Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ;Και η δική μου μαμά είναι Σύριζα (από την Πλατεία)
Η μαμά μου είναι Σύριζα. Το ξέρω γιατί εδώ και 3 χρόνια το λέει σε όλους, με την πρώτη ευκαιρία.

Όταν την άκουσα να το λέει πρώτη φορά, θυμάμαι τη γιαγιά μου που της φώναζε ότι θα την πεθάνει και ότι πρέπει να σοβαρευτεί, γιατί είναι μεγάλη γυναίκα και έχει παιδιά και δεν μπορεί να πάει να ψηφίσει αυτόν τον Σύριζα που θα μας χρεοκοπήσει και θα μας βγάλει από την Ευρώπη...

Από τότε όμως που κόψανε τη σύνταξη της γιαγιάς μου και δεν της φτάνει ούτε για τα φάρμακά της, δεν έχει ξαναφωνάξει στη μαμά μου, τώρα φωνάζει όταν βλέπει ειδήσεις ότι θα την πεθάνει η κυβέρνηση, που "κακό χρόνο να’ χουνε", θα πάει να ψηφίσει και κείνη τον Σύριζα, γιατί έτσι σκατά που τα έκανε το ΠΑΣΟΚ που τόσο αγαπούσε, δεν βρίσκει άλλη λύση από... τους “τσιριζαίους” όπως λέει, που δεν τους γουστάρει και πολύ, αλλά ας όψεται η ανάγκη....

Εγώ θυμάμαι που μου έλεγε η γιαγιά, ότι η μαμά μου και ο μπαμπάς μου ήτανε ΠΑΣΟΚ από τότε που πηγαίνανε σχολείο και ήτανε και ο παππούς και η γιαγιά και μάλλον όλο μας το σόι και οι φίλοι μας, γιατί κάθε τόσο συζητάνε για το πόσο μ@......ς  ήτανε που τρέχανε να πείσουν κι άλλους να είναι ΠΑΣΟΚ για να έχουν ελευθερία και δημοκρατία, γιατί ο παππούς ήταν ΕΠΟνίτης και είχανε βαρεθεί να τους κυνηγάνε, γιατί θέλανε να έχουν λεφτά όλοι και όχι λίγοι, για να έχουν γιατρούς και σχολεία, για να μπορούν να σπουδάσουν και οι φτωχοί, ενώ κάποιοι άλλοι τρέχανε να πάρουν μαϊμού επιδοτήσεις, μαϊμού συντάξεις, να διοριστούν με πλαστά πτυχία και να κάνουν μαύρες δουλειές με υπουργούς και βουλευτές και βγάλανε πολλά λεφτά εις υγείαν των κορόιδων!

Προχθές η μαμά μου φώναζε στη φίλη της την Μαρία, που ήταν κι αυτή ΠΑΣΟΚ, και της έλεγε ότι επιτέλους ξύπνησε και κατάλαβε, αυτά που η μαμά μου της έλεγε για την συντηρητική μετάλλαξη, από την εποχή κάποιου  Σημίτη, όταν είπε το οριστικό αντίο στο ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια πριν το μνημόνιο, και την έκραζε που δεν έφυγε και εκείνη τότε.

Μετά όμως φώναζε η φίλη της η Μαρία και της έλεγε ότι δεν θέλει να γίνει Σύριζα, γιατί αυτοί τρώγονται μεταξύ τους και δεν θέλουν καθόλου αυτούς που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, και ότι είναι μια παρέα που δεν θέλει να γίνει πλειοψηφική και ότι σιγά μην πάει σαρανταπέντε χρονών, να βγάλει άκρη με τον κάθε κολλημένο με το γκρουπούσκουλό του.

Και μετά η μαμά μου της είπε ότι σιγά μην πάρει άδεια από κανέναν, για το αν θα είναι Σύριζα ή όχι.
Ο Σύριζα είμαστε όλοι, ούρλιαζε η μαμά μου και η Μαρία κούναγε το κεφάλι της και της έλεγε ότι μόνο ο Τσίπρας και η μαμά μου τα λένε αυτά, οι υπόλοιποι βγάζουν σπυριά  με τους πρώην πασόκους.

Θυμάμαι που πέρυσι, φύγαμε γρήγορα γρήγορα από την παραλία, γιατί ήταν 3η Σεπτέβρη και μας βούτηξε όλους με το ζόρι για να πάμε σε μια συγκέντρωση στη Νίκαια, και ο μπαμπάς γέλαγε και την πείραζε που μας έτρεχε στου διαόλου τη μάνα για μνημόσυνο, αλλά μετά του άρεσε... 

Η αδελφή μου μούτρωσε γιατί βαριότανε και ήθελε να πάει βόλτα και εγώ έκανα το λάθος και την ρώτησα γιατί έγινε Σύριζα και τότε πήρε φόρα και μίλαγε μια ώρα για “εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση” και μου έλεγε πόσο σημαντικό είναι να μην κάθεται ο καθένας μόνος και απλά να βρίζει την κυβέρνηση και ότι πρέπει όλοι να οργανωθούμε και να διαμαρτυρόμαστε με απεργίες και συλλαλητήρια και ότι είμαι και εγώ μεγάλος και πρέπει να ξέρω τι γίνεται στην κοινωνία, ότι ζούμε σε μια χώρα που δεν είναι ανεξάρτητη και ότι σε λίγα χρόνια θα ψάχνω για δουλειά και δεν θα βρίσκω και μπλά, μπλά μπλά .... μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που τη ρώτησα!!!

Μετά όμως μας έφτιαξε το κέφι γιατί στη Νίκαια, βρήκανε φίλους ο μπαμπάς και η μαμά, που είχανε χρόνια να τους δούνε και αγκαλιάζονταν και φιλιονόντουσαν και τραγουδάγανε όλοι μαζί  (τα αγωνιστικά, όπως τα λέει η γιαγιά) τραγούδια του Θεοδωράκη και η μαμά ήταν πολύ χαρούμενη, γιατί εκεί ήταν όλοι Σύριζα και ήτανε πολλοί !  Και έλεγε και ξανάλεγε ότι έχει ξυπνήσει ο κόσμος, ότι θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια, ότι ο μόνος δρόμος είναι το ΕΑΜ της γενιάς μας και ότι ο Τσίπρας το πάει καλά.

Προχθές πάλι μίλαγε με τη φίλη της τη Μαρία, που μάλλον έγινε και αυτή Σύριζα, αλλά δεν ήθελε με τίποτα να πάει να γραφτεί στην οργάνωση που της έλεγε η μαμά μου, και τώρα φώναζε μόνο η Μαρία και έλεγε ότι ούτε φωτογραφία της δεν θα έστελνε στην οργάνωση του Σύριζα, γιατί όσοι πήγανε και γραφτήκανε έχουν ακούσει βρισίδι που πάει σύννεφο, γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι ποια ομάδα θα επικρατήσει. Και η μαμά μου, πρώτη φορά είπε στη Μαρία ότι έχει δίκιο, και μου έκανε εντύπωση που μιλούσε για το Σύριζα και δεν φώναζε και δεν ήταν χαρούμενη...

Έκανα και εγώ το λάθος και της είπα ότι πήρα αποβολή γιατί προσπαθήσαμε να κάνουμε κατάληψη και μας έπιασε ο γυμνασιάρχης και μας έβαλε να γράψουμε έκθεση για τα σχολεία που δεν πρέπει να είναι κλειστά και μας ρώταγε ποιος μετάνιωσε για να μην του δώσει αποβολή.

Τότε η μαμά μου άρχισε πάλι να φωνάζει και εγώ νόμιζα ότι τα έχει πάρει μαζί μου, αλλά εκείνη φώναζε για το φασισμό που ζούμε και έλεγε στη Μαρία ότι δεν θα μεγαλώσει τα παιδιά της σαν ραγιάδες, ότι δεν αντέχει που ισοπεδώνεται η κοινωνία και κάποιοι το μόνο που κοιτάνε μην τους χαλάσει η βολή τους και δεν έχουν την πρωτοκαθεδρία του αγωνισταρά και ότι δεν περιμένει από κανέναν αποστειρωμένο να της δώσει πιστοποιητικό αριστεροσύνης και να πάνε να γ@.........  δεν είναι υποχρεωμένη να αρέσει σε κανέναν. 

Τότε  η Μαρία της είπε να μην μιλάει έτσι μπροστά στο παιδί, - και εγώ τα πήρα γιατί είμαι μεγάλος πια- και η μαμά μου την κορόιδευε ότι είναι κόρη ναυάρχου, ενώ η μαμά μου είναι κόρη κεφαλλονίτη ναυτικού και βρίζει χωρίς να κοκκινίζει... και έτσι ευτυχώς την γλύτωσα και όχι μόνο δεν έφαγα τιμωρία για την αποβολή, αλλά μου είπε η μαμά μου ότι είναι πολύ περήφανη για μένα, που δεν έγινα δηλωσίας και ανέλαβα τις ευθύνες των πράξεών μου.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι δηλωσίας, ο παππούς έλεγε κάτι τέτοια, αλλά είπα να μην προκαλέσω την τύχη μου και ρωτήσω τίποτα και ξαναπάρει φόρα ...

ΝΤΡΟΠΗ! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ


ΚΑΛΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΜΠΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΣΧΗΜΙΕΣ;

ΝΤΡΟΠΗ! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ! 
ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΛΑ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ - ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ, όταν όλοι κρύβονταν ... στις τρύπες τους.

ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ

ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ

Ενώ το θέμα έθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός μιλώντας για ανάγκη παρέμβασης του δημάρχου Γ.  Κουράση για χάρην της κοινωνικής συνοχής 

Η προσεκτική και ισορροπημένη ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου φαίνεται ότι δεν προβλημάτισε κανένα.

Το πρωί, όταν τράβαγα τις φωτογραφίες, στην Θησέως, συνδημότης μας - περαστικός με το αυτοκίνητο - σταμάτησε για να μην μου χαλάσει το κάδρο λέγοντάς μου: "ΕΤΣΙ! ΒΓΑΛΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ".

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣTΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΗ μαμά μου είναι Σύριζα (από την Αυγή)

Tο ξέρω γιατί το άκουσα που το έλεγε στη φίλη της την Ελένη στο τηλέφωνο. «Ελένη μου, εγώ είμαι Σύριζα» της είπε. Η Ελένη ή που δεν άκουσε ή που δεν κατάλαβε ή και τα δύο, γιατί η μαμά μου άρχισε να μιλάει και σταμάτησε μετά από μία ώρα που βρώμαγε όλο το σπίτι γιατί είχε καεί το φαΐ. Αλλιώς ακόμα στο τηλέφωνο θα ήτανε, τέτοια φόρα είχε πάρει.

Εγώ είμαι μικρή και τα πολιτικά δεν τα παρακολουθώ εκτός που όταν ο μπαμπάς μου κοιτάει τηλεόραση και άμα κάποιος μιλάει όλο λέει «μας δουλεύετε ρε, και εμείς σας ψηφίζουμε», αλλά μια φορά που τον ρώτησα γιατί τους ψηφίζει αφού μας δουλεύουνε μου είπε «ας γινόμουνα εγώ πρωθυπουργός για μια εβδομάδα και θα σου 'λεγα εγώ», οπότε μάλλον δεν θα έχει γίνει ακόμα γιατί δεν μου έχει πει τίποτα σχετικό.

Αυτό το Σύριζα που είναι η μαμά μου πάντως πρέπει να είναι σημαντικό, γιατί ακούω διάφορους που λένε «Σύριζα παντού» και ο «Σύριζα είσαι εσύ» και η μαμά μου δεν στενοχωριέται που είναι και αλλού και άλλοι γιατί γενικώς η μαμά μου είναι κάπως εγωίστρια, αν και κάνει πολλά πράγματα για μένα, αλλά πάντα αυτό που θέλει αυτή, εξηγώντας με πόνο στα μάτια ότι το κάνει για το καλό μου. Όπως τότε που μου πήρε μαλλί της γριάς πριν το φαγητό, ενώ μου λέει ότι δεν πρέπει να τρώμε γλυκά πριν το φαγητό και επίσης ξέρει ότι σιχαίνομαι το μαλλί της γριάς και γιατί με αγριεύει και γιατί κολλάει παντού και γιατί μου θυμίζει τότε που έφαγα τη γωνία της μοκέτας και πόναγε η κοιλιά μου, το καταβρόχθισε αυτή όταν δεν την κοιτάγανε οι άλλοι και έλεγε «το παιδί μου το ήθελε, γι' αυτή το πήρα».

Αυτό που είναι Σύριζα δεν έχω καταλάβει αν είναι καλό για μένα το παιδί της, αλλά από αυτά που ακούω πρέπει να είναι και λίγο μπερδεμένο γιατί ο μπαμπάς μου την κοροϊδεύει και της κάνει κάτι ερωτήσεις που την εκνευρίζουν και ειδικά όταν είμαστε στο αυτοκίνητο είναι δράμα γιατί έχουμε πάει βόλτα για να πάρει αέρα το παιδί και φωνάζουν και βρίζουν και μόνο αέρα δεν παίρνω γιατί συνήθως γυρνάμε πίσω άρον-άρον. Το μόνο καλό είναι ότι μαθαίνω πολλές άγνωστες λέξεις και θα πλουτίσω το λεξιλόγιο μου που η θεία η Λένα λέει ότι είναι μεγάλο εφόδιο για τη ζωή μου.

Ο μπαμπάς μου της λέει ότι ο Σύριζα είναι το νέο Πασόκ, μόνο που δεν θα έχει λεφτά να μοιράσει όταν θα κυβερνήσει και θα τον φάνε λάχανο. Εμένα το λάχανο δεν μ' αρέσει. Μετά της λέει ότι άμα δεν τα βρούνε οι συνιστώσες μεταξύ τους ό,τι και αν είπανε στο συνέδριο θα πάει στο βρόντο και δεν θα πείσουνε τον κόσμο να πάει μαζί τους. Εγώ δεν ξέρω τι είναι οι συνιστώσες, αλλά η μαμά μου με πήγε στο συνέδριο και εγώ νόμιζα ότι θα είχε πλάκα γιατί όλο έλεγε «θα πάμε στο τάεκ βο ντο» και «θα πάμε στο τάεκ βο ντο» και νόμιζα ότι είναι Λούνα Παρκ, αλλά μετά που πήγαμε ήταν συνέδριο, είχε παντού κόσμο και μιλάγανε και κάποιοι φωνάζανε και άλλοι χειροκροτάγανε και άλλοι όχι. Προσπάθησα να ακούω τι λέγανε όλοι αυτοί και τι είναι οι συνιστώσες αλλά το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι οι-που-είναι-Σύριζα είναι αριστεροί, αλλά είναι πολλοί και διαφορετικοί και μερικοί είναι πιο αριστεροί από τους άλλους και μερικοί λιγότερο. Επίσης είναι και κάτι που είναι ο Συνασπισμός που πάνω που το είχα πιάσει ότι είναι το Συ του Σύριζα μετά κατάλαβα ότι δεν είναι μόνο αυτό γιατί είναι κάτι που ήταν πριν το Σύριζα και μαζί με τις συνιστώσες ήρθε και έγινε Συνασπισμός, αλλά όχι ακριβώς ο προηγούμενος.

Μετά που ήμουνα πολύ κουρασμένη ήρθε ένας και ρώτησε τη μαμά μου σε ποια τάση είναι και αυτή πήρε πάλι φόρα και εμένα με πήρε ο ύπνος. Αυτό που μου άρεσε όμως πιο πολύ απ' όλα είναι που όλοι αποκαλούν ο ένας τον άλλο σύντροφε και συντρόφισσα και ας σφάζονται πριν και μετά στην κουβέντα. Πολύ βολικό αυτό γιατί έτσι δεν βρίζεις και δε σε βάζουν τιμωρία με πιπέρι στο στόμα. Θα το χρησιμοποιώ και γω.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις