Β΄450), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει). Συγκεκριμένα, στο ΟΠΔ εντάσσονται τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης το οποίο εκδίδεται και επικαιροποιείται από την ΕΛΣΤΑΤ (μπορείτε να το αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.statistics.gr/register-general-government-entities ) Το δημοτικό / περιφερειακό συμβούλιο, έως τη 15η Νοεμβρίου πρέπει «να ψηφίσει τον προϋπολογισμό σε μια ειδική γι΄αυτόν συνεδρίαση, καθώς και το ΟΠΔ» και η απόφαση του συμβουλίου (μετά του προϋπολογισμού και των πινάκων του ΟΠΔ) υποβάλλεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για έλεγχο στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Α.Δ.), η οποία αντίστοιχα θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε αυτός να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Ο Πίνακας Στοχοθεσίας των υπόχρεων νομικών προσώπων είναι απαραίτητο να έχει εγκριθεί εγκαίρως από το διοικητικό τους συμβούλιο, προκειμένου να ενσωματωθεί στο ΟΠΔ του δήμου/περιφέρειας και να ψηφιστεί εμπρόθεσμα από το δημοτικό / περιφερειακό συμβούλιο.

Αμέσως μόλις επικυρωθεί ο προϋπολογισμός ο φορέας μεριμνά για την ενσωμάτωσή του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται στο ΥΠΕΣ & Δ.Α.. Σε περίπτωση ωστόσο που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι ο προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, αλλά το ΟΠΔ χρήζει τροποποίησης ή συμπλήρωσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επικυρωθεί, τότε ο προϋπολογισμός επικυρώνεται και αναπέμπεται στο φορέα μόνο το ΟΠΔ προς διόρθωση και επανυποβολή στην Α.Δ το αργότερο έως τις 10 Ιανουαρίου 2016, ώστε τελικώς να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου του έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 (άρθρα 77, παρ.6 και 78, παρ.5 ν.4172/2013 σε συνδυασμό με άρθρο το 6 της υπ’ αριθμ. 7261/22.2.2013 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, όπως ισχύει).

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που υποβληθεί στις υπηρεσίες σας Απόφαση συμβουλίου με την οποία ψηφίζεται μόνο ο προϋπολογισμός και όχι το ΟΠΔ, ή εάν δεν υποβληθούν μαζί οι σχετικές αποφάσεις ψήφισής τους τότε, προς επίσπευση των διαδικασιών, θα πρέπει να ξεκινήσετε τον έλεγχο του προϋπολογισμού, ενημερώνοντας παράλληλα το φορέα περί της υποχρέωσής του για άμεσο προγραμματισμό νέας συνεδρίασης προς ψήφιση του ΟΠΔ επί τη βάσει των στοιχείων του ψηφισθέντος προϋπολογισμού (εν προκειμένω ο φορέας δύναται είτε να προβεί με απόφασή του σε τροποποίηση / συμπλήρωση της προηγούμενης Απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός είτε με νέα, αυτοτελή απόφασή του να ψηφίσει το ΟΠΔ επί τη βάσει των στοιχείων του ήδη ψηφισθέντος προϋπολογισμού). Αντίστοιχα οι υπηρεσίες σας θα πρέπει να προβούν σε επικύρωση του προϋπολογισμού (εφόσον φυσικά ανταποκρίνεται στις σχετικές οδηγίες), αφού λάβουν τη σχετική Απόφαση του συμβουλίου περί ψήφισης του ΟΠΔ επί τη βάσει των στοιχείων του συγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της ορθής εφαρμογής των οδηγιών των σχετικών ΚΥΑ σε συνδυασμό με την λοιπή νομοθεσία που διέπει την κατάρτιση και τον έλεγχο των προϋπολογισμών των ΟΤΑ, ως φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, το ΥΠΕΣ & ΔΑ, στην ιστοσελίδα του, έχει καθιερώσει την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» με σκοπό να διευκολύνει το σύνολο της διαδικασίας αλλά και να αποσαφηνίσει τυχόν απορίες και εξειδικευμένα ερωτήματα των εμπλεκόμενων φορέων. Στην κατεύθυνση αυτή, στις παρακάτω ενότητες της Εγκυκλίου, πραγματοποιείται αναφορά σε αναρτημένες συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις μέσω των οποίων αποσαφηνίζεται ένα σημαντικό μέρος των οδηγιών των ΚΥΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

Amber Alert: Εξαφανίστηκε 4χρονο αγοράκιΤο χαμόγελο του παιδιού εξέπεμψε το απόγευμα της Δευτέρας στις 17:30, Amper Alert για τον Άγγελο, 4 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άγγελος εγκαταλείφτηκε σε συρμό του τραίνου στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση την Κηφισιά.

Ο Άγγελος έχει ύψος 1,05 και βάρος 13 κιλά, έχει καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε κίτρινο μπουφάν με μπλε μανίκια, μπλε φόρμα και γκρι αθλητικά παπούτσια.

Λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του και της πολύωρης παραμονής του παιδιού μακριά από το σπίτι του, είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης εύρεσής του, καθώς η ζωή του πιθανά να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Το Ποτάμι για τον Γιάννη ΚακουλίδηΌπως μας αιφνιδίαζε με κάθε νέα του ιδέα, με κάθε νέο του κείμενο, παρόλο που το ξεχωριστό ύφος του ήταν απόλυτα αναγνωρίσιμο.

Όπως αναγνωρίσιμη ήταν και η διεισδυτική, αλλά και κατά βάθος πικρή ματιά του στη νεοελληνική πραγματικότητα, την οποία σχολίαζε πάντα με ευρηματικότητα, αλλά χωρίς καμία απόσταση, χωρίς καμία επιτήδευση.

Γιατί ο Γιάννης Κακουλίδης δεν προσποιήθηκε ποτέ κάτι που δεν ήταν, χάραξε μέσα στις δυσκολίες της μεταπολεμικής Ελλάδας και της περιόδου της δικτατορίας την απόλυτα διακριτή ατομική του διαδρομή, χωρίς να αποποιηθεί καταβολές, φίλους, πεποιθήσεις.

Η μοίρα το έφερε να φύγει την ημέρα που πληγώθηκε η πόλη που αγάπησε. Θα μας λείψουν το παιχνιδιάρικο πνεύμα του αλλά και η τρυφερότητα που έβγαζαν οι στίχοι του.

Καλό κατευόδιο.

Για την Ομάδα Χαλανδρίου
Νικήτας Κάλφας
Κατερίνα Βλαβιανού

Δωρεάν παραστάσεις για παιδιά από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα


Με την παράσταση «Λέλο και Στρουθ» ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Πρόκειται για μια παράσταση της θεατρικής ομάδας Μαρμελάδα με ηθοποιούς, κούκλες, μάσκες και ζωντανή μουσική, για παιδιά ηλικίας 2,5-8 χρονών, τα οποία παίζουν ενεργό ρόλο και έτσι ενισχύουν την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους καθώς και την αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων, εξελίσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Μετά την επιτυχημένη προβολή της παράστασης στα Βριλήσσια, το θεατρικό έργο -που διασκευάστηκε από το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά- θα ανέβει πάλι για τους μικρούς του φίλους, το Σάββατο 5/12 στην Πεντέλη.

Την ίδια ώρα, μια ακόμα διαδραστική παράσταση ξεκινά αυτή την Πέμπτη 19/11 από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Η «Μυλωνού» αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς με πρωτοτυπία και δημιουργική διάθεση, μέσα από τεχνικές όπως το κουκλοθέατρο και η παντομίμα, ενώ στο τέλος τα παιδιά συμμετέχουν, αναλαμβάνοντας τους ρόλους και την αφήγηση των παραμυθιών.

Η είσοδος και για τις δύο παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θεατρικών του Βορείου Τομέα Αθηνών:

Λέλο και Στρουθ

Σάββατο 5/12 17:00 Πεντέλη, Γυμνάσιο- Λύκειο Πεντέλης

Η Μυλωνού

Πέμπτη 19/11 10:00 Ίδρυμα Χατζηκώνστα

Σάββατο 28/11 17:00 Πεντέλη, Γυμνάσιο-Λύκειο Πεντέλης

Σάββατο 5/12 17:00 Βριλήσσια, Αίθουσα Μουσών, Κισσάβου 11